liian kiltti?

w23

Koko elämäni minua on sanottu liian kiltiksi. Ja omasta mielestäni olenkin sitä joskus, mutta osaan olla pirullinenkin (varsinkin tiettyyn aikaan kuukaudesta), mutta silloin puran huonoa oloani ainoastaan mieheeni ja joskus äitiini.

Olen mielestäni älykäs, minulla on hyvä opiskelupaikka, toimiva parisuhde. Kuitenkin minua ihmetyttää miksi teen niin paljon muiden puolesta. Jos ystäväni tai sukulaiseni tarvitsee muuttoapua, lastenhoitoapua, kuuntelijaa tms olen aina paikalla. Ja pelottavaa on se, että järjestän aikatauluni oikeastaan muiden tarpeiden mukaan. Kouluni kärsii pahasti ja jos vaikka tiedän että no enpä ole nukkunut jostain tietystä syystä vuorokauteen ja joku läheiseni tarvitsee apua minun on mahdoton sanoa, että nyt väsyttää niin paljon ettei jaksa. Puolen vuoden sisällä minulla on kuollut useampi läheinen sukulainen ja on ollut niin hemmetin rankkaa ja olen kyllä saanut tukea, mutta tuntuu että enhän minä viitsi muita vaivata asialla ku niillä on omiaki huolia.

Se mikä minut sai tämän kirjoittamaan on se että noin 15min sitten minua taas pyydettiin lapsenvahdiksi (viimeksi eilen ja toissapvänä olin)2 minuutin varoitusajalla. Olisi pitänyt kirjaimellisesti juosta paikan päälle, no päätin kieltäytyä ensimmäistä kertaa sen takia, että haluan lähteä kuntosalille ja suihkun kautta kouluun. Sain tökerön vastauksen ja välittömästi ei sitten heippa. Olen niin vihainen, surullinen ja pettynyt mutta samaan aikaan omatunto kolkuttaa TOSI pahasti, että miksen olis voinu auttaa. Sehän on yh-äiti, joka pyysi minua auttamaan. Olisinhan voinut mennä sinne salille ja kouluun myöhemminkin.

Mikä minussa on näin kieroutunutta kun en pysty lopettamaan itseni soimaamista???

Minun on myös mahdoton pyytää toisten apua esim muuttoihin kun ajattelen sen olevan liian paljon pyydetty. Viimeksikin muutettiin mieheni kanssa kahdestaan, pyykkikoneet ja kaikki kannettiin kahdestaan. Tällaisesta kärsii henkisesti aika paljon.. Esimerkiksi viime yön olen korjannut mieheni veljen tietokonetta ja jälleen nukkunut 5h.

4

1253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiltteys

      tekee ihmisen katkeraksi. Ihmisellä on hyvä olla rajat ja liian tunnolliset ja kiltit ihmiset kuluttavat itsensä loppuun. Olen itsekin ollut liian kiltti ja vielä edelleenin olen joissakin asioissa. Kiltit ihmiset ovat helppo kohde varsinkin sellaisille, jotka hyväksikäyttävät toisten kiltteyttä. Olen oppinut sen, että itse täytyy rajat asentaa, kukaan toinen ei sitä voi omasta puolesta tehdä. Ihminen on vastuussa itse itsestään. Neuvoksi sulle, että älä välitä omantunnon äänestä, jos et aina toimi muiden hyväksi tai tee palveluksia.Tiedät kuitenkin tekeväsi oikein itseäsi kohtaan. Ihminen ei kovin nopeasti muuta tapojaan, mutta ei-sanan opin itse nopeasti.

    • tuhmakinjoskus

      Ei liian kiltti voi ollakaan. Kiltteys on täysin vastustamatonta......mutta?

      Kiltteyden tulisi lähteä omasta tahdosta olla kiltti, eikä syyllisyydentunteesta, joka pakottaa siihen. Siis ei ongelma ole kiltteys vaan ne syyllisyydentunteet.

      Niihin syyllisyydentunteisiin ei pääse käsiksi ihan noin vaan nettipuheilla. Sinun kannattaa hakea joku hyvä itsetuntemusta käsittelevä kirja käsiisi ja pureutua purkamaan ne pois päästäsi.

      Silloin saatat huomata että kiltteys on suuri voimavara, itsellesikin.

    • annikka61

      Lopeta liian kilttinä oleminen ja opettele sanomaan ei. Opettele myös ajattelemaan positiivisesti.
      PMS on tosi inhottavaa, mullakin ne on, miettii miksi on niin masis päälle, kun kukaan ei ymmärrä/ välitä / jne kunnes huomaa, että kaikki johtui vaan niistä! Mieheni kerran sanoi ( ehkä voit lukea piruili?)Että kun äiti tuo kaupasta rättipaketin on voimassa myrskyvaroitus. Tosin iän myötä ja ehkä myös hormoonikierukan ansiosta PMS on hieman hellittänyt.
      Rohkene pyytää myös muilta apua sitä tarvitessasi. Sano, että ymmärrät jos ei sovi,ja kun kerraN AIKUISIA OLETTE, NIIN USKALLAT MYÖS KYSYÄ.

    • Aamu56

      Kyllä minäkin olen ollut liiam kiltti,kilttejä ihmisiä on myös helppo käyttää hyväksi..nyt yli viiskymppisenä olen oppinut pitämään puoliani.muta vieläkin joku osaa "jyrätä"yli kun en osaa aina varoa..mutta kyllä se sana ei tai en on joskus paikallaan.tuntuu hyvältä itsestäni kun voin tehdä niinkuin haluan..en niinkuin minun toivotaan tekevän..Minua on kaltoin kohdeltu monesti.Toki osaan kyllä itsekkin olla pirullinen,kun huomaan että minua on vedätetty..Koulussa olin koulukiusattu..ja muutama vuosi sitten parisuhde oli yhtä helvettiä..kun kaveri huomasi heikot kohtani,niin niihin hän iski ensimmäisenä..en ollut mitään vaikka kuin hyvää tarkoitin ja hyvällä yritin.Mutta se suhde pistikin minut ajattelemaan itseäni,nyt keskiikäisenä osaan vastaan sanoa paremmin kuin ennen,,lienenkö koskaan osannutkaan panna hanttiin.Elämä on erilaista kun huomioi itseään välillä.Olen vaan huomannut,että jotkut jotka yrittävät hallita elämääni,ottavat kieltäytymisen kovin henkilökohtaisesti,luulevat etten välitä heistä...mutta näin on että kannattaa miettiä omaa jaksamista mitä haluaa tehdä mitä ei.Meillä jokaisella on oma elämä ja ollaan vastuussa omista tekemisistä.On hyvä auttaa välillä toisia ja antaa aikaa toiselle,siitä saa hyvän mielen.Täytyy vaan osata laittaa raja ettei käytetä hyväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe