lumbaalipunktio

hoitaja

mulle tehtiin eilen lumbaalipunktio mielahdessa neuron polilla. lääkäri sanoi että noin joka viides saa punktion jälkeen päänsärkyä joka pitäisi kofeiinipitoisilla juomilla mennä parissa päivässä ohi. No mulla tietenkin eilen sit alko tää kamala päänsärky. En pysty olemaan pystyasennossa lainkaan, pelkästään makuuasento käy jolloin särky häviää. Kahvia olen yrittänyt juoda ja buranaa olen ottanut...

onko teillä kokemuksia miten kauan tää päänsärky kestää??

15

8491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elledriver

      Moikka, multa otettiin kanssa muutama kuukausi sitten lumbaalipunktio, mutta säästyin päänsäryltä. Muistelisin kuitenkin lääkärin sanoneen, että jos särky ei lakkaa parissa päivässä, niin sitten olisi hyvä mennä lääkäriin.

      • ----

        Joo kannattaa mennä lääkäriin takaisin jos särky ei mene ohi muutamassa päivässä,laittavat sen veripaikan.


    • turhan kauan

      Ittelleni tuli kans ja kiltisti odotin neljä päivää, kun ohjeissa käskettiin.
      Kun ei enää pitkälläänkään ollut hyvä, menin lääkäriin ja sain nuhteita odotettuani liian kauan. Sanoivat, että parissa päivässä alkaa lieventyä tai sitten ei, pitempään ei kannata miettiä.
      Kirjallinen ohje ei siis vastannut käytännön kokemuksia, kukahan tollo lie laatinut...

      • sit meikkuun

        ei oo oikeestaan yhtään särky viel helpottanu kahen päivän jälkeen.. huomen aamulla jos tilanne on edelleen sama niin lähen kyllä päivystykseen tätä hoidattamaan.. hermot menee tähän makaamiseen ja särkyyn ku mikään ei auta.. kofeiinitippaa ehdottivat mulle sit ensihoidoksi päivystyksessä. sitten vasta veripaikkaa.. miten tuo veripaikka tehdään? onko kivulias?


      • Nimetön
        sit meikkuun kirjoitti:

        ei oo oikeestaan yhtään särky viel helpottanu kahen päivän jälkeen.. huomen aamulla jos tilanne on edelleen sama niin lähen kyllä päivystykseen tätä hoidattamaan.. hermot menee tähän makaamiseen ja särkyyn ku mikään ei auta.. kofeiinitippaa ehdottivat mulle sit ensihoidoksi päivystyksessä. sitten vasta veripaikkaa.. miten tuo veripaikka tehdään? onko kivulias?

        VERIPAIKAN LAITTO EI OLLU MIELESTÄNI YHTÄÄ NIIN KIVULIAS KU ITTE PUNKTIO. PUNKTIOON EN ENÄÄ IKINÄ MEE, ELLEI IHAN PAKKO. MULLEKIN LAITETTIIN VERIPAIKKA PARI PÄIVÄN JUMALATTOMAN KIVUN JÄLKEEN. VARMAAN OOT JO KÄYNYKKIN OTTAMAS SEN,ELLEI MENNY ITTESTÄÄN OHI.


      • kokemusta on
        Nimetön kirjoitti:

        VERIPAIKAN LAITTO EI OLLU MIELESTÄNI YHTÄÄ NIIN KIVULIAS KU ITTE PUNKTIO. PUNKTIOON EN ENÄÄ IKINÄ MEE, ELLEI IHAN PAKKO. MULLEKIN LAITETTIIN VERIPAIKKA PARI PÄIVÄN JUMALATTOMAN KIVUN JÄLKEEN. VARMAAN OOT JO KÄYNYKKIN OTTAMAS SEN,ELLEI MENNY ITTESTÄÄN OHI.

        Tämä on vanha keskustelu, mutta pakkoa sanoa, että itselläni oli todella huono tuuri. Jouduin makaamaan viikon sängyssä kamalassa päänsäryssä. Lumbaalipunktio tehtiin perjantaina ja silloin puhuttiin, että jos mahdollisesti tulee särkyä, mikä on kuulemma harvinaista, niin sitten maanantaina laitetaan veripaikka. No tulihan se kamala särky, mikä kaatoi sänkyyn ja jopa vessaanmeno oli tuskallista. Ei helpottanut särky lainkaan vaan maanantaina laitettiin veripaikka. Kuvittelin sen kai vähän auttavan tai ajattelin, että siinä menee hetki ennen kuin auttaa. No takaisin kotiin, mutta paheni särky vain ja oli niin kovaa, että jos olin hetkenkään pystyssä niin tuli oksennusrefleksi. Pääsin sitten keskiviikkona uuteen veripaikkaan ja se auttoi lopulta...tosin en muista miksi piti olla sairaslomalla vielä perjantainakin...muistaakseni oli sellainen olo, että teki mieli olla vieläkin makuuasennolla. Silloin ajattelin, että jos särky olisi jatkunut loppuelämän, niin ei siitä olisi selvinnyt. Oli 10 kertaa kovempaa kuin migreeni..

        Tämän kokemuksen myötä en enään ikinä halua joutua lubaalipunktioon enkä edes halua, että minulle joskus eteentulevassa synnytyksessä annettaisiin selkäydinpuudutus...en enään selkäytimen lähellekään piikkiä.


    • juopaljon

      Minulle tehtiin lubaalipunktio viikko sitten. Tulihan siitä huimausta ja päänsärkyä, joka helpotti makuulla ollessa. On tärkeää juoda mahdollisimman paljon toimenpiteen jälkeen, jolloin elimistö saa palautettua nesteen selkäytimeeen. Muutaman päivän jälkeen, kun aloin juomaan n. 10 litraa vettä ja mehua päivässä, alkoi samana iltana jo auttamaan. Totta kai siinä sai vessassakin usein käydä.

      • KokemustaAiheesta

        10 on aivan tolkuton määrä eikä tälle ole kyllä perusteita. Ei selitä oireiden lieventymistä. Ihmisellä ei ole tarvetta juoda litratolkulla kuin aniharvoin, lähinnä urheilusuoritus helteellä tms.


    • Anonyymi

      Itsellä otettiin kaksi kertaa OYSsilla selkäydinneste näytteet. Ensimmäisellä kerralla päänsäryt oli harvemmassa mutta sillon kun se päänsärky iski niin se oli pahinta pääkipua mitä olen koskaan kokenut, kesti jopa viikon ajan näitä hetkellisiä kipuja. Tosiaan sitten piti ottaa näytteen vielä toisen kerran paria kuukautta myöhemmin koska minun näytteitä ei oltu käsitelty oikein (unohdettu pakastaa). Toisen kerran jälkeen kivut oli siedettävempiä mutta ne oli päivittäisiä. Myös pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta oli parina päivänä.

    • Anonyymi

      Mulla myös tehty. Helppo tutkimus, ei mitään sivuvaikutuksia.

    • Anonyymi

      Minulle tehtiin keskiviikkona lumbaalipunktio.. Toimenpide meni hienosti vaikka kandi ensin epäonnistui. Ei ollut niin kamalaa kuin luulin. Henkilökunta tosi ihania. Myöhään keskiviikkona tuli kova pääkipu vaikka joinkin kahvia j colaa sekä lepäsin koko keskiviikon. Torstai töissä meni jotenkin vaikka oli todella voipunut olo kuin kova flunssa olisi ollut. Iltaa kohti päänsärky yltyi taas. Perjantaina aamulla jo oli kova niskakipu ja päänsärky, raahauduin kuitenkin töihin. Muutaman tunnin jälkeen lähdin kotiin kun olo vain paheni. Siitä saakka olen vain ollut sängyssä ja lauantaina kuulo aleni niin etten tahdo kuulla juuri mitään. Olo on kuin olisi meren syvyyksissä ja päässä ” kohisee” ja korvat ihan tukossa. Soitin päivystykseen mutta siellä kehotettiin vain juomaan kofeiinia. Nyt sunnuntaina niskakipu on ehkä ihan vähän parempi. Kuulo samaa tasoa ja päässä edelleen viiltävää kipua. Makuulla on ollut koko aikana ihan ok olo mutta heikkoon oloon ja kuuloon ei ole auttanut.
      Toivottavasti tämä kipu loppuu pian!

    • Anonyymi

      OMG miksi tuota ei pysty ottamaan jollain muulla kokeella miten ihmeessä uskallan mennä. Mun selkä on jo muutenkin hajalla sieltä alaosasta alkoi pyörryttää nämä jutut siis...!!sanon että kääk!!??

    • Anonyymi

      Toimenpide meni tosi sutjakasti, ei sattunut melkein ollenkaan. katsotaan nyt tuleeko päänsärkyä.

      • Anonyymi

        Saitko päänsäryn?


    • Anonyymi

      Nojuu tässä on nyt neljättä päivää pirun kova hedari tuosta pistoksesta johtuen. Lääkäri ei kertonut pistoksen jälkeen muutakun, että 2% tjsp tulee oireita tästä eikä muuta. Nyt sitten nettiä selatessa on löytynyt vähän isompaa prosenttimäärää. Pimeässä vaaka-asennossa kofeiinin yliannostuksessa ja särkylääkkeitä syöden kaikkein paras vaikka niistä lääkkeistäkään ei mitään hyötyä ole.
      Veripaikkaan en ole menossa kun on siitäkin niin kahdenlaista tullu ilmi että kärsin tämän nyt tälleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe