Kysymys; kuinka aloit lukemaan pottereita?

f4h5f82h

Siispä, miten satuit alkaa lukemaan pottereita? Ostiko joku kirjan sinulle lahjaksi kenties ja huomasit pitäväsi siitä, vai ostitko sen itse, kun näit siitä vaikkapa mainoksia? Vai suositteliko joku sitä sinulle luettuaan sen, ja todettuaan hyväksi?:)

23

2210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joou

      Mun Kaveri luki niitä ja sen mielestä ne oli tosi hyviä kirjoja, niin kerran kirjastossa sitten mietin että lainaanpa vaikka tän viisasten kiven kun en muuta löytänyt.
      Sitten luin sen ja jäin heti ihan koukkuun. Piti lukea kaikki :D

      • fhdgdfrgrg

        aijaa:Dheh. minä itse oli koulussa äidinkielen tunnilla ja meidän piti lukea jotain kirjaa. en jaksanut hakea itselleni kirjaa niin minun kaveri toi mulle harry potterin. minä sitten sille että "no et sinäkään parempaa eksiny tuua mulle". en ees avannut sitä kirjaa alkutunnilla ja juttelin vain muiden kans. mutta sitten ei ollu ennän juteltavaa joten avasin sen kirjan keskivaiheilta ja aloin lukemaan, ihastuinheti. :D saman päivän iltana alotin lukemaan kirjan ihan alusta. Ja kuukaudessa olin lukenu koko kirjasarjan:D


    • bergerbeera

      mäki sain äikän tunnilla luettavaks harry ykkösen.. sen toi kylläkin ope.. mä luin sen mut ei siit mitää jääny mielee, luin toisen, jäi viel vähemmän, kolmannesta tajusin jo jotain ja neljäs jäi lukematta koska en vaan yksinkertasesti pystyny.. sitte kerran näin enkun kielisen potter viitosen ja ajattelin kokeilla, nyt omistan kaikki harryt enkunkielisinä..

    • mindyd

      En ole ikinä ollut kova lukemaan kirjoja. Muistaakseni siinä kävi niin että siskollani oli Potter kirjoja joita itse en jaksanut lukea. Kun sitten näin Yhden tai muutaman elokuvan kiinnostuin kirjojenkin lukemisesta ja nyt ne kaikki on luettu - jotkut useaan kertaan :)

    • greenmaili

      aluksi vhs:nä viisasten kiven ja sit se olikin niin hyvä että aloin lukee kirjana ja nyyt on lukenu kaikki kirjat ja tähän astiset elokuvat oon kattonu :)

    • -eräs-

      Kun Pottereita alkoi ilmestyä olin totaalisen negatiivinen, kuka jotain pottereita nyt lukis -tyyliin. Muistaakseni näin ensin ykkös elokuva joka onnistui viimein herättämään huomioni Pottereiden maailmaan, jonka jälkeen ajattelin että kai niitä kirjoja voisi vilkaista. Ja heti jäin koukkuun, kovalla kiireellä kaikki Potterit läpi. Ihan näin huom, viides kirja oli juuri ilmestynyt kun aloitin ensimmäistä osaa... :D (Tai jotain sinnepäin..)

    • Vastarannalla

      Siskoni luki ja jätti niitä vessaan, missä aloin sitten niitä myös ajankuluksi lukea. En pitänyt niitä erityisen hyvinä, ihan vain vessalukemisina :/

    • Nimetön

      Meidän perhe sai ekan kirjan joululahjaksi mun kummitädiltä. Tädillä on aina ollut tapana yleissivistää kirjojen kautta joten saatiin siis Harry Potter ja viisasten kivi. Veljet oli vielä niin pieniä, että äiti luki kirjan meille ja koko perhe tykkäsi. Ollaan sen jälkeen ostettu kuusi kirjaa suomeksi ja äiti on lukenut ne meille.

      Itse toivoin kolmannen kirjan jälkeen kirjoja joululahjaksi englanniksi. Sain ensimmäiset (tuolloin ei ollut ilmestynyt enempää) ja luin ne joululoman aikana. Siitä alkoi sitten jännittävä odotus, että mitä seuraavaksi tapahtuu... Omasta kirjahyllystä löytyvät kaikki seitsemän englanniksi. Seitsemäs kirja ensimmäisenä painoksena!

    • Nimetön

      Mun tytär sai joululahjaksi muutama vuosi sitten 5. kirjan ja ajattelin vaan vähän vilkaista... Ei jäänyt ihan vilkaisuksi vaan luin seuraavan kahden viikon aikana kaikki siihen mennessä tulleet kirjat ja ostin dvd:t ym :) Mä olen meillä nyt se pahempi Potter-fani vaikka ikääkin on jo 38.

    • mie vaan

      ..että, mä en myöskään ollu mikään lukutoukka. Äiti 'käski' mun lukea Taru Sormusten Herrasta-trilogian ekasta osasta ekat 100 sivua: oli lukenu jostain, että ekat 100 sivuu on kuivaa, ja sitten lähtee, ja niin se kyllä menikin. Kun ihastuin niihin, äiti oli lukenu taas lehestä, että Potteria kannattais kokeilla, ja niinhän mä tein, ja hyvä että tein :) Ne on opettanu mulle, että loistavia kirjoja on olemassa, ja lukemista kannattaa jatkaa!

    • böönb

      Olin koulun kirjastossa ja mietin että mitä lukisin. Uusin Potter oli ilmestynyt hyllyyn ja kaksi luokkani henkilöä riiteli kumpi saa kirjan. Tyypit eivät olleet mitään himolukijoita, joten ajattelin että kun kaikki noin paljon hehkuttaa siitä, niin pitäähän minunkin lukea. Otin käteeni Feeniksin Killan, luin sen ja ihastuin ikihyväksi.

      Aika hauskaa, kun en ole lukenut kirjoja järjestyksessä. Sit olin jossain vaiheessa että häh?

    • 4:n äiti

      Tyttöreni alkoivat lukemaan Pottereita, ja minä ajattelin, että pitäähän minun tietää mitä lapseni lukevat. Kahden kuukauden ajan käytin kaiken vapaa-aikani Potterita lukien. Siinä meni mm. joulu ja uusivuosi.

      Oli mahtava lukuelämys, ja vielä mahtavampaa on se, että olen ainakin yhdessä asiassa nuorisoni kanssa samalla aaltopituudella.

    • anton 10

      äiti toi viisasten kiven ja ajattelin ei se kuiteskaa kiva oo ja kun sen avasin se oli kun taikaa. heko hee

      • PotterGinny

        Olin 2-luokalla kun kaikki alkoi hehkuttamaan Pottereita koulussa ja itse inhosin silmälasipäistä poikaa sydämeni pohjasta, enkä edes kunnolla tiennyt mistä se kertoi.
        Kun olin 9-vuotias, äiti osti minulle Viisasten kivi videon ja katsoin sen. Yllätyin täysin ja rakastuin elokuvaan. Pian tuli Salaisuuksien kammio ja juuri sinä kesänä ennenkuin täytin 11, innostuin lukemaan Azkabanin vangin, koska olin katsonut kaksi aiempaa elokuvaa. Tykästyin kirjaan täysin ja luin lisää.
        Minun mielestä kirjat ovat omalla tavalla parempia kuin elokuvat, vaikka tykkään molemmista. :)


    • tieni..

      Pikkusiskoni (7v ikäero) ystävä lainasi siskolleni kaksi ensimäistä kirjaa matkaluettavaksi, kun lähdimme matkalle yhdessä.
      Matkan aikana siskoni sitten suositteli niitä, ja niinhän se meni että loppumatkan talsin molemmat kirjat ahmien läpi. Kolmas, ja mielestäni paras kirja, ilmestyikin sitten samoihin aikoihin.. Kaikki kirjat olen lukenut useampaan otteeseen, eikä kyllästymistä näy. Omistan kaikki kirjat suomeksi ja muutaman englanniksi sekä tietty leffat :)

    • arwen_undomiel

      Ensin en voinut sietää Pottereita vaikka en niistä mitään tiennyt. Sitten kirjastossa tartuin tylsän näköiseen kirjaan ja kotona avasin sen. Kaksi sivua ja olin auttamattomasti koukussa :D Sen jälkeen onkin sitten tullut neulottua tupakaulahuivi ja jonotettua kirjakaupan edessä yöllä lumisateessa ja pakkasessa :D

    • pöpi pöllö

      en itse uskonut kirjojen olevan hyviä(en tiedä miksi, mutta tajusin vasta vähän aikaa sitten, että suositut kirjat todella ovat hyviä), ja sain ne käsiini n. 11 vuotiaana, kun olin sairaalassa kuukauden ja äiti toi minulle kirjastosta kirjoja. Innostuin niistä heti ja luin koko sarjan. eniten pidin azkabanin vangista. Elokuvista olen nähnyt vaan ekan ja puoliverisen prinssin, sekä pätkiä AV:stä.

      • dfggge

        Kaveri suostutteli lukee ne että ne on tosi hyvii ja aina sanoin että ei jaksa katon leffat vaa. No kamu sitte lainas hp1 kirjan siit lähti ja todella hyviä kirjoja enkä kadu yhtää sitä että olen lukenut ne läpi useita kertoja ja tulen vielä lukemaanki useita kertoja!!:D


    • lyydi94

      parin ensimmäisen elokuvan jälkeen oli pakko lukea kirja ihan mielenkiinnon takia ja siinä kävi sitten näin että olen lopullisesti koukussa potteri kirjoihin .

    • Random fani~

      Äiti luki iltasatuna joka ilta siihen asti ku olin 6 ja opin lukeen itte~
      oon lukenu sen ekan kirja jo suunnilleen 100 kertaa, vaikka en pidä laskuu.
      varmaa enemmänki :P

    • ---

      Olin sen verran nuori vielä silloin etten tykännyt lukea paksuja kirjoja. Siskoni alkoi lukea niitä ensin ja kävin hänen kanssaan katsomassa sitten myöhemmin ekan ja tokan leffan. Myöhemmin aloin sitten niitä lukea itsekkin ja jäin koukkuun. :)

      • Fred,Kalkaros,lupin,Tonks,Sirius,Hagrid ja Dumbledore on par

        Olin menossa mummolaan ja minulla ei ollut mitään lukemista.(Olen lukutoukka).Lainasinpa sitten hp1 siskoltani.Luin sen suunnilleen 1,5 päivässä!Jäin heti koukkuun!Aloitin lukemisen huhtikuussa ja nyt olen lukenut kaikki kirjat 4 kertaa.En voi enääedes elää ilman Harry Potteria!


      • HPfani
        Fred,Kalkaros,lupin,Tonks,Sirius,Hagrid ja Dumbledore on par kirjoitti:

        Olin menossa mummolaan ja minulla ei ollut mitään lukemista.(Olen lukutoukka).Lainasinpa sitten hp1 siskoltani.Luin sen suunnilleen 1,5 päivässä!Jäin heti koukkuun!Aloitin lukemisen huhtikuussa ja nyt olen lukenut kaikki kirjat 4 kertaa.En voi enääedes elää ilman Harry Potteria!

        Mun isoveli luki niitä ja sano mulle et en jaksais lukee yhtäkään Harry Potteria kun ne on niin paksuja. Mä sanoin et kyllä mä ne jaksaisin lukee, ja seuraavaks ku kävin kirjastossa lainasin sieltä ensimmäisen Harry Potterin, ja kun olin lukenut sen ajattelin et se oli nii hyvä et pitää toinenki lukee. Nyt oon lukenut kaikki kirjat ja jotkut kahteen kertaankin. =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe