Lennot Intiaan 385e

Rokotukset 450e

Viikon matkaa varten rokotukset 450e Terveystalo Keskuskatu Helsinki. Ensimmäisellä rokotuskäynnillä lääkäri sanoi, että noin 200 eurolla selviät. Tarkoitti ilmeisesti vain sitä ensimmäistä käyntiä. Malaria, kolera, hepatiitit, polio ja vielä joku rokotus tais tulla lisäks. Satanen vetoa, että makaan sen viikon tavallisessa turistiripulissa hotellin vessassa. Kyllä matkailu on edullista ja avartavaa.

3

857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saat...

      ainakin polion terveyskeskuksesta ilmaiseksi, koska kuuluu ihan tähän Suomen yleiseen rokotusohjelmaan ja pitäisi siis pitää voimassa Suomessakin, vaikkei paljoa reissailisi.

      Ja sekin on todettava, että esim. joku hepatiittirokotus on sitten kyllä voimassa muistaakseni 20 vuotta, mutta jos ei aio matkustaa tuona aikana kuin tän yhden kerran, niin silloinhan se kyllä tuntuu kohtuuttomalta...

      Rokotusten kohdalla on vähän sama kuin auton ostossa: kerran se hinta kolahtaa, mutta käyttöaika on sitten melko pitkä. Malaria on tietty asia erikseen ja jotkut "matka-apteekin" antibiootit.

    • keskukseen

      Menes terveyskeskukseen. Niiden pitää siellä huolehtia matkailijoiden rokotuksista.

      Polio- ym. perusrokotteet saat terveyskeskuksesta ilmaiseksi. Kolera-rokotetta ei tarvita Intiaan. Kyllä sitä siellä voi olla, mutta rokote on niin huonotehoinen, ettei kannata, kuten ei myöskään muut suolistotautirokotteet. Jos joku sellainen tauti tulee, niin saat Intiasta siihen lääkkeet ja hoitoa pilkkahinnalla siitä, mitä täällä.

      Hepatiitti on hyvä olla olemassa kaikille matkailijoille, muuallekin kuin Intiaan, mutta voi se olla, että ilmankin selviää. Omaa harkintaa. Mulla ainakin sellaiset on.

      Malariaa esiintyy eniten Koillis-Intiassa. Goallakin sitä on, ja estolääkitystä suositellaan. Goaltakin saa niitä lääkkeitä halvalla ja hyvällä suojautumisella voi myös estää itikoiden pistoja. Delhiin, Mumbain, Rajastaniin, Agraan eikä Keralaan tarvita malarian estolääkitystä.

      Käy katsomassa tuolta lisää:
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_artikkeli=mat00055#s69

      • tee mitään

        Toivottavasti tilanne palautuu vuosituhannen vaihteen aikoihan, mutta Hesassa ei terveysasemalta saa mitään muuta kuin ne Suomen rokotusohjelmaan kuuluvat jutut.

        Ohjaavat kaiken muun suoraan yksityiselle, sinne Postitaloon. Vielä pari vuotta sitten sain esim. malarialääkereseptin terveyskeskuksen kautta mutta nyt lokakuussa ei enää onnistunut.

        Ihan noin yleisesti, malariasuojan kanssa ei kannata leikkiä, saiantuntevalta taholta reseptit - suosittelen. Ei käy kuten useammallekin suomalaiselle Gambiassa. Osalla ei mitään käytössä ja osalla väärä tuote. Ja riippuen lääkityksestä, pitää se aloittaa jo reilusti ennen matkaa tai sitten esim. 2 vuorokautta ennen (Malarone) malaria-alueelle saapumista, joten se siitä malarialääkkeiden hankinnasta vasta paikan päällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe