Ekaa kertaa Englantiin. Olis muutama kysymys.

Jvain

Joo, elikkäs siis kysyisin paria kysymyksiä, jos viitsisitte vastailla asiallisesti.

Eli siis onko kenelläkään mitään käsitystä, että onko missään lontoon lähettyvillä mitään esim. leirintäaluetta, jossa voisi viettää yön, kun budjetti on siis, melkein voisi sanoa, minimaalinen. Ei tarvitsisi olla välttämättä leirintäalue, mutta kuitenkin jossain lontoon lähellä ja olisi HALPA!

Sitten: Onko kellään tietoa Lontoossa vuokrattavista polkupyöristä? Olisi tarkoitus matkustaa enimmäkseen polkupyörällä ympäri englantia ja onko pyörällä miten helppo kulkea englannissa?

Lisäksi myös kysyisin, että eikös TAMPERE - Lontoo lentojen pääte oo siis Heathrown lentokenttä? Ja onko sieltä siis millaiset liikenneyhteydet lontooseen? Kun emme haluaisi kovinkaan paljoa liikkua busseilla tai metroilla tms, mutta tietenkään emme haluaisi kovin pitkiä matkoja viettää jalan, ennenkuin saamme vuokrattua pyörät.

Kiitoksia paljon!

16

2459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esittämiisi kysymyksiin

      Tampere - Lontoo reittiä hoitaa halpalentoyhtiö Ryanair, joka laskeutuu Lontoossa kakkos- tai kolmoskenttä Stansteadiin, ei Heathrow'lle. Juna Lontooseen kestää Stansteadista 45min-1h ja maksaa suuntaansa noin 17-18 puntaa eli parikymmentä euroa. Autolla matkaa tulee noin 65 kilometriä, taksi keskustaan maksaa noin sata puntaa.

      Lontoo on erittäin iso kaupunki, ja erittäin ruuhkainen. Paikasta toiseen on yleensä nopeinta mennä maanalaisella, ja silläkin kestää yllättävän kauan. Lontoossa on myös erittäin kallista yöpyä, karseat luukutkin maksavat maltaita. "Lontoon lähellä" on laaja käsite, kun Lontoo itsessään on niin iso. Tunnin matkan päässä keskustasta olet vielä visusti kaupunkialueella.

      http://www.tripadvisor.com/
      http://www.ebookers.fi/
      http://www.visitlondon.com/
      http://www.tfl.gov.uk/home.aspx
      http://www.tfl.gov.uk/roadusers/cycling/8966.aspx
      http://www.hostelbookers.com/hostels/england/london/

      • Jvain

        Kiitoksia vastauksesta. Vielä kysyisin semmoista, että kun olemme siis nuoria ja innokkaita retkeilemään, niin kysyisin, että onko tuolla englannissa jotain alueita, joissa voi viettää yöt teltassa? Voi olla hieman huvittava kysymys, mutta rahaa ei todellakaan ole kalliisiin hotelleihin ja teltassa yöpyminen ei olisi ongelma. Mutta miten tuolla englannissa semmoinen onnistuu. Siis paikkahan olisi jossain lähellä lontoota, vaikka tämä onkin laaja käsitys, mutta kuitenkin. Antaa vähän osviittaa siitä, mitä suunnittelisimme.

        Kun harmi vain, meillä ei asu ketään sukulaisia englannissa (ainakaan tietääkseni) joiden luona voisimme yöpyä, joten on pakko keksiä jokin halvempi vaihtoehto. Onhan sitä tietenkin tuolla netissä näkynyt suomalaisten sivuja, joilla kauppaavat yöpymispaikkoja, mutta nekin ovat 45£ kahdelta henkilöltä per YÖ ja se voi olla hiaman liian kallis meille, kun meitä lähtee vähintään kolme nuorta, mutta max 4, joten kalliiksi tulisi. Tietenkin voinette ajatella, ettei englanninmatkaa tämmöisillä rahoilla saavuteta, mutta se onkin siinä se yksi tietty jännitys, jota haemme. Ei se raha niin ongelma ole, kyllä sitäkin löytyisi hätätilanteessa, mutta haluaisimme tehdä mahdollisimman halvan matkan kun sitä rahaa ei ole LIIKAA.

        Mutta toivotaan nyt, että jotain keksimme.


    • englannissa

      Huh, kuulostaa aika extreme-matkailulta tuo teidän kuvio. Etenkin, jos aiotte kulkea polkupyörällä eri puolille Englantia.

      Englannissa ei yleensäkään ole pyöräteitä ja maantiet (muut kuin moottoritiet) ovat kapeita ja mutkaisia. Niissä ei myöskään ole juurikaan piennarta ja metsäpöheikkö alkaa heti asfaltin reunasta. Myöskään ojia ei ole - mikä aiheuttaa sen että tiet tulvivat kun on kova sade(viemärikaivot ei ehdi vetää). Myöskään katuvaloja ei paljon harrasteta Enkkulassa - joten kunnon etu- ja takavalot pyörässä heijastinliivit päälle on ehdoton must, jos aikoo hengissä selvitä pimeässä pyöräilystä!
      Onnea matkaan!

      • Jvain

        Juu, kiitoksia vastauksista. Joo kyllähän tuo aika raju reissu tulee olemaan, mutta kuitenkin. Olemme harkinneet ehkä jotain retkeilymajoja, joissa yöpyä, kun kuulin että jossain lontoossa jopa olisis semmoinen, mutta en tiedä paljonko se maksaa.
        Eli siis syy siihen, miksi haluaisimme halpoja yöpymispaikkoja on kun emme viettäisi siellä yöpymispaikassa kovinkaan paljon aikaa, ja reissumme kestäisi pari viikkoa, joten siltä kannalta olisi suotavaa, ettei maksu menisi kovin suureksi yöpymisen osalta vain, kun on sitä muutakin, mihin pitää upottaa rahaa, kuten esimerkiksi juuri bussit tai metrot tms, jos ei pyöräily onnistu.

        Ja kyllähän sitä pyörässä valot on ja heijastinliivit päällä =)


      • Lontoossa
        Jvain kirjoitti:

        Juu, kiitoksia vastauksista. Joo kyllähän tuo aika raju reissu tulee olemaan, mutta kuitenkin. Olemme harkinneet ehkä jotain retkeilymajoja, joissa yöpyä, kun kuulin että jossain lontoossa jopa olisis semmoinen, mutta en tiedä paljonko se maksaa.
        Eli siis syy siihen, miksi haluaisimme halpoja yöpymispaikkoja on kun emme viettäisi siellä yöpymispaikassa kovinkaan paljon aikaa, ja reissumme kestäisi pari viikkoa, joten siltä kannalta olisi suotavaa, ettei maksu menisi kovin suureksi yöpymisen osalta vain, kun on sitä muutakin, mihin pitää upottaa rahaa, kuten esimerkiksi juuri bussit tai metrot tms, jos ei pyöräily onnistu.

        Ja kyllähän sitä pyörässä valot on ja heijastinliivit päällä =)

        Lontoossa on toki paljon kaikentasoisia majoitusvaihtoehtoja. Hostelleja löytyy, kuten jo oli joku linkkivinkkejä laittanutkin. Tässä vielä yksi lisää

        http://www.hostellondon.com/

        Kannattaa muistaa, että taso on vähän eri (=alempi) kuin Suomessa. Monet Lontoon hotellitkin ovat kuin meidän 70-luvun matkustajakoteja.

        Mukavaa matkaa!


    • Kelmi-eetu

      Eipa ole taalla Englannissa autoillessa koskaan tullut nahtya juurikaan pyorailevia porukoita, jos ei nyt noita sukkahousuissa pyorailevia miehia lasketa.
      Eihan sita mikaan esta tekemasta, mutta itse en menisi koska tiet ovat kapeita ja autojen nopeudet suuria. Siina voi olla hengenlahto lahella.
      Jossain rannikoilla saattaa olla paikkoja missa voisi telttailla, maksusta tietenkin. Mutta yleensa tassa maassa ei ole 'vapaita' alueita mihin voi telttansa laittaa. Missa ei ole rakennuksia, on jonkun peltoja tai laidunmaita, ei niille voi telttaansa laittaa.

      Mitapas jos selvittelisitte junalippujen hintoja ja hostelleja. Voi tulla muuten kurja reissu.

    • kenttä
    • murkale

      Niin kylla minakin harkitsisin pyorailya aika tarkkaan koska tiet ovat tosiaan todella kapeita eika tilaa ole pyorailijoille/kavelijoille tien laidalla. Tasta syysta minua hirvitti alussa matkustaa jopa autolla taalla mutta onhan tuohon jo vahan tottunut...

      Tassa muutama camping site Lontoon lahettyvilla jos te nyt valttamatta haluatte nain majoittua:

      http://www.theelmscampsite.co.uk/

      http://www.bigfreeguide.com/camping/browse-london-22-1.html

      Lisaa loytynee netista jos jaksat etsia...

    • heitit

      käsite "lontoon lähellä" hmm kaupungin pita-ala on n 1500 neliökilometriä eli Helsinki 2 kertaa...siellä ei ole mikään lähellä siten kuin me eteläsuomalaiset asian ymmärrämme.
      B&B yöpymistä sinulle nyt suosittelisin kuitenkin. huomioi vasemmanpuoleinen liikenne ja järjettömät liikenneruuhkat - on itsemurha mennä Lontoon keskustaan fillaroimaan. Heatrowin kenttä on siis Lontoossa, joku parikymmentä kilometriä keskustasta ja sieltä menee keskustaan semmoinen H-express juna n. 20 minuutissa, se on aika kallis mutta järkevin vaihtoehto, menee sieltä metro ja bussejakin.
      Mä en osaa sanoa mihin tampereen koneet lentää, saattaahan ne mennä vaikka stanstediinkin.

      Ehdottaisin että nyt surffailet netissä& haet kirjastosta kirjoja ja perehdyt Lontooseen vähän paremmin...jos olet menossa fillaroimaan esim. pohjoisempaan Englantiin matkusta suoraan vaikka Liverpooliin tai Manchesteriin. Suosittelen kyllä junalla matkustelua

      • Mä vaan

        Hei,
        tuli mieleen säästömatkailijoille, johon porukkaan minäkin kuulun (40 ), että tutkikaas kavereiden kanssa sellaista kuin mebabus.com sivustoa. Kulkee pitkin iso-britanniaa, ja sama systeemi kuin ryanairilla, mitä aikaisemmin (1-2 kk max)liput tilaa, sen edullsempaa bussimatkailu on.

        Toissa kesänä matkustin Lontoosta Brightoniin ja Oxfordiin tällä yhtiöllä, eikä maksanut paljon.
        On ihan luotettava bussiyhtiö, hyvät tuuletukset (onneksi oli viltti mukana) ja ihan ok vessat.
        Toinen busseista taisi olla kaksikerroksinen, jos oikein muistan. Megabussilla taitaa olla myös megatrail, joten kannattaa sekin katsoa.

        Ryanairillahan on myös tajuttoman alhaiset hinnat maan sisämatkoillakin.

        Telttailu-asioista.. englantilaiset hyvin jäyhää väkeä, jotka eivät pidä "irtolaisista", ts. telttaa kenenkään maa-alueille ei saa laittaa, ei edes metsikköön. Valtion maita siellä ei ole käsittääkseni lainkaan, vaan noita lordien ynnä muiden maita :)

        Tsemppiä vaan reissuun!!


      • Numeromies

        Helsingin maa-pinta-ala on kylläkin "vain" 213 km2 ja Lontoon puolestaan 1,706.8 km2. Näin ollen on Lontoon pinta-ala kahdeksan kertaa helsingin vastaava.

        Toki jos mukaan haluaa laskea myös Espoon, Vantaan ja Kauniaisen saamme pinta-alaksi 765m2. Erona tosin on se että tuosta helposti yli puolet on käytännössä peltoa ja metsää.

        Väestötiheys on pääkaupunkiseudulla 1 339 as/m2, kun taas Lontoossa vastaava luku on 4,761/km2.

        Väkiluku puolestaan on pääkaupunkiseudun tapauksessa n. miljoona ja Lontoon n. 12 miljoonaa.

        Tämä kaikki antamaan hieman lisää perspektiiviä käsitteelle "lontoon lähellä". Tuo alue kun käsittää jo prosentuaalisestikin aika suuren osan Etelä Englantia.


    • ota äkkilähtö-paketti

      pari viikkoa on niin lyhyt aika, että sen viettää kevyesti ihan Lontoossa. Ei siinä edes ehdi mitään "ympäri Englantia"-matkaa tehdä :)

      Olen samaa mieltä muiden kanssa, että fillarointi on lähinnä itsemurha. Juna ja bussi on parempi vaihtoehto ehdottomasti!
      Mieti myös kahdesti jotain edullista lento hotelli pakettia.

      Viimeksi menimme suoraan Hki-Lontoo hotelli, viikon majoitus 3-tähden hotellissa = 190e/naama.
      Joten et kyllä halvemmalla pääse, vaikka kuinka menisit Rynairilla ( verot kentältä keskustaan majoitus takaisin kentälle jne jne jne).

    • suunnitelma tuo

      Näköjään tekevät jotain pyöräilykierrosta Lontoossa, http://www.londonpass.com/attLondonBicycleTour.asp. "Ympäri maata" voi tosiaan olla vaikeaa pyöräillä, kannattaisko esim. mennä autolla (vuokrat yllättävän halpoja, varsinkin isolle porukalle) pikkukyliin ja -kaupunkeihin ja vuokrata pyörät niistä ja tutkia ympäristöä menemättä isoille teille? Esim. Oxfrdissa käsittääkseni vuokrataan paljon. Varmaan google auttaa tässäkin. B&B-hinnaksi 45 £ kahdelta on hyvä, tuskin löytyy paljon halvempaa. Hostelleista voi löytyä jopa 10 £ per henkilö, katsastakaa myös Hostelworld.

      Halvin kuljetus Stansteadista on bussi (National Express, Terravision, Easybus), mutta Ryanairin lento on perillä keskellä yötä. Ei enää metro kulje keskustassa. journeyplanner.tfl.gov.uk auttaa pääsemään perille. Taksi tulee kuiitenkintod.näk. halvemaksi porukalle. Yöllä ette saa mistään pyöriä ellette tuo ruumassa ;)


      Tsemppistä vaan, muista ilmoittaa jälkikäteen miten kävi!

      • Menijä

        Iso Britannia ei tosiaankaan ole pyröräilijöiden maa. Jos on tottunut ajelemaan muualla euroopassa polkupyörällä esim. Ranskassa ja Belgiassa tai vaikkapa Ruotsissa tai Tanskassa, niin samat säännöt ei päde Britanniassa. Siellä ei yksinkertaisesti ole pyöräteitä tai tilaa liikkua teiden reunoila "Hard Shoulders".

        Autollakaan ajettaessa ei voi alkaa väistämään tai jarruttamaan jalankulkijoiden vuoksi ylikulkureittien lähellä, koska koko muu liikenne menisi muuten sekaisin. Jalankulkijat sekä pyöräilijät kyllä tietävät sen.


    • Cambridge

      Moi, melkein suosittelisin Stansteadilta menemään vaikka Cambridgeen ja pitämään sitä vaikka tukikohtana. Siellä on paljon opiskelijoita ja pyöriä vuokralla jne.
      Lisäksi sieltä on helppo esim junalla porhaltaa Lontooseen päiväksi.

      Itse olen parhaillaan Hertfortshiressa, joka on siis Stansteadin ja lontoon puolivälissä. Täällä pyöräillään paljon kanavien/jokien rantoja.

      Juuri käytiin Kentissä, eli tuolla kaakkoisrannikolla ja siellä on pyöräilyreittejä pitkin rannikkoa.
      http://www.cycle-route.com/

      Myös leirintäalueita löytyy. katso lisää: http://www.campsites-uk.co.uk/details.php?id=1278


      Lontoossa pyöräilyä en suosittele, metrolla ja busseilla pääsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe