vihkipäivästä

päivää miettivä

olisin kysynyt joltain tietävältä että onko totta mitä lukee kirkon sivulla eli vihkipäivä pitää varata päivälleen vuotta ennen häitä?

4

738

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • totta......

   tuskin minkään kirkon sivuilla noin lukee. siellä varmaankin lukee, että päivän voi varata kyseisestä kirkosta aikaisintaan vuotta aikaisemmin.

   joillakin kirkoilla on tapana ilmoittaa aika, josta alkaen voi ruveta varaamaan seuraavan kesän vihkipäiviä. jotkin kirkot antavat aikoja useamman vuoden eteenpäin, mutta yleensä kirkot kai ottaa varauksia vuodeksi kerrallaan.

  • ...ainakaan kaikkiin!

   Itse varasin vasta ihan äskettäin ensi kesäksi ja sain juuri sen päivän ja ajan mitä ekaksi kysyin! Tietyisti suosituimmissa kirkoissa voi jo olla ruuhkaa, mutta kysy sieltä kirkkoherranvirastosta, siellähän ne näkee mitä niillä on varattuna ja mitä ei. Jos niillä vielä vapaata on, niin tuskin ne sitä "käyttämättä" jättää jos ottajia löytyy vain sen takia, ettei ole vuotta ennen varattu! Onnea vaan kirkon etsintään! :)

   • vastaileva

    en tarkoittanut ihan tuossa muodossa missä esitin kysymyksen mutta pointti oli sama, siis kirkkoa ei kuitenkaan voi varata kun aikaisintaan vuosi ennen häitä? meidän hääpäivään on aikaa vielä 1,5vuotta, ensi kesänä... taitaapi tuo kirkkotoive olla hyvin suosittu paikka...


   • dllpb
    vastaileva kirjoitti:

    en tarkoittanut ihan tuossa muodossa missä esitin kysymyksen mutta pointti oli sama, siis kirkkoa ei kuitenkaan voi varata kun aikaisintaan vuosi ennen häitä? meidän hääpäivään on aikaa vielä 1,5vuotta, ensi kesänä... taitaapi tuo kirkkotoive olla hyvin suosittu paikka...

    Taitaa olla aika yleinen tuo sääntö, että kirkon voi varata aikaisintaan vuotta ennen. Juuri sen vuoksi, että kaikille olisi tasapuolinen mahdollisuus saada se suosittu, tunnelmallinen kesähääkirkko jne. eikä niitä olisi etukäteen varailtu maailman tappiin.

    Sitäpaitsi, kirkkoa kun tarvitaan muihinkin tilaisuuksiin kuin häihin, esim. vainajien siunaustilaisuuksien buukkaaminen kun tulee max. muutaman viikon "varoitusajalla". Lisäksi on normaalit jumalanpalvelukset, kasteet, konfirmaatiot, konsertit yms. joille pitäisi riittää aikoja kirkosta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   124
   5603
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   28
   2402
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   91
   1205
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1113
  5. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   1042
  6. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   69
   1039
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   381
   973
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   886
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   833
  Aihe