Millaista ruokaa syöt?

pertsa...

Mie syön aina saarioisten lohikeittoa ja lihakeittoa, kun se on helppo lämmittää mikrossa.

17

903

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ibiza

      Yleensä teen isomman satsin joko liha- tai kalaruokaa ja pakastan valmisannoksina annosrasioihin pakastimeeni lisukkeineen... Sieltäpä onkin hyvä herkutella mieleisellään annoksella... :)

    • 1943

      yleensä perinteistä kotiruokaa. Perjantaina kävin Turun kauppahallissa ja siellä oli myytävänä blinejä. En voinut vastustaa kiusausta, ostin yhden ison ja sen päälle muikunmätiä. Lähipäivinä teen itse taikinan, paista blinit ja panen päälle mätiä, sipulia ja smetanaa.

      • päällyksiä

        Sienisalaatti, varsinkin itsetehty, blinien päällä, nam.
        Savukalasta tai silakkarullista tehty mössö, smetatan kanssa.
        Oikeastaan blinien päälle voi säveltää vaikka mitä, sillistäkin, pieneksi silputtuna, purjon tai ruohosipulin smetanan kanssa saa maukkaan päälisen.

        Teen blinejä monta kertaa talven aikana, valurautaisissa blinipannuissa.
        Kuulunut lapsesta asti, talviruoaksi, vierasvaraksi, ja muikun, siianmädin kanssa herkutteluun.

        Aloittajan kysymykseen;
        teen tavallisia arkiruokia, keittoja, laatikoita, risottoja, kiisseleitä, arkisin, viikonloppuisin, jos jälkikasvua syömässä, herkuttelemme, paistia, filettä, kalaa, ja usein blinejäkin.

        Nuo valmiskeitot ovat erittäin suolaisia, koin sen tässä kiireessä eräs päivä, kun piti äkkiä saada syödyksi, ja en ollut ottanut sulamaan pakastimesta mitään lähtiessäni, ostin kyseisen valmistajan keiton. Huh, sitä ei heti huomannut, mutta vettä kului, ja suussa suola maistui pitkään syömisen jälkeen.
        Samalla hinnalla, mitä nuo lisäaineita sisältävät keitot maksavat, teet itse ison kattilallisen keittoa.


    • törtsö

      terveellistä ja halpaa!

    • Otto-Vaan

      Itse valmistettu liha ja lohikeitto.

      Tänään oli kanarisotto päivä ja hengissä vielä ollaan.:)

    • nykyisin useimmiten

      kalaa tai lihaa vihannesten ja/tai salaatin kera, joskus pieni keitto alkuun(parsakaalicreme, ranskalainen sipulikeitto, pinaattikeitto smetanan ja munan kanssa jne.), sianfilettä pekonin, parsan ja hollandaise-soosin kanssa uunissa valmistettuna, vihannesgratängeja juustolla kuorrutettuna, salaatteja mozzarellan tai feta-juuston kanssa.Uunipossua hapankaalin tai punakaalin kanssa, joka päivä uusi ruoka, vaikka kaikki loput käytänkin.

      • apetit

        Ihanaa, onko sinulla myös James joka tarjoilee ruoat vuosikerta viinin kera?


      • hoitaa tämän niinkuin
        apetit kirjoitti:

        Ihanaa, onko sinulla myös James joka tarjoilee ruoat vuosikerta viinin kera?

        monet muutkin asiat loistavasti. Emme osta edes kalleimpia viinejä, mutta käymme maistelemassa viinikaupassa tai messuilla ja sitten ne toimitetaan kotiin. Eivätkö muutkin tee niin?


    • muuta ruokaa,

      kuin tekoruokaa, mistä tämä aloitus on tehty.

    • kanaa

      en syö mutta kaikkea muuta; kalaa, vihanneksia ja juureksia eri tavalla laitettuna.Hedelmät ja marjat kuuluvat myös jokapäiväiseen ravintooni. Rasvaa ja sokeria vältän. Vijatuotteista ruisleipä parasta. Aikaisemmin söin paljon pitsaa ja muuta nopeasti "kiinnisaatavaa" ruokaa pitkän ja syömättömän työpäivän jälkeen. Nyt on paino pudonnut ja olo parempi kuin vuosiin. Valmiita einesruokia en syö kuin poikkeustapauksessa.Terveisin satunnainen palstalla kävijätär.

    • puolelle menee

      Makkaroita ja punaista lihaa en syö, en myöskään enää käytä einesruokia. Aikaa on kokata vaikka vain itselleen. Syön paljon hedelmiä, sitä mikä milloinkin on edullista, vihanneksia, keittoja. Laatikkoruokaa teen usein viikonlopuksi. Salaattia teen milloin mistäkin, raastan ja sekoitan. Nyt on ollut paprikat ja kiinankaali halpaa, siihen vielä purjoa ja salaattikastike päälle. Suolasta piirakka välillä iltapalaksi.
      Maitotuotteita käytän luuston vuoksi, en voi syödä kalkkitabletteja. Sappirakon poiston jälkeen, en voi syödä esim. hernekeittoa tai rasvaisia ruokia, mikä on oikeasti ihan hyvä. Kaali, omena, lanttu ja hapanleipä ovat ruokia mitä joudun välttelemään.
      Tunnen kyllä henkilöitä jotka elävät pelkillä valmisruoilla, hyvin hekin näyttävät voivan.

    • ?????????

      ???????????

    • Poikkeuksetta teen peruspöperöt perusraaka-aineista.

      Joskus sorrun törsäämiseen ja ostan rasian valmista perunasalaattia, Lidle 2,23E/kg.

      Puutteeseen tottuneena jatkan salaattia pilkkomalla siihen pari keitettyä perunaa, keltasipulia, puristan valkosipulin kynnen tai kaksi, pilkon happaman halpisomenan ja suolakurkun, lisään hieman valkoviinietikkaa ja mahdollisesti oliiviöljyä sekä hieman Dijonin sinappia.

      Jos on, niin lisäksi tillisilppua.

      Määrä kasvaa yli kaksinkertaiseksi eikä ole enää pelkkää valkoista, rasvaista mössöä.

      Kyllä Siperia opettaa.

      Hamassa menneisyydessä, ollessani työelämässä, onnistuin nostamaan kolestrolini ja verenpaineeni työpaikkaruokailujen eineksillä.

    • ????*

      ????

    • Kala ja katkaravut, sienet, kasvikset ja marjat etupäässä. Lihaa nykyään vain kanaa ja kalkkunaa ja niitäkin harvoin. Aamupuuro kuuluu kuvioihin, ja ruisleipääkin syön. Makeat leivonnaiset ovat melkein tyystin pannassa ja juomaksi riittää vesi.

    • Saimander

      Eli ns. kotiruokaa eri lounaskuppiloissa, riippuen siitä missä milloinkin luonasaikana satun olemaan.
      Kotona joskus nautin seitsemän sortin illallisen, HK:n sininen ja six-pak.

    • Eilisen kinkkusuikale-viherpippurikastike pastan jämästä ja tänään jääneestä lisuke peruna-sipulipaistoksesta valmistan huomenna kahden päivän herkkukeiton lisäämllä hapankaalia, kinkkurullan jämän, alesta ostetun kevytnakkisatsin sekä juuriselleriä, kelta- ja valkosipulia ja porkkanaa.

      Lihalientä kiintoaineiden vaatima määrä.
      Tarkistan mausteet mutta tuskin tarvitsee lisätä.

      Puolentoista viikon kuluttua alkavaan talvileskeyteeni olen jo ryhtynyt varautumaan jemmaamalla pakasteeseen aikaisempia jämiä.

      Kyseisen kauden kruunaan syömällä jämien välillä kalaa. Varsinkin silakkaa eri muodoissaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pehmeää laskua

      Sinulle. Muutaman kilsan päästä. Mieheltä, joka salaa välittää.
      Ikävä
      95
      3859
    2. Nainen olet minun

      Olen ominut sinut itselleni, täysin itsekkäistä syistä. Haluan rakastella sinua nainen, toivottavasti sinäkin minua. Oli
      Ikävä
      47
      3245
    3. Sille ei voi enää mitään

      Miten kaikki meni aiemmin. Oon aivan lukossa 🔒 Tuskin uskallat enää mitää tehdä. Ehkä pitää luovuttaa vaan.
      Ikävä
      100
      2857
    4. Merja Kyllönen: Ero

      Joko uusi kierroksessa
      Suomussalmi
      136
      2550
    5. Harmi jos ei enään nähdä

      Ehkä se on parempi näin kuitenkin. Ehkä jotain uutta löytyy. Uskon ja toivon että olet onnellinen. Sinussa on kaikki
      Ikävä
      57
      2490
    6. Mukavaa päivää

      Miehelle 🖕❤️‍🔥 Kahvia ja kävelylle🌞
      Ikävä
      61
      2408
    7. Miten suhtauisitte jos kaivattunne sanoisi, ettei hänestä ole seurusteluun

      mutta seksi, hellyys ja yhdessäolo kelpaa kyllä??
      Ikävä
      117
      2407
    8. Vau miten upea nainen!

      Näytit todella tyrmäävältä. 🤩😍 En meinannut saada katsettani irti sinusta.
      Tunteet
      21
      2354
    9. Kunpa minä tietäisin

      Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv
      Ikävä
      23
      2336
    10. En voi sanoa että toivon sinulle hyvää.

      Ei meitä ole tarkoitettu yhteen.
      Ikävä
      64
      2100
    Aihe