Ensiasunto harkinnassa

OKT-asiat

Rahoitus olisi suunnilleen valtion takaaman korkotukilainan verran. Siis 126 250,00 - 252 500,00 € josta enintään 25 250,00 € olisi valtion osatakaus, asunnon vakuusarvo on 82 062,50 - 189 375,00 € ja loput 15 % tulisi omista säästöistä tai muista vakuuksista. Enimmäistuloraja 2 090,00 € / kk saattaa ylittyä myöhemmin, mutta käsittääkseni sillä ei ole merkitystä kuin hakuvaiheessa?

Ajatuksena olisi joko ostaa tai rakentaa käsityönä omalle tontille enintään 90 neliön talo. Kenties kivitalo, mutta myös savitiili- ja puutalo on käynyt mielessä. Tarkoitus olisi myös yhdistää jonkin verran energiataloudellista mallia (minimienergiatalo tai parempi) ja siinä voisi mieluiten olla myös arvoasuntojen tapaisia, laadukkaita, materiaaleja niin paljon kuin mahdollista (esim. luonnonkiveä ja jalopuuta yms.). Ajatuksena olisi juuri että aluksi olisi hieman enemmän investointeja ja sitten se pysyisi erinomaisessa kunnossa pienemmällä vaivalla vuosikymmeniä ellei -satoja.

Verkosta ei ole pahemmin löytynyt asiaan perehtyneitä yrityksiä, joten miten asia on tarkkaan ottaen? Rahoitus haetaan luontaisesti pankista, mutta sitten talon osto (ainakin talopakettivalmistajat tai suoraan markkinoilta valmis talo ja tontti) tai rakentaminen. Onko Suomessa muita erikoistuneita rakentajia kuin Skanska, YIT, SATO yms. ja jotka voisivat rakentaa tuollaisilla edellytyksillä olevan talon (minimienergia-/plusenergiatalo laadukkaista materiaaleista käsityönä)? Lisäksi, onko asuntokauppiaat kovinkin kalliita jos sieltä kysyisi lisätietoja? Vai onko, että Suomeen ei saa (toistaiseksi) rakennettua kyseisen mallisia taloja, edes tuon lainan määrittämät max. 90 neliötä?

Oheinen on vielä harkinnan alla ja voi olla että pitää kai muuttaa Saksaan tai Ruotsiin jotta tuollainen suunnitelma toteutuisi, mutta olisi hyvä jos pääsisi omaan taloon jossain vaiheessa. Nyt on mielestäni vain hyvä aika kun raaka-aineetkin ovat pudonneet.

4

1172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuo suuret

      rakentajat niillä on pelkkä rakenuttamispalkkio 50000 euroa yhtä pientaloa kohden.

      Katso joku valmiskastelli, sen saa pyöreästi 100000 euron hintaan ja tontti päälle.

      • melkein sopiva

        Löysin asiasta esitteen verkosta jossa Kastelli-talot Oy mainostavat itseään parhaaksi puutalopaketiksi energiataloudessa, voi olla että on osin tottakin.

        Siinä mainittiin hieman dataa:
        - Ikkunat (U = 0.85 W/m2K)
        - Lattiat (U = 0.169 W/m2K ja 200 mm)
        - IV-kone (50 - 70 % vuosihyötysuhde)

        ... ja sitten minimienergiatalon vaatimus:
        - Alapohjat (U = 0.10 ja 250 mm SPU)
        - Ikkunat (U = 0.6)
        - Huoneistokohtainen ilmanvaihtolämmitys
        - Lämmön talteenotto 60 % hyötysuhteella


        Esitteen perusteella Kastelli pääsee osittain matalenergiatalon tasolle (U - ikkunat 1 ja alapohja 0.16 ja 260 mm EPS). Ehkä tuota Kastellin taloa voisi pyytää muokkaamaan enemmän minimienergian ja plusenergian suuntaan. Toisaalta jonkinlainen kivitalokin olisi hyvä, kenties maksaisi aluksi enemmän mutta voisi olla suhteellisen arvokas ja kestävä sukupolvelta toiselle.


    • vaihtoehtoja

      Katsopa seuraavat: www.passiivitalo.com ja www.vabetalot.fi. Löytyy matalaenergiarakentamista sekä passiivitaloa.

    • Arkkitehdit

      Voit käydä Suomen Arkkitehtiliiton jonkin arkkitehdin toimistolla, hankkia tarkat suunnitelmat ja sitten tilata rakentaminen vaikka sitten joltain rakennusmestarilta tai rakennusliikkeeltä.

      En tiedä sitten tuoko tämä vaihtoehto energiataloudellista tai edullista lopputulosta, mutta ainakin tarkkaan suunniteltu pitäisi olla.

      P.S. Plusenergiaan pääseminen vaatii tiiviin ja laadukkaan pientalon/kartanon lisäksi ilmanvaihtojärjestelmän ja/tai ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän sekä aurinkopaneelit ja/tai pientuulivoimalan. Myös jonkinlainen varavoimajärjestelmä olisi hyvä olla, esim. biodieselgeneraattori ja lämpökaivo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4172
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      32
      1642
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe