hyöty verotuksessa

eri paikkakunnat

olen töissä eri paikkakunnalla avopuolisoni kanssa. minulla on työpaikkakunnalla vuokra-asunto ja avopuolisolla toinen toisella paikkakunnalla, jossa hän opiskelee. nyt ajatuksena ostaa asunto. olen kahden vaiheilla, ostanko itselle vai avopuolisolleni. talousnäkymät puoltavat enemmän, että ostan asunnon avopuolisoni käyttöön.

koska avopuoliso on opiskelija ja hän asuisi minulta vuokraamassa asunnossa, hän ei saisi opiskelijan asumislisää. mutta kuitenkin hän asuisi vähintään 2 vuotta yhtäjaksoisesti asunnossani. saanko myydä asunnon kahden vuoden päästä siten, että myyntivoitosta ei mene veroa? kelan mielestä avopuoliso on hyvinkin perhettä, mutta entä verottajan? miten tilanne muuttuu jos menemme naimisiin?

5

1064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hyväksy

      Jos olisitte naimisissa, niin silloin verottaja hyväksyisi tuon 2:n vuoden säännöön. Mutta koska olette avoliitossa, niin verottaja ei katso, että asunto on perheen vakituisena asuntona, joten myydessäsi asunnon, joudut maksamaan verot, vaikka avokkisi olisikin asunut siinä yli 2 vuotta. Myös, jos teillä olisi lapsi, joka asuisi avokkisi kanssa, olisi tilanne toinen.
      Voit tarkistaa tämän verotoimistosta.

      • auttoi paljon päätöstä

        selvä. eli aina kuluttajan mukaan epäedullisimman mukaan mennään. pitää vielä selvittää voiko avopuoliso saada minulta vuokraamaan asuntoon asumislisää... niin kauan kun ei olla naimisissa, ei kelalla pitäisi olla mitään sanomista asiaan, vaikka toisaalta 2 vuoden "pakollinen" omistusjakso ei alakaan juoksemaan ennen sitä.


    • ile hki

      Jos ostat asunnon nyt ja myyt sen 2 vuoden päästä niin todennköisesti ei tule myyntivoittoa jos asunon hinta on ollut käypä hinta markkinoilla. Sinun pitää omistaa ja asua (olla kirjoilla) siinä 2 vuotta että saat myydä sen ilman myyntivoittoveroa jos hinta on korkeampi 2 vuoden päästä. Pelkästään omistaminen ja avopuolison kirjoilla oleminen 2 vuotta asunnossa ei takaa verosta vapautta.

      t. ile LKV

    • tape

      Jos ostat asunnon paikkakunnalta jossa avopuolisosi asuu ja muutat kirjoille sinne, niin saat vähentää työpaikkakuntasi vuokra-asunnon vuokrat (tai ainakin osan) verotuksessa ja 2 vuoden päästä voit myydä ostamasi asunnon verovapaasti. Se on sitten toinen juttu missä hinnat on kahden vuoden päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe