Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuoleva Keitele

Surullista seurattavaa

Muistakseni takavuosina joku lanseerasi sloganin "kehittyvä Keitele".

No miten on kehittynyt?

Ajapa hupina esim. kunnantalon eteen ja voit bongata enimmäkseen tyhjillään olevia liikehuoneistoja kuten Spar ja vastapäätä oleva liikerakennus jossa kohta näköjään ainoana sinnikäs radiokauppias vaan vielä jaksaa yrittää. Suljettu ja lopetettu Keiteleen grillikin pilkottaa kivasti kulmalta ja hakataloistahan tyhjiä asuntoja löytyy vaikka kuinka eikä lama ole edes vielä kunnolla puraissut. Ei hyvältä näytä, ainoat aktiiviset taitavat kylällä olla taksilla ajelevat juopot joita kyllä riittää, onpahan melkoinen kuntakuva.

Mistäköhän johtuu?

Kovin on kannustava ilmapiiri tuollapäin Suomea.

36

2448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylä kuolee

      Eipä ole asiat paremmin Vesannollakaan.

    • sama tilanne

      Sama tilanne monissa pikkukunnissa ja -kaupungeissa.

    • Ratkaisu asiaan

      Hakataloissa oleville tyhjille asunnoille
      löytyy yksiselitteinen ratkaisu asiaan.
      Vaihdetaan isännöitsiää.

      • keiteleläinen myös

        Niinkö meinasit että isännöitsijä vaihdettava, mitenkähän tuo onnistuisi?!


    • keiteleläinen

      Keiteleellä viihdyn, ei mua haittaa vaikkei täällä kaikkia palveluja ole saatavilla. Se onkin hyvä syy lähtee kaupungissa käymään. Mieluiten käytän esim terveyspalveluissa yksityisiä palveluja, vaikka se maksaisikin enempi. Kuten sanonta kuuluu hyvästä kannattaa maksaa.
      Tärkeintä on et täällä on ruokakaupat ja jokunen erikoisliike. Toki tyhjiin liikekiinteistöihin olisi hyvä saada jotain toimintaa. Harmi vaan ettei SPAR kaupan tilalle tullut ruokakauppaa,kyllä tänne kolme ruokakauppaa mahtuu ihan hyvin, kun on ennenkin mahtunut!

    • K Ostomarket

      Bensan hinta liian alhainen kun kaikki ajavat kauppaan omalla autolla ?

    • kepulaisille kyytiä

      kunnanjohtaja vaihtoon Keiteleellä niin loppuu kunnan alasajo!!!!!

      • kuntalaisten käsissä

        Kaikkihan nämä pienet ja isommatkin kepukunnat näivettyvät.Nyt on vaalit tulossa ja äänestetään vanhojen kepujäärien tilalle demokratiaa ajavia nuorempia antikepulaisia.Ei ainakaan tilanne huonone.Uuteen nousuun.


    • kepu ja neuvos

      keitele on kepun tyyssija numero 1 ja Pvesi 2. Ei kunnan johtajan vaihto pelasta tilannetta. mutta parantaa toki. Valtuusto neuvoksineen vaan uusiksi!
      Vastatkaapa tietävät muihinkin tämän palstan Keitele kohtiin. Itse olen vasta kolmisen vuotta täällä tallannut, niin en ihan kaikkea, joskin melkein kaiken entisenkin tunnen.
      Esim. tuo Arhion ja Luolamon saari kysymys on mielenkiintoinen........

      • karma69

        no hommatkaa toki demari tai kommunisti kunnanjohtaja kylillenne, niin saatte maksaa velttoilijoiden velttoilua vielä enemmän. Niinkö meno ko. kunnissa paranee, että ajetaan vain niiden asioita, jotka eivät halua osallistua mm. verojen maksuun, työn tekemiseen tai yrittämiseen. Kyllähän siihen on syynsä, että kunnanjohto on ollut pääasiassa oikeistopainoitteista, mutta nykymallin mukaan yrittäminen ja verojen maksaminen on pahasta, koska saman rahan saa kotona makaamalla ja kaljaa nautiskelemalla( viimeksi mainitulla toiminnalla saa vielä kaikki kunnan tukitoimet kaupan päälle)


    • HummaMarkkinoilla

      Markkinoilla oli sakkia ainakin

    • vai sakinpeluuta

      No keitä oli ja mitä tapahtui, kerro vähän tarkemmin.
      Korttihuijareita? Karuselli? hevosmiehet? Työväentalon tanssit? Tappelut?
      Kuka muistaa 60-luvun markkinat???

      • kiupi

        Kyllä keitelekkin kuihtuisi vielä entisestään jos kokoomuksen lapsilisälinjaukset tulisivat voimaan. Jos kohta kuolisi pois


    • Kauhia näky

      Ajelin syyskuun loppupuolella Viitasaaren kautta vierailemaan Iisalmeen. Keiteleen ohitse ajaessa tuli tunne, että kuka hullu tänne muuttaisi oikein asumaan ja nekin jotka jo siellä asuvat ovat varmasti jollain tapaa vinksahtaneet. Kyseisenä kellonaikana olisi pitänyt olla ihmisliikenne vilkkaimmillaan, mutta kylä oli hiljainen ja kolkko aivan kuin jostain kauhuelokuvasta. Tien varressa pystyssä vain rähjäisiä tyhjillään olevia ja pystyyn lahonneita rakennuksia, sekä sillan vieressä kaivettiin kaivureilla varmaan jotain joukkohautaa minne Keiteleen viimeisetkin vanhukset kuskataan.

      • Vireä...

        Kyllä Keitele on aivan vireä ja kehittyvä kunta. Kunnassa on hyvä työllisyystilanne paikallisten teollisuusyritysten työllistäessä ihmisiä.
        Keiteleellä käydään työssä myös monista naapurikunnista.
        Ei siellä ole tienvarsilla "vain rähjäisiä tyhjillään olevia ja pystyyn lahonneita rakennuksia", olet ajellut aivan jossain muualla.


      • keiteleen asukki
        Vireä... kirjoitti:

        Kyllä Keitele on aivan vireä ja kehittyvä kunta. Kunnassa on hyvä työllisyystilanne paikallisten teollisuusyritysten työllistäessä ihmisiä.
        Keiteleellä käydään työssä myös monista naapurikunnista.
        Ei siellä ole tienvarsilla "vain rähjäisiä tyhjillään olevia ja pystyyn lahonneita rakennuksia", olet ajellut aivan jossain muualla.

        keitele on kesäisin ihan vireä paikkakunta. tapahtumiakin löytyy. kyllä keiteleellä palvelut löytyy, hyvä esimerkki 26.7 ollut kaupat ulos tempaus.


    • Gei Tele nousuun!

      Eikä sitten mitään kuntaliitoksia, vaan Keiteleen nimi pitäisi muuttaa Gayteleeksi, niin annan takuun, että kylälle muuttaa sankoin joukoin trenditietoista hipsterväkeä pääkaupunkiseudulta, ynnä muita ultramoderneja media-alan ihmisiä ja Pekka Haaviston kannattajia.

    • ELÄKÖÖN Maajussit

      Kuulin pelastavan uutisen tai huhun. Keiteleelle olisi tulossa ns. punaistenlyhtyjen majatalo. Tästä seuraa se, että naapurikunnista virtaa raharikkaita vanhojapoikia Keiteleelle tuhlaamaan rahojaan.

      Kolminkertainen ELÄKÖÖN. ELÄKÖÖN. ELÄKÖÖN

      Keitele nousee taas tuhkasta maakunnan menomestaksi

    • Näin se on

      Punasia lyhtyjä varmaankin sinne tarvitaan. Vanhat pojat virkistyis vaikkapa panemaan pökköö pessään.

    • Puu pulasta pelastaa

      Ei se Keitele kuole, kun siellä on yksi Suomen suurimmista sahoista ja sen ympärillä muuta puunjalostusta.

    • muualle muuttanut

      Minusta kaikkein surullisinta on keiteleläisten henkinen tila. Jatkuvaa kyttäystä ja juoruamista. Olo on kuin olis joku kuuluisuus. Ei pysty edes paskalla käymään, ettei sitä raportoitaisi "kylillä". Ja jos ihminen on jonkin tyhmyyden tehnyt nuoruudessaan, niin sitä ei unohdeta. Se seuraa hautaan asti ja siitä mainitaan joka välissä. Ja kun joku otetaan oikein silmätikuksi, niin sen ihmisen elämä yritetään tuhota tavalla tai toisella. Sitten myös se facebookki..siellä repostellaan ihmisten elämää ja kirjoitetaan ihan nimellä ihmisestä ja hänen elämästään arkaluontoisiakin asioita. Ja myös perättömiä. Tätä harrastavat erityisesti nuoret aikuiset, äiti-ihmisetkin.

      • Uskokaa jo

        Kyllähän se Keitele elättää ympärikunnatkin, siellä on duunia tehtäväksi ihan tavallisille ihmisille jotka tulevat muualta saakka. Tietynlainen vakavahenkisyys toki vähän haittaa yleiskuvaa mutta muuten ihan yes paikka.


      • HAMPPUMINISTERI

        No liityppä perussuomalaisiin jos oot jottain tyhmyyttä nuoruudessa tehnyt, siellähän sitä saa puhua paskaa niin paljon kun huvittaa OLETETUISTA "KEPULAISISTA"


    • Keiteleloma?

      Minulla on Keiteleläisiä Facessa kaverina ja kyllä on aika siistiä keskustelua kun en ole lukenut yhtään viestiä jossa toisia panetellaan.
      Tosin feissarikamuni ovat jo vanhempaa sukupolvea,niitä joiden lapsia Muualle Muutanut nyt solvaa.

      Sinänsä erikoista Keiteleessä ympäryskuntiin verrattuna on todellakin työpaikkojen määrä.
      Tosin osa siellä työssäkäyvistä ei asu kunnassa,vaan tulee muualta ja vie siis rahansa muualle.

      Toivottavasti tuota Lossisaaren aluetta kehitetään niin,että matkailijat jäisivät yöksikin paikalle. Esim telttapaikkoja ei ole lainkaan.
      Asuntovaunupaikka karkeasoraisella pohjalla EI ole telttapaikka vaikka päällä kasvaisi kuinka sammalta.
      Ison teltan pystytys siihen kivisoraan on todella vaikeaa. Kokeiltu on.

      Keitele-päivien päivitys olisi paikallaan. Ohjelma on vuodesta toiseen samaa,harvaa poikkeusta lukuun ottamatta.
      Sinä kesänä oli kivaa kun esiintymässä oli Hose Moncata (en osaa kirjoittaa nimeä!) -niminen intiaani. Oli risteilymahdollisuus Nilakalle ja vielä entisten nuorten Keiteleläisten tapaaminen.Paras kesä aikoihin!

      Keitele-päivien järjestelytoimikunta lienee aika sama vuodesta toiseen,joten siinä lienee suurin ongelma.
      Toinen ongelma on kai se,etteivät kyläläiset kerro,mitä ohjelmaa kys päiville haluaisivat.
      Ymmärrän,ettei kaikkia toiveita voi toteuttaa,mutta jotakin uutta pitäisi yrittää keksiä edes vaikkapa joka toinen vuosi.
      Asiaa haittaa myös tapahtuman samanaikaisuus Pielaveden silakkamarkkinoiden kesken.
      Itse menen ensi kesänä Pielavedelle,jos ohjelmaan ei saada Keiteleellä jotakin uutta viime vuoteen verrattuna.
      Autottomana kun on mietittävä menemisensä linjurin mukaan...

      • jujojasia

        Voisiko joku kertoa kunnan päättäjille,mitä kunnasta täällä kirjoitetaan?

        Ehkä silmät aukenisivat...


      • ijuhjuhy
        jujojasia kirjoitti:

        Voisiko joku kertoa kunnan päättäjille,mitä kunnasta täällä kirjoitetaan?

        Ehkä silmät aukenisivat...

        yksi asia mihin kannattaisi panostaa jokaisessa pohjois-savolaisessa kylässä ja kunnasss on kylänraitin kunto ja yleinen kunto.

        Noissa pienistä amerikkalaisista kylistä tehdään siistin viihtyisän näköisiä.
        Siistit viheralueet ja katujen reunojen kiveytykset, ja muut asiat.


      • paikkakuntalainen10
        ijuhjuhy kirjoitti:

        yksi asia mihin kannattaisi panostaa jokaisessa pohjois-savolaisessa kylässä ja kunnasss on kylänraitin kunto ja yleinen kunto.

        Noissa pienistä amerikkalaisista kylistä tehdään siistin viihtyisän näköisiä.
        Siistit viheralueet ja katujen reunojen kiveytykset, ja muut asiat.

        Asiaa! Keitelepäivät ovat jäämässä silakkamarkkinoiden varjoon juuri siksi, että Pielavesi muutti kyseisen tapahtuman ajankohdan samalle viikonlopulle Keitelepäivien kanssa. Kesällä on melko vaikeaa löytää toista viikonloppua joka ei sitten menisi päällekkäin muiden lähikuntien tapahtumien kanssa. Keiteleellä tätä ajateltiin, Pielavedellä ei. Käsityksen mukaan silakkamarkkinoillakin on ollut isoja ongelmia tapahtumien järjestelyn kanssa, kun ei ole tiloja tai valvojia tapahtumille. Pienten kuntien kannattaisi toki yhdistellä ja lomittaa tapahtumia, siten etteivät ainakaan isot esiintyjät tms. osuisi päällekkäin samoille päiville. Resurssien ja ajan tuhlausta moinen. Siisteys kylänraitilla on kyllä Keiteleen etu, ei ole juoppoja pummeja paskat housussa ensimmäisenä silmissä kuseskelemassa istutuksiin. Yksityisomistuksessa olevat kiinteistöt pitäisi kyllä myös saada siistiksi. Tekemistä riittää kunhan vain viitseliäisyyttä löytyy.


      • työn takia korvessa
        paikkakuntalainen10 kirjoitti:

        Asiaa! Keitelepäivät ovat jäämässä silakkamarkkinoiden varjoon juuri siksi, että Pielavesi muutti kyseisen tapahtuman ajankohdan samalle viikonlopulle Keitelepäivien kanssa. Kesällä on melko vaikeaa löytää toista viikonloppua joka ei sitten menisi päällekkäin muiden lähikuntien tapahtumien kanssa. Keiteleellä tätä ajateltiin, Pielavedellä ei. Käsityksen mukaan silakkamarkkinoillakin on ollut isoja ongelmia tapahtumien järjestelyn kanssa, kun ei ole tiloja tai valvojia tapahtumille. Pienten kuntien kannattaisi toki yhdistellä ja lomittaa tapahtumia, siten etteivät ainakaan isot esiintyjät tms. osuisi päällekkäin samoille päiville. Resurssien ja ajan tuhlausta moinen. Siisteys kylänraitilla on kyllä Keiteleen etu, ei ole juoppoja pummeja paskat housussa ensimmäisenä silmissä kuseskelemassa istutuksiin. Yksityisomistuksessa olevat kiinteistöt pitäisi kyllä myös saada siistiksi. Tekemistä riittää kunhan vain viitseliäisyyttä löytyy.

        huh huh, enää 1 vuosi 5kk.


      • HAMPPUMINISTERI
        jujojasia kirjoitti:

        Voisiko joku kertoa kunnan päättäjille,mitä kunnasta täällä kirjoitetaan?

        Ehkä silmät aukenisivat...

        Mitäpä se "kunnanpäättäjä" asioille voisi, pitäisikö kiinteistöt kansallistaa oikeaan neuvostoliitto-tyyliin? (Keiteleelle ei myöskään tarvita minkäänlaista vuokra-asumista enää lisää, kaikki neliöt menevät yksinhuoltajien ym muiden käyttöön.) Sehän se olisi sopiva tapa kehittää Keitelettä, sopisi varmasti kepuleille.Kumma kun kaikki puhuvat täällä jostain Keitele-päivistä tai lossisaaresta, kuitenkin Keitele-päivät ovar kerran vuodessa kahtena päivänä, ja Lossisaaressa ei istu kun työttömät ja juoruämmät.Työpaikkoja vaan haikaillaan, kuitenkaan ei kelpaa teknisen puunjalostuksen hommat, eikä yleensä minkänlainen homma.
        Yksittäisiä ihmisiä otetaan maalitauluiksi sitten jos ei kunta jaa ilmaista rahaa.


    • saaaativaaaaaaa22

      Keitele kuole mihinkään. Se tullee elämään cannabiksestä tulevaisuudessa.

    • suypermatkaaja...

      Toivotavasti ensi vuonna tapahtumat naapurikuntien kanssa osataan porrastaa oikein,jotta molemmat kunnat saavat parhaimman hyödyn.

      Tosin kummassakaan kunnassa ei ole kunnon leirintäaluetta,jotta saataisiin mahdollisimman paljon irti rahaa matkailijoilta.
      Keiteleellä on paikka,joka mainostaa itseään jonkinlaisena matkailualueena,mutta sielläkään ei ole telttailualuetta.

      Pielavedellä ei ole kys aluetta lainkaan. Ihme,sillä heillä olisi paikka siihen,ja mitä hienoin.

      Ärsyttää noin hienojen paikkojen laiminlyönti.

    • exxsamoilija.

      Samaa mieltä. Koitettiin telttailla viime kesänä Keiteleellä. Tultiin myöhään. Kello oli jo yli puolen yön.
      Ajettiin aluelle aikeena telttailla,mutta aie loppui lyhyeen,kun kotatelttaa ei voinut pystyttää liian kovan maaperän vuoksi.

      Toivottavasti Lossisaareen saadaan myös telttapaikkoja,sillä sekin tuo lisää rahaa kassaan ja on myös lisääntyvä trendi.
      Vaikkei sillä tienaa,kuten mökeillä, mutta koittaa aika,jolloin näilläkin tienaa...

    • Napoleon 1

      Keksin yleisimmän ns. harhanimen joka on käytössä. Ei tarvitse paljon kouluja käydä jos itse uskoo. Keitele on hyvä paikka asua, Kunnan päättäjille kiitokset monista asioista.

    • Wimmovehha

      No nyt olis kunnanjohtajan paikka avoinna kun entinen lähtee eläkkeelle.

      Wuhuu,kunta nousuun!!!

    • tyytyväinen

      Harva kunta on näin hyvässä jamassa nyky päivänä, ja se on kyllä ihan tavallisten rehellisten työtätekevien ansiota. Toivottavasti sitä ei mitkään hourimot pilaa.

      • Lintukoto

        Keiteleen ulkoista kuvaa voisi vielä hieman siistiä lisää - ihan pientä fiksausta nyt kaivataan rakennuksiin ym. Ei isoja asioita.

        Suvaitsevaisuutta myös lisää. Kyllä tänne muutama hipsteri mahtuu ihan hyvin.

        Yhteistyötä kaivataan ympärikuntien kanssa.

        Leikkimielisyyttä, huumoria, unohtamatta oikeita arvoja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe