Verkkokauppa.com: "Ei hiiriä töihin."

anonyymi(it-asiantuntija)

Vierailin työhaastattelussa tällä asianomaisella liikeyrityksellä.
Rekrytoinnissa oli lähes kaljuhko mies.
Hän katsoi papereitani ja sanoi, että "oikein hyvä" ja vetosi tämän jälkeen "tuollaiset hiiret eivät tule tänne töihin."
Olen koulutettu it-asiantuntija/datanomi. Tämä epäasiallen toiminta sai minut niin ärtyneeksi, että en itse henkilökohtaisesti tule ostamaan heiltä yhtään palveluita/tuotteita jatkossa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

19

9640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aiheestako?

      Sinua sen paremmin tuntematta, mutta jos haastattelija totesi, että ei hiiriä töihin niin minkäs sille voi. Ei muuta kuin harjottelemaan parempaa ulosantia tulevia haastatteluja varten. Kyllä minä ymmärrän, että myyntialalle ei palkata hiljaisia hissukoita jotka osaavat silmät kiinni unissaan asentaa koneita ja vääntää koodinpätkää mutta eivät osaa myydä eskimolle lapasia. Tavaranjatakat menkööt markettienkassoille, myyjät on sitten erikseen.

      Tämä nyt siis sen enempää sinua tuntematta tai arvostelematta. Minun kaksi senttiäni niin sanotusti.

      • Puolustusmies

        "jos haastattelija totesi, että ei hiiriä töihin niin minkäs sille voi."

        Jos avauksessa kerrotut asiat ovat totta, tuo haastattelija on moukka, jolla ei ole käytöstapoja. Ei tuollaisia solvauksia pidä työhönottotilanteessa mennä laukomaan.

        Vaikka haastattelijalla olisikin ollut mielestään perusteltu syy olla palkkaamatta kyseistä henkilöä töihin, asian olisi voinut ilmaista korrektisti.

        Minusta työnhakijaa on loukattu aivan tarpeettomasti, vaikka tämä "ei kykenisikään myymään eskimolle niitä lapasia".


    • Hm..

      Ulkoisella olemuksellasi on todellakin merkitystä jos haet esimerkiksi myyjäksi tai muihin asiakaspalvelutehtäviin.

      >Rekrytoinnissa oli lähes kaljuhko mies.

      Sinua haukuttiin hiireksi ja sinä haukut vastavuoroisesti haastattelijaa kaljuksi.

      >Olen koulutettu it-asiantuntija/datanomi.

      Siis it-asiantuntija vai datanomi?

    • Usb-Aibo

      Sait kokea aitoa Verkkokauppa.Com -palvelua. Sehän on jo käsite.

    • Seniori X

      Sama firma, mutta muuten huonoja kokemuksia.

      Ostin elämäni ensimmäisen tietokoneen (ikä 71 vuotta). Suuntasimme vaimoni kanssa Pirkkalaan Verkkokauppa.comin toimipisteeseen. Kaupasta ei löytynyt 17'' HDMI liitännällä olevaa konetta, joten myyjä tulosti paperin, johon toimitusajaksi oltiin merkattu 2-4 viikkoa ja kehui, että tätä konetta kannattaa jäädä odottelemaan. Myyjä näytti resoluution olevan peräti 1920x800 pixeliä.

      4 viikkoa oli kulunut ja samalla tyypin merkillä olevia koneita ilmestyi muihin kauppoihin, mm. Prismaan resoluutiolla 1440x920 pixeliä. Prismasta olisimme saaneet asiakasalennusta peräti 5%, muttan en kuitenkaan ottanut, koska kannatti jäädä odottelemaan paremmalla resoluutiolla varustettua konetta.

      7 viikkoa kului ja kone tuli. Heti selvisi, että koneen resoluutio olikin vain 1440x920. Lähetimme reklamaation sähköpostilla. Vastaus tuli välittömästi asiaa tutkimatta naurettavalla pykälällä:

      "Ostaja ei kuitenkaan saa vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä."

      ...Toisin sanoen jos ostaja ei tiedä, että häntä yrietään huijata, niin se olisi muka hänen virheensä.

      Seuraavaksi valitimme kuluttajariitalautakuntaan, joka siirsi asian eteen päin käräjätuomioistuimelle ja tällä ratkaisulla asiakas häviäisi jutun. Verkkokauppa.com antoi kuluttajalautakunalle seuraavan selvityksen:

      "Asiakkaan todisteeksi esittämää tuotesivua ei ole tulostettu myymälässä, koska tulosteen alalaidassa on päivämääräksi merkitty 7.4.2008 klo 10.5x ei täsmää tilauspäivän kanssa, joka oli 8.4.2008. Verkkokaupan tilausjärjestelmään tehtiin muutos 7.4.2008 klo 14:23:06. Myyjällä on tuolloin ollut käytössään oikeat tuotetiedot. Asiakkaan tulostama lomake ei ole sitova tarjous. Muutoskin on tehty selvästi ennen ostostapahtumaa."

      7.4. kävimme liikkeessä, jossa myyjä tulosti paperin. Todistajia oli kaksi, vaimoni ja minä. Yön yli mietittyämme vahvistimme kaupan puhelimitse 8.4.

      Selvityksessä väitetään, että olisimme itse tulostaneet paperin, jossa resoluutio luki, vaikka paperi liikkeessä myyjän toimesta tulostettiinkin. Ostopäätös vahvistettiin vasta 8.4, jonka välissä tiedot oltiin ilmoittamatta muutettu. Muutoksesta ei ilmoitettu, vaikka se oli päävaikuttaja ostopäätöksessä.

      Verkkokauppa.com valheellisesti muutti asiat toisiksi, jolloin kuluttajariitalautakunta ei ottanut enään kantaa asiaan.

      Kysessä oli ainoastaan netissä annetusta väärästä tiedosta, josta ei asiakkaalle ilmoitettu. Pyysimme hyvitykseksi 100 euron korvausta, mutta Verkkokauppa.com syyttää meitä virheestä ja kieltäytyy korvaamasta sattunutta "virhettä".

      Mitä tästä opimme? Kannattaa asioida luotettavissa liikkeissä, jotka ottavat vastuun myymistään tuotteista. Verkkokauppa.comin firmoissa emme minä ja vaimoni tästä eteen päin enää aiota asioida.

      • Rex Custom

        Verkkokaupan oma merkki "procaster" on myos viimeisen paalle huijausta. Esim. digiboxien tuotetiedoissa mm. lukee "firmware paivitettavissa". No, teknisesti nain onkin, uusia firmiksia vain ei ilmeisesti enaa tehda... ja asiakkailla ongelmia riittaa.


      • Bootti

        Minulla on ollut ongelmia siinä vaiheessa kun valmistajan myöntämä vuoden takuu umpeutuu. Koska EU-aikana katsotaan, että elektroniikalla on oltava ainakin kahden vuoden takuu -- ja Suomessa kuluttajansuoja on vielä sitä vahvempikin -- vein 18kk ikäisen ja ostohetkellä kalliin virtalähdeviallisen laitteen huoltoon. Mutta kyllä siitä piti pari päivää vääntääkin heidän kanssaan, ennen kuin huolto järjestyi.

        Nyt laite on toiminut useita vuosia moitteettomasti, joten siltä osin asia on kunnossa, mutta ei tällaisesta pitäisi joutua kuluttajansuojalain vallitessa taistelemaan. Pienellä varauksella olen suhtautunut kyseiseen liikkeeseen sen kokemuksen jälkeen.


      • Ensi kerralla palauta se laite saman tien. Ei tarvitse selitellä...

        Jos taas yrititte saada rahaa tuosta mokasta (oli kenen oli), on täysin ymmärrettävää, että kauppias vänkää vastaan minkä voi. :)

        Minulla ei ole mitään huonoja kokemuksia verkkokaupasta, jos nyt ei hyviäkään. Olen kuitenkin firman kanssa asioinut kymmenkunta vuotta useammankin kerran, alkaen Kutojantien toimipisteestä joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla... Onhan sillä toki firmana hieman erilainen toimintatapa kuin vaikkapa lähialepalla, mutta samoja lakeja nuo noudattavat.


      • Anonyymi

        Samoja kokemuksia Pirkkalan verkkokauppa.comin kanssa. Sieltä ostamassani tuotteessa oli virhe ja ensimmäisellä kerralla tuote vaihdettiin samanlaiseen uuteen, mutta pian sama virhe toistui eli kyse oli rakenteellisesta virheestä, joten rahat olisi lain mukaan putänyt paluttaa mutta verkkokauppa.com ei suostunut tähän vaan antoi lahjakortin, joka vanhentui pian ja menetin rahani. Tämän jälkeen yli 10 vuoteen en ole ostanut verkkokauppa.comista mitään enkä tule ostamaan, vaikka jopa ilmaiseksi jotain sieltä tarjottaisiin.


    • ex-asiakas

      En menisi verkkokauppa.com töihin aseella uhatenkaan. Samantien voisin ryhtyä mummonryöstäjäksi, heillä kun tuntuu olevan samat moraalit. Käytös kuulosta nimenomaan paikan "työn"tekijältä. Verkkokauppa.com on menettänyt useita asiakkaita tänävuonna ja kaiken kuulemani perusteella menettää ensivuonnakin kunnes konkurssi kuoppaa moisen jätekasan.

      • Musta Gigantti

        Näyttää siltä että firman johdossa on joku psyko, ja tämä on sitten hankkinut keskijohdoksi pelkureita ja pikkuhitlereitä persettä nuolemaan sekä alaisia että asiakkaita potkimaan. Tällä tavoin psyko saa kiksit. Ihan sama, tuonne ei tarvitse enää mennä.


    • Neverever

      Terveisiä vittupäille sinne verkkikseen, erityisesti valehtelevalle reklamaatiopäällikölle.

      • Anonyymi

        Verkkokaupassa ei ole mitää v.päitä kivaa porukkaa ja kivoja esimiehiä jne


    • eräs ex-asiakas
      • Anonyymi

        Verkkokauppa com, kierrä se kaukaa.


    • Anonyymi

      Ei yksi pääsky kesää tee & aina on joukossa musta lammas(kauppa mikä tahansa), ja älä osta sikaa säkissä.

    • Anonyymi

      Jos vertaan muita työpaikkoja missä olen ollut
      niin Verkkokaupan laitan etusijalle.palkka tulee.
      Hyvä työnopastus,kivat työkaverit .Esimiehet ja johto
      asiallisia mukavia Hyvä työpaikka.

    • Anonyymi

      Tää firma on kasvanut liian nopeasti ja jättänyt kouluttamatta henkilöstöään etenkin johtamisessa. Kasvu tietysti hieno asia mutta aika oleellisia asioita samalla sivuutettu. Taitoja voi hetkellisesti kenties opettaa ja tätä yrittävätkin, mutta asenteita eikä kulttuuria voi korjata.
      Perustaja-ajoilta jäänyt todella erikoiset käsitykset työnteosta ja johtamisesta. Paljon edelleen ns vanhoja esimiehiä jotka ”kasvaneet” firman sisällä. Todennäköisesti muuta kokemusta tai koulutusta ei heillä olekaan. Ovat sitten reppanoita kun joutuvat muualle. Välipomot kiusaavat ja nauttivat epäselvyyksien luomisesta, kuppikuntia ja syrjintää piisaa.
      Tämä putiikki kompuroinut pahasti perusasioissa, luultu että tehneet erinomaista työtä ja ylpistyneet kun verkkoasiointi sopivasti kasvanut. Kulttuuriperinnön takia vaikea paikka sopeutua nykyihmiselle ja tästä syystä vaikea nähdä runsaan ruusuista tulevaisuutta.

      • Anonyymi

        Hiiriä ja ihmisiä:
        Georgen ja Lennien, tarina oli myös traaginen 1930-luvun laman aikana. Lennie on vaikeasti kehitysvammainen. Tapahtumapaikkana on maatila muutaman kilometrin päästä Soledadista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      194
      4538
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      254
      2550
    3. 133
      1677
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      201
      1259
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      83
      1110
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1094
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1037
    Aihe