Aihealueet

Listaukset

  Mitä teette paalimuoveille?

  perintömuovien pakkaaja

  Vanhan isännän pyöröpaalimuoveja ollaan kerätty suursäkkeihin navetan reunoilta.. onko niille keräystä? Naapurit polttavat omia paalimuovejaan kattilassa, me ei kyllä siihen lähetä.. vanhan isännän neuvo oli kaivaa kuoppa tai tehdä kokko. Olisiko järkevämpiä ehdotuksia? Niitä kun tulee jokunen viikossa koko ajan lisää!

  17

  2689

   Vastaukset

   • Kuusakoski niitä hakee, mutta tais olla 90 euroa haku.

   • Muistaakesi täällä 4H-kerho kerää paalinkin muovia, kun keräävät noita lannoitesäkkejäkin. Niistä kait tehdään jotain muovilankkua ja muuta uusiomuovia.
    Itselläni oli kanssa peltokaupan myötä tälläistä ongelmamuovia, mutta sain ne menemään kaatopaikkajätteeseen, kun hieman kyselin. Alkuun kyllä näytti aika hintavalta hommalta päästä eroon noista muoveista, mutta polttoonkaan en saannut lupaa.

   • saisi polttaa, mutta jos meinaat kuitenkin pistää tuleen, niin vie jonnekkin syrjäisempään paikkaan ettet itse ainakaan hengitä savua. On vissiin se savu vähän terveydelle vaarallista.

    • Kunhan tarpeeksi iso määrä muoveja kerralla että palavat reilulla tulella,ei edes savua kun saat hyvän roihun, hyväksi havaittu polttoastia on vanha polttoöljy säiliö itsellä 2000 litranen.
     Polttoleikkasin päätyyn oven ja takareunaan 3m savuhormi n40cm halkasijaltaan. Alas paljon ilmareikiä. Sen kun kerää törkyä täyteen ja tuikkaa jätikällä tulille,niin palaa hyvin kuumasti ja savuottomasti hankalemmatkin hävitettävät.


   • Lassila ja tikanoja ainakin vastaanottaa muovia. Menee johonkin ovenkahvatehtaalle tms. Ei kaiketi maksa mitään jos itse hoitaa kuljetuksen.

    • Polttaa lämmöksi.Meillä on jämäkattila,ei viitsi rullata niin pieniksi nyytyiksi että sopisi kattilaan.Roskaastiaan laitetaan,minne sitten menneneekin.


    • Maatilalla olisi kirjoitti:

     Polttaa lämmöksi.Meillä on jämäkattila,ei viitsi rullata niin pieniksi nyytyiksi että sopisi kattilaan.Roskaastiaan laitetaan,minne sitten menneneekin.

     Arimaksin alapalokattila polttaa meillä nykyisin paalimuovit ja -verkot. Puita 2/3 latauksesta ja muovit sekaan - hyvät lämmöt ja varmasti palaa puhtaasti kun kaasuuntuvat ja kaasu palaa. Ei muovinhajua leiju pihalla.


    • Arimaksiin kirjoitti:

     Arimaksin alapalokattila polttaa meillä nykyisin paalimuovit ja -verkot. Puita 2/3 latauksesta ja muovit sekaan - hyvät lämmöt ja varmasti palaa puhtaasti kun kaasuuntuvat ja kaasu palaa. Ei muovinhajua leiju pihalla.

     tukijussien muovin poltto...


    • tämä koko kirjoitti:

     tukijussien muovin poltto...

     tiedoksesi että muovi ja öljy ovat samaa tavaraa, toinen vain nesteenä toinen kiinteänä. Tietysti jos öljynpolttokin on ympäristörikos mielestäsi.......


    • HehHehHehHeh kirjoitti:

     tiedoksesi että muovi ja öljy ovat samaa tavaraa, toinen vain nesteenä toinen kiinteänä. Tietysti jos öljynpolttokin on ympäristörikos mielestäsi.......

     öljyäkään saa polttaa...:D


    • Ei sitä kirjoitti:

     öljyäkään saa polttaa...:D

     Niitä kerätään, kysy kuntasi jätevastaavalta, se antaa kuitenkin kestävän ohjeen. Mullakin vuokramies suhmuroi niiden kanssa jatkuvasti, uusia kasoja löytyy joka kevät.
     Niide poltto ei onnistu pienemmissä tulisijoissa ja nokeaakin kovasti. Ne hylätaan kuin koira paskansa, mutta eiköhän tuo meillä lopu.


   • helevata taas kaurahatut vauhdissaan .Eikö näitä säädöksiä ja rajotuksia ole aivan tarpeeksi turhaa noin tyhmiä täällä kyselet.Ei muutako tuikkaa tuleen.

   • eikö ne muovit ole perinteisesti tapana piilottaa naapurin metsään? kyttäät vaan koska naapurin isäntä ja emäntä lähtee kauppareissulle niin sillä välin käyt viemäs roskat metsään.

    • Käytin paalimuovit halliprojektissa hyödyksi, kun valoin lattiaa laitoin paalimuovit styroksin päälle. Olihan ne osittain melko repaleisia, mutta oli niitä ainakin tarpeeksi.


    • ex-jussi kirjoitti:

     Käytin paalimuovit halliprojektissa hyödyksi, kun valoin lattiaa laitoin paalimuovit styroksin päälle. Olihan ne osittain melko repaleisia, mutta oli niitä ainakin tarpeeksi.

     tyhmä


   • Timo polttaa muovit nissan qashqain katolla ja ajaa kylän lenkkiä!

   • niistähän saa hyvät lakanat

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    170
    8303
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    108
    3892
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    146
    2848
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1801
   5. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    93
    1428