Helmikuu São Miguelilla

Suomalaisen matkanjärjestäjän kausi pyörähtää jälleen käyntiin 16.2. Tervetuloa São Miguelille jälleen kaikki uudet ja vanhat Azorien kävijät.

Helmikuu on Azoreilla talvea. Yön minimilämpötila Ponta Delgadassa on keskimäärin 11 C, päivän maksimi noin 17 C. Kymmenen asteen pinnassa olevia öitä on kuitenkin harvoin, sillä 13–15 C:n yölämmöt ovat tavallisia. Vettä helmikuussa sataa tilastojen mukaan keskimäärin 107 mm, sadevuorokausia (sademäärä > 0,1 mm) on 19.

Meriveden lämpötila on saavuttanut alhaisimman pisteensä, 16 C

Ilman suhteellinen kosteus pysyttelee keskimäärin runsaassa 80 prosentissa

Tuulen nopeudet mahtuvat haarukkaan 10–30 km/t noin 90-prosenttisesti.

Aurinko nousee kuun keskivaiheilla klo 7.31 ja laskee kello 18.41. Aurinkotunteja talvella on päivittäin keskimäärin 3,7, kun niiden määrä kesällä on 6,5.

Helmikuussa azorilaiset pukeutuvat talvitamineisiin, suomalainen pärjää varatumalla Suomen syksyyn tai kevääseen,

Azoreilla saattaa talvisaikaan tulla vettä päivittäin, ani harvoin kuitenkaan koko päivää eivätkä rankkasateet ole suinkaan jokapäiväisiä, eivät jokaviikkoisia, eivät edes jokakuukautisia eivätkä kovat myrskyt jokatalvisia. Vettä voi tulla usein mutta suhteellisen vähän kerrallaan. Kuluneena talvena meillä ei vielä ollut yhtään kunon myrskyä São Miguelilla.

Paljon parjatusta sateesta huolimatta Azoreilla tuskin on päivää, niin että aurinko ei näyttäytyisi, niinpä helmikuussakin voi vähintään kasvoihinsa saada väriä.

Helmikuu on kamelioiden kukinta-aikaa São Miguelilla. Erityisen ylpeä kamelioistaan on Furnaksessa kylä, jossa niiden eri lajikkeita voi ihailla paitsi Terra Nostran puutarhassa myös teiden varsilla ja yksityispuutarhoissa

Helmikuussa alkaa myös näkyä merkkejä atsaleoiden alkavasta kukista. Kukinta on yleensä parhaimmillaan maaliskuulla, jolloin teiden varret paikka paikoin muuttuvat syvän vaaleanpunaiseksi.

Ponta Delgadan ja samalla koko Azorien merkittävin tapahtuma helmikuussa on karnevaalit. Virallisia vapaapäiviä on vain yksi, 24.2., laskiaistiistai, mutta juhlat pääsevät käyntiin jo edellisenä perjantaina. Karnevaaleja juhlitaan näyttävästi Ponta Delgadan viihdeteatterissa Coliseu Micaelensessa neljänä iltana. Karnevaalijuhlinnan aloittavat ja päättävät gaalatanssiaiset 20. ja 23.2.; 21.2. pidetään naamiaistanssiaiset ja 22.2. on lapsilla omat tanssiaisensa. Aikuisten tanssiaiset alkavat klo 22, lasten kello 16.
Lisätietoja www.coliseumicaelense.pt.

Yksi karnevaaliajan mielenkiintoisimpia tapahtumia on perinteinen lasten karnevaalikulkue, johon osallistuu tuhansia naamioituja confetteja ja serpentiinejä heittelevää lasta. Kulkue lähtee Campo São Franciscon kentältä edeten pitkin Ponta Delgadan rantakatua (Avenida Infante Dom Henrique) perjantaina aamupäivällä 20.2.

Samalla kadulla osuudella Portas da Cidade – Hotel São Pedro käydään varsinaisena karnevaalipäivänä 24.2. klo 15–19 perinteinen vesipussitaistelu (batalha das limas), johon vuonna 2008 osallistui yksitoista joukkuetta.

Tiedot lasten kulkueesta ja vesipussitaistelusta perustuvat viime vuoden tapahtumiin, sillä karnevaalien kokonaisohjelmaa ei ole tätä kirjoitettaessa vielä julkaistu.

Kerron yksityiskohtaisemmin São Miguelin tapahtumista kotisivullani. Niiltä löytyy myös kuukausittainen päivitetty tapahtumakalenteri.

2

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussi Y-P

      Aamulla reippaasti suoritin ns.ylösnousemuksen täynnä intoa lähteä prätkämessuille.Mennessäni parvekkeelle tupakoinnin pahetta harrastamaan ,meinasin jäätyä.-22 näytti mittari.Ja kun aina olen sanonut,että kaikki alle 20 lasketaan pakkaseksi,niin.....
      Haluun sinne Azoreille,just nyt.

      • Torstaina mitattiin täällä talven alhaisimmat lämpötilalukemat. São Miguelilla mittari laski keskiviikon ja torstain välisenä yönä 7 C:een, torstaina päivällä oli vain 11 C. Jotenkin sieltä pohjoisesta oli arktinen ilmamassa päässyt vajoamaan tänne alas. Joillakin saarista satoi lunta, etenkin läntisellä Floresin saarella ja keskisellä Picon saarella. Lehdessämme oli myös kuva vähäisestä huurteesta - lienee ollut lunta tai rakeita - Nordestesta São Miguelin saarelta.

        Kylmää rintamaa edelsi erittäin kesäinen (18 C) päivä keskiviikkona. Tänään lauantaina lämpötila on palannut normaaliin lukemiín (17-18 C), yöllä saattoi olla 15 C.

        Vettä on tullut viime aikoina jonkun verran melkein päivittäin, mutta tuskinpa on mennyt päivääkään, että aurinko ei olisi näyttäynyt.

        Parhaillaan meillä on voimassa tuulivaroitus, jonka mukaan tuulen nopeus puuskissa saattaa nousta 100 km/t. Tilanne ei kuitenkaan näytä mitenkään hälyttävältä. Kävin torilla tavalliseen tapaan. Pilvipeitteen odotetaan repeilevän iltapäivällä.

        Toivottavasti tämä tilannekatsaus hieman lohduttaaa sinua eikä kuitenkaan pelota Azoreille matkaa suunnittelevia tai jo matkan varanneita. Tanskalaiset seniorituristit käyvät täällä ympäri vuoden eivätkä ole moksiskaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe