Likavaippojen

käsittely

Aloittelen hiljalleen kestoilua, keräilen vasta tietoa tässä. Äitiyspakkauksen kestoilla lähdetään liikkeelle. Vauva on nyt 7,5 vkoa vanha. Miten se likavaippojen säilytys ja pesu..? Laitetaanko johonkin likoamaan vai kaavitaanko kakat pois ja heti pesuun vaan vai pyykkikoriin odottamaan.. vai miten? Ja kuinka pian pitäisi pestä? Tarviiko aina koneessa pestä vai meneekö käsipesulla?

7

900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitipöllö

      Meillä on kannellinen ämpäri jonne laitan pissavaipat ihan siltään ja kakkavaipat huuhdeltuina. EN liota. Haiseehan ne vaipat siellä ämpärissä, mutta haju pysyy kannen alla. Kolme kertaa viikossa pesen vaipat niin että laitan ensin pelkän huuhteluohjelman ja sitten nakkaan pulverit (n. 1/3 pesuainepaketin suositusmäärästä) rumpuun ja 60 asteinen pesu lisähuuhtelun kanssa. Puhdasta tulee.

      Esihuuhtelun jälkeen koneeseen voi laittaa muuta 60 asteista pyykkiä, mutta kone kannattaa kuitenkin jättää reilusti vajaaksi, jotta vaipat puhdistuvat ja huuhtontuvat kunnolla.

      • valois*

        kannellinen ämpäri, sellainen, minkä saa vaan nostamalla auki... Pissivaipat laitan sellaisenaan ja kakkavaipat tarvittaessa huuhtelen. Laitan vaipan rullalle, niin ei ehdi kuivumaan...Käytän riisipaperia, mikä auttaa kakan poistamisessa, harvoin tarttee huuhdella, nostaa vaan kakan pois.
        Pesen vaipat joka toinen päivä, samassa koneessa pesen muutakin 60c:ssä pestävää, esim rätit ym.

        Aivan normaalia 60 ohjelmaa käytän, hyvin puhdistuvat. Meillä in 2 vaippaikäistä, joista toinen tosin käyttää enää nukkuessaan...


    • näin meillä

      Minä olen laittanut likaiset vaipat huuhtelematta pyykkikoriin, jossa ilma kiertää. Ei siis mihinkään tiiviiseen ja kannelliseen, vaan ilmavaan koriin.
      Käytän vaipassa riisipaperia, johon suurin osa kakasta jää, kakat siis heitetään roskiin riisipaperin mukana.

      Ei ole vaipat haisseet näin säilytettynä yhtään, tosin vauva on vielä pieni ja kakka vielä sitä maitokakkaa, joka ei (ainakaan meillä) haise.
      Vaipat olen pessyt koneessa 1-2 päivän välein 60 asteessa ihan normaalisti muun vauvapyykin kanssa.

      Kaikissa oppaissa sanotaan, että on kaksi tapaa säilöä likaiset vaipat: joko ilmavasti pyykkikorissa tai sitten liottaa ne kannellisessa ämpärissä. Voisin kuvitella, että tuo toisten vastaajien mainitsema kannellisessa ämpärissä ilman liotusta on kaikkein haisevin vaihtoehto! Käytän nimittäin myös kertakäyttövaippoja (juu-uh, sekakäyttäjiä ollaan) ja niiden vaipparoskis todella _haisee_ aina kun tiiviin kannen avaa laittaakseen sinne jotain! Jokainen tietysti löytää ajan kanssa itselleen sopivimman tavan toimia.

      • ???

        " kakka vielä sitä maitokakkaa, joka ei (ainakaan meillä) haise."
        Oletko kysynyt miehesi mielipidettä tuohon?

        Minun äitini väitti että vauvan maitokakka ei haise millekään, mutta isäni sanoi että kyllä haisee ihan kamalalle.


      • äitipöllö

        Mulla on kokemusta sekä kertakäyttövaipoista että kestovaipoista, ja likaiset kestovaipat on säilytetty aina tiiviissä ämpärissä ilman vettä. Kertisroskis haisee ihan kamalan paljon pahemmalle kuin likaisten kestojen ämpäri.

        Kyllähän ne kestot haisee kun ämpärin kantta raotetaan, ja varsinkin kun niitä likaisia vaippoja laitetaan koneeseen, mutta ei muuten. Kertisvaipparoskiksen ympärillä taas leijuu sellainen ikävä "vaippahaju" vaikka kansi on kiinnikin. Ja läyhkä on kamala kun sitä roskista vie ulos. Me asuttiin kerrostalon ylimmässä kerroksessa (6 kerros) melkeen koko aika kun käytettiin kertisvaippoja lapsilla, joten niitä hajukaasuja on eräänkin kerran jouduttu haistelemaan.


    • mun mielestä

      Meillä on semmoinen laakea muovikori (varmaan puhtaan pyykin koriksi tarkoitettu) kodinhoitohuoneessa hoitotason vieressä. Märät vaipat pistän siihen korin reunalle roikkumaan, ja tiputtelen niitä sitten korin pohjalle sitä mukaa kun ne kuivuvat ja reunalle tarvii uutta tilaa. Kakkoja meillä ei oo vaippaan tullut kun ihan silloin tällöin (vauvaa pissatetaan ja kakatetaan pottaan), mutta isommat kakat oon tiputtanut tai suihkuttanut käsisuihkulla pönttöön ennen vaipan pyykkiin laittamista.

      Tuollalailla likavaipat ei kyllä haise yhtään miltään. Kiinteiden alotuksen jälkeen oon alkanut huuhtomaan yövaipat aamulla, ne voi tuoksahtaa aika tujulle, mutta muuten ei kyllä ees herkkänenäinen mies huomaa mitään tuoksuja.

      Ja pesen sit 2-3 päivän välein, useimmiten ihan tavallisella 60 asteen ohjelmalla. Joskus laitan esihuuhtelua jos on tullut niitä kakkoja tai vaippoja on säilytetty tiiviissä pussissa reissussa ollessa. Pussissa säilytetyt vaipat kyllä alkaa haista nimittäin...

    • paras tapa?

      minä laitan likavaipat kannelliseen vesiämpäriin, jossa on etikkaa hajunviejänä...ja myös koneeseen laitan huuhteluaineeksi etikkaa jos nestemäisellähajustamattomalla pesen tai sit omolla saa hyvänhajuisia vaippoja. ja aina 60 astetta pesen, kerran 2kk 90asteen pesu.
      kakat suihkul pönttöön ja niiden jättämät tahrat puhdistan sappisaippualla lavuaaris ettei jää ikäviä tummentumia/tahroja pesun jälkeen. saippuaa vain kakkakohtaa ja hetki antaa olla siinä, huuhtelu pikasesti ja sit vesiämpäriin. kuorista saa kakkatahrat pois myös tuolla sappisaippualla!!
      vaipat pesen 2-3 pv:n välein ja vaippaämpärin pesen joka tyhjennyksellä cifillä et hajut lähtee veks.
      itselläni käytössä edelleen kätevät harsot ja pojall ikää 10kk ja painoa 10kg. siis harsot lisäimulla ja sitten pomminvarma kuori päälle ja hyvin kestää. sit itse omellut kuorivaippoja, joissa sisällä kätevät harsot. näitä päällykuoria ja taskuvaippoja ei saisi liottaa ämpärissä. ne huuhtelen ja laitan pyykkikoriin kuivamaan ja pesua oottamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe