hyvissä ajoissa...

mävaan.......

...kyselen, millainen paikka Meksiko on? hintataso, rannat, ruoka ym.? Ensi talvena suunitelmissa lähteä sinne. 3 kertaa ollut Thaimaan lomakohteissa.
Samoin Vietnam kiinnostaisi...
Eli jos jollain on kokemuksia kyseisistä maista, niin kerrohan!!!

3

747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TiVa

      en ole vielä käyny, mutta kuukauden päästä olis tarkoitus lähteä Guatemalan kierrolle ja Meksikoon Aurinkomatkojen pakettireissuna. Vietnamissa olin vuosi sitten: HCM, Nha Trang ja Da Lat (meniköhän nimet oikein) olivat meidän käyntipaikkoja. Tykkäsimme kovasti: ystävällisiä ihmisiä, siistiä, hyvät ilmat, edullista, upeat hotellit ja mikä parasta - aivan mahtavat ruoat. Hieno lomapaikka, sinne voin mennä vielä joskus uudestaan, monta on ollut sellaistakin, että on tullut tehtyä kaksi matkaa samalla kertaa: ensimmäinen ja viimeinen. Vietnam yllätti positiivisuudellaan, ahkerilla ihmisillä (ei kuitenkaan mitään hihasta nyhtäjiä) ja mopojen määrällä. Suosittelen.

    • Matkalainen

      Palailin Meksikosta juuri. Playa del Carmenissa 2 viikko.... Paikka näkemisen arvoinen ehdottomasti. Aurinkoa riitti, ainoastaan 1 sadepäivä koko lomalla. Hintataso vaihtelee hurjasti jopa kävelykadulla. Jotain esimerkkejä 1,5l vettä 11 pesoa (0,70€), tupakka 30 pesoa (1,87€), limutölkki 7 pesoa (0,45€), margarita 60 pesoa (3,70€). Kauempana keskustasta hinnat laskee mutta paikat on aika epämääräisen oloisia.Ruoka on hyvin hyvin lihavoittoista, että kasvissyöjälle ei unelmapaikka. Meksikolainen ruoka oli pienoinen pettymys, mutta valinnanvaraa on paljon muutakin. Paljon mm. kalaravintoloita. Ihmiset on ystävällisiä ja palvelualtiita, joskin englanninkielen taito on suurimmalla osalla huono. Kävelykatu hyvin vilkas päivin öin ja Carmenissa paljon kanadalaisia ja jenkki turisteja. Paikka on todella turvallinen, iltaisin uskaltaa liikkua ja laukustaan ei tarvitse pitää kiinni kynsinhampain. Retket suuntautuu mielenkiintoisille Maya alueille, jossa saa paljon tietoa Meksikosta ennen ja nyt. Ainut miinus että retket melko hintavia ja matkat pitkiä. Rannat kauniita, valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä :D. Suosittelen paikkaa, ehdottomasti nähtävä paikka.

    • Murunen

      Riippuu minne päin menet ja miten... Jukatanin niemimaan turistirannikko (Maya Riviera) on joltisestikin erilainen kuin mannermeksiko sekä tavoiltaan että turvallisuudeltaan kuin hinnoiltaankin. Tänä päivänä emme hinkuisi ainakaan Mexico Cityyn, on kuulemma 25 vuodessa muuttunut vielä hurjemmaksi. Acapulcosta ei kokemusta. Pikkupaikoissa eri tunnelma ja hinnat kuin turistikohteissa, esim. Meridassakin on vielä eri fiilis kuin Pl del Carmenissa. Ciudad del Carmenista (Jukatanin niemimaan Meksikon lahden puolella) on meidän perheen kokemukset taas sieltä neljännevuosisadan takaa. Mutta kaiken kaikkiaan: Meksikossa on pala sydäntäni, ajatuksiani ja monet muistot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe