TOT- tai TVT -leikkauksessa olleet

Leikkausta harkitseva

Hei kaikki otsikon leikkauksen läpikäyneet. Mitä kautta olette leikkaukseen päässeet ja oletteko käyneet yksityisellä vai julkisella puolella?

Kuinka vaikea vaivan pitää olla, että julkisen puolen kautta pääsee leikkaukseen ja ovatko jonotusajat esim. pääkaupunkiseudulla kuinka pitkät?
Entä yksityisellä, paljonko koko hoito on tullut maksamaan?

Kiinnostaisi myös kuinka moni on saanut avun toimenpiteestä ja onko se ollut pysyvä.

Kiitos jo etukäteen vastaajille.

6

1600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutama vuosi sittten

      Olen nyt 47 v. TOT tehtiin TAYS:ssa. Tilanne ei ollut mikään kauhean paha, mutta mikään muukaan ei auttanut. Leikkaus oli nopea päiväkirurginen ja onnistui hyvin. Toivuin siitä nopeasti. Ja mikä parasta: leikkaus auttoi ja on ainakin tähän asti ollut pysyvä. Elämänlaatu koheni huomattavasti. Tarkkaa jonutusaikaa en muista, mutta melko nopeasti pääsin leikkaukseen.

    • Kärsinyt

      Julkisella puolella. Terveyskeskuslääkärille toukokuussa. Heinäkuussa sairaalakäynti ja elokuun lopulla peruutusajan sain leikkaukseen. Kaikki sujui hyvin. Elämänlaatu parani. Itselläni oli paha virtsankarkailu. Ennen ei puhettakaan ilman paksun suojan käyttämistä. Nyt voin jopa tanssia ja juosta.
      Ei muuta kun rohkeasti lääkärin juttusille.

    • Oikeesti hoitaja

      Minulle tehtiin yksityisesti 10 vuotta sitten. Hyvin on pysynyt. Harmittelin vain miksi en aikaisemmin mennyt hoitoon koska elämänlaatu parani huomattavasti. Nyt pystyn urheilemaan ja juoksemaan ilman että housut kastuu jne.
      Kansanterveyteen olisin joutunut jonottamaan ties kuinka kauan kun vaiva ei ole tappava. Muistaakseni se maksoi 1000-2000E. Siitä saan vähän takaisin KELAsta.
      Lantioinpohjan lihakset voidaan treenata sellaiseen kuntoon että pidätyskyky paranee mutta se ei poista koko vaivaa. Ja pitää treenata joka päivä. Sitä en jaksanut. Ainut on leikkaus, ainakin minun tapauksessasi, joka on ponnistusinkontinenssi. Tätäkin vaivaa on monenlaista.

    • TOT-leikkaus

      LKS:ssa. Vuosi kaikkiaan meni ensimmäisestä tk-lääkärikäynnistä.

      Itse leikkaus oli nopea ja kivuton toimenpide, joka tehtiin puudutuksessa. Sairaalassa olin yön yli. Siellä katsottiin, että osaan pissata ja rakko tyhjenee.

      Valitettavasti leikkauksesta ei ollut minulle hyötyä, koska kärsin enemmänkin pakkokarkailusta.

    • leikkaukseen menossa

      Kävin ensin työterveyslääkärin vastaanotolla ja hän laittoi lähetteen kätilöopistolle. Ei mennyt kovin kauan aikaa siitä kun sitten sain kättäriltä kutsun ja menin tutkimuksiin josta sain lähetteen kättärin omille fysioterapeuteille jossa sitten kävin aika kauan ilman tulosta ja taas lääkärille. Tilattiin aika urodynaamiseen tutkimukseen eli sillä saadaan selville minkälainen ja minkä asteinen vika on. Tutkimus oli kivuton mutta ainahan se on epämiellyttävää sen kyllä kuitenkin kestää. Tuomio tuli heti samantien eli leikkaukseen mennään ja se on seuraavaksi edessä kyllä jännittää. Kerron sitten mitä se oli.

    • Con-Tici Viracocha

      Hei vain!

      Minut leikattiin (TVT) vajaa viikko sitten ja nyt olen sairaslomalla.
      Leikkaukseen pääsy meni seuraavasti: työterveyslääkärin kautta lähete gynekologille joka taasen kirjoitti lähetteen Naistenklinikalle urodynaamisiin tutkimuksiin. Minulla todettiin vaikea ponnistusinkontinenssi vaikken ole synnyttänyt ja ikää on 29 vuotta. Diagnoosi ei sinänsä yllättänyt, olen jotunut käyttämään inkosuojia jo kauan aina urheillessani.
      Tutkimusten jälkeen siis pääsin leikkausjonoon. Ensimmäisestä ajasta gynekologilla leikkaukseen kului aikaa seitsemän kuukautta.
      Leikkaus paikallispuudutuksessa kaikkineen kesti puolisen tuntia mutta Naistenklinikalla aikaa meni iltapäivään neljään- viiteen.
      Leikkauksen jälkeen varmistetaan että pystyy virtsaamaan ja että jäännösvirtsan määrä on tarpeeksi pieni. Jäännösvirtsan määrä kontrolloidaan ultraäänellä ja jos rakko ei ole tyhjentynyt tarpeeksi, katetroidaan.

      Henkilökunta oli äärettömän ystävällistä, parempaa hoitoa ei voisi toivoa! Kivunlievityksestäkin huolehdittiin erinomaisesti.

      Nyt olen siis toipilaana kotona. Särky on ollut jotain hieman vahvempien kuukautiskipujen tai lihaskivun luokkaa, joskin välillä kävellessä häpykummun sivustasta vihlaisee inhottavasti. Veristä vuotoa on ollut hieman aamuisin, luullakseni normaalia tämäkin.
      Jännityksellä odotan sitä, kun pääsen ensimmäisen kerran kokeilemaan leikkauksen lopputulosta.
      Olen ehtinyt maalailemaan loistavan, vapautuneen tulevaisuuteni pidätyskykyisenä ihmisenä jo niin elävästi että olisi suunnaton pettymys jos se ei toteutuisikaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2104
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      173
      1919
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      38
      1409
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1187
    Aihe