Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hieman hahmotusta Istanbulista

Helinän

Hei kaikki ihanat ihmiset, Istanbulissa käyneet, ja joille se on jo kovin tuttu. Olen lähdössä ensimmäistä kertaa Istanbuliin, yksin lennän. Siskoni asunut jo monta vuotta Turkissa, Adanassa, ja hänet olisi tarkoitus Istanbulissa treffata. Hotellini on Hotel Agan (Ebussuud Cad.Safettinpasa So, No:6 Sirkeci, 80630 Istanbul, Turkki) eli "salmen tällä puolella".

Siskoni tulee bussilla Izmiristä, mihinköhän kohtaan suurta kaupunkia sijoittuu tämä linja-autoasema? Vai onkohan montakin eri asemaa? Vielä ei ole ajat sen tarkempia, kumpi on ensin kaupungissa ja kumpi ketäkin vastassa, mutta jos käy niin että olen ennen häntä perillä, voisin hyvinkin mennä häntä vastaan, en vain oikein tiedä minne :D

Karttaa olen kovasti yrittänyt tutkia, mutta ei oikein irtoa sen tarkempaa tietoa.

Toinen kysymykseni on, että uskaltautuuko ensikertalainen metroon lentokentältä, vai turvaudunko taksiin? Monien kilometrien matka kuitenkin kentältä hotellille, tuleekohan kalliiksi? (Muutoin Turkissa taksittelu on tullut tutuksi, myös "välistä vetäminen".)

Miten yleensä englanninkielentaito Istanbulissa, puhuvatko englantia, eli saako apua jos englanniksi tietä kysyy? Onko raflassa syöminen hintavaakin?

Kovasti jo matka jännittää vaikka siihen vielä melkein 2 kk on aikaa.. :) Kiitos jos joku osaa vastata edes osaan kysymyksistäni :) :)

13

3899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kissus

      Sillä antamasi tiedot tiedän saapumispaikoista ovat kovin vajavaiset: Istanbulissa on useita bussi- ja lentoasemia. Ensin pitäisi tietää mihin olette tulossa.
      Toiseksi seikka joka ei voi olla vaikuttamatta asiaan: Kaupunki on VALTAVAN kokoinen. Siitä syystä ensin pitää tietää mihin kentälle sinä tulet ja mihin bussiasemalle siskosi.

      Pääperiaate kuitenkin on, että jos olet kaupungissa ekaa kertaa, siskosi tulee sinua vastaan vaikkapa sinne hotelliin. Tapaatte sitten siellä sillä sinne pääsette kumpainenkin omalla laillaan. Tuo on 100% turvallisempi tapa tavata siskosi kuin että sinä ummikkona lähdet seikkailemaan omin päin pitkin Istanbulia.

    • ehkä parasta,

      että odottelet sisartasi siellä hotellilla. Kaupungissa on tosiaan useita bussiasemia joilta taas on palvelulinjoja eri puolille kaupunkia. Toinen tapa vois olla, että sisaresi ottaa kyydin bussifirmalta Sirkeciä lähinnä olevalle bussifirman toimistolle. Se siis vois olla se treffipaikka. Kaiken edellytys on kuitenkin se, että selvität sisareltasi minkä firman bussilla ja minne hän tulee. Bussiasemalle ei ehkä kannata lähteä kun olet ensikertalainen. Vaikka sinne löytäisit, väkeä on kuin muurahaispesääsä ja siskon löytyminen vois olla siksi vaikeaa.

      Toiseen kysymykseen: Havas (mm. lentokenttä kuljetuksia bussilla hoitava firma)ajelee lentokentältä kaupunkiin. En tiedä onko heillä pysäkkiä Sirkecissä, mutta Taksimista ainakin löytyy. Sieltä taas pääsee suht helposti hotellillesi. Havasilla on sivut netissä. Sieltä varmaan löytyy sekin tieto kuinka lähelle hotelliasi voit päästä.

      • toiseen kysymykseen

        Havas ajaa Taksimiin ja sieltä voi ottaa taksin hotellille. liikennejärjestelyjen takia, voi olla, että joudut ajamaan enemmän kuin kartaala näyttää. Ei siis välttämättä tarkoita, että taksikuski olisi huijari vaikka ajeleekin pitkästi.

        Toinen konsti vois olla, että otat Havasin bussin Bakirköyn laiturille ja hyppäät kantosiipialukseen joka menee Yenikapi nimiseen paikkaa. Sieltä on suht lyhyt matka Sirkeciin. Siis sieltä taksiin. Tämä on ehkä nopein tapa. Aikatauluja löytyy neitstä ositteesta www.ido.com.tr


    • Helpolla

      On se metrokin helppo. Lentokentän alta vaan kyytiin ja päättärille saakka. Siitä loput sitten ratikalla.

      • tiedä

        Jää Aksarayhin ja sieltä pitäis löytää metroasema. Löytyykö läheltä?


      • Joopajoojoo
        tiedä kirjoitti:

        Jää Aksarayhin ja sieltä pitäis löytää metroasema. Löytyykö läheltä?

        Joo löytyy. Pari saataa metriä pitää kävellä kyllä.


      • helppoa ja vielä helpompaa
        Joopajoojoo kirjoitti:

        Joo löytyy. Pari saataa metriä pitää kävellä kyllä.

        Aivan, eikä se ole mikään ongelma jos on kartta. Printtaa Aksarayn alueen kartta maps.google.com, ja löydät varmasti. Lisäksi voit printata jo kotona Istanbulin metrokartan.

        Metro/pikaratikka on todella helppo ja kätevä tapa kulkea Istanbulissa.


    • ohje..

      melko varmasti lennät ataturkinín kentälle joten metro on sieltä aivan superhelppo ottaa.maksoi ainakin lokakuussa vielä vajaa 2euroa. Metron viimeinen asema on Aksaray joten jäätte siellä pois ja otatte taksin Sirkeciin(ei kallis kun pääset näin pitkälle) tai vaihtoehtoisesti kysyt/yrität löytää ratikan(ei ole kaukana) ratikassa samat poletit kuin metrossa joten jos otat metron niin osta samantieen muutama ylimääräinen. ratikalla pääseee suoraan sirkeciin,siellä moni tuntee hotellit ja paikat joten pärjäät hyvin englannilla juuri sirkecissä ,muuten eivät kovasti englantia puhu
      Ravintoloissa syöminen on myös aika erihintaista,löytyy superhintaista mutta näin päivisin on monia hyviä paikkoja joissa syödä mutta jos haluatte "tyyliä" niin se taas maksaa..

      • taksista...

        Taksi Atatürkin kentältä maksaa Sirkeciin vähän reitistä riippuen 30-40 euroa. Ja kentällä sinua on vastassa yli-innokkaat transfer-pojat. He keräävät kyyteihinsä turisteja ja sovitulla hinnalla ajavat heidät hoteelliin. Me sorruttiin siihen ja maksettiin muistaakseni 40 euroa kyydistä. Joten toki metro-raitiovaunu tai metro-taksi yhdistelmä on monin verroin edullisempi. Eikä itseasiassa ole hirmu hankalakaan tapa liikennöidä. Varsinkin jos olet päiväsaikaan liikenteessä. En ehkä lähtisi iltapimeän aikaan matkalaukun kanssa seikkailemaan, mutta päivällä kyllä.


    • kysynyt hotellistasi?

      Monet hotellit noutavat kentältä. Helppo tapa päästä perille ja usein myös edullista.

    • olet kysynyt?

      Airport transportation ( Arrivals free of charge for our guests staying minimum 5 nights)

      Sanotaan hotellisi nettisivuilla. Siinähän se olisi kaikkein helpoin tapa.

      • lähdössä eka ertaa

        Saako pilettejä Ataturkin kentältä metroon vai mikä systeemi?
        Kuka osaisi neuvoa?


      • ninnis33
        lähdössä eka ertaa kirjoitti:

        Saako pilettejä Ataturkin kentältä metroon vai mikä systeemi?
        Kuka osaisi neuvoa?

        Ihan samanlainen systeemi missä lipunmyyjä istuu kopissaan ennen metrolle menoa.Ja niin kuin tuossa joku jo aikaisemminkin sanoi niin kannattaa ostaa useampia kerralla niin ei tartte jonotella jos on esim ruuhka-aikana liikenteessä.Poletit syötetään porttiin joten niissä ei ole mitään "vaihto-oikeutta" joten niitä menee reissulla jonkin verran jos käyttää ratikkaa tai metroa.Ne poletit eivät olleet kalliita,en nyt muista tarkalleen mut olisko ollut n 1,5liiraa kappale.kun tulet Aksaraysta ylös maanpinnalle niin lähde kulkemaan oikealle n 100-200metriä jalankulkutietä(siihen suuntaan ei mene siinä kohtaa mitään ajotietä)ja siellä näetkin sitten jo ratikan menevän.Tosi helppoa ja halpaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe