Singaporeen ja muuallekin maaliskuun

alussa

Nyt iski kaukokaipuu.
Olen nappaamassa kiinni todella edulliset lennot Hki-Singapore-Hki omatoimimatkaajana pariksi viikoksi ystävän kanssa.

Kun nyt en ole koskaan siellä käynyt, kysyisinkin joitakin seikkoja konkareilta:

- suositus hotellista Singaporessa. Ei luksusta, kun se maksaa liikaa, mutta hyvä sijainti ja kohtuu kämppä. Periaatteessa en rakasta asua hotellissa, mutta enpäs ole löytänyt keinoja, kuinka voisin vuokrata suht.kunnollisen huoneiston sieltä. Onko suositusta asunto-ongelman. Teen varauksen netistä täältä kotoa.

- toinen, jota olen miettinyt, että 2 vkoa yhdessä paikassa saattaa olla pitkä aika, joten funtsin vaihtoehtoa eli jos olis viikon Cityssä ja toisen viikon jossain muualla, niin mikähän se olis? Onko Penang vai muu? Olemme aktiivisia ihmisiä, emme hirveästi jaksa makailla ihan rannallakaan. Liikutaan aina jonnekin päin. :)

- kolmas ihan käytännön neuvo, kantsiiko vahvistaa vain viikko hotelliin täältä Suomesta käsin, jos lähdemme litomaan toiseksi viikoksi jonnekin. Jos emme sitten kuitenkaan lähde, jäämmekö veneen alle... Kuinkahan helppo olis sieltä hoitaa siirtyminen ja uusi asunto. (Ajattelin ottaa läppärin mukaan, kuinkahan wlan siellä....)


Varmaan sekavia kysymyksiä, mutta kerta se on ensimmäinen ja kiitän kauniisti jo nyt, jos joku vähän pukkaa alkuun.

12

2245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alussa

      Niin unohtui tuossa....
      Kun en ole vielä vahvistanut lentoa, niin niin...
      kehukaapa vielä, olisko se pääkohde Kuala Lumpur vai Singapore..... Kumpaankin lento suht. samanverran.

      • yrjokaarle

        Singapore suht kallis paikka Kuala Lumpur sopuhintainen. Kummastakin olen saanut hotellin menemällä sinne.


      • mietteitä

        Singaporeen on nyt ollut sikahalpa tarjous KLM.llä 400 euroa, mutta mistä ja mihin hintaan olet löytämässä halpaa Kuala Lumpurin lentoa?? Luulen ettei ihan noihin hintoihin?

        Vihje. katso www.airasia.com sivustoa. Se on halpalentoyhtiö, jolla on runsaasti reittejä esim. KL:sta alkaen ja myös jnkv S-poresta. Jälkimmäisestä pääsisi esim. Phuketiin Thaimaan puolelle, jos se kiinnstaa. Kannattaa ilman muuta yhdistää 2 paikkaa eikä jäädä koko ajaksi S-poreen! Se on kuitenkin "vain" pienehkö kaupunkikohde, joka sinänsä tulee nähdyksi muutamassa päivässä/ yhdessä viikossa, jonka jälkeen tekee mieli retkeillä muualle.

        Matka-ajankohdasta riippuen hotelleja varmaan löytyy ihan hyvin paikan päältäkin tai tosiaan jos oma kone mukana, niin varailet sillä seuraavat yöpymiset.


    • jos tahtoo nähä Singaporen, niin kannattaa mennä Singaporeen.

      ei oikeen viisasta yrittää vertailla minun, ko Singaporessa oon källäilly yhen päivän ja Kuala Lumpurisa maijaillu yhthensä ehkä kuukauvenverran. mutta tämmösiä vaikutelmia:

      Singapore on erittäin iso, erittäin siisti, erittäin turvallinen, erittäin moderni ja erittäin kuuma kaupunki. mutta eihän se poikkia kovinpalijon vaikkapa näistä pohjoismaiden pääkaupungeista muuten ko että se on isompi, sielä on kuumempi, siistimpää, turvallisempaa ja modernimpaa. tieten semmosta urbaania tekemistä löytyy vaikka kuinka. voipii mennä vaikka elokuvhiin kattomhaan vanahoja suomalaisia elokuvia (no tuonyt oli enämpi huuli mutta SiSu järijestää joskus semmosiakin tapahtumia). asuminen hullunhintasta ja syöminen edullita (jaa'a. riippuu tieten paikasta).

      Kuala Lumpuri taas on iso, siisti (varauksin), turvallinen, moderni (varauksi) ja erittäin kuuma kaupunki. tekemistä, näkemistä ja edullista ostamista (meinaan semmosia oikeita) löytyy mutta tuskin suomalaisia elokuvia. Petalling Streetilä ko on niitä kaikenmaaliman piraattikrääsän kauppiihaita, niin yks poika tarijosi mulle DVD-leffoja. ko mie kyselin että onkos sulla suomeksi tekstitettyjä nii poika vetasi tiskinalta leffan ja sano että tämä ei tartte tekstitystä. "body language, you know". no kyllämie melekeen arvasin ettei se sanattomaksi jää. asuminen edullista ja syöminen hullunhalpaa (jaa'a. riippuu tieten paikasta).

      ja se minun päälimmäinen vaikutelma. ko Singapore on palijon niiko mikähyvhään länsimainen moderni suurkaupuki, steriili, niin Kuala Lumpurisa maistuu elämä. kirijo on palijon laajempi ja ihimisten suvaittevaisuus omanlaisensa. sielä häätyy olla toela erikoinen, jos aikoo erottua porukasta.

      Singaporen majotuksista en tiä muutako että kalhiita tahtovat olla. Kuala Lumpurhiin molen aina varannu kotua mutta paikanpäältä kyllä varmasti löytyy. Royale Bintang (ei Damansara) on minun suosikki mutta valinnanvarraa on.

      mutta menipä kumpaan kaupunkhiin hyvhään, niin meleko kaupunkilainen häätyy olla jos parki viikkua yhesäpaikasa viihtyy. toishaalta kulukuyhteyvet molemmista on loistavat. eiväkkä ole hinnankiroisa. pikasesti katoin että Singaporesta Kota Kinabaluun lentää alle 100 SGD / returni ja vaikka Kuala Lumpurista Sandakaniin 350 MYR / returni.

      se mihinkä mennee, tieten riippuu niistä omista mieltymyksistä. Langkawi tarijuuaa semmosta rantalommaa, Penag vähän enämpi vaihtoehtoja, Sarawkissa ja Sabahissa luontoelämyksiä, Malesian itärannikon saaret pikkusia sukelluskeskuksia (oikeen sopiva aika muuten sillesuunnale). Taman Negaraan voipii tehä viidakkovaelluksia. eipä lopu vaihtoehot.

      ja Wlani pellaa jokseenki joka luukusa. niinsynkhään korpheen tuskin eksyt etteikö nettibaaria löyvy (no Borneon sisämaasa tai syvemmälä Taman Negarassa eisitten löyvy).

      terkut:
      perapappa
      PS
      eimuuten olheet kampheet isommin homehtunheet. vyötärö vain oli taas pahasti kutistunu.

    • tulivain tuosa mielheen että jos sitte hakkee Singaporele kontrasia, niin sieltähän näthiin pääsee Hanoihin. eipä sitten ole ainakhaan moderni, eikä erityisen turvallinenkhaan. mutta sieltä voipii tehä reisun Ha Long Bayhin ja majottua rantalomale Cat Ba Islandille. on varmasti upia paikka siihenaikhaan vuojesta. kevhään kukat alakava kukkimhaan ja vesi lämpenee uimakeleposeksi. soli nimittäin kaunis tammikuun lopun sumusesa vesisatheesaki. kysele vaikka tonkintravelia tripadvisorin vietnam foorumila. oikeen mukava aussi, jonka vaimo pittää pikkusta matkatoimistua Hanoissa.

      pera

    • 1111

      Suurin ero näiden paikkojen välillä on hinta. Singaporessa oli ainakin toissakesänä aivan suomen hintataso, ja jossain jopa kalliimpaa... Jos haluaa paljon shoppailla, niin Singaporessa on upeita ostoskeskuksia, ja esim vaatteita saattaa saada edullisemminkin. Paljon nähtävää ja koettavaa, ja helppo ja turvallinen liikuskella esim. metrolla.Kuala Lumpur on taas pienempi ja aasialaisempi kaupunki, ja hinnat ovat huomattavasti halvempia kuin Singaporessa. Sielläkin on kyllä shopattavaa ja nähtävää, joten mielestäni matkabudjetti voisi ratkaista teidän ongelman..;) Jos saatte noinkin edulliset lennot, niin voisiko sitä sitten vähän vaikka kalliimmin asua?
      Kuala Lumpurista pääsee lyhyillä lennoilla melkeimpä mihin tahansa saarille ; Tiomanille, Langkawille, Penangille.. Singaporesta pääsee myös lennolla Tiomanille, tai n tunnin lauttamatkan jälkeen Indonesian puolelle.. Molempi hyvä vaihtoehto, mutta minun mieleen jäi kyllä Singapore, sinne on pakko vielä päästä uudelleen!
      Hotelli kannattaa ainakin alkupäiviksi varata etukäteen. Sen saattaa saada paljon halvemmalla, kuin paikanpäällä, jos esim Singaporessa on joku konferenssi tms. saattaa hotellit olla täynnä ja hinnat tuplaantuu. Sama juttu KL.
      En tiedä kannattaako sinun konetta ottaa mukaan... joka paikassa on internetpaikkoja tarjolla.. jopa piskuisella Tiomanilla, jossa varasimme seuraavan lennon ja hotellin!
      Ihanaa matkaa teille!

    • alussa

      Kiitos kaikille vihjeistä ja vinkeistä.
      Kävin linkkejä läpi ja matkasuunnitelma alkaa hahmottua.

      KLM:llä on tosi halvat lennot S-poreen, alle 400€, KL:n on vähän kalliimpi eli me mennään S-poreen.
      Asia Airlinesillä oli myös halpoja, meille kahdelle edestakaisin Bhuketiin vain n. 150 €. Eli sille linjalle olemme kallistumassa.

      Hotelleja olen vertaillut myös noista linkeistä, joita ehdottelitte ja se juttu on vielä kesken. Kun nyt S-pore on maailman siistein kaupunki ja siellä saa sakot vaikka mistä ja toinen meistä tupakoi, niin pitäis olla huone parvekkeella, jos siellä uskaltais sauhuttaa salaa. En vain ole noista esitteistä saanut selvyyttä, onko parveketta vai ei. Selvitellään.

      Kiitos avuista ja oikein mukavia reissuja teille kaikille sitten kun jonnekin olette menossa.

      • eikande olla huolissaan tupakoinnista. ihan samallalailla ne sauhuttelee siellä kun täälläkin. tupakki vain on meleko kallista. mie lensin Singaporeen HCMCstä ja yritin lähtiisä ostaa tupakkia. mishään ei myyty kartonkia pienempää annosta ja Singaporeen ei saa viä ko yhen avatun askin. no mie jäin iliman ja ostin sitten sieltä paketin. niison kamalia kuvia, niinettä kyllä näkkee mistä on ostettu. ko olima syömäsä, niin vaan kattelin ympärile ja oli sielä monta muutaki tupakkimiestä. mie vain olin ainua jolla oli Singaporesta ostettu paketti ;-).

        hyvvää matkaa sullekkin ja kiitos onnentoivotuksista. huomenaamula kohti Intiaa.

        pera


      • sin syöttiin
        PerttiS kirjoitti:

        eikande olla huolissaan tupakoinnista. ihan samallalailla ne sauhuttelee siellä kun täälläkin. tupakki vain on meleko kallista. mie lensin Singaporeen HCMCstä ja yritin lähtiisä ostaa tupakkia. mishään ei myyty kartonkia pienempää annosta ja Singaporeen ei saa viä ko yhen avatun askin. no mie jäin iliman ja ostin sitten sieltä paketin. niison kamalia kuvia, niinettä kyllä näkkee mistä on ostettu. ko olima syömäsä, niin vaan kattelin ympärile ja oli sielä monta muutaki tupakkimiestä. mie vain olin ainua jolla oli Singaporesta ostettu paketti ;-).

        hyvvää matkaa sullekkin ja kiitos onnentoivotuksista. huomenaamula kohti Intiaa.

        pera

        Kelmi myy tosiaan kohtuuhinnoin Singaporen lentoja ja saatavuuttakin on lähes joka päivä, vaikka huomenna lähtisi. Näkyy yhtiöille pienikin raha kelpaavan tässä ahdingossa. Muakin kyllä kiinnostaisi millä yhtiöllä pääsee suht tuolla hinnalla Kuala Lumpuriin?!?


      • nou :-0

        Jos Bhuketilla viitataan Thaimaan suurimpaan rysään niin miettisin kyllä vielä toisen kerran. Singaporesta kun pääsee helposti mitä uskomattomampiin ja autenttisiin lomanviettopaikkoihin.


      • skdjfhskdjhf
        sin syöttiin kirjoitti:

        Kelmi myy tosiaan kohtuuhinnoin Singaporen lentoja ja saatavuuttakin on lähes joka päivä, vaikka huomenna lähtisi. Näkyy yhtiöille pienikin raha kelpaavan tässä ahdingossa. Muakin kyllä kiinnostaisi millä yhtiöllä pääsee suht tuolla hinnalla Kuala Lumpuriin?!?

        No ainakin Singaporesta KL:iin näyttää pääsevän 10 eur -> että onhan tuo sitten suht sama hinta :) yksi koneenvaihto enemmän. Matkakuume senkun nousee kun sivuja surffaa, kait se on pakko lähteä..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      304
      2755
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      105
      2148
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      81
      1631
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      183
      1502
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1318
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe