Ongelmia...

Kummi x3

Minulla on suuria ongelmia kummipoikani äidin kanssa. Hän vähän väliä valittaa minulle että en käy riittävän useasti tapaamassa poikaa, viestit ovat todella vihamielisiä ja tuottavat pahaa mieltä. Hänen mielestään äidillä on täysi oikeus laittaa kummeille mitä sattuun ja tietenkin vain sen taki että ajattelee pojan parasta. Kyläilen pojan luona aina kun mahdollista, mutta en siis riittävästi. Muistan kaikki merkkipäivät ja tuon tullessani aina jonkun pienen lahjankin. Hän ei voi koskaan tulla minun luonani käymään kummipoikani kanssa sen takia kun ei ole väleissä mieheni kanssa. Tapaaminen on siis todella yksipuoleista. Hänellä on paha tapa verrata minua muihin lapsiensa kummeihin ja olen kuulemma se toinen ääripää eli se huono kummi. Minun pitäisi hänen mielestään käydä kylässä joka viikko, aina se ei ole mahdollista minulla on omia lapsia ja aina ei aika riitä. Hän on uhkaillut monet kerrat pistävänsä välit poikki jos en heti saavu paikalle. Kummipoika on vuoden ikäinen ja siinä iässä että vierastaa kaikkia muita kun vanhempiaan. Sekin on minun vikani koska en käy viikottain.. Mitä minun olisi järkevin tehdä tässä asiassa? Mielestäni kummeus on molemmin puoleista, eli että pidetään suuntaan ja toiseen yhteyttä ja kyläillään vuorotellen.

6

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos et kelpaa

      Tuo kuulostaa aika pahalta. Pitäisikö sinun ihan oikeasti harkita että sanoudut irti kummiudesta ja kehotat heitä hankkimaan uuden kummin lapselleen, se kun on mahdollista. Kummipoikasi on toistaiseksi niin pieni ettei edes tajuaisi kummin vaihdosta, isompana hän saattaisi pahoittaa mielensä.

      Minkä laiset välit teillä oli aikaisemmin? Tuntuuko siltä että voisit yrittää puhua ihan järkevästi äidin kanssa niin että saisit hänet ymmärtämään näkökantasi. Jos et onnistu niin voin vain kuvitella minkä laiseksi tilanne kehittyy kun lapsi kasvaa vanhemmaksi. Sitten sinun täytyy varmaan olla jokainen hetki tämän kanssa ja jos et ole niin ole maailman huonoin kummi.

      • kummi x3

        Ollaan/oltiin parhaat ystävykset. Mutta nyt en enää tunne koko ihmistä, muuttunut niin paljon viime vuosina. Puhuminen on toivoton tehtävä, yritin monta kertaa tuloksetta. Kiitos vinkistä. Se ehkä olisi paras vaihtoehto tässä tapauksessa. En halua kumminkaan mitään pahaa sille ihanalle pikku pojalle.


      • Puhumallaparas
        kummi x3 kirjoitti:

        Ollaan/oltiin parhaat ystävykset. Mutta nyt en enää tunne koko ihmistä, muuttunut niin paljon viime vuosina. Puhuminen on toivoton tehtävä, yritin monta kertaa tuloksetta. Kiitos vinkistä. Se ehkä olisi paras vaihtoehto tässä tapauksessa. En halua kumminkaan mitään pahaa sille ihanalle pikku pojalle.

        ..ystäväsi mielestä kunnon kummi on sellainen joka näkee viikoittain kummilastaan?
        Ja jos et tottele häntä niin olet huono kummi?
        Miksi sinun pitäisi nähdä lasta viikoittain? Sitä en ymmärrä.
        Kun lapsi kasvaa niin hän tottuu sinuun vaikka ette viikoittain näkisikään. Mikä näen kummilastani ehköä noin kahden-kolmen kuukauden välein ja joka kerta hän odottaa innoissaan että näemme. Lapsi menee kohta kouluun ja mitään traumaa hän ei ole saanut vaikka emme viikoittain näekään. Enkä usko että sinunkaan lapset näkee kummejaan viikoittain, se vaan ei sovi yleensä ihmisten aikatauluun.
        Mutta lapsen kasvatus onkin vain hänen vanhempiensa vastuulla ja kummit ovat vain tukena.
        Pelkääkö kummipoikasi äiti että hän ei osaa kasvattaa poikaansa ja haluaa sinun siksi olevan tiiviisti läsnä?
        Vai onko hän omistushaluinen ja haluaa sitoa sinut itseensä pojan avulla?

        Minusta tuo on hyvin omistuista käytöstä, siksi teidän kannattaa jutella mitä te kumpikin odotatte kummiudelta, sillä sen pitäisi olla vastavuoroista.
        Ja minusta on lapsellista että kummilapsen perhe ei voi käydä luonasi miehesi vuoksi. Eihän mikään suhde voi toimia vain yhteen suuntaan. Voisiko hän tulla teille aluksi silloin kun miehesi on pois ja sitten myöhemmin he ehkä mahtuisivat samaan asuntoon.

        Mutta sitä miettisin mikä ystävääsi vaivaa? Miksi hän käyttäytyy noin omituisesti? Miksi hän pilaa tahallaan teidän suhteen haukkumalla sinua? (Onko hän pohjimmiltaan pettynyt omaan tapaansa toimia pojan äitinä. Tarviiko hän apua jota sinä et voi antaa?)


      • väärä vastaus

        SIIS: "Kehotat heitä hankkimaan uuden kummin lapselleen"??!!!!!! Eli lähde sinä vaan itse pois ja kehoita häntä (äitiä) sylkemään jonkun toisen päälle? Ehei, tuollainen mama ei todellakaan ansaitse lisää heittopusseja.

        Siis äitikö voi vaatia sitten kummilta mitä vaan? En ole koskaan kuullutkaan kerta viikko vierailupakosta. Hei comoon! Aloittajalla on omat lapset ja kolme kummilasta!!!! Voi hävytöntä..mitä vaateita


    • itseäsi

      Luulen vahvasti että kummipoikasi äidillä on todella pahoja psyykkisiä ongelmia. En ole ikänään kuullut mitään vastaavaa.

      Itse varmasti yrittäisin puhua hänelle ystävällisessä hengessä, yrittäen saada hänet kääntymään asiantuntijan puoleen ongelmiensa kanssa. Sillä jos käytös on tuota luokkaa, ei varmasti ystävien kuunteluapu enään auta.

      Jos kaikesta huolimatta hän ei suostuisi hakemaan apua ja jatkaisi sairasta käytöstään, lopettaisin yhteydenpidon kertoen myös äidille, että se johtuu yksinomaan hänen vähättelevästä, loukkaavasta käytöksestään, ja jos siihen ei tule muutosta, en voisi olla yhteydessä enään häneen ja perheeseensä.

      Kummipojalle on kuitenkin aina parempi menettää kumminsa vuoden kuin 10 vuoden iässä.

      Kukaan ei todellakaan ansaitse noin hankalaa ja itsekästä ystävää. Hiukan itsekunnioitusta sinulle toivottaen!

      • kummi x3

        Aluksi kiitos kaikille vastuaksista... Sain äidin kanssa keskusteltua asioista rauhassa kaksin ... Sanoin hänelle sen selväksi että minun aikani ei todellakaan riitä joka viikko tulla käymään kohta alkavan työnkin takia, sain huomata että hän oli pikemminkin minun seuraani vailla, käytti kummeutta vain hyväkseen ja ns. tekosyynä että kävisin viikottain. Myönsi myöskin sen että oli ollut vuosi kaudet kateellinen perheonneeni kun itsellään ei aina ole mennyt niinkään hyvin. Hän ei itse huomannut sitä, että miten paljon oli loukannut minua vihaa lietsoavilla viesteillään ja kirjeillään. Meillä oli aika tunteikas keskustelu,joka kesti usean tunnin, mutta luulen että hän ymmärsi nyt vihdoin että mitä oli tekemässä. Pikkasta vaille oli että olisin jättänyt leikin sikseen. Sanoin myöskin että jos tämä nykyinen käytäntö ei hänelle riitä niin saa itse hankkia uuden kummin pojalleen, koska en missään nimessä halua että kummipoikani joutuisi näiden riitojen keskipisteeksi. Mutta katsotaan jatkossa miten käy, toivottavasti hyvin. Hyvää talven jatkoa kaikille!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe