Esperi Care

Kyselisin muilta Esperi Caren palkkalistoilla olevilta,että onko ollut ongelmia palkkojen saamisessa? Olen tuntityöläinen ja palkat tulee miten sattuu. esim. jos lista loppuu vaikka 31.12. niin palkka tulee vasta 31.1. tai 15.2! Ja palkkakuitteja ei ole pitkään aikaan tullut päivää ennen tiliä niinkuin normaalisti pitäs tulla...vituttaa...!!!
Ilmianna
Jaa

61 VastaustaSamaa olen kuullut muidenkin tuntityöntekijöiden valittavan. Kuinka paljon saat tehdä tunteja?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tunteja teen 82-110...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yritys pimittää lisien, lomakorvausten maksussa. Palkat tulee miten sattuu ja jää epähuomiossa maksamatta. Sitten kun penäät maksuja niin aina löytyy joku vastaus hups kuinkas näin kävi. Alan epäluotettavin palkan maksaja ja työnantaja. kokemusta on todella kiitettävästi...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Joku instanssihan näitä paikkoja valvoo.Luulen ainakin ,että työsuojelupiiristä saa lisätietoja mihin valittaa.Jos kuulutte liittoon kysykää siletä.Sielähän on lakimiehet näitä palkkariitoja selvittämässä.Huonoin keino on ,että antaa vaan vahingon kiertää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
työsuojelupiiriin kirjoitti:
Joku instanssihan näitä paikkoja valvoo.Luulen ainakin ,että työsuojelupiiristä saa lisätietoja mihin valittaa.Jos kuulutte liittoon kysykää siletä.Sielähän on lakimiehet näitä palkkariitoja selvittämässä.Huonoin keino on ,että antaa vaan vahingon kiertää.
Asia on laitettu eteenpäin viisaampien selvitettäväksi...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen vakituinen työntekijä. saan palkkani ajoissa. Esimiehen pitäisi laittaa tuntilistat ajoissa palkkatoimistoon ennen palkanmaksupäivää. Kuun puolivälissä ja lopussa, kaksi viikkoa ennen mieluiten heti kun keikka päättyy, niin varmasti on ajoissa. keikkalaisellakin täytyy elää. Sama ongelma on muuallakin keikkaa tekevillä. Itse tein keikkaa pitkään useissa kaupungessa ja eräässä vuokrafirmassa, sain odottaa palkkoja.
Ilmianna
Jaa
Nyt mennään heinäkuuta mutta sama meno senkun jatkuu.. Olin keikkalaisena vajaa puoli vuotta kunnes mitta tuli täyteen ja lähdin lätkimään.Alkuvuoden palkat tulivat kuten pitikin ja samoin palkkakuitit.Loppukeväästä hankaluudet tulivat. Palkkaa ei tullut ja kun asiasta kyselin niin sanottiin vaan että oletko merkinnyt ne tunnit oikeaan paikkaan, "oma mokasi". Vaikeudet jatkuivat.Palkkaa sai odottaa monta viikkoa ja taaskaan kukaan ei ottanu vastuuta.Esimiehenä täysin avuton ja kädetön ihminen. Kun kyseli rahojensa perään niin luvattiin hoitaa asia ja vaikka mitä. Mutta mitään ei tapahtunut.

Nyt heinäkuun puolessa välissä karhuan vieläkin saataviani toukokuulta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos. Hyvästä ketjusta. Tulin valituksi Esperiin mutta tämän luettuani, nostan kytkintä ennen kuin aloitinkaan. Esperi näyttää myös maksavan melko lailla heikosti vs. pk-seudun muihin työpaikkoihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nykyään lisät ym. on ohjelmissa valmiina - jos työnantaja haluaa. Erehdyksiä voi sattua, varsinkin jos palvelu on äärimmilleen kilpailutettu. Mutta mikäli työnantaja haluaa huolehtia palkkojen maksusta oikein ja ajoissa, on se mahdollista. ainakin pääkaupunkiseudulta löytyy työnantajia, jotka tähän pystyvät.
Ilmianna
Jaa
Itse olen ollut reilu vuoden verran Esperillä keikkalaisena opintojen ohella. Ja palkanmaksusta minulla on vain hyvää sanottavaa omakohtaisesti. Palkkatosite tulee postissa päivää, kahta ennen. ja tili on aina ollut työnvertainen lisineen päivineen. vähän ihmetyttää, miten myös muutama esperillä työskentelevä tuttuni ei kuulemma saa tarpeeksi lisiä yms.. mutta siis omalla kohdallani ei mitään ongelmia ole ilmaantunut.
Ilmianna
Jaa
Esperin toimistossa pitäisi olla tuntityöläisten lista jossa näkyy heidän palkanmaksu päivät, kuukausipalkkalaisilla on oma listansa jossa myös näkyy palkanmaksu päivät. Mutta outoa on se,että palkka maksetaan kolmen viikon jaksoissa. Vaikka kk palkka on isompi. Kk palkka jaettuna neljällä ja viikko palkka kerrottuna kolmella onkin todellinen kk palkka. Itse olen esperillä töissä ...saan lisäksi soviteltua pvä rahaa ja jos rahat ei riitä, niin haen toimeentulotukea jotta saan kunnon rahat ihan niinkuin kuuluukin. Mullaon oikeudet toimeentulotukeen ihan niinkuin monella muullakin kansalaisella. Byrokratia on ongelmallinen ja siksi siitä pitää ottaa kaikki irti. Olen yh-äiti ja elätän täysikäistä tyttöäni kotona joka käy lukiota. Joten en jätä mitään arvailujen varaan.. Vuokrat ovat tosin rästissä pienen palkan takia ja kelalle olen velkaa asumistuissa 640€ juurikin esperin palkkajärjestelmän takia. Ei huoli mitään aina voi ottaa rennosti, koska ketään ei heitetä asunnosta ulos työnantajan palkkajärjestelmän takia. Laki on puolellani sekä asianajaja...
Ilmianna
Jaa
Millainen se on muuten työpaikkana? Onko henkilöstöresurssit riittävät ja maksetaanko siellä pienempää palkkaa hoitajille kun esimerkiksi muualla.
Yksityisissä useinkin on aika paljon huonompi palkka hoitohenkilökunnalla ja työn määrä kuulemma valtava henkilöstöön nähden. Sekä siivous, ruoanlaitto yms sekätyöt roskien viemisestä kuuluu hoitajille.

Asukkailla on kuitenkin kovat kuukausihinnat ja maksut palveluista, mutta henkilöstölle maksetaan kuulemma aika pientä palkkaa. Kertokaa millaista palkkaa saatte tunnilta tai kuukaudessa.

Nythän esimerkiksi useassa paikassa sh- palkka nousee muualla jo lähes 2600€ ja ylikin lisien kanssa ja lähihoitajan kuuukausipalkka ilmeisemmin n. 2200€.

Tuntipalkoissakin keikkalaisilla on isojakin eroja, joku maksaa reilun kympin tunnilta kun taas jossain maksetaan parikymmentäkin €uroa tunnilta. Maksetaan keikkalaisille enemmän kun ns. kuukausipalkkalaisille. Joskus voi olla edullisempi tehdä keikkaa kuin olla kuukausipalkalla - vähemmän työtä ns. kuukaudessa.

Nythän on valinnanvapaus vaihtaa helpostikin työpaikkaa ja katsoa kuka maksaa hyvin raskaasta työstä ja henkilöstöresurseissakin on eroja, sekä työyhteisöjen laadussa sekä miten potilaita hoidetaan ja kohdellaan.
Tai millaista on johtaminen osaamattomassa työyhteisössä.

Vertailkaa hyvät kollegat työpaikkojanne, johtamista ja työn raskautta ja etenkin palkkausta. Tuntuu kovin oudolta, että palkkoja ei maksettaisi ajallaan. Onhan organisaatio iso vai eikä seilläkään ole asintuntevaa ja osaavaa henkilöstöä riittävästi kun palkanmaksu myöhässä.

Yksityisiä laitoksia tulee kuin sieniä sateella mutta ono niiden palkkaus yms edut sittenkään vertailukelpoisia julkisen puolen palkkauksen yms etujen kanssa? Kannattaa miettiä tarkkaan ja palkkakin on tärkeä osa aina lisääntyvässä työnmäärässä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Esperillä lähihoitajan palkka on G17- eli alin mahdollinen lähihoitajan palkka yksityisellä alalla. Siihen kuuluu sitten lisäksi "esperilisä" joka nostaa olevinaan palkan G19- jota se ei kuitenkaan nosta, vaan sen pitäisi olla erillinen lisä palkassa, eikä nostamassa palkkatasoa toiseen.. Erittäin pettynyt entinen työntekijä..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ota liittoon yhteyttä heti, tämä firma on tiedossa useilla paikkakunnilla. ehdotan lähde äkkiä pois, joustavuutta perätään työntekijältä niin että olet pian nahkasi myynyt ns. firmalle. yhdeksän hyvää luvataan, mikään ei firmassa toimi. esimiehet vaihtuvat todella usein, koko henkilökunta vaihtuu. yhteishenki kärsii työyhteisössä, selkään puukottajia riittää. Laajentavat koko ajan toimintaansa eri kaupungeissa, kuitenkan palvelu ei ole laadukasta. ihmettelen miksi usein kilpailutuksen voittaa Esperi, halvalla ei saa hyvää.
Ilmianna
Jaa
Itse olin Esperissä kuukauden, kaikki tuntityöntekijät valittivat palkoista ja niin kävi minullekin, en saanut palkanmaksupäivänä. Lopetin hommat samantien, yksinhuoltajan en voi odotella rahoja!
Ilmianna
Jaa
KARMEIN TYÖPAIKKA IKINÄ, alkaa olee niin mitta täys niitä paskaa jauhavista kurpista, uhuhuhuhuhuhu... päälikkö kauhee
Ilmianna
Jaa
oman kokemuksen perusteella voin todeta, että henkilöstö vaihtuu, tulevat näkevät ja lähtevät. Kaikki perus asiat hakusessa. Kannattaa kartottaa muitakin vaihtoehtoja!
Ilmianna
Jaa
Esperille. Tuskin millekään muulle yksityiselle. Sen verran paha maku jäi paikasta. Tampereen naapurikunnan Esperi kyseessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kuulemma liian vähän hoitajiakin.Bisnestä vaan takovat rahaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse todella pitkään esperillä työskennelleenä (ensin tuntipallkaisena ja muutama vuosi sitten kk-palkkaiseksi siirtyneenä ) jaksan ihmetellä näitä ainaisia valituksia kaikesta mahdollisesta Esperiä koskevasta... Itselläni ei ole kertaakaan ollut ongelmia palkanmaksussa, esimies on mahtava, työkaverit mukavia eikä muitakkaan ongelmia tule mieleen! Työkavereiltani olen kuullut myös pelkkää hyvää! Itsehän voi aika paljon vaikuttaa omaan ja muiden työssäviihtyvyyteen! Ja toki siinä vaiheessa, jos ei viihdy, niin kannattaa pikimmiten vaihtaa paikkaa! =)
Ilmianna
Jaa
Esperistä huonoja kokemuksia täälläkin. En enää ikinä mene töihin kyseiseen firmaan, huijataan vaan työntekijöitä palkoissa ja työajoissa ym... Enpä ole aiemmin törmännyt vastaavaan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ylitöitä ei saisi tehdä ja ei myöskään saisi merkata työvuorolistaan, jos on joutunut joustamaan työajoissa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilmankos sinne on jatkuva työntekijöiden haku päällä ja toistuvasti samat yksiköt hakevat team vastaavia, sairaanhoitajia jne. Myös ylätason henkilöstö tuntuu vaihtuvan hyvin pikaisesti.

Onkohan tuo pitkäjänteistä ja järkevää johtoa siellä. Ainakin heidän sivuillaa, Mol;in sivuilla tuon tuosta samat paikat auki. Jotainhan s ekertoo johtamisen laadusta.

Kyllä työ täytyy olla pitkäjänteisempää eikä se, että ihmiset vaihtuu jatkuvasti johda ainakaan parempiin tuloksiin vaan päinvastoin antavat heikon ja huonon kuvan organisaatiosta.

Onko siellä palkka huonompi myös ja aiemmista viesteistä ymmärsin, että palkkahenkilöstö ei ole ajan tasalla vai listantekijätkö? Kun palkka myöhässä tai ei makseta. Onko henkilöstöä riittävästi?

Hoitomaksuthan ovat heillä varmaan Suomen kalleimpia, joten luulisi riittävän raha heillä, jollei se mene bonuksiin johtajille?
Ilmianna
Jaa
On keikkalaisten pohjapalkka huonompi kuin esim. vuokratyöfirmoissa tai vakituisilla työntekijöillä.
Ilmianna
Jaa
#keikkalainen#. Keikkalaisen tuntipalkka on parempi, koska siihen lasketaan lomaraha mukaan.Jossain jopa 20-30 € tunti sh.

Tarkastelkaa tuntipalkkoja ja kuukausipalkkoja, sillä niissä on todella paljon eroja.
Yksityiset maksaa huonosti monessa paikassa.

Joten antakaa työpanoksenne sinne, missä maksetaan kunnolla työstä palkkaa. Eikä pimitetä tai käytetät hoitajia hyväksi.

Palkkahan vaikuttaa myös eläkkeisiin myöhemmin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vaatimaton lomakorvaus ei kyllä korvaa oikeaa lomaa. Eikä sitä kuulua laskea tuntipalkkaan, kun aletaan vertailla tuntipalkkoja. Ennemmin otan loman lomana, kuin muutaman hullun euron silloin tällöin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen itsekin Esperin listoilla,keikkailen,vakituista paikkaa en ole edes hakenut.Viihdyn ja palkka on tullut ajallaan.Harmittaa vain muutaman hoitajan asenne,työhön.
Ilmianna
Jaa
Morjen! Ite oon siirtynyt Esperille vanhana työntekijänä yritysoston "kaupanpäällisenä".
..olen vakituinen, kuukausipalkkainen yötyötä tekevä lähihoitaja oikeutettuna 5v kokemuslisään. Peruspalkka viimeisimmän palkkakuittini mukaan on 1905,69 henkiläkohtainen palkanosa 53,92. Kuulutaan palkkaluokkaan G17 ja alueeseen 2. täällä 05-alueella.

Palkat maksetaan tosiaankin sen aiemmin mainitun listan mukaan aina viimeinen ja 15pv ..kuukausipalkkalaisille on oma listansa kuin tuntipalkkaisille ja on meilläkin muutama vakkari tuntipalkkanen maininnu että pitkät välit tuntuu olevan palkoissa. Itselläkin välillä tulee dilemma laskujen kanssa, kun palkanmaksulistassa on sellaisia kuukausia, jolloin tulee vain pelkkä kuukausipalkka ilman lisiä kuun lopussa tai vuorolisiä ei tule ensinkään 15pv vaan vasta seuraavan kuun puolivälissä. Vittumaista sanoisinko..

Itellan NetPostiin tulee palkkakuitti ajallaan, suosittelen :)

"Meillä Esperissä" tehdäänkin näin, että vakkareita tuntipalkkalaisia pyöritetään vajailla listoilla näin, että saattaa olla esim.alta 80h/3vkon listassa, työajan tasoittuminen on juurikin tuo 3vkoa..sitten pyöritetään sijaisia siinä ohella!?
Itse olen tehnyt lähes säännöllisesti ylitöitä vapaaviikollani, koska sijaisia ei ole aina ollut extempore saatavilla syystä että ovat joko opiskelijoita tai muualla vakituisena tai keikkaavat monessa eri paikassa.. no, nyt on johdolta tullut yksikön esimiehelle narinaa asiasta että pitäisi korvata ajallisesti..ei rahassa, koska olen yötyöläisenä allekirjoittanut sopimuksen työajan tasoittumisesta 15viikon jaksossa..keväällä jo sanoin yleisesti, että milloinkahan heräävät palkkaamaan sisäisen sijaisen, kun sairaslomia nyt vaan on naisvaltaisessa paikassa jatkuvasti..aina on joku flunssa tai jonkun lapsi sairas. Ei siinä, en moiti tai epäile että olisi mitään sairaslomien hyväksikäyttöä. Vaan olen näreissäni siitä, että laitettais niille vajailla listoilla oleville "varallaolo"-päiviä, jotta saadaan heidän listat täytettyä eikä merkitä sitä vapaapäivänä listaan. Sitten jos ei sijaista saada lyhyellä varoitusajalla olisi myös yötyöläisellä mahdollisuus rahassa korvattaviin ylitöihin.

Muualla "meillä Esperissä" vastaavaa??
Ilmianna
Jaa
En suosittele kenellekään Esperi Careen töihin menemistä.
- palkkaus muita huonompi
- henkilöstömitoitus huono, vaikituisia työntekijöitä niin vähän kuin vaan mahdollista, sijaisia, jotka tekevät lyhennettyä työpäivää
- hoitajan toimenkuvaan kuuluu kaikki
- työntekijöitä syytetään kaikesta, vaikka työnantaja ei antaisi / tarjoaisi minkäänlaisia järjellisiä työskententelyolosuhteita
- johtaminen byrokraattista ja käskyttävää (mielipiteitä ei saisi esittää, eikä työntekijän kuulu oikeastaan mitään miettiä, kun pomo sanoo mitä pitää tehdä)
- johto voi uhkailla työntekijöitä
- johdolla on oikeus haukkua yksittäistä työntekijää muiden läsnä
- luottamusmies (?) tai työsuojeluasiat eivät toimi
....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tämän kaiken allekirjoitan aivan täysin juuri esperistä mm.näistä syistä itse eronneena.Esimies on täysin kykenemätön tehtäväänsä. Asiakkaat eivät myöskään aina saa sitä mistä maksavat mutta sitähän he eivät ressukat tajua. Mutta jos joku harkitsee tänne töihin menemistä niin neuvon harkitsemaan ja mikäli menee niin melko hyvin sujuu jos muistaa pitää suunsa kiinni ja olla tyytyväinen siihen mitä tarjotaan vaikka se olisikin liian vähän tai kenties jopa väärin. Lupaa omiin mielipiteisiin ei ole tai joudut ehkä tosiaan jopa niiden muiden läsnä ollessa miettimään ääneen onkohan sinusta kuitenkaan tähän työhön, kun avaudut tuohon malliin. Rakentavaa keskustelua ei täällä osata ainoastaan työntekijä tekee virheitä. johto tekee kaiken virheettömästi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen Esperillä ja työntekijöinä käytetään kouluttamatonta henkilökuntaa ja pyhävuoroissa etenkin. Suuri osa työnosuudesta menee pyykkihuoltoon ja ruokailuihin liittyviin töihin. Asukkaiden hoito jää vähemmälle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Just näin!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hoitaja;
5.11.2013

Olet 100% oikeassa.Suomessa on lakimiehiä jotka ovat erikoistuneet "työsuojeluun" ja näin voi pyytää työnantajaa vastuuseen huonosta kohtelusta,eriarvoisuudesta jne..

TYönantajalla on ollut tapana erottaa uusi tekijä ennen koeajan päättymistä,siksi työntekijät vaihtuu...Olisi kiva tietää irtisanotuilta että kuinka kauvan puljussa oli...

Mollin sivuilla ainakin näkee mitä yksiköt hakee jatkuvasti tekijöitä,ja miksi juuri tämä firma toi ulomalita työntekijöitä koska suomalaiset hoitajat ovat kuulemma niin ynseitä ja eivät ole palvelualttiita,,jostain näin luin..
Ilmianna
Jaa
Esperissä taitaa olla niin, et jos työsuojelullisiin asioihin pitäisi puuttua ja on yhteydessä johtoon, niin saa kenkää... Siellä kun ei tunnusteta sellaisen työsuojelullisen ongelman olemassaoloa (varsinkaan, kun ja jos se ongelma on siellä johdossa), vaan se vika ja ne viat on siinä asiasta valittavassa henkilössä. Siellähän luullaan, et heillä on kaikki niin loistavasti (jatkuvasti vaihtuva henkilöstö ei vaan ole tajunnut sitä, et miten loistava työpaikka esperi on) :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Esperin lakimies on tainnut erikoistua siihen irtisanomiseen :)
- osaa tehdä ihan nätisti sen - nyökytellen, et jos tää ilmapiiri ei ole sinusta hyvä, niin sitten tämä ei vaan ole sinun työpaikkasi...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Teen keikkaa Esperillä. Olen toukokuussa valmistuva lähihoitaja. Peruspalkaksi oli merkitty ensimmäiseen palkkalaskelmaan 1648,74 euroa
Tuntipalkka oli 10.11 euroa. Tuntuu kovin pieneltä tämä palkka jonka mukaan lasketaan tehdyt tunnit. Mitä te saatte tunnilta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lähihoitaja50 kirjoitti:
Teen keikkaa Esperillä. Olen toukokuussa valmistuva lähihoitaja. Peruspalkaksi oli merkitty ensimmäiseen palkkalaskelmaan 1648,74 euroa
Tuntipalkka oli 10.11 euroa. Tuntuu kovin pieneltä tämä palkka jonka mukaan lasketaan tehdyt tunnit. Mitä te saatte tunnilta?
Toihan on kouluttamattoman palkka.Tarkista netistä palkkasi.Avustava saa jo 1700bruton.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lähihoitaja50 kirjoitti:
Teen keikkaa Esperillä. Olen toukokuussa valmistuva lähihoitaja. Peruspalkaksi oli merkitty ensimmäiseen palkkalaskelmaan 1648,74 euroa
Tuntipalkka oli 10.11 euroa. Tuntuu kovin pieneltä tämä palkka jonka mukaan lasketaan tehdyt tunnit. Mitä te saatte tunnilta?
Lähäri saa jo ainaski 11e tunti vähintään. Soita liittoon ja katso palkkataulukko.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
NIIN PASKA PAIKKA! Älkää ikinä menkö sinne töihin! Kokemusta meinaan on kyseisestä firmasta!
Ilmianna
Jaa
Työvuorojen suunnittelu näin kesäsijaiselle on aivan päin helvettiä ainakin toimipisteessä, jossa itse työskentelen. On listoja, joina tehdään kolme viikkoa putkeen töitä yhdellä vapaapäivällä ja perään sitten taas päinvastaisia listoja tyyliin viikon vapaa kolme työpäivää viisi vapaata kaksi työpäivää jne.

Lisäksi palkanmaksussa ihmeellisiä epäselvyyksiä ja työsopimus, saatu palkka ja työtunnit ovat räikeässä ristiriidassa. Esimieheltä näistä tiedusteltaessa vastaukset ovat luokkaa "en tiedä, kysy joltain muulta" tai "voi voi". Jumalauta että voi ottaa päähän paljon, niinkin paljon etten jaksa taistella enää tämän paskafirman kanssa oikeuksistani. Ei enää montaa vuoroa tuolla onneksi.

Kiitos mutta ei kiitos. Ei enää ikinä Esperille.
Ilmianna
Jaa
itse olen ollut vuoden päivät jo töissä esperillä tehnyt yleensä vklp vuoroja mutta aina heinäkuussa olen tehnyt koko kuukauden töitä, ja kuten arvaattekin lyhennettyä päivää teen 8 tunnin työt 6 tunnissa. nytten huomasin viime heinäkuussa tuli aivan normaali kuukausipalkka, mutta jostain kumman syystä yrittävät nyt minulle maksaa 300e/viikko niskalimassa raatamisessa joka ei minulle sovi työsopimustakin odotellut jo muutaman kuukauden kun vanha meni umpeen. olen muuten ollut tyytyväinen palkkaan kun opiskelija olen ja vklp on mukava tehdä. mutta aivan naurettavaa että tienaisin enemmän neljästä viikonlopusta kuin koko kuukauden töistä. ps olen melkein valmistunut hoitaja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
vielä sanoisin että esimies joskus sanoi että ei saa soittaa itse palkanlaskentaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On aika dorkaa tehdä töitä tuollaisessa firmassa jossa joku pikkunilkki pätee että ei soitella sinne ja tänne. Itse olin Esperillä keikkalaisena sairaankuljetuksessa että turva auttajana. Ongelmia liksojen maksuissa jne muistin kun eräs esimies sanoi että ei soitella tokaisin että jos et sinä hoida työtäsi josta saat palkkaa niin pitää itse hoitaa sitten omat asiani uhkaili sitten varoituksella no mitä sitten?? kysyin en saanut vastausta ei ole kuulunut vielä tänäpäivänäkään ja selvisi syy oli tuo jättänyt tuntejani pois listalta eli aikamoinen "kumikynä viuhunut"..täm tietenkin on aina yksilöllistä ja aluekohtaista ja esim maakunnissa on taas esperistä hyviä kokemuskia kun tuurasin joskus maakunnissa..tämä episodi oli stadissa.
Onneksi lopetin koko hoitoalan hommat ja lähdin muihin hommiin ei kaduta mutta tsemppistä teille ketkä hoitoalalla jaksatte tehdä, hattua nostan kaljun pään päälle!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Esperillä ei makseta edes loma-ajan palkkaa, mikä on ihan TES:n mukainen juttu. Pitkän taistelun jälkeen sen saa ja yksikön päällikön kiukuttelun kaupan päälle. Yhteyttä otettu nyt lakiasiantuntijoihin, mutta tuskin mikään muuttuu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Todella pettynyt Esperiin. Kohdellaan kohtuuttomasti, huonosti työntekijöitä ja ei mahdollista taata riittävää hoivaa ja huolenpitoa asiakkaille ellei halua jäädä vapaaehtoiseksi työvuorojen päälle..
On surullista että arvokkaat ja aikalailla puolustuskyvyttömät veteraanimme joutuvat maksamaan noin suuren hinnan saamalla surkeaa palvelua ..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Järkyttävää kohtelua henkilökuntaa kohtaan johdolta/esimieheltä/tiimiesimieheltä, sääliksi kävi asukkaat. Henkilökunta teki kyllä parhaansa, mutta resurssit 4 hoitajaa 32 asukasta hoitamassa - heistä suurin osa 2 autettavia ja syötettäviä.... keittiössä 2 henkilöä, jotka lasketaan hoitohenkilökuntaan, että saadaan hoitajamitoitus näyttämään lain vaatimalta.... Aivan järkyttävä paikka - ja henkilökunta vaihtuu... Onneksi pääsin pois, henkisesti en ois jaksanut enää kauan... reilu kuukausi riitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Esperissä tulet olemaan maksullinen orja (surkealla palkalla) ketään ei kiinnosta työssä jaksamisesi..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Allekirjoitan tämän täysin... ei ikinä enää Esperille - järkyttävä paikka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä on työvuorolistoissa aamuvuorossa 3 työntekijää, yksi on 7-12, kaksi 7-13. Keritään juuri aamuhommat tekemään, muutama suihkuttamaan ja ruokailussa auttamaan (ruoka on 11.30-12.30) . Kirjauksia yritetään jossain välissä tekemään, aina ei kerkiä.
Ensimmäinen iltavuorolainen on klo 13-19, joten raporttia ei kerkiä kuulemaan, toinen hoitaja on 14-20 ( kahvitus klo 14) ja kolmas hoitaja on 16-21. Tällaiset työvuorot on meillä yleisiä. Osalla on jopa 4 tunnin päivä ja työpäiviä 6 viikossa.
Kateellisena luen muiden palvelutalojen viriketuokioista, joita pitävät kun aamu- ja iltavuorolaiset ovat päällekkäin. Meillä ei ole päällekkäin kuin todella harvoin. Usealla työntekijällä on vajaat prosentit, tekevät 50 tai 70 prosenttista, eivätkä saa lisätunteja, vaan listoihin laitetaan keikkalaisille tunteja, he saattavat tehdä viikossa täydet tunnit tai kahta vuoroa peräkkäin.
Ilmianna
Jaa
Meillä Turussa on annettu mahdollisuus pitää virikehetkiä asukkaille ja näin kesäisin viedään asukkaita ulos yms. Ei muutenkaan valittamista. Kiire toki on useimmiten niin kuin kaikkialla.
Ilmianna
Jaa
moikka... itse menen pariksi viikoksi yöhoitajaksi tuuraamaan, ja kaduttaa jo nyt kun on näitä lukenut sekä "työkaverien" juttua kuullut. Ko. paikassa tehdään 12-tunnin vuoroja. Aamu kasista ilta kasiin. Yöhoitaja varttia vaille kasista varttia vaille kasiin. N. 30 asukasta, 2 hoitajaa, yksi yökkö. Yksi on suurinpiirtein koko päivän keittiössä että ehtii laittaa ruoat ja heti perään tiskit ja taas seuraava kattaus. Viriketoiminnasta ei ole ollut kuulema tietoakaan puoleen vuoteen.
Tänään soitin kun yhden 5 tunnin tutustumisella menin heittämään pikakeikan (yövuoron, josta kaikki olivat erittäin järkyttyneitä) että haluaisin toki tehdä työsopimuksen ja tietää milloin näistä palkka maksetaan, niin sanottiin että keikkalaisille ei tehdä työsopimusta????? Eli... Öööö. Ahdistaa jo nyt ne heinäkuun kaksi viikkoa, mutten myöskään halua jättää henkilökuntaa pulaan koska heillä ei oikeasti edes ole keikkalaisia enää. Mitä teen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
En ole ikinä kuullut (paitsi esperi caresta puhuttaessa), että ei tehtäisi työsopparia keikkalaiselle. Esim. meillä jos tulee vanhainkodilla työpaikalle niin, että vaikka edellisenä päivänä on sovittu vuoro, työsopimus on valmiina aivan varmasti. Jos soitetaan sijainen vaikka aamulla, niin pomo tekee sopimuksen samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

En todellakaan menisi töihin ilman työsopimusta, älä mene sinäkään. Soita esimiehelle ja sano, että kyllä se sopimus täytyy tehdä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En ole ikinä kuullut (paitsi Esperi caresta puhuttaessa), että ei tehtäisi keikkalaiselle työsopparia. Meillä jos tulee vanhainkodille vaikka niin, että on edellisenä päivänä sovittu vuorosta, sopimus on varmasti valmiina. Jos taas soitetaan sijainen kiireesti esim. aamulla, niin pomo tekee sopimuksen päivän kuluessa tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

En ikinä menisi töihin ilman sopimusta, älä mene sinäkään. Soita esimiehelle ja sano, että kyllä se sopimusta on tehtävä ja piste.
Ilmianna
Jaa
Samanlaisia kokemuksia sitä löytyy julkiselta puolelta. Ei kirjoitella työsopimuksia ajoissa, ei maksella oikein lisiä. Työvuoroja teetetään lyhyempiä viikonloppuisin ettei vahingossakaan saa enemmän ropoja taskuun. Sijaiset ei saa viikonloppuja vapaaksi, vaikka listoilla olisivat olleet useita kuukausia. Pätkiä kirjoitetaan ja jos naama ei miellytä, on hyvä sanoo "ei oo töitä" vaikka oliskin. Vajausta on mutta asioille ei tehdä mitään. 0,5 hoitajamitoitus on normaalia, sitäkin alle mennään. Paikataan osaamattomilla jne.

Itselläni ei ole kokemusta Esperistä eikä muistakaan yksityisistä laitoksista. Tähän vaan tulin kommentoimaan ettei se kunnallisellakaan ruusuilla tanssimista ole. Palkkaus ehkä satasen kaks parempi.
Ilmianna
Jaa
Olin kyseisessä paikassa työharjoittelussa ja oli elämäni kamalimmat 5 viikkoa. Vanhukset ihania, välillä toki hankalia. Työkaverit välillä ihan ok tyyppejä mutta esimies aivan hirveä. Vittuili mulle kokoajan, vihjaili etten osaa mitään, tarttu kovakourasesti kädestä kiinni ja nolas muiden hoitajien edessä, eikä lopettanut vaikka itkin. Koko paikka vei multa halun opiskella koko alaa ja vaihdoin, onneksi. Söi multa motivaation :( älkää koskaan IKINÄ menkö tonne! Meidän osastolla esimies vaihtunu 25 kertaa kahden vuoden aikana..
Ilmianna
Jaa
Itse alotin elokuussa Esperillä. En voi olla muuta kuin erittäin tyytyväinen työntekijöihin. Myös minun esimieheeni ja alue-esimiehen työpanokseen. Työilmapiiri on hyvä, asukkaat tyytyväisiä. Virikettä päivittäin, asukkaat ulkoilevat päivittäin. Resursseja lisätään, kun uusia asukkaita tulee tai tarve vaatii. Suosittelen Esperiä! Ainakin uusia avattavia yksikköjä, johon vasta luodaan toimintatyylejä.
Ilmianna
Jaa
En suosittelisi firmaa kenellekään. Kasvoton, Englantilainen sijoitusyhtiä joka vähät välittää hoidettavistaan tai henkilökunnastaan. Tähän olisi paljon asiaa mutta lyhyestä virsi kaunis.
Ilmianna
Jaa
No kyllä todella on ! Ei makseta / tiedetä edes mikä on vuosilomakorvaus, eli lomapalkka ( ei siis lomaraha, joka on ihan eri juttu ). Taistelun jälkeen saat sen mikä sinulle kuuluu ja sitten oletkin yksikön päällikön inhoama työntekijä !
Ilmianna
Jaa
Esperin palkkojen maksamiset ihan päin honkia. Esim. loma-ajan palkkoja ei makseta ajallaan, eikä edes työehtosopimuksen mukaisesti. Työnantajaliitto on pyytänyt Esperin paikallispäälliköitä ottamaan yhteyttä ko asioissa, mutta eivätpä ole niin tehneet. Esperin omalle lakimiehelle ilmoitettu asiasta, mutta senhän tietää miten siinä käy. Erittäin huonossa maineessa on Esperi Care Oy työnantajana !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ranyatavi. Kommenttisi kiinnostaa minua entisenä työntekijänä jolla juurikin ongelmia lomapalkkojen kanssa. Missä päin Suomea sinun ongelmasi ovat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos olet entinen työntekijä, niin miksi sinua enää kiinnostaa palkkaongelmat Esperin kanssa ? Esperi oma lakimies ei ole ottanut mitään kantaa, mutta taistelu jatkuu. . .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Esperi Care

Kyselisin muilta Esperi Caren palkkalistoilla olevilta,että onko ollut ongelmia palkkojen saamisessa? Olen tuntityöläinen ja palkat tulee miten sattuu. esim. jos lista loppuu vaikka 31.12. niin palkka tulee vasta 31.1. tai 15.2! Ja palkkakuitteja ei ole pitkään aikaan tullut päivää ennen tiliä niinkuin normaalisti pitäs tulla...vituttaa...!!!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta