kertokaa te kestovaippailijat...

tietämätön!!!

Saamme lainaan kestovaippayhdistykseltä kahdeksi viikoksi kestovaipat (5e/ 12vrk), ettei tartte heti ite satsata koko kalliiseen pakettiin..jos ei siitä touhusta sitten vaikka yhtään tykkääkkään..
Mutta tyttö on jo melkeen 10kk..voiko ylipäätään noin vanhalle enää yhtäkkiä vaippalajia mennä vaihtamaan kun on jo tiettyyn tottunut?

Minkälaisen paketin olette kokeneet kestovaippailijoilla hyväksi? mitä kaikkea minun siis olisi paras hankkia... kun en juurikaan noista tiedä yhtään mitään.. :O

6

762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +++++++++

      Ihan ekaksi, älä uhonda kertakäyttövaippoja vielä tässä vaiheessa kokonaan, vaan käytä niitä silloin kun et jaksa miettiä, minkä vaipan seuraavaksi kokeilet.

      Tuo kestovaippayhdistyksen kokeilupaketti sisältää monen tyyppistä vaippaa juuri siksi, että voit tutkia, kokeilla kaikessa ja miettiä rauhassa, millainen vaippasysteemi olisi teille paras.

      Me aloitettiin kestovaipatus tytöllä, joka oli 2,5 vuotias ja osittain päiväkuiva. Jo n. 1 viikon päästä tyttö alkoi itse tahtomaan mieluummin kestovaippaa kuin kertakäyttöistä, varsinkin yöksi.

    • löytyy sopivat

      Kokeile ja tutustu tosiaan rauhassa vaippoihin, niin löydät teille sopivat mallit ja yhdistelmät. Meillä käytän 10kk muksulla sikinsokin niin kesto- kuin kertakäyttövaippoja ihan sen mukaan mikä itseäni huvittaa ja hyvin muksu vaihteluun on soputunut. Välillä menee pitkiä pätkiä ihan vaan kertseillen ja välillä taas kestoille, toisinaan on samana päivänä kumpiakin. Yöt meillä on aina kertsi, kun en ole kestoja rohjennut kokeilla. Kai pitäisi.

      • kokeile!

        Ja ihan hyvin tohtii öisinkin testata:-). Tietysti hyvä, jos olisi tiedossa jokin foorumi, jolla kysellä toimivia vaippasysteemejä! Kuopuksellani käytettiin alusta saakka vain kestoja. Vaippatyypit ja -mallit samoin kuin valmistajat vaihtuivat iän karttuessa. Sen voin sanoa, että kuopus oli täysin 1v7kk iässsä, normivaipatetut sisaruksensa huomattavasti myöhemmin. No, se ei ollut syy, vaan se, että huomasin itse kestositeiden eron kertakäyttöisiin omalla kohdallani: sisäreisien ihottuma katosi, kun siirryin ensin kangassiteisiin, sitten kuukuppiin ja sitä kautta sieneen. Ja siitä on aikaa jo...10 vuotta;-D!

        Eli guuglaa lisää kokemuksia kestoista, ja rohkaise mielesi:-)! Nytkin jos vielä vauvan saisin, en edes harkitsisi kertavaippojen käyttöä! Toki joskus voi olla paikallaan sellainenkin, jos olosuhteet niin vaativat:-). Koskaan ei kannata olla liian tarkka:-).


    • eloäiti

      meillä poika 9 kk kun otin lainaan tuon satsin.. nyt 1v 5kk ollaan päiväkestoilijoita, poika käy useasti potalla jonne haluaa itse ja usein sinne pissat tuleekin!!! nyt 2 vkoa ei yhdetkään kakat ole tulleet vaippaan!!!

    • pop!

      10kk ikäinen lapsi on jo aika liikkuvainen, eikä vaipan laitto käy enää tuosta noin vain. Meidän ainakin konttas karkuun -ja lujaa- jo siinä vaiheessa. Meillä on ihan parhaita ollu taskuvaipat. Imut pysyy paikallaan pukiessa, vaikka lapsi kuinka venkoilis. Tarrallinen taskuvaippa on muutenkin nopea pukea, eikä tätä säiky kertseihin tottuneet isätkään, koska vaippa muistuttaa ulkoisesti niin paljon kertsiä. Kunhan vaan täytät vaipat valmiiksi, ettei sen isänkään tarvitse kuin napata vaippa kaapista ja pukea päälle ;) Aloin pukea taskuvaipat housuvaipan tapaan siinä vaiheessa kun lapsi oppi seisomaan -ja halusi vain ja ainoastaan seistä ja lattialla selällään pito oli pelkkää itkua ja hampaiden kiristystä- eli jätän tarrat löysälle, sujautan vaipan housujen tapaan päälle ja kiristän tarrat.

      10kk pissaakin jo aikamoisia satseja kerrallaan, joten sitä tehokasta imuakin täytyy olla. Meillä parhaaks on osottautunu pötköks taiteltu harso ja alle bambu-hamppu lisäimu. Näistä tulee suht siedettävän kokoinen paketti, eikä lapsi tunne oloaan epämiellyttäväksi liian "pönäköissä" vaipoissa. Kestovaippayhdistyksen paketti on varmasti jo huippuunsa sisäänajettu, eli imuja on pesty ja pesty ja pesty ja siksi toimiivat hyvin. Älä siis säikähdä kun/jos hommaat aivan uudet systeemit, ja pissat tuleekin yli! Eli imut vaatii USEITA pesuja (varsinkin bambu/hamppu) ennen kuin toimiivat kunnolla.

      • jippii

        Liikkuvalle ja näppäräsormiselle lapselle suosittelen taskuvaippoja ja nimenomaan nepillisiä. Pienet sormet saavat tarrat näppärästi auki (jos ei vielä, niin ihan pian varmasti :)) ja sitten on ärsyttävää, kun vaippa lentää pois jatkuvasti ja pissat ovat muualla kuin vaipassa. Meillä on käytössä kotimaiset Hippu-taskuvaipat http://www.hippuvaipat.fi/products-page/?category=8 ja hyvin ovat toimineet :). Niissä on ihoa vasten kuivan tuntuinen pinta, joten kertakäyttövaippojen pintakuivuuteen tottuneelle lapselle varmasti hyvä vaihtoehto. Suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe