Vakuutuslääketiede

Vakuutuslääketiede -kirja

"http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789516561090&gclid=CKD74KOisZgCFYST3wod_i3tUA"


Vakuutuslääketiede
Timo Aro [toimittaja] ; Antti Huunan-Seppälä [toimittaja] ; Jukka Kivekäs [toimittaja] ; Sakari Tola [toimittaja] ; Ilkka Torstila [toimittaja]

Kustantaja: Kustannus Oy Duodecim
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 2004
ISBN: 9789516561090
Hinta: 19,95 25.00
Saatavuus: Tilattavissa

Kieli: Suomi
Sivuja: 302
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu tai koteloitu
Etsi tälle tuotteelle vaihtoehtoiset teokset (eri muoto, eri julkaisija...)


Etsi lisää saman aiheisia teoksia:

Kirjastoluokka: 592 : Yleinen terveydenhoito


Esittely

Vakuutuslääketiede -kirja kokoaa yhteen alan keskeisimmän tiedon. Siinä esitellään esimerkiksi vakuutuslääketieteen ja vakuutusalan yleiset periaatteet. Käytännön hyötyä antaa ohjeet lääkärinlausunnon laatimisesta. Teoksessa käsitellään myös vakuutuslääkärin työssä tärkeät aiheet työ- ja toimintakyvyn arvoinnista ja syy-yhteyksistä sekä riskin ja haitan arvoinnista. Kirjassa esitellään myös yleisimpien tautiryhmien vakuutuskäytäntöä ja eri vakuutuslajit.

Kirjan toiseen painokseen sisältö on tarkastettu ja uudistettu, ja se on uusimman lainsäädännön mukainen.

32

744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitäisi ostaa tämä

      kirja. Siinä kerrotaan ettei saa valehdella. Aika paha.

      • Anonyymi

        Lääkärivala sekä vakuutan kunniani ja omatuntoni kautta antaessani lausunnon ? ##
        Ilmarisen asiantuntija lääkärit eivät vissiin kuulu siihen porukkaan vai Mitä Aro Timo ?


    • erikoistumista vakuutuslääk...

      "MITÄ ON VAKUUTUSLÄÄKETIEDE?
      13.7.2008

      Koska jatkuvasti törmäämme termiin vakuutuslääketiede niin olen yrittänyt selvitellä mitä vakuutuslääketiede oikein on ja missä sitä voi opiskella.

      Suomessa voi opiskella ainoastaan lääketiedettä ja sitten erikoistua moniin eri lääketieteen haaroihin, mutta näihin ei kuulu vakuutuslääketiede. Jossain vaiheessa Suomen Vakuutuslääkäriyhdistyksellä ja vakuutusyhtiöillä oli hanke saada Helsingin Yliopistoon vakuutuslääketieteen professuuri, mutta se ei koskaan toteutunut. Eikä minun käsittääkseni ole mitään syytäkään moisen professuurin perustamiseen sillä on olemassa ainoastaan lääketiede ja vakuutusyhtiöiden taloudelliset intressit. Joukko vakuutusyhtiöiden palveluksessa olevia lääkäreitä ovat perustaneet Suomen Vakuutuslääkäriyhdistyksen ja nämä ovat alkaneet puhumaan vakuutuslääketieteestä omana tieteenalanaan. Tähän toteaa joku vannoutunut vakuutuslääkäri, että vakuutuslääketiedettä on ollut vuosisadan alusta lähtien. Väärin, toki silloinkin oli lääkäreitä jotka tekivät töitä vakuutusyhtiöille, mutta se oli kaukana vakuutuslääketieteestä. Siihen aikaan koko vakuutustoiminta oli erilaista ja harvojen herkkua.

      Se, että arkkiatri Risto Pelkonen on toiminut pitkän aikaan erään eläkevakuutusyhtiön ylilääkärinä ei vielä oikeuta perustamaan Helsingin Yliopistoon tällaista poikkitieteellistä professuuria.

      Vakuutusyhtiöille töitä tekevillä lääkäreillä on vakuutuslääketieteen erityispätevyys. Miten se hankitaan? Menemällä vakuutusyhtiöön töihin ja hakemalla Suomen Vakuutuslääkäriyhdistys ry:n jäsenyyttä eli kyseessä on yhdistys -tasoinen pätevyys. Varmasti Suomen vakuutuslääkäriyhdistys ry ja vakuutusyhtiöt järjestävät miellyttäviä seminaareja näille lääkäreille Levillä ja muissa miellyttävissä vapaa-ajan viettokohteissa aivan kuten lääkefirmatkin toimivat lääkäreiden kanssa.

      Miksi vakuutuslääketieteen erityispätevyyden omaavat lääkärit häpeävät erityispätevyyttään?

