Istanbul vanha kaupunki vai Kadiköy

aniskuukkeli

Hei,suunnitteilla mennä Istanbuliin,omatoimiselle matkalle.En ole aikaisemmin käynyt,mutta lukenut ja tutustunut paljon etukäteen tai ainakin yrittänyt.
Olen tullut siihen tulokseen,että haluaisin viettää viikon vanhassa kaupungissa ja toisen Anatolian puolella esim.Kadiköyssa.
Onko jollakin kokemuksia Anatolian puolelta. Vanhasta kaupungista löytyy paljon nähtävää,mutta onko liian ruuhkainen?Olisiko Kadiköy yhtään rauhallisempi sen suhteen?
Ja onko kummassa parempi yöelämä vai onko paras Taksimin lähistöllä?

7

1877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikka niin

      Ihan turha ajatella kahden viikon matkalla asustelevansa salmen molemmilla puolilla. Kadiköyssä ei ole mitään historiallista nähtävää ja se paljon kehuttu tiistaitorikin on loppunut. Ehdit hyvin katsella sitä puolta käymällä siellä päivällä tai vaikka useampana. Sillä puolella on hotellejakin vähemmän. Kadiköy ei juuri rauhallisempi ole, mutta turisteja sieltä ei niin paljoa löydy. Ostosten tekoon ihan oiva paikka. Usein hinnat edullisempia kuin esim. Istiklal caddesilla. Kaupanteko sinänsä mukavampaa kun ei siellä juuri sitä tinkimistä harrasteta. Hinnat on liikkeiden ikkunoissa ja se on siinä. Toki sielläkin voi aina kysäistä pientä alennusta, mutta tinkimiseen eivät ala.
      Jos päädyt sinne puolelle salmea, mene sitten saman tien kauemmaskin. Kun aamusta lähdet, ehdit tutkailla enemmänkin. Ajele vaikka taksilla tai dolmuksella/minibussilla Saskinbakkaliin ja kävele sieltä Bagdat caddesia takaisin Kadiköyn suuntaan. Löydät sieltä Istabulin, josta ei ole hajuakaan vanhassa kaupungissa. Erilainen, kalliimpi, mutta sinänsä mukavampi koska siellä sinuun tuskin kiinnitetään mitään huomiota. Saat olla rauhassa.
      Yöelämää löytyy salmen molemmilta puolilta, mutta ota selvää miloin laivat lopettavat kulkemisen. Muistaakseni viimeiset kulkee ennen puoltayötä. Taksim varmaankin on monipuolisempi, mutta isot ja suosituimmat paikat löytynevät muualta. En enää tiedä paikkoja nimeltä enkä siis sijaintejakaan. Googleta Istanbul by night. Löydät varmasti vinkkejä.

    • tosun68

      Heips!

      Itse suosittelisin hotellia joko Taksimista tai vanhasta kaupungista alueelta Sultan Ahmet - Sirkeci.
      Itselläni ei ole kokemusta pitemmästä oleskelusta Kadiköyn alueella, joten siitä en osaa sanoa mitään. Siellä olen lähinnä ollut vain ostoksilla.
      Taksimin alueella ovat parhaat ostos- ja ravintolapaikat, yöelämästä puhumattakaan. Kaupat ovat kiinteähintaisia, mutta basaarejakin löytyy tinkimishaluiselle. Kaikki tarvittava aivan kävelymatkan päässä, Istiklal Caddesilla.
      Taksimista on helppo tehdä esim. päiväretkiä kauemmas kaupunkiin, koska melkein kaikki bussit kulkevat Taksimin tai Şişlin kautta muualle kaupunkiin.
      Toinen oiva kohde olisi tietysti Sultan Ahmetin alue. Siellä ovat nähtävyydet sekä valtava Grand Bazaar ja maustebasaari. Siellä ovat myös halvimmat hotellit, jos et vaadi lomaltasi luksusta. Alueella on myöskin hyvät ostosmahdollisuudet ja ravintoloita, mutta ilta-elämä ei ole Taksimin veroista.
      Jos kerran olet menossa omatoimilomalle, niin mikset ottaisi hotellia molemmilta puolilta. Viikko vanhalla ja viikko uudella puolella.

    • Muutaman kerran

      Ollaan oltu vanhassa kaupungissa Hotelli Atlantiksessa ja Taksimilla Hotelli Feronyassa. Kumpikin oli oikein hyvä vaihtoehto, vanhassa kaupungissa haluttiin keskittyä nähtävyyksiin ja Taksimilla majoittuessa enempi huvitteluun. Molempia voin suositella. Atlantis on superhalpa, Feronya ei ihan niin halpa mutta hyvällä paikalla.

    • Zeynep1

      Terveiset Istanbulista.

      Kommentteja:

      1) Unohda Kadikoy, siellapain ei edes ole paljoa hotelleita tai nakemista. Aasian puolella voit kayda napparasti paivaseltaan.

      2) Kannattaa majoittua Taksimissa, Sultanahmetista naas on aika pitka matka iltaviihteelle sun muulle. Siina kaupunginosassa ei asu ketaan moderneja nuoria sinkkuja, vaan lahinna turismin parissa tyoskentelevia miehia, ita-turkin siirtolaisia ja konservatiivisia kotirouvia. Viihdetarjonta on myos siis tata vastaavaa (taytta turismiholonpoloa, hikisten miesten napatanssijoita sun muita. yksin ei siella missaan nimessa naisihmisena kannata menna baariin).

      3) Lisaksi monilla taksikuskeilla on tapana yrittaa kusettaa niita, jotka hyppaavat kyytiin Sultanahmetista eivatka tunne Istanbulia. Juuri toissa viikolla turkkilainen keski-ikainen mies maksoi 20 euroa ylimaaraista taksimatkasta Taksimiin kun kuski tajusi etta mies on ulkopaikkakuntalainen eika tieda etta nyt hanta ajelutetaan.

      4) Taksim ja Kadikoy ovat todella ruuhkaisia mutta niin on myos Sirkeci ja osat vanhaa kaupunkia. Istanbulissa on 16 miljoonaa asukasta - missaan taalla et ruuhkaa paase karkuun.

      5) Paras yoelama seka normaalit paivamenotkin on Taksimissa, ei *todellakaan* edes lahella vanhaa kaupunkia.

      Unohda se Sultanahmet, majoitu Taksimissa ja seikkaile sitten sielta kasin oikein tehokkaasti.

    • ninas

      sekä Taksim että Sultanahmet ovat ihan hyviä paikkoja asumiseen.Niinkuin tässä on jo sanottu että Kadiköyssä pääset ihan hyvin käymään päiväsaikaanki,ja toinen paha puoli on että jos sieltä lähdet iltamenoihin niin laivat kulkevat vain puoleen yöhön joten sitä täytyy ehdottomasti pitää mielessä sillä muuten matkasta voi tulla todella monimutkainen.
      Kaksi viime kertaa olen asunut Sirkecissä ja siellä ei ole todellakaan muuta yöelämää kuin muutama pubi mutta muuten siellä on ollut suoraan sanottuna kuollutta öisin,ei kyllä ole näkynyt huoria eikä mitään ihme äijiäkään joita tarvitsisi pelätä.Mentiin taksilla paikkaan nimeltä 360istanbul ja se ei todellakaan maksanut paljon joten musta se ei ollut minkäänlainen ongelma,takseja voi tilata hotellista lähtiessä ja takaisin päin ei tarvitse huolehti ettei löytyisi takseja= turkki on taksien luvattu maa!
      huijata voivat kuskit missä maassa tahansa ei vain turkissa!
      hotellit halvempia Sultanahmetissa kuin taksimissa,ja paljon eri luokkaisia.Oltiin viimeksi aivan ihanassa hotellissa minkä nimi on Sirkeci Konak.
      Mukavaa reissua minne nyt päätätkin jäädä asumaan.

    • aniskuukkeli

      Kiitti hyvistä vastauksista ja ideoista.
      Taidan tehdä niin,että 4 pv vanhan kaupungin puolella ja loput Taksimin alueella.
      Kadiköyn unohdan tai jos niin käväisen päiväseltään.

      • unohtaa

        Usko pois, mene vain käymään ja mene ihan pedemmälle kuten joku jo neuvoi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe