mitä jos ei pää kestä

ei vaan jaksa

mitä pitäs tehdä, kun ei pää vain kestä tota huutoa ja muuta..nyt on kaks viikkoa takana kajaanissa, ja masentaa, pää ei meinaa kestää ja tekis vaan mieli juosta mehtään ja jäädä sinne.. alikessut huutaa korvanvieressä vaikka yrität parhaas...

jos menee puhumaan vmtk:hon tai jollekkin tohtorille niin mitä ne sitten käytännössä tekee?

laittaako ne E-paperit kouraan vai voiko jopa saada C-paperit..mieluiten ottaisin B-paperit koska isäni takia haluaisin käydä intin mutta tällä tyylillä en sitä kestä..jos jollakin on hyviä neuvoja, jollakin joka intin on käynyt tai tuntenut samoin niin kertokaa miten teillä meni tai miten jaksoitte..

9

8242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei vaan jaksa

      lisäys vielä edelliseen.. lääkäri sanoi että on merkittävä ylipaino.. 186/111..onko tällä jotain vaiktusta..?

    • neuvoja123456

      Menehän vaikka aluksi puhumaan tuosta ongelmastasi yksikön päällikölle / joukkueen kouluttajalle. Sitä kautta mahdollisesti kuraattorin juttusille. Ei tule suoraan mitään e:n papereita / vast. käteen, vaan koitetaan päästä ongelmasta yli ja jatkaa eteenpäin.

    • sanot

      että pää ei kestä ni sieltä tulee lähes varmasti e:n paperit eli lykkäystä vuodeks tai pariks. Jos taas sanot ettet fyysisesti kestä ni voit saada ne B:n paperit. Itse hakisin tosiaan niitä. C:n papereita ei saa niin helpolla mitä annetaan ymmärtää.

    • "mitä pitäs tehdä, kun ei pää vain kestä tota huutoa ja muuta..nyt on kaks viikkoa takana kajaanissa, ja masentaa, pää ei meinaa kestää ja tekis vaan mieli juosta mehtään ja jäädä sinne.. alikessut huutaa korvanvieressä vaikka yrität parhaas..."

      Suosittelen sua kyllä ihan ehdottomasti jättämään koko intin kesken, sillä onhan se täysin turhaa ja typerää olla siellä, jos ei itse kestä koko touhua, eikä itsellään ole muutenkaan motivaatiota koko hommaan. Varmasti tuolla Kajaanissa ja Pohjois-suomen varuskunnissa se ilmapiiri on vieläkin vittumaisempi kun mitä täällä etelä-suomen varuskunnissa, koska siellä Pohjois-suomessa sitä huutoa ja simputusta on intissä varmaan vieläkin enemmän, johtuen siitä syystä, kun siellä sitä armeijaa on pidetty aina niin miesten kouluna ja kaikki sen keskeyttäjät on leimattu aina "pullamössöpojiksi".

      "laittaako ne E-paperit kouraan vai voiko jopa saada C-paperit..mieluiten ottaisin B-paperit koska isäni takia haluaisin käydä intin mutta tällä tyylillä en sitä kestä..jos jollakin on hyviä neuvoja, jollakin joka intin on käynyt tai tuntenut samoin niin kertokaa miten teillä meni tai miten jaksoitte.. "

      Riippuu varmasti paljon siitä, että millä tavalla menet valittamaan kantahenkilökunnalle, lääkärille tai sosiaalityöntekijöille. Kyllähän tänä päivänä noi c-paperit voi saada varsin helposti, jos vaikka vetoat pahaan masennukseen tai itsemurha-aikeisiin, niin siinä tapauksessa tulet melko varmasti saamaan kyllä vapautuksen koko asevelvollisuuspaskasta. Mielestäni sun kannattaisi keskeyttää se intti heti saman tien ja mennä sivariin tai sitten hommata ne c-paperit, mutta älä ihmeessä käy sitä inttiä loppuun vaan sen takia, jos sun vanhemmat, isovanhemmat, kaverit tai muut ihmiset niin toivovat. Mitä tästä maailmasta oikein tulisi, jos kaikki ihmiset tekisivät tiettyjä asioita vaan pelkästään toisten ihmisten miellyttämisen takia.

      Ensinnäkin tämä asevelvollisuushomma on niin iso juttu meidän miesten elämää, ettei siinä pidä alkaa kuuntelemaan muiden ihmisten mielipiteitä siitä, että mikä oikein olisi paras ratkaisu itselleen tässä asiassa. Kannattaa tehdä just sillä tavalla, kun mitä itse kokee parhaakseen. Varsinkaan sotaveteraanien ja muiden sodan kokeneiden vanhusten mielipiteitä ei kannata tässä asiassa alkaa huomioimaan, kun he haluaisivat aina jokaikisen suomalaismiehen käyvän sen armeijan näiden iänikuisten vanhojen sotaperinteiden ja näiden turhien sotien muiston kunniaksi.

      • täällä on

        neuvomassa taas? Joo ei todellakaan kannata alkaa mistään itsemurha aikeista selittämään jos sellaisia ei ole. Kyllä sieltä ne e:n paperit saa lähes poikkeuksetta. C:n paperaita ei tule ilman lääkärin diagnoosia, ja intissä eivät sitä hevillä tee. Joten siviilistä pitää hommata ne c:n paperit. Mutta kannattaa muistaa, että useilla työpaikoilla arvostetaan intin käyneitä. Joihinkin töihin on turha edes yrittää ilman inttiä.


    • E:n paperit sain

      Ymmärrän täysin sinua. Itse keskeytin intin viikko sitten eli takanani oli viikko sitä helvettiä. Olet ollut todella sitkeä, kun olet jaksanut noinkin pitkään. Kyllä siellä hajottaa usein, mutta ei sentään kannata rikkoa itseään sen perkeleen intin takia. Itselläni homma meni näin. Menin aluksi joukkueeni johtajan juttusille, joka ohjasi minut sosiaalikuraattorin luo. Sosiaalikuraattori kirjoitti suosituspaperin E-luokkaan siirtämisestä. Lopuksi käynti varuskuntasairaalassa, jossa tekivät lopullisen päätöksen palvelusluokan vaihdoksesta ja pian olinkin taas ihmisten ilmoilla. Ei siellä ketään väkipakolla pidetä.

    • Armotonta menoa

      Ole fiksu äläkä jää sinne.Tälläinen intti on aina ollut. Kasvoton laitos, joka tuhoaa ihmisiä henkisesti ja fyysisesti. Siellä tehdään älykkyystestit, jossa fiksut seulotaan pois. Ihmisen täytyy olla ihan vitun tyhmä, jotta se sietää sitä paskaa päivästä toiseen. Puolustusvoimat: Ei ihmisille armoo, ei ihmisillä arvoo. Viisas ja vahva se mies, joka osaa sanoa ei aseille.

    • Sellaista...

      Tämä ei ole isäsi väh. puoli vuotta armeijassa. Tämä on SINUN aikaasi elinajastasi ja OMA päätöksesi ja sillehän ei mitään mahda, jos et vain kestä olosuhteita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2868
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2164
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe