Miten voi olla ettei tässä talossa tehdä juurikaan lumitöitä? Viime talvena ei käyty kuin pari kertaa ja silloinkin vaan soitosta. Tänä talvena sentään vähän useammin, mutta on vedetty vain kahden auran leveydeltä. Oven edestä, autojen välistä ei ollenkaan.
Sääliksi käy edellistä yhtiötä, jossa oli lumet putsattu jok'ikisen auton välistäkin. Jos ei käsikolalla niin kapeammalla työntimellä.
Lumitöitä ei tehdä
30
3697
Vastaukset
- tätä mieltä
Voi kauhea sentään....
- joitakin taloyhtiöitä
siten että hallituksen pj. tai talkkari soittaa kun pitää aurata, paikalle tullaan kun vakiasiakkaat on hoidettu. Eli kysele miten homma teillä on hoidettu ja mitä sopimukseen sisältyy ennen kuin huutelet suuremmin asian tiimoilta.
Autojen välit harvoin kuuluu sopimukseen eikä sinne kukaan viitsi kolan saatikka koneen kanssa mennä, eikä tule turhaa selvityshommaa väitettyjen kolhimisten kanssa. - ???????????????????????????...
Kuten jo täässä tulikin vastaus, niin lumityöt ovat sopimuksia jotka pitävät sisällään tietyn määrän töitä tietyllä tavalla. Jos katsot asian vaativan muutosta kannattaa lähteä reippaasti vain tekemään esitystä taloyhtiön hallitukselle, joka taas voi haluta asian äänestykseen seuraavaan yhtiökokoukseen ja sen jälkeen toivomaan, että joku huoltoyhtiö sen suostuu myös kunnon korvausta vastaan tekemään.Odotteluun kuluu hyvässä lykyssä jokunen vuosi, joten mitäs jos kolaat edes oman autosi edustan? Juu, tiedän, se vaatii oma-aloitteisuutta ja se on ihan kauhea asia opetella.
- Miten missäkin.
Tämän yhtiön sopimuksessa lukee, että lumityöt kello 12 mennessä.. Sekin on sitten laaja käsite mitä ne lumityöt ovat? Mutta onneksi kaikki tässä aurataan, ei nyt autojen välistä mutta jos on 2 paikkaa vapaana niin jo siitä.
- Huoltoyhtiön työnjohto
Miten missäkin. kirjoitti:
Tämän yhtiön sopimuksessa lukee, että lumityöt kello 12 mennessä.. Sekin on sitten laaja käsite mitä ne lumityöt ovat? Mutta onneksi kaikki tässä aurataan, ei nyt autojen välistä mutta jos on 2 paikkaa vapaana niin jo siitä.
Kiva välillä lukea täältä ymmärtäviä kommentteja. Se on jännä, että jotkut asukkaat tosiaan luulee, että autojen välit otetaan.. ja kun oma auto on poissa autopaikalta, soitetaan huoltoyhtiöön, että tulkaapas ajamaan parkkipaikka loppuun kun autokin on siirretty.
- vai onko tämä
sitä kilpailutusvillitystä.Sitä saa mitä tilaa.
- Aktiivinen
Meillä on putsattavaa pihaa noin 400 m2. Nurmikkoa on noin 1500 m2. Hommasin vanhan Toro-merkkisen lumilingon ja linkoan sillä. Leikkuri on mallia Classic. Ei vetävä. 15-senttinen lumi lentää parhaiten lingolla. Homma vaatii toista tuntia. Nurmikkoa ajan erissä. Tunnin parin työrupeamia tarvitaan viikoittain ja joskus useamminkin. Kukaan muu ei näitä hommia tee tässä talossa.
Asuin aiemmin kerrostalossa ja hoitelin/junailin putkirempat, saumaukset, lämmönvaihdinrempan, pihapuitten harventamiset ja niistä grillikatoksen,parkkipaikan uudistamisen, jätekatoksen. Lumia en luonut. Pihaa oli saman verran asvaltoituna kuin on minulla nyt.
Hyvän lingon kanssa on mukava heitellä lumet sivuun. Tästä viisastuneena voisin todeta, että nykyinen metodi on väärä yhtiöissä. Huoltomies tulee johonkin pick-up-autoon asennetun puskulevyn kanssa sysimään lumia. Piha vain kapenee ja tulos on törkeän näköistäkin.- Aktiivinen
Siis asun omakotitalossa, jonka rakensin todella pitkästä tavarasta eli kaadoin puut siihen taloon siitä tontilta.
Jos asuisin rivarissa, hommaisin itselleni lumilingon. Rivareissahan tehdään kaikki talkoilla. Muut saisivat kolata. - se niinkin
,mutta onhan se aivan eri asia jyystää yhtä pihaa, kun että niitä on parikymmentä...
Terveisin se pick-up mies... - ketään pakottaa
Aktiivinen kirjoitti:
Siis asun omakotitalossa, jonka rakensin todella pitkästä tavarasta eli kaadoin puut siihen taloon siitä tontilta.
Jos asuisin rivarissa, hommaisin itselleni lumilingon. Rivareissahan tehdään kaikki talkoilla. Muut saisivat kolata.Talkootyö on aina vapaaehtoista, eikä talkootyötä saa muuttaa maksulliseksikaan niiden osalta jotka ei tee (Helsingin Sanomissa 5.3.2006 ei edes yhtökokouksen päätöksellä). En tiedä onko asunto-osekeyhtiölaki muuttunut vuoden 2006 jälkeen.
- Aktiivinen
se niinkin kirjoitti:
,mutta onhan se aivan eri asia jyystää yhtä pihaa, kun että niitä on parikymmentä...
Terveisin se pick-up mies...Tässä lähestytään asiaa asujan kannalta. Ei asuja asu kahtakymmentä taloa.
Kyllä täällä maallakin näkee puskulevyllisiä. Nimittäin mönkijöitä. Noilla ne yrittävät selvitä lumista samalla lopputuloksella kuin kerrostalojen pihoissa. Pihat kapenevat ja lyhenevät. Lopputulos on karseaa katseltavaa. Homma on toivottoman tehotonta tuollaisilla levyillä jos tavoitteena on hyvin hoidettu piha. - Aktiivinen
ketään pakottaa kirjoitti:
Talkootyö on aina vapaaehtoista, eikä talkootyötä saa muuttaa maksulliseksikaan niiden osalta jotka ei tee (Helsingin Sanomissa 5.3.2006 ei edes yhtökokouksen päätöksellä). En tiedä onko asunto-osekeyhtiölaki muuttunut vuoden 2006 jälkeen.
Teen kuntoarvioita asuntyhtiöihin. Noin sadan rivarin otoksella on jäänyt mielikuva että aina tedään talkoilla. Ja valitetaan. Olen kyllästynyt small-talkeissa selittämään jotta yhtiössä on ainoa velvollisuus maksaa vastike ajallaan.
Mutta kyllä oikealla asenteella rivarien monimuotoiset pihat pysyvät kesät talvet paremmassa kunnossa omin voimin. Mutta sopii ihmetellä miksi isompi alue hoituu pienen porukan talkoilla ja kerrostaloissa ei tulisi kuuloonkaan jonkun postimerkkipihan siivoaminen omin voimin. Onko tässä joku jatkumo? Vuokrakerrostalo-Osaketalo-Rivari-Omakotitalo. Jossain tuossa osaketalon rivarin puoleisessa päässä taitaa ihmisten aloitteellisuus ja sisäinen yritteliäisyys ottaa voiton. - joka tekee
Aktiivinen kirjoitti:
Tässä lähestytään asiaa asujan kannalta. Ei asuja asu kahtakymmentä taloa.
Kyllä täällä maallakin näkee puskulevyllisiä. Nimittäin mönkijöitä. Noilla ne yrittävät selvitä lumista samalla lopputuloksella kuin kerrostalojen pihoissa. Pihat kapenevat ja lyhenevät. Lopputulos on karseaa katseltavaa. Homma on toivottoman tehotonta tuollaisilla levyillä jos tavoitteena on hyvin hoidettu piha.ne lumityöt vaikka lusikalla saa kun maksaa. Jos haluaa maksaa vähemmän, on huoltomiehellä muitakin asiakkaita hoidettavana.
Jos lumilinko olisi ajankäytöllisesti parempi vaihtoehto, sitä varmasti käytettäisiin. - v*ttuuntunut ilmaisen työn ...
Aktiivinen kirjoitti:
Teen kuntoarvioita asuntyhtiöihin. Noin sadan rivarin otoksella on jäänyt mielikuva että aina tedään talkoilla. Ja valitetaan. Olen kyllästynyt small-talkeissa selittämään jotta yhtiössä on ainoa velvollisuus maksaa vastike ajallaan.
Mutta kyllä oikealla asenteella rivarien monimuotoiset pihat pysyvät kesät talvet paremmassa kunnossa omin voimin. Mutta sopii ihmetellä miksi isompi alue hoituu pienen porukan talkoilla ja kerrostaloissa ei tulisi kuuloonkaan jonkun postimerkkipihan siivoaminen omin voimin. Onko tässä joku jatkumo? Vuokrakerrostalo-Osaketalo-Rivari-Omakotitalo. Jossain tuossa osaketalon rivarin puoleisessa päässä taitaa ihmisten aloitteellisuus ja sisäinen yritteliäisyys ottaa voiton.Meillä on talkooperiaate. Ei toimi, yksi kolmesta osakkaasta häipyy Espanjaan talveksi ja toinen osakas, eronnut eukko, tekee lapsineen jos/kun jaksaa.
Mieluummin maksaisin ulkopuoliselle. Nyt miehen kanssa tehdään kaikki, ja nämä kaksi muuta osakasta hyötyvät ilmaisesta työstämme halvemman vastikkeen muodossa. Turha edes toivoa muutosta tähän, koska nämä kaksi muuta osakasta eivät tietenkään halua luopua ilmaisesta työstä. Ja yleiseltä alueelta on pakko lumityöt tehdä, jotta pihalle autolla pääsee. - Talkööl
v*ttuuntunut ilmaisen työn ... kirjoitti:
Meillä on talkooperiaate. Ei toimi, yksi kolmesta osakkaasta häipyy Espanjaan talveksi ja toinen osakas, eronnut eukko, tekee lapsineen jos/kun jaksaa.
Mieluummin maksaisin ulkopuoliselle. Nyt miehen kanssa tehdään kaikki, ja nämä kaksi muuta osakasta hyötyvät ilmaisesta työstämme halvemman vastikkeen muodossa. Turha edes toivoa muutosta tähän, koska nämä kaksi muuta osakasta eivät tietenkään halua luopua ilmaisesta työstä. Ja yleiseltä alueelta on pakko lumityöt tehdä, jotta pihalle autolla pääsee.Talkoissa pitää olla makkaraa ja olutta. Kaikki on vähennyskelpoista yhtiölle.
Hankit sitten talkooeväät itsellesi ja vaimollesi ja viet kuitin isännöitsijälle.
P.S. Olen kuullut, että konjakkiakin tarjoillaan talkooväelle. Tulee joka tapauksessa halvemmaksi yhtiölle. - ilmajarrumies
v*ttuuntunut ilmaisen työn ... kirjoitti:
Meillä on talkooperiaate. Ei toimi, yksi kolmesta osakkaasta häipyy Espanjaan talveksi ja toinen osakas, eronnut eukko, tekee lapsineen jos/kun jaksaa.
Mieluummin maksaisin ulkopuoliselle. Nyt miehen kanssa tehdään kaikki, ja nämä kaksi muuta osakasta hyötyvät ilmaisesta työstämme halvemman vastikkeen muodossa. Turha edes toivoa muutosta tähän, koska nämä kaksi muuta osakasta eivät tietenkään halua luopua ilmaisesta työstä. Ja yleiseltä alueelta on pakko lumityöt tehdä, jotta pihalle autolla pääsee.Ajeleeko se Espanjan asukki talvella siinä pihan lumessa?
Tuskin paloautokaan haluaa pihaan tulla. Onhan letkut olemassa, jos tulipalo syttyy. - ..............
ilmajarrumies kirjoitti:
Ajeleeko se Espanjan asukki talvella siinä pihan lumessa?
Tuskin paloautokaan haluaa pihaan tulla. Onhan letkut olemassa, jos tulipalo syttyy.Postinkantaja ja roskisauto käyvät pihassa, eli niitä varten pitää lumet tehdä.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos ei asu kämpässään kuin satunnaisesti, niin sitten ei pidä ostaa kämppää yhtiöstä jossa on talkooperiaate. Ei voi olettaa, että pääsee hyötymään muiden ilmaisesta duunista. - Aktiivinen
joka tekee kirjoitti:
ne lumityöt vaikka lusikalla saa kun maksaa. Jos haluaa maksaa vähemmän, on huoltomiehellä muitakin asiakkaita hoidettavana.
Jos lumilinko olisi ajankäytöllisesti parempi vaihtoehto, sitä varmasti käytettäisiin.Lumityöjuttu hoidetaan nykyään veltosti. Siitä ei pääse mihinkään. Joka paikkaan ei pääse puskulevyllä ja jos ei lapiohomma ei kiinnosta on lopputulos surkea.
Sama ilmiö on kesällä nurmialueitten hoidossa. Jos on päältä ajettava, ajetaan vain helpot kohdat. Lopputulos surkea. Velttous loistaa läpi kun käsikoneeseen ei löydy tahtoa tarttua.
Tietenkin vastuu on tilaajalla. Jos suostuu velttouden riivaamiin tehtäväluetteloihin niin ei muuta saa. Tehtäväluetteloihin pitää tajuta lisätä tarpeellisia talokohtaisia tehtäviä. Tietenkin maksu nousee. Mutta entäs sitten? Toiset vain haluavat kauniin pihan kesät talvet ja maksavat siitä. Toiset vain ruikuttavat vuodesta toiseen. Velttous on myös yhtiöitten hallinnon päässä. - ei vaikertaja
.............. kirjoitti:
Postinkantaja ja roskisauto käyvät pihassa, eli niitä varten pitää lumet tehdä.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos ei asu kämpässään kuin satunnaisesti, niin sitten ei pidä ostaa kämppää yhtiöstä jossa on talkooperiaate. Ei voi olettaa, että pääsee hyötymään muiden ilmaisesta duunista.Jos on vaikeaa hoitaa talkoilla, niin tilatkaa työt ulkopuolisilta ja maksakaa siitä sitten. Ei tarvitse sen jälkeen valittaa siitä, että muut eivät tee mitään - ei tarvitse sitten tehdä itsekään.
Rahalla saa ja hevosella pääsee! - eivät halua osallistua
Aktiivinen kirjoitti:
Lumityöjuttu hoidetaan nykyään veltosti. Siitä ei pääse mihinkään. Joka paikkaan ei pääse puskulevyllä ja jos ei lapiohomma ei kiinnosta on lopputulos surkea.
Sama ilmiö on kesällä nurmialueitten hoidossa. Jos on päältä ajettava, ajetaan vain helpot kohdat. Lopputulos surkea. Velttous loistaa läpi kun käsikoneeseen ei löydy tahtoa tarttua.
Tietenkin vastuu on tilaajalla. Jos suostuu velttouden riivaamiin tehtäväluetteloihin niin ei muuta saa. Tehtäväluetteloihin pitää tajuta lisätä tarpeellisia talokohtaisia tehtäviä. Tietenkin maksu nousee. Mutta entäs sitten? Toiset vain haluavat kauniin pihan kesät talvet ja maksavat siitä. Toiset vain ruikuttavat vuodesta toiseen. Velttous on myös yhtiöitten hallinnon päässä.Parikymmentä vuotta sitten näissä rivareissa oli aktiivista porukkaa, oli halukkaita talkootöihin ja jopa hallituksiin jäseniksi. Nyt ovat vanhentuneet eivätkä jaksa osallistua samalla innolla. Nuoret eivät tule kokouksiin eivätkä osallistu talkoisiin.
Muutamat vanhat pihit nipottajat hoitavat päätöksiä ja vaativat että kaikkien pitäisi olla lakaisemassa jopa sitä 2 sentin lumikerrosta viivottimen kanssa!!
Mitä enemmän pikkumaisia määräyksiä ja moitteita sitä vähemmän on halua osallista. Nuoria ollaan herkästi moittimassa joka asiasta (samoista asioista ei vanhoja moitita).
Kun ei osallistujia ole niin ostetaan palvelut ulkopuoliselta, korotetaan vastiketta, mutta päätöksissä noudatettakoon osakeyhtiölakia. - Aktiivinen
eivät halua osallistua kirjoitti:
Parikymmentä vuotta sitten näissä rivareissa oli aktiivista porukkaa, oli halukkaita talkootöihin ja jopa hallituksiin jäseniksi. Nyt ovat vanhentuneet eivätkä jaksa osallistua samalla innolla. Nuoret eivät tule kokouksiin eivätkä osallistu talkoisiin.
Muutamat vanhat pihit nipottajat hoitavat päätöksiä ja vaativat että kaikkien pitäisi olla lakaisemassa jopa sitä 2 sentin lumikerrosta viivottimen kanssa!!
Mitä enemmän pikkumaisia määräyksiä ja moitteita sitä vähemmän on halua osallista. Nuoria ollaan herkästi moittimassa joka asiasta (samoista asioista ei vanhoja moitita).
Kun ei osallistujia ole niin ostetaan palvelut ulkopuoliselta, korotetaan vastiketta, mutta päätöksissä noudatettakoon osakeyhtiölakia.Kysehän on säästämisestä. Vanhentunut väki on myös lainansa maksanut ja lapset ovat maailmalla. On varaa maksaa huoltoyhtiölle siinä kuin kerrostalossakin. Siinä kohdassa nuorisokin kiinnostuu talkoista kun aletaan puuhailemaan huoltoyhtiötä hoitamaan hommat.
Miksei anneta asioitten ajautua kohti normaalia tilannetta? Normaali tilanne on se, että huoltotoimi ostetaan ulkoa. Jos ei siis vääntöä löydy talosta.
- Hermanni
Nämä taloyhtiöiden huoltohommat tahtovat olla lähes joka paikassa vähän sitä sun tätä.
Olen taloyhtiön hallituksessa ensinmäistä kauttani. Soitin eräänä päivänä jälleen isännöitsijälle lumitöiden vuoksi. Huoltoyhtiön kaveri tuli ja hoisi homman kuntoon.
Muutin taloon vuosi sitten ja asiat ovat menneet siihen malliin, että taloyhtiön edustajat eivät piitanneet miten ko. töitä hoidetaan. Huoltoyhtiön sopimuksessa lukee lumitöiden osalta: "Lumityöt hoitaa huoltoyhtiö". Mielestäni kyseinen lauseke merkitsee sitä, että asukas ei lumilapiooon välttämättä koske. Jos toisin olisi, niin pitäisi sopimuksessa olla siitä maininta.
Samoin keväisin ja syksyisin taloyhtiön muutamat asukkaat ovat hoitaneet nurmikot ja muut paikat kuntoon talkootyönä. Tutustuessani sopimuspapereihin, lukee niissä, että huoltoyhtiö pitää nurmikot ja muut alueet puhtaina kaikenlaisesta roskasta, lehdistä jne. Ihmetellessäni asiaa, niin sain vastauksen hpj:ltä, että hän on ollut yhtenä tässä keväisin ja syksyisin tehtävässä puhdistusoperaatiossa. Vaadin hallituksen kokouksen koolle ja siellä asiaa harkitessamme, tulimme siihen tulokseen, että miksi maksaisismme huoltoyhtiölle työstä jota se ei tee.
Taloyhtiöiden kannattaa sopimuksia tehdessään tarkoin rajata tehtäväkenttä, jotta erimielisyyksiä ei syntyisi. Tapauksista joista soitin päällimäisenä oli tämä. Huoltoyhtiö tuli ajallaan traktorilla, työnsi lumet pois, mutta kuluikin kolme - neljä päivää ennenkuin lopulta soitin ja isännöitsijälle ja vaadin kola miehen paikalle tekemään lopputyön. heillä on sellainen sopimus, että ensin tulee lumiaura ja sen perässä kolamies, joka siistii paikat kuntoon. Näin ei kuitenkaan aina ole tapahtunut.
Olen näissä sopimus asioissa sitä mieltä, että jos jostain maksetaan, niin työ myöskin tehdään, kuten sopimuksissa lukee. Ei niin, että työt hoidetaan jos hoidetaan ja asiakas maksaa.- että työt tehdään
kuten on sovittu, vaikkei se kaikille alan toimijoille olekaan ihan selvää.
Itse olen kokenut ongelmaksi taloyhtiöiden (ja kai myös isännöitsijöiden) osaamattomuuden huoltopalvelujen kilpailuttamisessa. Tarjouspyynnöt ovat luokkaa "hoitakaa hommat kuntoon", siinä sitten arvot mitähän asiakkaalla mahtaa olla mielessä? Läheskään aina et saa tarjousvaiheessa paikalle hallitusta ja/tai isännöitsijää käymään läpi tehtävät joista halutaan hinta. Tarkemmat neuvottelut käydään sitten vasta kun on päätetty ketkä ovat loppusuoralla tarjouskilpailussa.
Jos isännöitsijä on laatinut tarjouspyynnön ei hallituksella ole välttämättä mitään käsitystä tehtäväsisällöistä, vielä kun sopimuskin hoidetaan isännöitsijän kanssa tietää hallitus vain firman nimen ei muuta.
Pari kuukautta kun olet hommia hoitanut alkaa hallitukselta tulla, isännöitsijän kautta suodatettuna valituksia miksei sitä ja tätä olekaan tehty. Kun vastaat että siitä ei ole sovittu on edessä kaksi vaihtoehtoa, joko teet hommat sillä hinnalla tai sopimus irtisanotaan.
Asukkaiden suuntaan taas hallitus ei uskalla sanoa että ostettiin heikompi palvelutaso vaan haukutaan firmaa saamattomaksi. Eräässä taloyhtiössä oli vastaava tilanne ja yhtiökokouksessakin asiaa aiottiin käsitellä. Eräs osakas pyysi minua kokoukseen ja kun muuten ei hallitus siihen suostunut sain osakkaalta valtakirjan. Kokouksessa käytiin asiat läpi ja kun kerroin mistä oli sovittu oli hallitus aika hiljaista poikaa, yhtiökokous vaihtoi hallituksen ja tehtiin uusi huoltosopimus.
Läheskään aina homma ei pääty näin vaan se "huono" huoltoyhtiö lähtee ja uusi tulee tilalle. - Hermanni
että työt tehdään kirjoitti:
kuten on sovittu, vaikkei se kaikille alan toimijoille olekaan ihan selvää.
Itse olen kokenut ongelmaksi taloyhtiöiden (ja kai myös isännöitsijöiden) osaamattomuuden huoltopalvelujen kilpailuttamisessa. Tarjouspyynnöt ovat luokkaa "hoitakaa hommat kuntoon", siinä sitten arvot mitähän asiakkaalla mahtaa olla mielessä? Läheskään aina et saa tarjousvaiheessa paikalle hallitusta ja/tai isännöitsijää käymään läpi tehtävät joista halutaan hinta. Tarkemmat neuvottelut käydään sitten vasta kun on päätetty ketkä ovat loppusuoralla tarjouskilpailussa.
Jos isännöitsijä on laatinut tarjouspyynnön ei hallituksella ole välttämättä mitään käsitystä tehtäväsisällöistä, vielä kun sopimuskin hoidetaan isännöitsijän kanssa tietää hallitus vain firman nimen ei muuta.
Pari kuukautta kun olet hommia hoitanut alkaa hallitukselta tulla, isännöitsijän kautta suodatettuna valituksia miksei sitä ja tätä olekaan tehty. Kun vastaat että siitä ei ole sovittu on edessä kaksi vaihtoehtoa, joko teet hommat sillä hinnalla tai sopimus irtisanotaan.
Asukkaiden suuntaan taas hallitus ei uskalla sanoa että ostettiin heikompi palvelutaso vaan haukutaan firmaa saamattomaksi. Eräässä taloyhtiössä oli vastaava tilanne ja yhtiökokouksessakin asiaa aiottiin käsitellä. Eräs osakas pyysi minua kokoukseen ja kun muuten ei hallitus siihen suostunut sain osakkaalta valtakirjan. Kokouksessa käytiin asiat läpi ja kun kerroin mistä oli sovittu oli hallitus aika hiljaista poikaa, yhtiökokous vaihtoi hallituksen ja tehtiin uusi huoltosopimus.
Läheskään aina homma ei pääty näin vaan se "huono" huoltoyhtiö lähtee ja uusi tulee tilalle.Uskon että hyvin monissa taloyhtiöissa sopimukset eri huoltoyhtiöiden kanssa, ovat juuri sitä mitä sanoit, eli, tarjouspyynnöt ovat luokkaa "hoitakaa hommat kuntoon"! Niin valitettavaa kuin se onkin.
Itse hallituksessa mukana olevana, pyrin saattamaan asiat niiltäosin kuntoon.
Pyysin ja sain huoltoyhtiömme kanssa tehdyn sopimusluonnoksen käsiini ja siinähän oli kaikki tehtävät mainittu hyvin leväperäisesti. Tämä leväperäisyys antaa huoltoyhtiölle liian suuret vapaudet päättää siitä, mitä ja milloin tehdään ja tehdäänkö ollenkaan. MM:ssa nurmikon leikkuun osalta leikkausajankohdat olivat: " Nurmikko tulee leikata toukokuun alusta elokuun loppuun kerran viikossa ja ja kasvun aikana, -ajankohdan jälkeen- n. kerran pari kk:ssa".
Seurasin vuoden 2008 aikana tehdyt leikkuuajat ja siinä oli keskikesällä jopa kolmenviikon väli ja nurmikko olisi vaatinut ehdottomasti -sateisesta kesästä johtuen- leikkausta sovitun viikon välein. Toisaalta taas, jos kesä on kuiva, niin leikkausväli voi olla reilusti kuukausi. Siksi esitin hallituksessa, että tilataan tarvittaessa leikkuu ja maksetaan kertamaksulla, joka tilitetään kuukausittain. tämä toteutuikin.
Kun ilmoitin hallituksen kokouksessa, että seurataan näitä huoltoyhtiön työmääriä ja tehtyjä töitä. Sain hpj:n (on nainen) vastauksen, että hän ei pidä kyttäyksestä, johon vastasin, että olemme vastuussa taloyhtiön asukkaille ja että se ei ole kyttäystä, vaan työnvalvontaa, joka kuuluu tehtäviimme.
Tässä oli osa meidän taloyhtiömme toimenpiteistä.
Niinkauan kun istun ko. taloyhtiön hallituksessa, toimin, "hoidetaan homma kotiin!" mentaliteetilla.
Mitä tulee hallituksen suhteeseen asukkaisiin nähden, pidän siitä, että asioista kysyttäessa annetaan vastauksia. Hallitus ei saa olla mikään salaseura. Toiminta pitää olla avointa ja rakentavaa. Asiat pitää perustella oikein. Näillä eväillä kyllä pärjää. - Kummeksuja
Hermanni kirjoitti:
Uskon että hyvin monissa taloyhtiöissa sopimukset eri huoltoyhtiöiden kanssa, ovat juuri sitä mitä sanoit, eli, tarjouspyynnöt ovat luokkaa "hoitakaa hommat kuntoon"! Niin valitettavaa kuin se onkin.
Itse hallituksessa mukana olevana, pyrin saattamaan asiat niiltäosin kuntoon.
Pyysin ja sain huoltoyhtiömme kanssa tehdyn sopimusluonnoksen käsiini ja siinähän oli kaikki tehtävät mainittu hyvin leväperäisesti. Tämä leväperäisyys antaa huoltoyhtiölle liian suuret vapaudet päättää siitä, mitä ja milloin tehdään ja tehdäänkö ollenkaan. MM:ssa nurmikon leikkuun osalta leikkausajankohdat olivat: " Nurmikko tulee leikata toukokuun alusta elokuun loppuun kerran viikossa ja ja kasvun aikana, -ajankohdan jälkeen- n. kerran pari kk:ssa".
Seurasin vuoden 2008 aikana tehdyt leikkuuajat ja siinä oli keskikesällä jopa kolmenviikon väli ja nurmikko olisi vaatinut ehdottomasti -sateisesta kesästä johtuen- leikkausta sovitun viikon välein. Toisaalta taas, jos kesä on kuiva, niin leikkausväli voi olla reilusti kuukausi. Siksi esitin hallituksessa, että tilataan tarvittaessa leikkuu ja maksetaan kertamaksulla, joka tilitetään kuukausittain. tämä toteutuikin.
Kun ilmoitin hallituksen kokouksessa, että seurataan näitä huoltoyhtiön työmääriä ja tehtyjä töitä. Sain hpj:n (on nainen) vastauksen, että hän ei pidä kyttäyksestä, johon vastasin, että olemme vastuussa taloyhtiön asukkaille ja että se ei ole kyttäystä, vaan työnvalvontaa, joka kuuluu tehtäviimme.
Tässä oli osa meidän taloyhtiömme toimenpiteistä.
Niinkauan kun istun ko. taloyhtiön hallituksessa, toimin, "hoidetaan homma kotiin!" mentaliteetilla.
Mitä tulee hallituksen suhteeseen asukkaisiin nähden, pidän siitä, että asioista kysyttäessa annetaan vastauksia. Hallitus ei saa olla mikään salaseura. Toiminta pitää olla avointa ja rakentavaa. Asiat pitää perustella oikein. Näillä eväillä kyllä pärjää.On se hyvä, että edes jonkun taloyhtiön hallituksessa on vielä jollakin selkärankaa. Onnittelen ja jatka samalla tiellä!
- varmaan myös
Hermanni kirjoitti:
Uskon että hyvin monissa taloyhtiöissa sopimukset eri huoltoyhtiöiden kanssa, ovat juuri sitä mitä sanoit, eli, tarjouspyynnöt ovat luokkaa "hoitakaa hommat kuntoon"! Niin valitettavaa kuin se onkin.
Itse hallituksessa mukana olevana, pyrin saattamaan asiat niiltäosin kuntoon.
Pyysin ja sain huoltoyhtiömme kanssa tehdyn sopimusluonnoksen käsiini ja siinähän oli kaikki tehtävät mainittu hyvin leväperäisesti. Tämä leväperäisyys antaa huoltoyhtiölle liian suuret vapaudet päättää siitä, mitä ja milloin tehdään ja tehdäänkö ollenkaan. MM:ssa nurmikon leikkuun osalta leikkausajankohdat olivat: " Nurmikko tulee leikata toukokuun alusta elokuun loppuun kerran viikossa ja ja kasvun aikana, -ajankohdan jälkeen- n. kerran pari kk:ssa".
Seurasin vuoden 2008 aikana tehdyt leikkuuajat ja siinä oli keskikesällä jopa kolmenviikon väli ja nurmikko olisi vaatinut ehdottomasti -sateisesta kesästä johtuen- leikkausta sovitun viikon välein. Toisaalta taas, jos kesä on kuiva, niin leikkausväli voi olla reilusti kuukausi. Siksi esitin hallituksessa, että tilataan tarvittaessa leikkuu ja maksetaan kertamaksulla, joka tilitetään kuukausittain. tämä toteutuikin.
Kun ilmoitin hallituksen kokouksessa, että seurataan näitä huoltoyhtiön työmääriä ja tehtyjä töitä. Sain hpj:n (on nainen) vastauksen, että hän ei pidä kyttäyksestä, johon vastasin, että olemme vastuussa taloyhtiön asukkaille ja että se ei ole kyttäystä, vaan työnvalvontaa, joka kuuluu tehtäviimme.
Tässä oli osa meidän taloyhtiömme toimenpiteistä.
Niinkauan kun istun ko. taloyhtiön hallituksessa, toimin, "hoidetaan homma kotiin!" mentaliteetilla.
Mitä tulee hallituksen suhteeseen asukkaisiin nähden, pidän siitä, että asioista kysyttäessa annetaan vastauksia. Hallitus ei saa olla mikään salaseura. Toiminta pitää olla avointa ja rakentavaa. Asiat pitää perustella oikein. Näillä eväillä kyllä pärjää.taloyhtiöillä sopimusten kanssa, odotetaan että pihaa hoidetaan samalla tasolla kun Valtioneuvoston linnaa mutta hinta pitäisi olla "taloyhtiöhinta". Ei toimi.
Meillä sopimuksissa on lumenaurauksessa senttimäärä jonka jälkeen aurataan, siivouksista on laadittu tarkat työnkuvaukset ja tehtävien suorittamista valvontaan teknisin apuvälinein joilla ei voi kusettaa työnantajaa tai asiakasta.
Silti joka vuosi kun tulee uusia hallituksia alkaa sama jupina ja ne, joiden itsetunto ei kestä kun asiat onkin kunnossa vaihtaa firmaa. - Hermanni
varmaan myös kirjoitti:
taloyhtiöillä sopimusten kanssa, odotetaan että pihaa hoidetaan samalla tasolla kun Valtioneuvoston linnaa mutta hinta pitäisi olla "taloyhtiöhinta". Ei toimi.
Meillä sopimuksissa on lumenaurauksessa senttimäärä jonka jälkeen aurataan, siivouksista on laadittu tarkat työnkuvaukset ja tehtävien suorittamista valvontaan teknisin apuvälinein joilla ei voi kusettaa työnantajaa tai asiakasta.
Silti joka vuosi kun tulee uusia hallituksia alkaa sama jupina ja ne, joiden itsetunto ei kestä kun asiat onkin kunnossa vaihtaa firmaa.Tuosta lumenaurauksesta senverran, että yleensä niistä ajankohdista, jolloin auraus tapahtuu, ei niinkään ole kysmys. Huoltoyhtiö auraa ns. tärkeysjärjestyksessä alueet. Ensisijaisenahan on liikkeet ja vastaavat.
Taloyhtiöiden lumen aurauksen laajuus, että mitä kohteita pidetään lumesta puhtaana, onkin jo erijuttu. Minun mielestäni lumikolaan ei tarvitse tarttua, jos ei ole siihen halua.
Mielestäni tämä järjestely on myös molempien etu. Huoltoyhtiö laskuttaa siitä mitä tekee ja asukkaat saavat astella lumettomilla poluilla.
Tämä hintahan muodostuu tarjousten pohjalta, eli: Ota tai jätä!
Meillä kontrollina on tehdyn ajan ja työn jälki. Itse kun olen perehtynyt työelämässä laatu ja ajankäyttö argumentteihin, niin tiedän sen, että halvalla ei välttämättä hyvää saa.
Tässä taannoin edellisessä taloyhtiössä eräät mummot ihmettelivät sitä, miksi ei rappusia pestä joka päivä ja askelmien nurkkauksetkin ovat jääneet nuohoamatta. Selitin heille, että yleensä sopimukset määräävät mitä tehdään. Esim. "moppaus" tarkoittaa sitä, että mopataan mitä sillä saadaan ja ei yhtään enempään. Kun sanoin, että kyllähän ne voidaan pestäkkin, mutta se maksaa taas sitten enemmän. Hiljaista tuli!
Mitä tulee tuohon hallitusten vaihtoon, niin sehän elää koko ajan Kun hallitus valitaan, on yksi hyvä keino. Vaaditaan heiltä tietämystä hallinnollisista aloista. Ellei saada valituksi siihen tehtävään soveltuvaa henkilöä.
Taloyhtiön hallituksen vastuu on hyvin suuri, vaikka sitä ei aina mielletä. Jo se, että yhtiölaissa sanotaan, että taloa on hallittava niin, että se ei menetä arvoaan, on jo kova pala.
Kun yhtiökokouksissa tuodaan asioita esille, on syytä ne tarkoin perustella. Silloin myöskin ne helpommin saadaan toteutettua. - Ne lumet työnnetään?
Hermanni kirjoitti:
Tuosta lumenaurauksesta senverran, että yleensä niistä ajankohdista, jolloin auraus tapahtuu, ei niinkään ole kysmys. Huoltoyhtiö auraa ns. tärkeysjärjestyksessä alueet. Ensisijaisenahan on liikkeet ja vastaavat.
Taloyhtiöiden lumen aurauksen laajuus, että mitä kohteita pidetään lumesta puhtaana, onkin jo erijuttu. Minun mielestäni lumikolaan ei tarvitse tarttua, jos ei ole siihen halua.
Mielestäni tämä järjestely on myös molempien etu. Huoltoyhtiö laskuttaa siitä mitä tekee ja asukkaat saavat astella lumettomilla poluilla.
Tämä hintahan muodostuu tarjousten pohjalta, eli: Ota tai jätä!
Meillä kontrollina on tehdyn ajan ja työn jälki. Itse kun olen perehtynyt työelämässä laatu ja ajankäyttö argumentteihin, niin tiedän sen, että halvalla ei välttämättä hyvää saa.
Tässä taannoin edellisessä taloyhtiössä eräät mummot ihmettelivät sitä, miksi ei rappusia pestä joka päivä ja askelmien nurkkauksetkin ovat jääneet nuohoamatta. Selitin heille, että yleensä sopimukset määräävät mitä tehdään. Esim. "moppaus" tarkoittaa sitä, että mopataan mitä sillä saadaan ja ei yhtään enempään. Kun sanoin, että kyllähän ne voidaan pestäkkin, mutta se maksaa taas sitten enemmän. Hiljaista tuli!
Mitä tulee tuohon hallitusten vaihtoon, niin sehän elää koko ajan Kun hallitus valitaan, on yksi hyvä keino. Vaaditaan heiltä tietämystä hallinnollisista aloista. Ellei saada valituksi siihen tehtävään soveltuvaa henkilöä.
Taloyhtiön hallituksen vastuu on hyvin suuri, vaikka sitä ei aina mielletä. Jo se, että yhtiölaissa sanotaan, että taloa on hallittava niin, että se ei menetä arvoaan, on jo kova pala.
Kun yhtiökokouksissa tuodaan asioita esille, on syytä ne tarkoin perustella. Silloin myöskin ne helpommin saadaan toteutettua.Mihin ne lumet tulisi työntää kun nurmikolle ei saa, ja asfaltti on parkkipaikkana! Annettiin taloyhtiöstä nyrkin kanssa neuvo, että vain asfaltille koska nurmikko menee pilalle lumesta! Mun mielestä se ei todellakaan mene pilalle.. Lisäksi toinen huoltoyhtiö on työntänyt naapuritalon lumet tän k.o yhtiön pihan puolelle.. Ainoa looginen nurmikko mihin sen vois työntää.. Eiköhän jatkossa osata vetää lämpökaapelit pihoihin. Ei mitään järkeä missään, ihan hulluja kaikki.
- Aktiivinen
Ne lumet työnnetään? kirjoitti:
Mihin ne lumet tulisi työntää kun nurmikolle ei saa, ja asfaltti on parkkipaikkana! Annettiin taloyhtiöstä nyrkin kanssa neuvo, että vain asfaltille koska nurmikko menee pilalle lumesta! Mun mielestä se ei todellakaan mene pilalle.. Lisäksi toinen huoltoyhtiö on työntänyt naapuritalon lumet tän k.o yhtiön pihan puolelle.. Ainoa looginen nurmikko mihin sen vois työntää.. Eiköhän jatkossa osata vetää lämpökaapelit pihoihin. Ei mitään järkeä missään, ihan hulluja kaikki.
Meikäläinen linkoaa ok-talon lumet isohkon taloyhtiöpihan kokoiselta alueelta nurmikolle. Mitään nurmikko-ongelmaa ei ole ollut. Myös linkoan osan perennapenkin päälle. Hyvin ovat perennatkin nousseet esiin. Ehkä taloyhtiöitten nurmikot ovat jotenkin erilaista materiaalia. Tai sitten kaikenlainen kiivailu vie elinvoiman nurmikoilta.
- jeppe3o9
Aktiivinen kirjoitti:
Meikäläinen linkoaa ok-talon lumet isohkon taloyhtiöpihan kokoiselta alueelta nurmikolle. Mitään nurmikko-ongelmaa ei ole ollut. Myös linkoan osan perennapenkin päälle. Hyvin ovat perennatkin nousseet esiin. Ehkä taloyhtiöitten nurmikot ovat jotenkin erilaista materiaalia. Tai sitten kaikenlainen kiivailu vie elinvoiman nurmikoilta.
Noniin, nyt saan avata sanaisen arkkuni teille.
Onhan se hyvä, että taloyhtiössä on toimiva hallitus - ja kun se toimii vielä hyvin, on kaikkien hyvä olla. Mutta jos joukkoon otetaan tietämättömiä ja taitamattomia nk. "Ihan sama" -porukkaa, on lopputulos aina joko huono tai hyvin huono.
Kuten joku jo tuolla ylempänä kirjoitti että huoltoyhtiö menee yleensä ennen hallitusta vaihtoon, on todellisuutta koska ollaan tietämätömiä sopimussisällöstä joka on tehty As Oy:n ja huoltoyhtiön välille. Sopimus tehdään yleensä niin, että taloyhtiö maksaa huoltofirmalle X määrän rahaa kuussa, johon sisältyy tietyt tehtävät. Se on siis aivan sama, tuleeko talvella lunta joka päivä, tai ei ollenkaan, on summa joka maksetaan, täysin sama.
Tämä asia, lähinnä siis sopimussisältö on asia jota ei todennäköisesti tiedä kun hallituksen pj ja huoltofirman päällikkö.
Hallituksessa olevien asukkaiden tulisi vaatia sopimusta näytille, jonka jälkeen voidaan tarkastella palvelusisältöä ja sitä, onko huoltoyhtiö tehnyt vaaditut toimenpiteet ja asiat jotka sopimukseen kuuluvat.
Mutta tässä tuleekin asian pahin kohta. Sopimukset ovat usein monisivuisia, joista suurin osa on ns. sopimuksen runkoa joka tuntuu olevan sama joka taloyhtiössä. Eli katsellaan seiniä, rasvataan lukkoja, tarkistetaan ovipumppujen toiminta - säädetään jos tarpeen, tarkkaillaan pihan asfalttia, tarkkaillaan puita ja istutuksia, tilataan korjauksia tarpeen mukaan jne..listaa voisi jatkaa loputtomiin. Suurin osa listassa olevista töistä hoituu itsekseen, (lue: rutiinilla) ei tarvita mitään rasti ruutuun systeemiä että kaikki tulee tehtyä.
No eipä hallituksen jäsenet sellaista ymmärrä.
Nehän luulee siellä et me ollaan vaan ja ainoastaan heidän käytössään 24h/vrk, vaikka oikeasti huoltomiehellä on 10-20 muuta taloyhtiötä(!) vielä ko. yhtiön lisäksi.
Ja eikä siinä vielä kaikki. Yleensähän sitä sopimusta luetaan ku raamattua, eli tyyliin käydään kohta kohdalta läpi, että onko nurmikko leikattu viikon välein kasvuaikana, vai mahtoiko se retku huoltomies sittenkään ajaa sitä viime viikolla?
Eihän se voi olla niin, ja se asia ei korjaudu edes talonmiehen palkkaamisella.
Ainoa asia jolla tätä umpisolmua saa avattua, on se, että ajatellaan asioita puhtaalla maalaisjärjellä ja tehdään puolin ja toisin selväksi että mitä halutaan ja vaaditaan. Eihän se huoltomies mikään jeesus ole, että kun kättä heilauttaa niin lumet sulaa ja vedet väistyy...
Hallituksen tulisi etukäteen ottaa selvää, että onko huoltoyhtiön huoltomiehellä muita kohteita, ja jos on, niin kuinka paljon. Sillä toimenpiteellä voidaan hiukan suhteuttaa sopimusta ja sen tekemistä.
Isännöisijällä on tässä asiassa kanssa suuri rooli, vaikka onkin hallituksen koira. Isännöitsijä voi olla hyvänä välikätenä toimittamassa viestejä puolin ja toisin, tosin unelmatilannehan on se että huoltomies on väleissä hallituksen pj:n kanssa, ettei pääse syntymään ristiriitoja siitä että miksei pyydettyjä töitä ole tehty. Päähänpotkimisjärjestys on yleensä muotoa Hallitus - Isännöitsijä - Huoltoyhtiön työnjohto - Huoltomies ja sehän on tunnettua että paska valuu aina alaspäin.
Tässäkin asiassa käy usein ns. "Rikkinäinen puhelin" -ilmiö, joka usein johtaa siihen ettei huoltomiestä loppujen lopuksi enää kiinnosta tehdä ko. yhtiössä mitään koska hallituksen pj. on valittava vanha luuska, vaikka todellisuudessa viimeksikin hallituksen pj ystävällisesti pyysi isännöitsijältä että välittäisi viestin huoltoyhtiölle että B-portaan edessä on lumet jääneet ottamatta että jos tarkkuutta ensi kerralla. Huoltomies kuulee asiasta työnjohdolta joka sanoo: "Sieltä vinguttiin ettei lumitöitä oo tehty koko talvena. Ne vaihtaa kohta huoltoyhtiötä ellet sä tee töitäs..."
Miettikää itse, jos saisitte kuulla tollasen kommentin 15 tunnin lapioimisen/auraamisen/harjaamisen/hiekoittamisen jälkeen.
Seuraukset ovatkin tunnettuja - huoltoyhtiö saa lopputilin viimeistään kevään yhtiökokouksessa, kun yleinen mielipide on se ettei mitään koskaan tehdä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k222371- 522267
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1062260- 321527
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2381522- 301456
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt361412- 951171
- 281160
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä201136