Koiranpennun hampaat

Kleini-tyttö

Taas tuli lisää kysyttävää! =) Meillähän on se puolen vuoden ikäinen koiranpentu. Kurkistimme eilen illalla pennun suuhunja huomasimme, että hampaita on kasvanut kahteen kerrokseen. "maitohampaat" eivät siis ole lähteneet "rautahampaitten" tieltä pois. Koiran ylemmät hampaat, eli maitohampaat ovat kipeän loiset ja ne liikkuvat hyvin. Mitä meidän pitäisi tehdä? Putoavatko maitohampaat itsestään, vai pitääkö mennä eläilääkärille ne poistamaan? Voiko tämä olla vaarallista?? Auttakaa mua! =O Kiitti, jos joku tietävä vastailee minulle!

12

10695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jottei kasva väärään asento...

      hampaat ja niitä ei sitten voi korjata kuin tuhansilla euroilla ja näyttelyt on näytelty.

      • juttu pennulla

        Pentu 5½ kk ikäinen, ylhäällä kulmahampaat uudet maitohampaiden vieressä ja maitohampaat ei edes heilu. Soitankin eläinlääkärille heti huomenissa.


    • kysymässä

      eli milloikas pennun hampaat yleensä alkaa tippumaan pois?

    • Näin.............

      5-6kk Maito hampaat pitää poistaa jos rautahammas on puolivälissä maitohammasta. Näin meille E-lääkäri sano. Vein pojan lekurille ja poistetiin 4 kulmuria. Kantsii tilata aika ja tarkistuttaa hampaat.On se sitten näytely koira tai ei..Suu kuntoon ;)

    • .................

      Kannattaa leikkiä paljon vetoleikkejä pennun kanssa jolla hampaat lähtemässä. Meillä lähti molemmilta näin kulmurit irti kun uudet oli jo tullut aika pitkälle. Köysilelun ostoon vaan ja vetämään sitä koiran kanssa. Toki jos tuokaan ei auta niin sitten lekuriin niin poistavat ne.

    • pikkum

      Hampaisiin pitäisi kiinnittää huomiota ennen kuin sinne kerkeää kasvamaan puoleen väliin uudet hampaat... Meidän parson-pojalla vaihtui kaikki hampaat siinä 4-5kk välissä. Syötettiin todella paljon luita, leikittiin vetoleikkejä, ja tilanteessa, jossa uusi hammas oli alkanut kasvaa jo uuden rinnalle (yläkulmat), heiluteltiin niitä hampaita. Parissa päivässä saa heiluvan hampaan irti, kun ahkerasti heiluttelee. Samalla koira oppii suhtautumaan käsittelyyn neutraalisti.

      Oli aika eläinlääkärille jo varattuna hampaiden poistoon, mutta se "tuhlautuva" 150e motivoi kummasti heiluttelemaan ahkerasti...

    • sei-sei

      En olisi kamalan huolissaan noista hampaista. Meillä pentu (isohko) oli noin puolivuotias kun huomasin tuplahampaat. Rautahampaat kasvoivat vauhdilla tasoihin maitohampaiden kanssa, jotka eivät heiluneet lainkaan. Vein eläinlääkärille, joka kehoitti vielä odottamaan ja katsomaan. Meni pari päivää ja maitohampaat olivat kadonneet.

      Harvemmin kai normaali hampaanvaihto aiheuttaa ongelmia, ellei ole sellainen rotu, että ongelmat on tavallisia. Teillähän ne maitohampaat jo heiluvatkin? Varmaan ovat jo pudonneetkin.

      • kleini-tyttö

        Moikka! Kaikki maitohampaat heiluvat jo mukavasti ja yksi hammas irtosikin jo leikkiessä! =D Luulempa, että kyllä ne siistä irtoavat! kiitos neuvoista!


    • Kleini-tyttö

      Moi! Vielä pitää lisätä tuohon edelliseen viestiin vähäsen. Eli koiraltamme irtosi yksi maitohammas eilen! Ihana asia! Nyt heiluu tuo iso terävä hammas, joka näyttää kulmahampaalta. Kuuluuko senkin irrota?? Hampaan läheltä on kuitenkin tulossa uusi hammas, mutta pakko kysyä, että emme vahingossa väärää hammasta kisko. =P hampasta tulee vähän verta.. Onko se normaalia?? Soitimme eläinlääkärille ja hän sanoi, että sialla ei ole mitään kiirettä ja että vetoleikkejä voi leikkiä ja hampaita pitää liikutella. Kiitos taas kaikille, jotka vastaavat.

      • sei-sei

        Jos hammas heiluu, sen kuuluukin irrota. Rautahampaat ovat koiralla tosi vahvoilla juurilla kiinni, ei niitä vahingossa heiluttele irti, nou hätä.


    • Anonyymi

      Tietääkö kukaan maitohampaan poiston hintaa? Viisuri kyseessä hinkkaa kitalakea joten jos palloleikit ei auta niin joutuu poistamaan sen hampaan. Haetaan koira lähiaikoina ja toivotaan että leikit tepsii eikä tarvi hampaita poistaa.

    • Anonyymi

      Edelliseen korjattuna kulmahammas kyseessä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1110
    Aihe