Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

varovainen

tumpelo

Miten onnistuu vaihtaa oven rajoitin, pukaamatta oven verhoiluja? Onnistuisko ottaa irti kaijutinkehikko viottamatta sitä? Vastausta odottava
Volvo V70 omistaja.

4

2838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volvo_puranen

      Hommaa hyvä torx avain jolloin ne oven sarana hommat aukeaa hyvin.Kumpi puoli ovi vai korin rajoittimen puoli naksuu uusi maksaa jotain 36€ Volvon varaosatiskillä ja tässä on lisää linkkiä.
      http://volvospeed.com/Repair/850_door_hinge.html

      Helppo rasti ei muuta kuin hommiin,sinä kaiutin lähtee kivasti pois.

      • tumpelo

        Tumpelo kiittää linkistä ja neuvoista. Alan hommiin!


      • volvo_puranen

    • PardainPT

      Liikerajoittimen irrottamiseksi pitää oven verhoilu pitää tosiaankin irrottaa. Netistä löytyy useita videoita verhoilun irrottamiseksi googlaamalla: esim. "Volvo 850, V70 door panel removal", " Volvo 850, S70, V70 door latch removal", j.n.e.

      Oven liikerajoitin on auton rungossa kiinni yhdellä pultilla, jonka torx uppokanta on muistaakseni kooltaan 30, 35 tai 40. Ovessa liikerajoitin kiinni kahdella 10mm kantaisella mutterilla.

      Tarvikeosaa en löytänyt Suomesta (Kruvat Oy) muuhun kuin kuljettajan oveen (etu- ja takaovien rajoittimet ovat erilaisia ja lisäksi niissä on eri kätisyydet. Volvolta tietysti löytyy, mutta hinta on suolainen, joten ehkä kannattaa etsiä hajoittomoja googlaamalla purkuosaa.

      Verhoilua irrottaessa on huomioitava voi olla lisäksi mallikohtaisia eroja, jolloin eri mallin videota ei voi suoraan seurata. 850 ja S/V 70 syorakylkisissä irrotus lienee samankaltainen. II-korimallin S/V70 oven verhoilunkin joskus löysin ja siitä seuraava:

      II-korimallin S/V70 oven verhoilussa on se ero, että oven sisäpuolinen avauskahvavipu on verhoilulevyssä kiinni, joten tämän kahvan kehys ei irtoa. Sen sijaa on vinon muovisen vetimen kansiosa on irroitettava vipuamalla teräväkärkisellä lattaruuvarilla ensin alaosasta ja sitten yläosasta irti. Kahvan alaosassa on kaksi torx kantaista verhoilulevyn kiinnitysruuvia. II-korimallissa verhoilu kiinnitysnastat ovat lisäksi nastan keskustaa painamalla naksahtaen löysäytyvää mallia, jolloin verhoilua ei tarvitse vivuta ruuvarilla irti oven ja verhoilun välisestä raosta.

      Yläreuna irtoaa molemmissa tapauksessa verhoilua nostamalla tai sitä alareunaan kämmenellä napauttamalla. Oveen tulevien sähköliittimien lukituspainikkeet taisivat olla ikävästi näkyvistä pois liittimen takana. II-korimallisen verhoilupaneelista pitää myös irrottaa oven avauskahvan vaijeri - taisi siinäkin olla jokin helppo lukitin.

      850 ja S/V70 suorakylkisten autojen verhoilulevyn kiinnitys nastat saattaa olla jo kovasti ajan kovettamia ja hajota, joten kannattanee käydä ostamassa ne Volvolta valmiiksi remonttia varten, että ei joudu ajelemaan levy yläreunastaan roikkuen.

      PANIN TÄMÄN JUTUN TÄHÄN KOSKEI ANSIOKKAAN VOLVO PURASEN ANTAMA LINKKI EI ENÄÄ TOIMI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe