Kani sairaus/kuolema

Nimetön

Haluaisin kysyä vaan että tietääkö joku mikä sairaus kanillani oli kun se kuoli.
Elikkä 2v pirteä näyttely luppakorvakani,hyvin ihmisläheinen, seurana puol vuotta vanha luppakorvakani jonka kanssa hyviä kavereita oli.
Iso häkki ja sieltä pääsi vielä huoneen lattiallekkin pomppimaan. hieman ylipainoinen.
Ruoaksi sai porkkanaa,pellettejä,kuivaheinää(tuoretta kesällä)
perunaa,välillä kurkkua.
Ensimmäisenä sairauden oire päivänä se makoili apaattisena lattialla koko päivän antoi silittää.
Toisena päivänä makoili vieläkin apaattisena lattialla mutta nyt kun yritti päätä silittää niin käänsi aina vaan päätä toiseen suuntaan.
Ja kolmantena päivän aamulla ennen kouluun lähtöä oli siirtynyt koppiin makoilemaan.(vieläkin samat oireet).
Ja kun illalla tulin kotiin menin tervehtimään kaneja niin ihmettelin miksi se makasi kasvot nurkkaan päin jäykkänä.
Tökkäsin sitä hieman että se huomaisi mut niin sitten säikähdin: se oli kuoleman kankea ja sen turkki oli kostea.
No nyt se on tuolla pihalla haudattuna :'(
Jäi vaan vaivaamaan että mikä sen näin nuorena tappoi. Kiitoksia vastauksista etukäteen.

19

2489

Vastaukset

 • Suolistotukos voisi olla mahdollinen. Kun kanillamme sellainen oli niin annettiin lääkeruiskulla ananasmehua ja hierottiin vatsaa ja se auttoi.

 • Et sitten viitsinyt sitä eläinlääkärille keikuttaa? Mutta tuo suolistotukos on erittäin todennäköinen syy.

  • samaa ajattelin minäkin, miksi ihmeessä et hoitanut kaniasi lääkäriin?


  • ettet vienyt kaniasi lääkär... kirjoitti:

   samaa ajattelin minäkin, miksi ihmeessä et hoitanut kaniasi lääkäriin?

   en hoitanut lääkäriin koska se oli aikaisemminki ollut syyttä suotta masentunut pari päivää.
   P.S. en ole varma tuliko tämä viesti kahteen kertaan kun kone sekoilee.


  • Nimetön kirjoitti:

   en hoitanut lääkäriin koska se oli aikaisemminki ollut syyttä suotta masentunut pari päivää.
   P.S. en ole varma tuliko tämä viesti kahteen kertaan kun kone sekoilee.

   Lääkäriin olisi pitänyt viedä jo aiemmin!!!!!!!!
   Kani ei ole masentuneena paria päivää, ilman että sillä on fyysisiä vaivoja! Voi hurja, toivottavasti kaikki ottavat tästä opikseen :(((


 • suolistotukos kun mun kani kuoli niin sillä oli myös ripuli muuten samat oireet.

  • joo varmaan suolistotukos.

   ärsyttää nuo tollaset "oisit vieny lääkäriin!" , SE NY ON JO MYÖHÄÄSTÄ. kyllä varmaan on muutenki omistajalla surua , tuskaa jne, ettei tarvi lisätä sitä olemalla jälkiviisas ! ja en väitä, etteikö olisi ollut järkevää hakea aiemmin tietoa / viedä lääkäriin.

   otan osaa suruusi


 • Ite löysin kans tänä aamuna kanini kuolleena häkistä. Se oli käynyt eläinlääkärissä, oli tähystetty suuhun ja otettu röntgenit. Hammaspiikit poistettiin, ja suolisto oli epätavallisen täynnä, eli kanillani oli kai joku suolitukos ollut, vaikka kyl sieltä jotain uloski tuli.. Lääkkeitä sai ja muutenki pakkoruokittiin ja juotettiin. Mut ei auttanut.. =( No, en ajatellu varastaa keskusteluasi.. =) Luultavasti suolitukos ollu syynä kanisi kuolemaan, jos olisi ollut hammaspiikkejä niin olisi varmaan narskutellut hampaitaan.. Ja vielä mun kommenttia tästä "Mikset vienyt eläinlääkäriin!!?" Ensinnäkin, ei sitä aina osaa aluksi ottaa niin tosissaan, ajattelee vaan et kyllä se siitä. Ja toiseks, ei kaikilla oo joka päivä mahdollisuutta viedä eläinlääkäriin. Meilläki piti miettiä et miten kyyditys järjestetään, koska toine auto oli mun veljillä lainassa..

  • tuli vaan mieleen, et kaneillakin on masennuksia... Yleensä vain päivän-kaks, mut nii..
   Otan osaa :`( Kanin menettäminen on kauheata!!!


  • joo joskun kanit kuolee ilman varotuksia aina ei eläin lääkäriin pääse edes pikasesti ehkä siellä ytimessä 24 h lääkäri päivystys maaseudulla saattaa joutua odottamaan useampia päiviä hammaspiikeissä viikkokin helposti.kaverin koiran joutui tappeluun ja raadeltiin. päivystykseen olisi päässy seuraavana aamuna 10 tuntia odotuksella mutta koira kuoli tuntia ennen eläinlääkärille pääsyä.pienet kanit toiset luppakorva jos eivät syö voivat pienenpainonsa takia menehtyä päivässä.ja valitettavasti eläin lääkärit eivät voi kaikissa tapauksessa tehdä mit


 • mun kani on tyttö. se on vasta n. 1 ja puol vuotta vanha. nyt se on ollu masentuneena tän päivää. mitä teen? voiko tehdä mitään ennen lääkäriin menoa? se tuijottaa vaa samaa kohtaan häkissään. nyt ku se pääs juoksentelemaan olo-huoneeseen niin se juoksi aikansa mutta pysähtyy aina välillä n.10 minuutiksi tuijottamaa jotain kohtaa ja paikoilleen. mikä kanillani on suolitukos vai onko se masentunut? auttakaa !

  • onko kani juonut syönyt pissanut kakannut normaalisti... kyllä tietää heti jos ei papanoita ole että nyt on tukos .taikka ei pissi silloin on kiire ja jos ei syö vuorokauteen kuolee. eli maalaisjärkeä kiitos. saattaa olla turhautunutkin ei kanit aina loiki ja hääri samalla tavalla eihän ihmisetkään ...mielialat vaihteleepi


 • Mun kani makaa samassa kohassa joka päivä nuelee mua ainakun otan syliin näyttää kun se nukkuis aina kun menen huoneeseen niin kani juoksee äkkiä mun luo ja pitää tämmöstä ääntä hm hm hm ja kaivaa iloisena mattoa mutya mikä siinä on että samassa paikassa pitää olla aina

 • Mun kani alko olla apaattinen pari päivää sitten. Huomattiin, että laihtunut myös paljon. Ja tänään se alko kakkia verta. Pitäisi viedä lääkäriin tutkittavaksi, mutta se tulisi kalliiksi. Kanini on jo 6v. Varmaan pitäisi lopettaa.:'(

  • Jos että viitsi lääkäriin viedä tutkittavaksi koska "tulisi kalliiksi" niin älkää enää koskaan ottako mitään lemmikkiä. Eläinrääkkäystä sekä rikkoo eläinsuojelulakia olla hoitamatta sairasta lemmikkiä ja tutkituttamatta mikä sitä vaivaa.


  • herranjestassentäs kirjoitti:

   Jos että viitsi lääkäriin viedä tutkittavaksi koska "tulisi kalliiksi" niin älkää enää koskaan ottako mitään lemmikkiä. Eläinrääkkäystä sekä rikkoo eläinsuojelulakia olla hoitamatta sairasta lemmikkiä ja tutkituttamatta mikä sitä vaivaa.

   Sanamuotoosi on pakko ottaa kantaa; ei ole laitonta olla hoidattamatta, mutta on laitonta olla hankkimatta jonkin sortin apua, vaikka se sitten olisi lopettaminen. Nikin Kaninomistaja tapauksessa alkaa olla jo todella lähellä, että lakia rikotaan, kun pari päivää ollaan vain ihmetelty toisen hiljalleen kuihtumista pois. Kannattaa miettiä, miltä itse tuntuisi samassa tilanteessa kitua kuoliaaksi muiden vain katsellessa vieressä. Eli eläinlääkäriin on mentävä, vaikka sitten vain lopetukseen.


  • herranjestassentäs kirjoitti:

   Jos että viitsi lääkäriin viedä tutkittavaksi koska "tulisi kalliiksi" niin älkää enää koskaan ottako mitään lemmikkiä. Eläinrääkkäystä sekä rikkoo eläinsuojelulakia olla hoitamatta sairasta lemmikkiä ja tutkituttamatta mikä sitä vaivaa.

   Täällä maalla ne ammutaan. Anteeksi kukaan ei ymmärtänyt kun itse vein sairaan kanin lääkäriin. Ja kani huononee nopeesti.
   Me jännitettiin päivä jääkö henkiin. Eläinlääkäri ei antanut paljoa toiveita mutta jäi.. nyt vaan lahtuu vaikka syö. Korvapunkki vei nopeesti huonoon kuntoon


  • herranjestassentäs kirjoitti:

   Jos että viitsi lääkäriin viedä tutkittavaksi koska "tulisi kalliiksi" niin älkää enää koskaan ottako mitään lemmikkiä. Eläinrääkkäystä sekä rikkoo eläinsuojelulakia olla hoitamatta sairasta lemmikkiä ja tutkituttamatta mikä sitä vaivaa.

   Kallista on suhteellista.Meillä oli neljä kania talossa,Yksi poika sairastui ja käytiin Helsingissä tutkimuksissa,mitään ei voitu tehdä.Ei annettu lopettaa vaan hän toli kotiin ja eli
   6kk onnellista elomää,soi särkylääkettä.Yhtenä iltana hän oli sohvalla katsomassa tv'tä
   ja kuoli yhtäkkiä.Hänen hoitoon käytettiin 1000€, eikä harmita.
   Muutkin kanit ovat maksanneet, mitä väliä kunhan ne voi hyvin
   Kaj Turun nurkilta


 • Itselläni oli kani kun olin neljän vanha ja se eli n. 5 vuotiaaksi, kunnes huomattiin että se näytti kärsivältä kun hyppeli ja jotain vikaa lonkasta löytyi ja lopetettiin. Toisen kanin hampaat kasvoivat liian isoiksi liian nopeasti ja sekin lopetettiin. Otan osaa. Se on aina surullista kun rakas lemmikki kuolee.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.