Johanna Korhonen joutui törkeän syrjinnän kohteeksi.

Aarre

En ole pervoilun ystävä, mutta Korhonen sai kenkää ilman perusteita. Näin toimii demokratia Koti-Suomessa. Täällä sentään ei oteta toimittajia hengiltä niinkuin naapurissa.

4

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............................

      Almalla oli jäänyt taustat tutkimatta, oma mokansa. Työnantajalla on oikeus valita duunarinsa, olihan siinä joku headhunter-paja häärinyt. Mikä lie ollut, kun muutama pikkuinen yksityiskohta oli jäänyt huomaamatta. Oisko ollut Erkon salajuonia.

      Työsuhteenpurku olikin sitten vissiin vielä paremmin mokailtu. Kyllä päätoimittajasta pääsee eroon halvemmallakin. Jos joku osrami tosiaan on höpissyt perusteluissa sukupuolesta ja se voidaan todistaa, Alma maksaa, ei muuten. Aika amatöörimäistä hommaa tuolla tasolla kuitenkin, ei tarvi olla kovinkaan kummonen tehdas missä saadaan vaikkapa luottamusmies tyylikkäästi mäkeen laillisesti. Ja luottamusmiestä kun ei saa irtisanoa, ilman erittäin pätevää syytä.

      Korhonen otti riskillä tuon asian. Käytti keinoja, mitä toimittajilla nyt satttuu olemaan, julkisuutta jostain syystä hyvin nopeasti ja tehokkaasti. Mikä lie ollut salajuoni.

      Mielenkiinnolla seuraan oikeudenkäynnin etenemistä. Luulen, asia sovitaan rahalla. Korhonen tienaa ja pelastaa maineensa. Alma pääsee halvalla ja pelastaa maineensa.

      Ei sota yhtä päätoimittajaa kaipaa, uus ukko oli remmissä pikaisella aikataululla. Korhosen on kuitenkin hankala löytää enää ikinä päätoimittajan pestiä, olihan Journalistilehdessäkin ollut luemma melkoista riitelyä.

      Jos asiaa ei saada sovittua ja Alma häviää. Se toki hyvä asia tasa-arvolle. Mutta Korhosen tilanteeseen sillä ei ole vaikutusta. Almalla menee vähän rahaa ja maine saa ohimenevän kolauksen.

      Jos Korhonen häviää, hän ei saa rahaa ja työllistymisensä on vieläkin hankalampaa. Alma säästää vähän rahaa, muttei isommin paikkaa mainettaan, suuri yleisö on jo tuominnut sen. Mutta sekin on ohimenevää.

      Hyvä kuitenkin, että johtotasonkin asioista puhutaan. Tasa-arvo sinällään on hyvä puheenaihe. Lesboudella nyt ei nykyaikana lööppejä enää revitä.

      Kiintoisa härdelli.

    • Cideon

      Ensinnäkin tulee miettiä, että tekikö Alma Media asiassa väärin? –Teki! Tekikö Johanna Korhonen asiassa väärin? –Teki! Alma Media ei olisi saanut hoitaa työsuhteen purkamista niin kuin se teki, muttei myöskään Korhonen olisi saanut harhauttaa työhaastattelussa.

      Julkisen printtimedian päätoimittaja on julkisessa asemassa, jossa voidaan edellyttää normaalia tiukempaa suhtautumista eri asioihin. Aivan kuten papilta voidaan kysyä, että uskooko hän jumalaan, niin samoin voidaan kysyä päätoimittajalta, että onko hän vasemmistolainen. Lehti tai media edustaa tiettyä ajattelusuuntausta, johon sen johtohenkilön on voitava sitoutua. Mikäli lehti ei halua päätoimittajakseen pakanaa, äärioikeistolaista, tai homoseksuaalia, niin sillä on siihen perusteltu ja oikeutettu syy. Lehti haluaa tarjota tietynlaista viestiä, omalle ja tietynlaiselle kohderyhmälleen.

      Johanna Korhonen jätti homoseksuaalisuutensa tietoisesti ja tahallaan oikaisematta siksi, että hän ajatteli harhauttamalla saavansa paikan, jota hän ei muutoin saisi. Tilanne on etäästi verrattavissa tilanteeseen, kun luterilainen pastori jättäisi oikaisematta tilanteen ja hän olisikin todellisuudessa muslimi. Korhonen on siis tahallisesti salannut OLEELLISTA tietoa, joka on vaikuttanut hänen rekrytointiinsa. Lakitermiä käyttäen, Johanna Korhonen on ollut ”vilpillisessä mielessä” jättäessään asian oikaisematta. Hän on siis tiennyt, tai hänen olisi pitänyt tietää, että asian kertominen muuttaisi hänen tilannettaan.

      Alma Media teki asian täydellisesti väärin. Tarjottua rahasummaa tehtävästä luopumiselle ei olisi koskaan pitänyt myöntää. Työsuhteen purkamiselle koeajalla riittää perusteeksi "purku koeajalla" ja mikäli vastapuoli tällöin olisi heittänyt "lesbokortin", olisi siihen voinut vastata ympäripyöreästi. Korhonen ei ollut suoriutunut työnantajan odottamalla tavalla hänelle osoitetuista työtehtävistä. Ja nämä tehtävät voi käytännössä näyttää jokaisessa tehtävässä aloittavalle henkilölle, jos yritys niin haluaa. Korhosesta olisi päästy eroon täysin ilmaiseksi, ilman tarjottua rahaa ja ilman oikeudenkäyntiä.

      Onko sitten eettisesti oikein irtisanoa/purkaa työsuhde homoseksuaalisuuden takia? Yleisesti vastaus on, että ei tietenkään ole. Mutta kuten edellä jo kerroin, on päätoimittajan tehtävä erilainen kuin tehtävät yleensä. Tähän myös Suomen laki antaa mahdollisuuden. Mikäli tehtävä niin vaatii, voidaan kysyä henkilöltä mm. uskontoa tai seksuaalista suuntautumista. Papin tulee uskoa jumalaan ja demarin päätoimittajan uskoa SDP:n arvoihin.

      Joka tapauksessa toivon, että molemmat saavat näpäytyksen. Lehden HR-yksikkö tai sen edustajat ovat toimineet epäammattimaisesti ja Korhonen on totuutta vältellen saanut itselleen työpaikan. Kumpikaan ei ole toiminut asiassa niin kuin asia olisi edellyttänyt. Vahingonkorvaukset tulisi hylätä ja molemmat määrätä sakkoihin.

      • Nimetön

        Tapahtui mikä tapahtui. Alma Media ei palkannut Korhosta. Korhonen pääsi rahastamaan asialla. Hyvä kuitenkin, että kiero pervo ei päässyt vaikuttamaan lehden arvomaailmaan.

        Kun loppu on hyvin, niin kaikki kaikki on hyvin.

        -Aarre-


      • työhaastattelussa aina vale...

        Olen itse lesbo, tosin niitä täysin heteronnäköisiä, joten minä joudun aina ikäviin tilanteisiin, joissa puolisostani puhutaan hetero-olettamuksella. En ihan oikeasti jaksa korjata asiaa aina ja kaikkialla. Johan minut tulkittaisiin radikaali-anarkistiksi, jos joka paikkaan korjaisin, "eikun se puoliso on nainen".
        Suurin osa ystävistä ei myöskään korjaa olettamusta, ei siviilissä eikä työhaastattelussa.

        Kun lomakkeessa ei koskaan kysytä kuin avio/avoliitto etc, muttei sukupuolta. Ja kun laittaa asuvansa jonkun kanssa yhdessä, ne olettavat mieheksi sen kumppanin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      199
      33063
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21342
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      434
      10812
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6595
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      72
      5660
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4805
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      4040
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1597
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      100
      1527
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1469
    Aihe