Heipä hei!
Maaliskuussa on edessä matka Agadiriin ja Marrakechissäkin on aikomus piipahtaa.
Ehdin nähdä vilauksen viime viikolla tv:stä tulleesta Marokon ruokakulttuuria käsitelleestä matkaohjelmasta, mutta suurin osa jäi näkemättä.
Mitä ruokia kannattaa syödä? Opaskirjasta olen lukenut, että ainakin harira-keitto, cous-cous ja tagine- ruoat, mutta entäs muuta?
Entä mikä on marokkolainen pikaruoka tai katukeittiöstä saatava herkku? Entäs jälkiruoat? Ainakin kahviloita/leipomoita taitaa olla Agadirissa runsaasti.
Kiitoksia vastaajille ja mukavaa talven jatkoa kaikille!
Marokkolainen ruoka - onko suosituksia?
9
2865
Vastaukset
- marily1
Tulet varmasti nauttimaan uusista makuelämyksistä matkan aikana :) Nuo mitä jo mainitsitkin ovat ihan ehdottomia maistettavia reissulla, oma suosikkini on ehdottomasti taginet, etenkin kanaversiot. Kannattaa myös kokeilla vähän vieraampia juttuja listoilta. Marokkolaiset pienet lihapullat ovat suurinta herkkua vaikka kotimaisista en välitäkkään. Bataattia ja lampaanlihaa on paljon eri muodoissa, myös tagineissa.
Katuruokaa on myös tarjolla paljon erilaista, makeaa ja suolaista. Makea suosikkini on paperiin käärittyjä pieniä munkin makuisia palluroita sokerin kanssa. Suolaisista käyn joka souk reissulla hakemassa leivän puolikkaan, jossa täytteenä kananmunaa, erilaisia yrtti ja tomaatti kastikkeita, eräänlaisia perunoita, joissa on uppopaistamisen jäljiltä friteerattu kuori ja muusia sisältä. NAM. Myös erilaisia pieniä liha ja kala naposteltavia on tarjolla joka kulman takana. He tekevät myös erittäin maukkaita hedelmä-jogurtti jälkiruokia kaikissa hedelmä myymälöissä. Tuoreet mehut kannattaa hyödyntää. :) Mainitsemanne ruuat ovat ihan tutustumisen arvoisia.Marokkolaiset ruuat eivät ole runsasmausteisia. Tagine on pataruoka ja se tuodaan aina kiehuvan kuumana pöytään. Sitä saa naudanlihasta,kanasta tai kalasta tehtynä. Saatavilla on myös pelkästään kasviksia sisältävää taginepataa.Couscous eli kuskus on tyypillinen perjantairuoka. Sen mukana tuodaan kastike joka yleensä turistille tuotaessa on mietoa. Kastiketta on myös voimakkaan makuisena, mutta sen kanssa pitää olla todella varovainen.Se on todella voimakkaan makuista. Ruokajuomana käytetään mm.piimää.Se muistuttaa meikäläistä kirnupiimää.-Harirakeitto on voimakas papukeitto. Muistuttaa ehkä meikäläistä hernekeittoa.Lihaa on myös joukossa. Melkein jokaisella ravintolalla on oman makuisensa harira. Keitto on lämmittävää. Kevyempi kasviskeitto on nimeltään chorba.-Eräs suolaisen makea piiras pastilla on myöskin mainitsemisen arvoinen.Se on tavallisesti lihana on ollut kyyhkystä, mutta kanaversioita on myös. Piirakan päällä on tomusokeria ja kanelia. Vielä voidaan mainita erilaiset lihavartaan.Noista taginepadoista minun suosikkini on pieniä lihapullia sisältävä tagine de kefta.Siina on myös kananmunaa.
Mikäli vii9vytte Marrakechissä yön yli niin silloin Djema el Fnaa eli sadunkertojien tori on tutustumisen arvoinen paikka illallakin klo 5 pm jälkeen.Silloin nimittäin aukiolla on paljon pieniä ravintoloita. Paikka on hyvin suosittu sekä turistien että paikallisten keskenja ravintolat ovat auki yömyöhään. JATKUUAgadirissä marokkolaisessa kaupunginosassa hotelli Sindibadin vieressä on pieni aukio jossa on 4-5 pientä hyvin suosittua ravintolaa. Sieltä saa tyypillisiä marokkolaisia ruokia. Siellä ei kannata tilata mitään sipuli-ym.pihvejä. Hintataso on alhainen eli menu on maksanut 35-45 dirhamia eli n.3,5-4,5 euroa.Olutta tai viinejä sieltä ei saa.
Marokossa kannattaa muistaa myöskin kahvilat. Niitä on esim.Agadirissä runsaasti. Esin.Hassan II-kadulla La Fontaine sekä La Veranda. Kahviloiden yhteydessä on yleensä aina leipäkauppa. Varsinaisten leipien ohella siellä on runsaasti erilaisia pikkuleipiä ja leivoksia sekä pikkusuolaista.Valinnan jälkeen tarjoilioja tuo tilauksen pöytään ja laskuttaa.Esim. leivokset ovat ainakin minun mielestäni "syntisen hyviä". Samoin nuo erilaiset pikkuleivät.Niitä voi ostaa myöskin periaatteella yksi tuosta ja toinen täältä. Oma suosikkini on monien muiden ohella esim."Gasellin sarvi".Leivoksia ja pikkuleipiäkin kannattaa maistaa.Marrakechissä kavelykadulla, joka lähtee tuolta mainitsemaltani Djema el Fnaalta eli Sadunkertojien torilta,on esim. kiva kahvila jossa on varsin runsas valikoima leivoksia ymj.Myöskin Marrakechin uudessa osassa on hienoja kahviloita. Tuohon Sadunkertojien toriin kannattaa tutustua myöskin päiväsaikaan.
Agadirissä ravintoloita on jokaiseen makuun. Löytyypä sieltä pari Mc Donalsia ja Pizz- Huttia.
Jäätelö ja jugurtiot ovat myöskin tutustumisen arvoisia. Jälkiruuista voisin mainita Creme karamellin.Se on sellainen "tutiseva" vanukas kinuskikastikkeella.
Oikeastaan vielä pitää mainita paikallinen olut sekä viinit. Paikallisia olutmerkkeja ovat Flag ja Special sekä Casablanca.Tietysti tuointioluttakin löytyy.Viineistä löytyy sekä puna-,valko-,ja roseeviinit. Paikallinen erikoisuus on harmaa viini.Mikäli haluaa maistaa paikallista pontikkaa niin sen Merkki on Mahia. Se on marokon juutalaisten valmistamaa viikunaviinaa.Vaikka Marokko on islamilainen maa niin omaa olut- ja viiniteollisuuttakin on.
Oikein nautinnollista makuretkeä Marokkoon.Kalevi- arabi maroc
kalevi.s kirjoitti:
Agadirissä marokkolaisessa kaupunginosassa hotelli Sindibadin vieressä on pieni aukio jossa on 4-5 pientä hyvin suosittua ravintolaa. Sieltä saa tyypillisiä marokkolaisia ruokia. Siellä ei kannata tilata mitään sipuli-ym.pihvejä. Hintataso on alhainen eli menu on maksanut 35-45 dirhamia eli n.3,5-4,5 euroa.Olutta tai viinejä sieltä ei saa.
Marokossa kannattaa muistaa myöskin kahvilat. Niitä on esim.Agadirissä runsaasti. Esin.Hassan II-kadulla La Fontaine sekä La Veranda. Kahviloiden yhteydessä on yleensä aina leipäkauppa. Varsinaisten leipien ohella siellä on runsaasti erilaisia pikkuleipiä ja leivoksia sekä pikkusuolaista.Valinnan jälkeen tarjoilioja tuo tilauksen pöytään ja laskuttaa.Esim. leivokset ovat ainakin minun mielestäni "syntisen hyviä". Samoin nuo erilaiset pikkuleivät.Niitä voi ostaa myöskin periaatteella yksi tuosta ja toinen täältä. Oma suosikkini on monien muiden ohella esim."Gasellin sarvi".Leivoksia ja pikkuleipiäkin kannattaa maistaa.Marrakechissä kavelykadulla, joka lähtee tuolta mainitsemaltani Djema el Fnaalta eli Sadunkertojien torilta,on esim. kiva kahvila jossa on varsin runsas valikoima leivoksia ymj.Myöskin Marrakechin uudessa osassa on hienoja kahviloita. Tuohon Sadunkertojien toriin kannattaa tutustua myöskin päiväsaikaan.
Agadirissä ravintoloita on jokaiseen makuun. Löytyypä sieltä pari Mc Donalsia ja Pizz- Huttia.
Jäätelö ja jugurtiot ovat myöskin tutustumisen arvoisia. Jälkiruuista voisin mainita Creme karamellin.Se on sellainen "tutiseva" vanukas kinuskikastikkeella.
Oikeastaan vielä pitää mainita paikallinen olut sekä viinit. Paikallisia olutmerkkeja ovat Flag ja Special sekä Casablanca.Tietysti tuointioluttakin löytyy.Viineistä löytyy sekä puna-,valko-,ja roseeviinit. Paikallinen erikoisuus on harmaa viini.Mikäli haluaa maistaa paikallista pontikkaa niin sen Merkki on Mahia. Se on marokon juutalaisten valmistamaa viikunaviinaa.Vaikka Marokko on islamilainen maa niin omaa olut- ja viiniteollisuuttakin on.
Oikein nautinnollista makuretkeä Marokkoon.Kalevilampan pää marakechin torilta on parasta toki jos tahdot viikon ilamista kropaan voimia ja unohtamaton kokemus, ikimuistinen kokemus, usko pois,jä älä pelkää. hmmmmmmmmmmmmmmm maksaisin nyt vaika sata euroa siitä jos sain, ku sielä puoli hörytettyn lampaa pää maksa vain 5 euroa.nami nami.
kaikea hyvä kaikille. arabi maroc kirjoitti:
lampan pää marakechin torilta on parasta toki jos tahdot viikon ilamista kropaan voimia ja unohtamaton kokemus, ikimuistinen kokemus, usko pois,jä älä pelkää. hmmmmmmmmmmmmmmm maksaisin nyt vaika sata euroa siitä jos sain, ku sielä puoli hörytettyn lampaa pää maksa vain 5 euroa.nami nami.
kaikea hyvä kaikille.Turisti ei normaalisti törmää mainittuun ruokaan. Itse olen kerran siihen törmännyt. Olin käymässä Fez-nimisaessä kaupungissa. Menin parin marokkolaisen tuttavani kanssa ravintolaan jossa turistit eivät yleensä käy. Mitään minulta kysymättä he tilasivat ruokaa. Hämmästyin melkoisesti kun pöytään tuotiin puolikas lampaan päästä.Keitetty tietysti. Puolikas kielestä oli ulkona suusta ja harmaa silmä toljotti minua.Kohteliaisuus kuitenkin vaati osallistumisesta ruokailuun.Arvasin, että minulle tarjotaan sitä silmää. Mietin keinoa miten kieltäytyä olematta epäkohtelias.Onneksi isäntäni olivat ymmärtäväisiä kun sanoin etten voi syödä tuota silmää enkä kieltä.Nauraen he mainitsivat matkailijasta joka ei ymmärrä hyvän päälle.Eipä silti olihan siinä päässa
ä selvää lihaakin.Eikä siinä mitään.Yksi kokemus lisää. On aivan selvää, että täällä Suomessa käyvät vierailijat ihmettelevät meidän ruokiamme.Selviää kyllä kun avoimesti kertoo mikäli joku ruokalaji ei maistu."Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa". Kalevi- Mats
kalevi.s kirjoitti:
Turisti ei normaalisti törmää mainittuun ruokaan. Itse olen kerran siihen törmännyt. Olin käymässä Fez-nimisaessä kaupungissa. Menin parin marokkolaisen tuttavani kanssa ravintolaan jossa turistit eivät yleensä käy. Mitään minulta kysymättä he tilasivat ruokaa. Hämmästyin melkoisesti kun pöytään tuotiin puolikas lampaan päästä.Keitetty tietysti. Puolikas kielestä oli ulkona suusta ja harmaa silmä toljotti minua.Kohteliaisuus kuitenkin vaati osallistumisesta ruokailuun.Arvasin, että minulle tarjotaan sitä silmää. Mietin keinoa miten kieltäytyä olematta epäkohtelias.Onneksi isäntäni olivat ymmärtäväisiä kun sanoin etten voi syödä tuota silmää enkä kieltä.Nauraen he mainitsivat matkailijasta joka ei ymmärrä hyvän päälle.Eipä silti olihan siinä päässa
ä selvää lihaakin.Eikä siinä mitään.Yksi kokemus lisää. On aivan selvää, että täällä Suomessa käyvät vierailijat ihmettelevät meidän ruokiamme.Selviää kyllä kun avoimesti kertoo mikäli joku ruokalaji ei maistu."Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa". KaleviLAMPAANPÄÄKEITTO on vanha suomalainen perinneruoka ainakin täällä pohjois-pohjanmaalla. Muistan joskus 1950-luvun alkupuolella ollessani pikkupoika ja kurkatessani hellalla kiehuvaan teräspataan. Vähän säikähdin, kun padassa kiehui lampaanpää ja silmät ikäänkuin tuijottivat minua. Kysyin äidiltä, että mitä sinä oikein teet. Äiti vastasi tekevänsä lampaanpääkeittoa. Se oli muuten tosi hyvää keittoa ja tuli sitä sitten syötyä myöhemminkin.
Niin, osataan sitä meilläkin!
- los ripulius
Minusta Marokkolainen keittiö on yliarvostettu!!!
Henkilökohtaisesti pidän paljon enemmän tulisemmista ruuista (esim. Thai)ja vähemmän sokerisista jälkiruuista. - suosittelen!
Suosittelen Marokon kansallisruokaa rottaa taginessa. Takuulla tuoretta ja hyvin haudutettua.
Tässä taas kyhäelmä henkilöltä jonka korvien välissä ei kaikki ole ihan kunnossa.Mihin ihmeeseen perustat väitteesi.On helppo nimimerkin varjossa kirjoittaa mitä "sylki suuhun tuo".Kalevi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1404361- 892089
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152061Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi691819Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541512Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1411498VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1041375- 751286
- 981231
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1201099