      Tiedämme suuren joukon vakuutuslääketieteen erityispätevyyden omaavia lääkäreitä jotka työskentelevät päätyökseen yksityisillä lääkäriasemilla, mutta yksikään heistä ei näissä yhteyksissä kerro, että heillä on vakuutuslääketieteen erityispätevyys. Mikä siinä on niin häpeällistä vai pelkäävätkö nämä lääkärit menettävänsä varsinaisessa ansiotyössään potilaitaan jos he avoimesti ilmoittavat työskentelevänsä myös vakuutuslääkäreinä?

      Kun ihmiset vammautuvat niin heille selviää usein aivan käsittämättömiä asioita itsestään. Esimerkiksi useat hoitavien lääkärien mukaan aivovamman tapaturmaisesti saaneet ovat kuulleet vakuutusyhtiöltä sairastaneensa burnoutia, masennusta tai jopa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ennen onnettomuutta ja oireet johtuvat siitä eikä mitään aivovammaa ole olemassakaan. Tämä siitäkin huolimatta ettei em. sairauksista ole mitään merkintää potilaan sairashistoriassa. Hirveän hyvä tuuri, että ovat lyöneet päänsä niin em. sairauksia on voitu alkaa hoitaa ajoissa:-) Jotkut vakuutuslääkärit löytävät esimerkiksi liikennevahingossa tulleiden vammojen aiheuttamat oireet lapsuudesta. Tästä ei ole enää pitkä matka siihen, että oireita haetaan siitä hetkestä kun sinua on työstetty alulle, nyt herää kysymys kumpi mokas, isä vai äiti?

      Tätä on vakuutuslääketiede, suomeksi sanottuna vakuutuslääkäri tekee kaikkensa jotta vakuutusyhtiö saa minimoitua kulunsa.

      Pari vuotta sitten erään vakuutuslaitoksen silloinen ylilääkäri kertoi minulle, että vakuutulääketiede vetää puoleensa kaikki lahjakkaimmat lääkärit. Tänä vuonna hän valitti minulle, että vakuutusriitojen etenkin aivovammoissa saama julkisuus aiheuttaa sen ettei neurologit uskalla hakeutua vakuutuslääkäreiksi. Eiköhän lääkärit ole koulutettu sen verran koviin hommiin ja vakuutusyhtiöt maksavat sen verran tukevat korvaukset työstä ettei pelkkä julkisuus vakuutusriidoista säikäytä näitä suuria lahjakkuuksia. Sitä paitsi normaali tapauksessa kun vakuutusyhtiö tekee kielteisen päätös niin he korostavat, että lääkäri on vain yksi osa päätöksentekoa eli lääkäriä on turha päätöksestä syyttää vaikka päätökset pääasiassa perustuvat lääketieteellisiin väittämiin.

      Kaikille ei varmasti ole selvää, mutta näitä vakuutuslääketieteen erityispätevyyden omaavia Suomen Vakuutuslääkäriyhdistys ry:n jäseniä työskentelee myös mm. Kelassa.

      Suomessa vakuutusjärjestelmä on täynnä sidonnaisuuksia ja siitä on esimerkkinä se, että mm. Kepun ja demareiden entiset puoluesihteerit sekä joukko entisiä puolue- ja ay -toimitsijoita on löytänyt ihan kivoja eläkevirkoja etenkin eläkevakuutusyhtiöistä.

      Oikeusministeriö on luvannut syksyllä heti alioikeus -uudistuksen jälkeen aloittaa vakuutusoikeus -järjestelmän ja vakuutuslääkärien aseman selvittämisen. Odotamme mielenkiinnolla mitä tapahtuu, annetaanko vakuutuslääkäreillä lisää eri vapauksia vai tapahtuuko mitään.

      Ehkä demokratian kannalta on kiireellisempää huolehtia siitä, että kaikilta kansalaisilta otetaan sormenjäljet:-)

      Muita ajankohtaisia asioita:

      Äkillisten aivovaurioiden konsensuskokous

      - Kokouksen paneelin kokoonpano on muuttunut meille alkuperin ilmoitetusta, mutta edelleen sieltä uupuu konsensuskokousten aiheiden valintojen kriteereissä mainitut ristiriitaisia näkemyksiä edustavat tahot eli kovin vakuutus -painoitteinen tuo kokoonpano on.

      - Hippokampus on ilmoittanut konsensuskokoukseen neljä edustajaa ja on mahdollista, että ilmoitamme vielä 1-2 lisää.

      Pohjolan urheilijaturvavakuutus

      - Jääkiekon SM -liigapelaajien asiat seisovat edelleen paikallaan ja osan kohdalta käsittely alkaa saamaan jo lapsellisia piirteitä. Selvää on kuitenkin se, että vammautumisten takia peliuran lopettamaan joutuneet pelaajat ovat pelinappuloita Pohjolan ja Jääkiekon SM -liigan pelaajayhdistyksen urheilijaturvavakuutuksen jatkoneuvotteluissa.

      - Ei pidä unohtaa myöskään Pohjolan kaksoisroolia eli Pohjola on myös Jääkiekkoliiton, SM-liigan ja pelaajayhdistyksen sponsori.

      Jari"

      http://www.hippokampus.net/blogi/?KIRJOITUS=40061

      • häpeävät erityispätevyyttään?

        "Miksi vakuutuslääketieteen erityispätevyyden omaavat lääkärit häpeävät erityispätevyyttään?

        Tiedämme suuren joukon vakuutuslääketieteen erityispätevyyden omaavia lääkäreitä jotka työskentelevät päätyökseen yksityisillä lääkäriasemilla, mutta yksikään heistä ei näissä yhteyksissä kerro, että heillä on vakuutuslääketieteen erityispätevyys.

        Mikä siinä on niin häpeällistä vai pelkäävätkö nämä lääkärit menettävänsä varsinaisessa ansiotyössään potilaitaan jos he avoimesti ilmoittavat työskentelevänsä myös vakuutuslääkäreinä? "


    • vielä maksat

      siitä hänelle? Maksaisitko jos tietäisit käyväsi vakuutuslääkärillä?

    • vakuutusLÄÄKÄRI

      sanat yhdessä tarkoittavat VALEHTELUA, joten vakuutusvirkamies... paljon parempi niin!

    • lääkäri...

      on kait uskottavampi kuin valehteleva virkamies? ja lääkärit ei paljasta toistensa tyhmyyksiä, vaan ovat kaikki aina oikeassa, vaikka jokainen olisikin erimieltä! Se on sitä lääketiedettä!

      • valehtelija

        on kuitenkin homesairas, joka valehtelee toiselle homesairaalle.


      • VAIKKA
        valehtelija kirjoitti:

        on kuitenkin homesairas, joka valehtelee toiselle homesairaalle.

        paska teko onkin! Kyllä pahin on se, että Suomen sosiaaliturva pettää sairastuneiden kohdalla TÄYSIN!
        Vakuutuslääkärit saavat mellastaa ja vetää rahat himaan miten vain!
        Se käy jo sairastuneiden terveydelle monin tavoin!
        Pahinta on valehteleva organisaatio, lääkärit, tutkijat ... koko helv...tin jengi!

        Linnaa jokaiselle, lääkärioikeudet pois! Ei edes vakutuslääkäriksi oikeuksia, vaikka siinä ei mitään rehellistä tarvitse osatakaan.


    • nisuiisu

      yksikään vakuutuslääkäreistä ei noudata sitä.

      Tämä vakuutuslääkäritoiminta on maamme oikea mätäpaise. Samat miehet kirjoittavat rehellisesti asioista, mutta toimivat sitten kirjoittamistaan asioista epärehellisesti 100% työajastaan!

      Pekka Nikkola

    • Karmeaa sikailua!
    • ex-kepulainen

      kova ja kipeä aihe. onneksi eduskunnassa saa huomenna roppakaupalla lisätietoa aiheesta. tässä olisi ylelle näytön paikka tasapuolisen tiedonvälityksen suhteen....


      Saako tapaturmaisesti vammautunut oikeutta?
      Pienoisseminaari eduskunnan Kansalaisinfossa

      Keskiviikkona 6.6. 13.00-15.30

      Eduskunnan Pikku Parlamentin Kansalaisinfo (Arkadiankatu 3, 00100 Helsinki

      Kenen etua ajavat vakuutusoikeuden ja vakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkärit? Mitä voidaan tehdä, että tapaturmaisesti vammautunut saa asiassaan puolueettoman ja oikeudenmukaisen käsittelyn?

      Aiheesta alustavat vakuutusoikeuden ylituomari Juha Pystynen, tapaturma-asioita ajava juristi, oikeustieteen lisensiaatti Vesa Laukkanen, tapaturmapotilaiden lääkäri neurologi Olli Tenovuo.

      Keskusteluun osallistuvat edellisten lisäksi tapaturmaisesti vammautuneiden edustajat Kalevi Hautakangas, Mirja Hemminki ja Niina Koskela.

      Tilaisuutta isännöivät eduskunnan toinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti ja kansanedustajat Jari Lindström.

      Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

      Kahvitarjoilut.

      Lämpimästi tervetuloa!
      Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

      • tapaturmavammautunut

        Kiitos tiedosta!!! Kerrankin painavaa asiaa. Videoikaa ja taltioikaa ja sitten levitykseen netin kautta, koska yleä tuskin kiinnostaa. Mitä enemmin saa levitettyä julkisuuteen, sitä parempi.


    • !

      Vakuutuslääketiede ei ole mikään lääketieteellinen erikoisala,vaan Vakuutus,Eläkeyhtiöiden antama pätevyys ajaa heille suotuisia asioita,jotka erittäin ristiriidassa avoimuuden kanssa,kun ei mistään löyty vakuutuslääkärien nimilistaa,erikoisalaa,kytkökset lääke,vakuutusyhtiö,rakennusteollisuus ym,minkä yhtiön palveluksessa asiantuntijana.päätökset joihin osallistunut Vakuutusyhtiöissä,päätösten kohtuulliset perustelut ja avoimuus edes vahoingoittuneelle,nykyisin salassapito 60v.

      • tapaturmavammautunut

        Onhan se aika erikoista, että vielä vuonna 2012 pitää kirjallisella pyynnöllä hakea vakuutusyhtiöstä ns. asianomaisjulkiset tiedot ja lääkärikansiotieto päätöksen perusteluista. Kyllähän selkeiden perusteluiden pitäisi pitäisi olla jokaisen luettavissa siitä omasta päätöksestä ja vakuutuslääkärin nimi ja ammattipätevyys alla. Yllättävää on , että vakuutuslääkäri voi tehdä päätöksensä sillä perusteella, että on vain erimieltä. On erimieltä ilman lääketieteellisiä tutkimuksia ja näyttöjä, sillä näitä ei vakuutuslääkäreiltä vaadita. Hienoin ja perusteellisin perustelu, jonka itse olen nähnyt on sana ei. Olen miettinyt, että eihän tuohon tarvita edes mitään asiantuntemusta, jos ei osaa tuon paremmin perustella. Vakuutuslääketiede on aikamme mätäpaise.


    • kropitaus

      Vakuutuslääketiede on käsittääkseni yksi isoimmista harmaan hallinnon alueista Suomessa. Vakuutuslääkärit sen ykkös rautanyrkki.

      Kesäkuun Hymyssä (6/2012): "Hymy tutki: Katso vakuutuslääkärilista!"

      Kahden aukeaman juttu yllättää myönteisesti. Reportaasi on journalistisesti korkeatasoinen. Antakaa palautetta Hymylle, koska ainakin Hymy uskaltaa.

      Jos ymmärsin oikein, niin vakuutuslääkärit käyttävät erittäin merkittävää julkista valtaa. Valtasosin yksityisesti omistetuissa vakuutusyrityksissä. Vakuutuslääkäreiden ylivertainen asema on turvattu lainsäädännössä.

      Tähän Hymyn juttuun kannattaa tutustua ja laittaa sanaa eteenpäin. Itse kunkin omissa verkostoissaan. Kiitokset.

      Hyvää taustoistusta aihekokonaisuuteen myös avoimessa internetissä:

      maanantai, elokuu 25, 2008
      Finngate – skandaali ulottuu jo Suomen Lääkäriliittoon
      http://ajankuva.blogspot.fi/2008/08/finngate-skandaali-ulottuu-jo-suomen.html

      1. Alla olevassa tiedustelussa olevia asiakirjoja ei ole asiasta kiinnostuneiden saatavilla.

      2. Asiakirjoja ei ole näin ollen olemassakaan.

      3. Vakuutuslääkärit toimivat koko ajan laittomasti.

      • vak.lääk:nkusettama

        Korruptoitunut, niin korruptoitunut!

        Potilas valittaa ja virallinen valitusporras käyttää puolueettomana asiantuntijana vakuutuslääkäriä, joka on maskeerattu puolueettomaksi. Niin läpinäkyvää, että sylettää!!!

        Harmi, että Karpolla on asiaa -ohjelmaa ei enää ole.


      • Lääkäri 2
        vak.lääk:nkusettama kirjoitti:

        Korruptoitunut, niin korruptoitunut!

        Potilas valittaa ja virallinen valitusporras käyttää puolueettomana asiantuntijana vakuutuslääkäriä, joka on maskeerattu puolueettomaksi. Niin läpinäkyvää, että sylettää!!!

        Harmi, että Karpolla on asiaa -ohjelmaa ei enää ole.

        Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain.

        Vakuutuslääkäri antaa lausuntonsa saamiensa lääkärinlausuntojen pohjalta ja ottaa kantaa onko olemassa syy-yhteyttä vai ei ja vakuutusyhtiö tekee päätöksensä osittain vakuutuslääkärin lausunnon pohjalta, muttei pelkästään sen pohjalta.

        Hoitava lääkäri antaa lausunnon / esityksen, mutta ei tee päätöstä eikä lausu muusta kuin terveydentilasta ja vakuutuslääkäri lausuu siitä onko terveydentilalla / sairaudella syy-yhteyttä siihen mistä korvausta haetaan siten että korvaus kuuluisi myöntää.

        Vakuutuslääketiede on vaativaa ja siinä käytetään alojen huippuosaajia, ja varmaan vakuutuslääkäreitä harmittaa että heitä ei osata arvostaa eikä ymmärretä heidän työtään ja miten vaikeaa ja vaativaa se on, ei maallikot ymmärrä vakuutuslääkäruin työstä mitään


      • diktaattori I
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain.

        Vakuutuslääkäri antaa lausuntonsa saamiensa lääkärinlausuntojen pohjalta ja ottaa kantaa onko olemassa syy-yhteyttä vai ei ja vakuutusyhtiö tekee päätöksensä osittain vakuutuslääkärin lausunnon pohjalta, muttei pelkästään sen pohjalta.

        Hoitava lääkäri antaa lausunnon / esityksen, mutta ei tee päätöstä eikä lausu muusta kuin terveydentilasta ja vakuutuslääkäri lausuu siitä onko terveydentilalla / sairaudella syy-yhteyttä siihen mistä korvausta haetaan siten että korvaus kuuluisi myöntää.

        Vakuutuslääketiede on vaativaa ja siinä käytetään alojen huippuosaajia, ja varmaan vakuutuslääkäreitä harmittaa että heitä ei osata arvostaa eikä ymmärretä heidän työtään ja miten vaikeaa ja vaativaa se on, ei maallikot ymmärrä vakuutuslääkäruin työstä mitään

        Voi herran munjee, ymmärrän huolesi, kun heti vastasit, tutiseeko puntti.

        Kun ne viisaat on jo sen syy-yhteyden todenneet, niin onneton oli sepustuksesi.

        Lääkäri olet ja vielä et ole huomannut, että voimassa olevia lakeja ei vakuutusyhtiöiden , eikä valitusportaan tarvitse noudattaa. Kärppänä kuitenkin paikalla : luuloja vain, osittain, muttei pelkästään, vaativaa ja huippuosaajaa, vaikeaa ja maallikko tietysti on se p...a, joka koko sotkun aiheutti, kun itiön sisään hengitti.


      • Lääkäri 2 kirjoitti:

        Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain.

        Vakuutuslääkäri antaa lausuntonsa saamiensa lääkärinlausuntojen pohjalta ja ottaa kantaa onko olemassa syy-yhteyttä vai ei ja vakuutusyhtiö tekee päätöksensä osittain vakuutuslääkärin lausunnon pohjalta, muttei pelkästään sen pohjalta.

        Hoitava lääkäri antaa lausunnon / esityksen, mutta ei tee päätöstä eikä lausu muusta kuin terveydentilasta ja vakuutuslääkäri lausuu siitä onko terveydentilalla / sairaudella syy-yhteyttä siihen mistä korvausta haetaan siten että korvaus kuuluisi myöntää.

        Vakuutuslääketiede on vaativaa ja siinä käytetään alojen huippuosaajia, ja varmaan vakuutuslääkäreitä harmittaa että heitä ei osata arvostaa eikä ymmärretä heidän työtään ja miten vaikeaa ja vaativaa se on, ei maallikot ymmärrä vakuutuslääkäruin työstä mitään

        "Vakuutuslääketiede on vaativaa ja siinä käytetään alojen huippuosaajia, ja varmaan vakuutuslääkäreitä harmittaa että heitä ei osata arvostaa eikä ymmärretä heidän työtään ja miten vaikeaa ja vaativaa se on, ei maallikot ymmärrä vakuutuslääkäruin työstä mitään"

        Tarkoitit varmaan:

        "Sairastaminen on rankkaa; ihmiset nääntyvät ja kituvat ja heitä harmittaa, että heidän kärsimyksiään vähätellään. Lääkärit eivät ymmärrä ihmisten kitumisesta mitään."


      • Lääkäri 2 kirjoitti:

        Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain.

        Vakuutuslääkäri antaa lausuntonsa saamiensa lääkärinlausuntojen pohjalta ja ottaa kantaa onko olemassa syy-yhteyttä vai ei ja vakuutusyhtiö tekee päätöksensä osittain vakuutuslääkärin lausunnon pohjalta, muttei pelkästään sen pohjalta.

        Hoitava lääkäri antaa lausunnon / esityksen, mutta ei tee päätöstä eikä lausu muusta kuin terveydentilasta ja vakuutuslääkäri lausuu siitä onko terveydentilalla / sairaudella syy-yhteyttä siihen mistä korvausta haetaan siten että korvaus kuuluisi myöntää.

        Vakuutuslääketiede on vaativaa ja siinä käytetään alojen huippuosaajia, ja varmaan vakuutuslääkäreitä harmittaa että heitä ei osata arvostaa eikä ymmärretä heidän työtään ja miten vaikeaa ja vaativaa se on, ei maallikot ymmärrä vakuutuslääkäruin työstä mitään

        "Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain."

        - Ahaa... Miten on, tekeekö vakuutuslääkäri päätöksensä näkemättä potilasta ollenkaan?

        Kiitos jo etukäteen vastauksesta.


      • Musta tuntuu
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain.

        Vakuutuslääkäri antaa lausuntonsa saamiensa lääkärinlausuntojen pohjalta ja ottaa kantaa onko olemassa syy-yhteyttä vai ei ja vakuutusyhtiö tekee päätöksensä osittain vakuutuslääkärin lausunnon pohjalta, muttei pelkästään sen pohjalta.

        Hoitava lääkäri antaa lausunnon / esityksen, mutta ei tee päätöstä eikä lausu muusta kuin terveydentilasta ja vakuutuslääkäri lausuu siitä onko terveydentilalla / sairaudella syy-yhteyttä siihen mistä korvausta haetaan siten että korvaus kuuluisi myöntää.

        Vakuutuslääketiede on vaativaa ja siinä käytetään alojen huippuosaajia, ja varmaan vakuutuslääkäreitä harmittaa että heitä ei osata arvostaa eikä ymmärretä heidän työtään ja miten vaikeaa ja vaativaa se on, ei maallikot ymmärrä vakuutuslääkäruin työstä mitään

        ett, sulta Lääkäri2 on tervanneet munat. Ja jollei niin voivat sitä vaikka suositella sen verran paskaa pukkaat tällekin palstalle.
        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194790002515/artikkeli/ylen motin hurja vaite vapaamuurarit paattamassa rantavaylasta.html


      • Lääkäri 2
        sanasinko kirjoitti:

        "Tällä palstalla kirjoittavat eivät tiedöä vakuutuslääketieteestä ja vakuutuslääkärin työstä oikein mitään, luuloja vain."

        - Ahaa... Miten on, tekeekö vakuutuslääkäri päätöksensä näkemättä potilasta ollenkaan?

        Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

        Tiedät hyvin itsekin että vakuutuslääkärin ei ole tarpeen "nähdä" tai itse tutkia sitä potilasta, koska nimenomaan se HOITAVA LÄÄKÄRI näkee ja tutkii sen potilaan ja antaa LAUSUNNON POTILAAN TERVEYDENTILASTA.

        Sen lausunnon pohjalta vakuutuslääkäri PÄÄTTELEE ONKO SAIRAUDELLA JA TAPATURMALLA / VASTAAVALLA SYY-YHTEYTTÄ.

        Joskus potilas koettaa saada korvauksia esim. tapaturmavakuutuksesta vaikka vakuutusyhtiön mukaan kyseessä ei edes olisi tapaturma ylipäätään. Sitten syytetään vakuutuslääkäriä siitä että hän ei ole nähnyt edes potilasta kun potilas hakee tapaturmasta korvausta vaikka lausunnon perusteella sairaus ei edes johdu tapaturmasta vaan sairaus on tullut muusta syystä kuin tapaturmasta.

        Hoitava lääkäri ei ota kantaa siihen onko kyseessä korvattava vamma, vika, sairaus tai tapaturma, vaan hoitava lääkäri vain tutkii potilaan, kirjaa lausuntoon esitiedot ja terveydentilan mahdollisimman tarkkaan ja tämän lausunnon pohjalta vakuutuslääkäri päättää onko kyseessä korvattava asia eli onko sellaista syy-yhteyttä että vakuutuskorvaus pitäisi antaa.

        Mihin se vakuutuslääkäri tarvitsee sitä potilasta siihen työhuoneeseensa siksi aikaa kun vakuutuslääkäri lukee lausuntoa minkä on saanut. Pitäisikö se potilas siis sitten kahteen kertaan tutkia ja vakuutuslääkärin olla se toinen tutkija? Voihan potilas hakea ns. second opinionin eli toisen mielipiteen myös toiselta lääkäriltä tai vaikka kolmannelta ja neljänneltä.

        Vakuutuslääkäri pohjaa arvionsa lausuntoon siis, ei omaan tutkimukseensa.

        Järjestelmä on näin läpinäkyvämpi ja ei ole vaaraa siitä että olisi jääviyttä, hoitava lääkäri toki mielellään varmasti antaisi potilaalle korvaukset kun ne menevät ulkopuolisen yhtiön maksettavaksi, toisen rahoja on helppo jaella potilaalle. Mutta sitten vakuutusmaksut nousisivat sellaisiksi että kellään ei olisi varaa ottaa enää vakuutuksia ja vakuutusturvaa ei saisi edes oikeissa tapaturmissa ja oikeissa asioissa enää.

        Yksityislääkäri jos saisi tehdä päätöksen korvauksesta niin totta kai kannattaisi antaa kaikille kaikki korvauksety vain ja laittaa laskut vakuutusyhtiöön ja potilaat olisivat tyytyväisiä ja tulisivat uudestaankin ja lisää vain laskuja vakuutusyhtiöön ja yhtiö maksaa ja lääkäri tienaa ja potilas pysyy tyytyväisenä.

        Pelkästään yhden työkyvyttömyseläkkeen hinta voi olla miljoona euroa jos 30-vuotias jää työkyvyttömyyseläkkeelle, isossa yhtiössä yhtiö maksaa osan ja vakuutusyhtiö osan sitten työkyvyttömyyskorvauksesta 35 vuotta ja pitää olla näin ollen ehdottoman puolueeton ja reilu ja oikeudenmukainen tuo päätös että onmko todella kyse asiasta, jossa vakuutusyhtiö ja työnantaja joutuvat maksamaan miljoona euroa seuraavan 35 vuoden aikana.

        Mutta tottakai potilaasta olisi kivaa että sen päätöksen voisi tehdä oma lääkäri yhden käynnin perusteella ja eikun eläkepäiviä Espanjaan viettämään selkäkivun takia.


      • Totta ihmeessä tonne
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Tiedät hyvin itsekin että vakuutuslääkärin ei ole tarpeen "nähdä" tai itse tutkia sitä potilasta, koska nimenomaan se HOITAVA LÄÄKÄRI näkee ja tutkii sen potilaan ja antaa LAUSUNNON POTILAAN TERVEYDENTILASTA.

        Sen lausunnon pohjalta vakuutuslääkäri PÄÄTTELEE ONKO SAIRAUDELLA JA TAPATURMALLA / VASTAAVALLA SYY-YHTEYTTÄ.

        Joskus potilas koettaa saada korvauksia esim. tapaturmavakuutuksesta vaikka vakuutusyhtiön mukaan kyseessä ei edes olisi tapaturma ylipäätään. Sitten syytetään vakuutuslääkäriä siitä että hän ei ole nähnyt edes potilasta kun potilas hakee tapaturmasta korvausta vaikka lausunnon perusteella sairaus ei edes johdu tapaturmasta vaan sairaus on tullut muusta syystä kuin tapaturmasta.

        Hoitava lääkäri ei ota kantaa siihen onko kyseessä korvattava vamma, vika, sairaus tai tapaturma, vaan hoitava lääkäri vain tutkii potilaan, kirjaa lausuntoon esitiedot ja terveydentilan mahdollisimman tarkkaan ja tämän lausunnon pohjalta vakuutuslääkäri päättää onko kyseessä korvattava asia eli onko sellaista syy-yhteyttä että vakuutuskorvaus pitäisi antaa.

        Mihin se vakuutuslääkäri tarvitsee sitä potilasta siihen työhuoneeseensa siksi aikaa kun vakuutuslääkäri lukee lausuntoa minkä on saanut. Pitäisikö se potilas siis sitten kahteen kertaan tutkia ja vakuutuslääkärin olla se toinen tutkija? Voihan potilas hakea ns. second opinionin eli toisen mielipiteen myös toiselta lääkäriltä tai vaikka kolmannelta ja neljänneltä.

        Vakuutuslääkäri pohjaa arvionsa lausuntoon siis, ei omaan tutkimukseensa.

        Järjestelmä on näin läpinäkyvämpi ja ei ole vaaraa siitä että olisi jääviyttä, hoitava lääkäri toki mielellään varmasti antaisi potilaalle korvaukset kun ne menevät ulkopuolisen yhtiön maksettavaksi, toisen rahoja on helppo jaella potilaalle. Mutta sitten vakuutusmaksut nousisivat sellaisiksi että kellään ei olisi varaa ottaa enää vakuutuksia ja vakuutusturvaa ei saisi edes oikeissa tapaturmissa ja oikeissa asioissa enää.

        Yksityislääkäri jos saisi tehdä päätöksen korvauksesta niin totta kai kannattaisi antaa kaikille kaikki korvauksety vain ja laittaa laskut vakuutusyhtiöön ja potilaat olisivat tyytyväisiä ja tulisivat uudestaankin ja lisää vain laskuja vakuutusyhtiöön ja yhtiö maksaa ja lääkäri tienaa ja potilas pysyy tyytyväisenä.

        Pelkästään yhden työkyvyttömyseläkkeen hinta voi olla miljoona euroa jos 30-vuotias jää työkyvyttömyyseläkkeelle, isossa yhtiössä yhtiö maksaa osan ja vakuutusyhtiö osan sitten työkyvyttömyyskorvauksesta 35 vuotta ja pitää olla näin ollen ehdottoman puolueeton ja reilu ja oikeudenmukainen tuo päätös että onmko todella kyse asiasta, jossa vakuutusyhtiö ja työnantaja joutuvat maksamaan miljoona euroa seuraavan 35 vuoden aikana.

        Mutta tottakai potilaasta olisi kivaa että sen päätöksen voisi tehdä oma lääkäri yhden käynnin perusteella ja eikun eläkepäiviä Espanjaan viettämään selkäkivun takia.

        "Espanjaan viettämään selkäkivun takia".

        Tässä oikea syy siihen miksi lähtisin sinne epsanjaan vaikka selkä olisi kunnossa.

        """Tässä on pelottavaa asioiden pimittämistä mikäli Rämö on oikeassa. Ja taitaa jopa olla.

        "- Näihin on kiinnitetty huomiota, mutta uskoisin, että se on ollut lähinnä kustannuskysymys. Se on ollut elinkeinopolitiikkaa, että näin on saanut edelleen tehdä, toteaa Hannele Rämö".
        http://yle.fi/uutiset/homeenestoaineiden_kielto_ei_yllattanyt_asiantuntijaa/6454042

        Tuosta voi päätellä, että on todellakin "brioriteetit" hakusessa porukoilla.

        Kuulostaa todella pelottavalta kun "elinkeinopoliittiset asiat menevät ihmisten terveyden edelle". Mitähän ASTE ry ryhtyy tekemään jatkossa asian parantamiseksi Rämön johdolla.

        Mitä tekee Ympäristöterveyden huolto ja terveytemme suojelu. AVI, STM ja toiset vastuuhenkilöt ja tarkastajat sekä valvojat. jatkossa""""".

        Mitä sanoo lääkäri2 tähän asioiden pimittämiseen. Onko homesairaat saaneet mielestäsi oikeaa kohtelua, vakuutusoikeutta ja oikeusturvaa kun PHMG ja vastaavilla myrkyillä on tuhottu rakennuksia ja irtaimistoa ja kukaan ei edes tiedä kuinka paljon.


    • !!
    • Franny

      "tapaturmavammautunut 5.6.2012 09:40

      Kiitos tiedosta!!! Kerrankin painavaa asiaa. Videoikaa ja taltioikaa ja sitten levitykseen netin kautta, koska yleä tuskin kiinnostaa. Mitä enemmin saa levitettyä julkisuuteen, sitä parempi. "

      Ei löydy tietoa ylen uutisista. Nyt pitäisi saada enemmänkin tieto julkisuuteen. Tämä taitaa olla ainoa uutinen ko. tapahtumasta ja sekin perussuomalaisten omasta http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=557

      Onko tähän tullut virheellistä tietoa?
      http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=549

      Ja jos tilaisuudesta on videota niin linkatkaa kiinnostuneille.

    • jottis.

      hyvä, että edes perussuomalaiset uskaltavat tehdä jotain!

    • Kuolema 2013

      Annetaanpas yhdet kasvot kasvottomista vakuutus-"lääkärien" jengistä kiertoon, psykiatri joka vakuutteli vakavasti masentuneesta astmaattisesta homevammaisesta terveen paperilla ja tuskin olen ainoa: Vedäte-Fennian juuri ylennyksen saanut Jyrki Varjonen, joka myös TTL:ssä vaikuttaa sekä pitää Munkkivuoren Dextrassa yksityisvastaanoottoa. Viimeksi mainitussa pitää vastaanottoa myös vakuutteluoikeuden eronnut ylilääkäri Eero Hyvärinen (mielenkiintoista olisi tietää onkohan vakuuttelulääkäreiden hyvävelikerholaisia siellä vielä lisää?). Menkää sairaat kaikki ihmeparantumaan sinne, jos on pörssi kunnossa tai VAKUUTUS joka ainakin lupaa maksaa muutakin kuin rasvaa maksaan...
      Kummankin söpö rintakuva löytyy ihan Googlen kuvahaulla. Siitä vaan rohkeasti printtaamaan vaikka maalitauluja ampumaharjoituksiin. Testattu ja toimii.

      http://www.elake-fennia.fi/Tietoa-Elake-Fenniasta/Uutiset/2013/Jyrki-Varjonen-Elake-Fennian-vt-ylilaakariksi

      http://www.dextra.fi/laakarit/laakari?erikoisala=Psykiatria
      http://www.dextra.fi/laakarikeskus/kamppi/urheiluklinikka-kamppi/urheiluklinikan-laakarit-kamppi

      Saatanan sairauksin,

      Kuolema 2013

    • "Saatanan sairauksin,

      Kuolema 2013"

      - Pysähdyin viestisi ääreen. Älä anna hyvä ihminen periksi, vaikka vääryys täällä rehottaakin. Siunausta päivääsi ja elämääsi.

    • etujen takana

      onko siis vakuutuslääketiedettä olemassa? jos on, niin miksei kukaan tunnu osaavan kertoa siitä tarkasti? kuten mikä on vakuutuslääketieteellinen arvio? mihin se perustuu? kuka valvoo sen puoluettomuutta?

    • Anonyymi

      ymmärtääkseni valan tehnyt lääkärivakuuttaa kunnian ja omatunnon kautta lausunnot Ilmarisen Aro Timo heittää koko ajan s_ _ _ _ a niskaa Ilmarisen lausunnoissa on myös oma praktiikka Lahdessa ##

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4066
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2169
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1664
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1360
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe