Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sherifille

terveisiä

Olet tässä: Suomi24 > Keskustelu > Terveys > Vaihtoehtoiset hoidot > Hypnoosi. Polku tarkoittanee sitä, että täällä keskustellaan hypnoosista ja siihen liittyvistä asioista – ei siis muista mielenkiintoisistakaan teemoista. Olenhan ymmärtänyt oikein? Jos näin on niin miksi täältä Suomi24:stä poistetaan toistuvasti hypnoosia käsitteleviä (eikä ainoastaan minun) kirjoituksia?

Yhdistysrekisterissä olevan, valtiontukea koulutukselleen saaneen SHY:n toiminta on julkista. SHYn toiminalla ja koulutuksella on keskeinen osa prosessia, joka aiheutti ”Vaihtoehtohoitoja koskevan lainsäädännön tarpeita selvittävä työryhmän” asettamisen ministeri Paula Risikon toimesta. Lailla tullaan vaikuttamaan kaikkien ”maallikoiden” – siis myös suggestoterapeuttien ja muiden hypnoosia käyttävien ”maallikoiden” toimintaan. On ehdottomasti julkisen edun piirissä käydä keskustelua SHY:n merkityksestä työryhmän asettamisessa.

Yhdistystoiminnassa kärkevien jopa poleemisten mielipiteiden ilmaisu on lain mukaan sallittua. Nyt kun ”puoskarilain” valmistelu on käynnissä Suomi24:n sensurointitemput alkavat muistuttaa poliittista toimintaa, jonka tarkoituksena on epätoivoisesti estää hypnoosin ja suggestoterapian näkyvä käsittely julkisuudessa. Sensuroinnit ja muut mielipiteen ilmaisun rajoitusyritykset ovat sen verran omalaatuista toimintaa, että niistä käytävä keskustelu kuuluu ehdottomasti julkisen edun piiriin.

SHY:n johto on koko 2000 -luvun toiminnallaan ja linjauksillaan – unohtamatta Hypnologian kirjoituksia – tuhonnut sellaiset yhteiskuntasuhteet ja vaikutuskanavat, joiden kautta olisi voitu vaikuttaa lain tuloon tai sen sisältöön. Arvostuksensa niin hypnoosin asiantuntijana kuin demokraattisena yhteisönä menettänyttä SHY:tä ei ole pitkään aikaan kuin ihmetelty asiantuntija- ja virkamiespiireissä. Vaikutus tulee näkymään ”maallikoiden” toimintamahdollisuuksien määrittelyssä ja siten siitä keskustelu kuuluu ehdottomasti julkisen edun piiriin.

SHY:ssä tapahtuva asiakasturvallisuuden ja asiakkaan oikeuksien väheksyminen pelottavat terveydenhuollon asiantuntijoita. Vaikka otan asian esille viimeisenä niin kaikkein tärkein on keskustelu asiakasturvasta ja asiakkaiden oikeuksista. Ehdottomasti julkisen edun piiriin kuuluva keskustelun aihe.

Olen pyrkinyt saamaan aikaa asiallista keskustelua yllä olevista asioista. Lähettämieni viestien asiallisuudesta kertonee sekin, että olen allekirjoittanut ne omalla nimelläni. Jos haluat tutustua poistettuihin kirjoituksiini niin tutustu blogiini, samalla voit kritisoida ovatko ne hyvien tapojen vastaisia http://vainopertamo.blogspot.com/2009/01/kokemuksia-shyst.html

Sheriffille terveisiä:

Nuo ”perseenreikä” ja ”kusipää” -kirjoitukset ovat loukkaavia ja syytä poistaa välittömästi.

Mutta hypnoosista, sen käyttöön liittyvistä asioista, suggestoterapiasta, hypnoosiyhdistyksistä ja niiden toiminnasta tulee voida kirjoittaa rajoituksetta kunhan se tapahtuu hyvien tapojen mukaisesti. Myös nimien mainitseminen on sallittava kunhan ei käytä loukkaavia ja halventavia nimittelyjä. Tämä koskee erityisesti luottamustehtävissä toimivia henkilöitä, joiden tekemisiä tai tekemättä jättämisiä tulee saada arvostella.

En oikein ymmärrä miksi Suomi24:n hypnoosipalsta toiminnallaan (tahallisesti?) haittaa keskustelua hypnoosista, hypnoosiyhdistyksistä ja niihin liittyvistä asioista. Minulle on esitetty väite, että SHY:n taholta olisi painostettu ja jopa uhkailtu seurauksilla ellei SHY:tä kritisoivia kirjoituksia poisteta. Toisena vaihtoehtona on esitetty, että sheriffinä toimii joku SHY-läinen. Ovathan nuo tietysti mahdollisia mutta en tiedä ovatko ne tosia. Toisaalta tiedän, että nyky-SHY:ssä on pieni ryhmä, joka pyrkii tukahduttamaan kaiken keskustelun.

Väinö Pertamo

7

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väiski...

      kauanko sä viitsit toistaa noita samoja juttuja. Tosiasioitahan ne ovat, mutta tulee mieleen että oletko sinä kyrpiintynyt vai onko sun narsismia loukattu niin pahasti, että jatkat tuota saman asian toistoa. Eiköhän nuo faktat ole kaikkien tiedossa?

      • sensuroida

        ...asiatyylinen järjestöpolitiikkanne ja liiketoimienne arviointia? Aiotaanko pitkäänkin jatkaa julkisesti toimivan ja yhteiskunnan avustuksia saaneen yhteisön politiikkaa ja sen jäseniinsä tai asiakkaisiin kohdistamia toimia koskevan kirjoittelun tukahduttamista?

        Koska sellainen mielipiteiden poistaminen aikuttaa systeemattiselta ja järjestäytyneeltä, alkaa suggestioalan yhdistystoiminta kiinnostaa laajemminkin.

        Täällä vallitsee ulkopuolisen silmin sellainen kuvio, että keskustelun häirintä pelleilyillä, piikittelyillä tai loukkauksilla sallitaan, mutta puuhien asiakritiikkiä ei suvaittaisia - ja nimenomaan yhden henkilön asiallisia kirjoituksia poistetaan systemaattisesti.

        Ei ainakaan kirkasta hypnologien kuvaa yksilönoikeuksien, sananvapauden ja avoimuuden kunnioittajina.


      • kritiikinsieto

        Toisensa leikkaavien "kenttienne" asenteet avointa yhteiskuntaa ja tavallistenkin kansalaisten mielipidevapautta kohtaan poikkeaa turhan paljon mainstreamista.

        http://www.hypnoosi.net/phpBB2/viewtopic.php?t=103

        Toivottavasti edes asiakkaan oikeusturvaa, koulutettavan kuluttajansuojaa ja läheisten huolta kunnioitetaan hypnotisoijien "kentillä" paremmin kuin kansalaisten keskustelunvapautta ja suostumisesta oppienne ja yhteisöjenne julkiseen tarkasteluun.


    • arvostelu on..

      Julkisen yhteisön toiminnan arvostelu on osa sananvapautta. Ja sen perustana on Suomen perustuslaki. Suomi24:n ylläpito syyllistyy siis perustuslain vastaiseen toimintaan, poistaessaan näitä esim. Väiskin asiallisia kirjoituksia.

      Mikäli SHY:n lonkerot ovat ulottuneet niin pitkälle, että heillä on valta ja voima saada aikaiseksi näitä itselleen ei niin kovinkaan mairittelevia kirjoituksia, ei voi kuin ihmettellä ylläpidon asennetta.

      Olen lähettänyt useamman sähköpostikyselyn Suomi24:n ylläpidolle koskien näitä poistoja, mutta en ole sanut yhtäkään vastausta. Koska kyseessä on yksilön sananvapautta estävä toiminta, niin onhan eräs vaihtoehto että asia annetaan poliisin tutkittavaksi.

      Tapani Henttonen
      Suggestoterapeutti
      Nummela

    • puhdistus viipyy?
      • tarkoitat

        viestipuhdistuksella ?


    • Jonas77

      tsekkailin Pertamon blogin. ei ole ollut mitään pätevää syytä poistaa kaverin kirjoituksia palstalta. enpä ole moiseen järjestö-"toimintaan" ennen törmännytkään. tosi outoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe