Lapsen itsetyydytys

jose1981

Olen oikeasti todella epätoivoinen.Please auttakaa!

Tyttäreni on kesäkuussa 6 vuotta täyttävä hyvin kehittynyt lapsi. Takana ero lapsen isästä 2,5 vuotta sitten. Lapsi otti silloin sen hyvin, eikä silloin oireillut mitenkään. Nykyjäänkin perheelämämme on hyvällä tolalla. Meillä ei koskaan huudeta, eikä käytetä fyysistä väkivaltaa.

Nyt tyttäreni on jokin aika sitten alkanut harrastamaan itsensä tyydyttämistä. Hän jää siitä kiinni päivittäin. Olen yrittänyt keskustella asiasta ja kertoa ettei sellaista ruukata tehdä. Hän ei edes häpeä sitä. Minusta se ei ole normaalia tutustumista omiin värkkeihin. Äitinä se tuntuu erittäin oksettavalta kun oma lapsi sellaista tekee. Auttakaa miten sen saa loppumaan?? Mikä ihme sitä lasta vaivaa?? En oikeasti tiedä enään mitä teen? Puhuminen ei auta, kieltäminen vielä vähemmän. Kiitos jo etukäteen jos jollakin sattuisi olemaan ideoita.

19

2763

  Vastaukset

  • Kyllä saatava heti loppumaan mitä pidemmälle se jatkuu sen vaikeampi lasta on siitä vieroittaa.Sinun täytyy nyt järjestää niin ettei lapsesi saa tilaisuutta olla yksin missään.Ja pidettävä hänet keinolla millä hyvänsä muissa touhuissa herätyksestä nukkumaan menoon.Ja keksittävä jotain tekemistä joka saa hänet iltaan mennessä sen verran väsyneeksi ettei hänen ajatuksensa lipsu moiseen.Ei ole piloilla vaikka antaisit jonkun mojovan rangaistuksenkin kun hän siitä kiinni jää,älä anna lapsesi nukkua omassa huoneessa tai poista vaikka lasten huoneesta ovi. Mikäli tämä haittaa lapsen nukkumista on se tällä haavaa pienempi paha silloinhan hän on seuraavana iltana vain väsyneempi ja pysyy erossa tuosta touhusta.Jos sitä ei nyt saada lapsuudessa loppumaan heti alkukättelyssä se voi olla ikuisesti mahdotonta.Itse puuhasin tuota mukulana ja lopetin sen vasta aikuisuudessa mutta helppoa se ei ollut.Pistäpä kuule googleen sellainen haku kuin Niilopedia se on kai vissiin vitsisivustoksi tarkoitettu irvimään uskonnollisella puritanismilla mutta silti sieltä löytyy kappale, jossa annetaan käyttökelpoisia käytännön vinkkejä lapsen vieroittamiseen tuosta harrastuksesta.Ja uskon niitä itse luettuani että ne kyllä toimivat käytännössä,siellä muunmuassa mainitaan nekin vinkit jotka annoin tuossa edempänä.

   • Että oikeen pitäs pakolla kitkeä normaali asia? Siinä ei ole tasan mitään väärää että lapsellakin on seksuaalista mielihyvää, sellasia juttuja vaan ei muiden silmissä tehdä.


   • ,,,,, kirjoitti:

    Että oikeen pitäs pakolla kitkeä normaali asia? Siinä ei ole tasan mitään väärää että lapsellakin on seksuaalista mielihyvää, sellasia juttuja vaan ei muiden silmissä tehdä.

    Se on ja sillä selvä se voi johtaa pahoihin ongelmiin tiedän sen ihan kokemuksesta.Se voi olla vaan pirun vaikeaa kun ei pienelle lapselle saa selitettyä sitä miksi se on paha asia.jos muuta ei voi on lasta ainakin kavatettava siihen suuntaan, että hän alkaa vanhemmiten ymmärtää ettei se ole sopiva harrastus.Silloinkin siitä vieroittuminen voi olla vaikeaa keho kun osaa vaatia sitä mistä on tottunut saamaan mielihyvää.Eikö täältä löydy minun lisäkseni ketään muuta joita asia vaivaa joka ei sitä hyväksy voi luoja!!!!!!!!!!!!.


   • almasty kirjoitti:

    Se on ja sillä selvä se voi johtaa pahoihin ongelmiin tiedän sen ihan kokemuksesta.Se voi olla vaan pirun vaikeaa kun ei pienelle lapselle saa selitettyä sitä miksi se on paha asia.jos muuta ei voi on lasta ainakin kavatettava siihen suuntaan, että hän alkaa vanhemmiten ymmärtää ettei se ole sopiva harrastus.Silloinkin siitä vieroittuminen voi olla vaikeaa keho kun osaa vaatia sitä mistä on tottunut saamaan mielihyvää.Eikö täältä löydy minun lisäkseni ketään muuta joita asia vaivaa joka ei sitä hyväksy voi luoja!!!!!!!!!!!!.

    Tuo itsetyydytyksen kieltäminen olisi ihan yhtä luontevaa, kuin jos sinulta kiellettäisiin lämpimien suihkujen ottaminen, seksi miehesi kanssa, vessassa käynti tai juominen.

    Itsetyydytys on yhtä luonnollinen osa lapsuutta ja ihmisyyttä kuin kakkiminen. Jos ei pysty lapsen kasvamista aikuiseksi hyväksymään on parasta jättää lapset tekemättä. Vanhempien tuomitseva asenne lapsen seksuaalisuutta kohtaan altistaa lapsen erilaisille psyykkisille ongelmille ja hyväksikäytölle. Lapsi on hyväksyttävä itsetyydytyksineen.

    Ajattele; tuo suloinen lapsesi tulee jo mahdollisesti reilun kymmenen vuoden kuluttua harrastamaan ihan seksiä!


  • ja etä hän EI SAA antaa muitten koskea paikkoihinsa, ei kenenkään vieraan.
   Jos on vaikka ylikehittynyt seksivietti, niin pulassa on jos et neuvo!
   mene lääkäriin asian kanssa, eläkä usko mittään vitsisivuja!

  • Itsetyydytyksen aloittaminen kuuluu normaaliin lapsuuteen. 6v tyttö on aivan keskimääräisessä iässä itsetyydytyksen aloittaakseen. Jo tyttövauva voi saada orgasmeja.

   Sinun tulisi hankkia apua itsellesi. Lapsen seksuaalisen kehityksen ajatteleminen oksettavana on lapsen henkisen kehityksen kannalta musertavaa.

   Itsetyydytys on epänormaalia vasta sitten kun se alkaa häiritä arkisia toimintoja.

   Tässä tietoa:
   Tytöstä nuoreksi naiseksi
   Leikki-iässä tyttö usein löytää omat sukupuolielimensä ja niiden koskettelun mielihyvää tuottavina ruumiinalueena. Useat lapset oppivat masturboinnin jo tässä iässä. Lasten nk. Lääkärileikit ovat tavallisia. Näissä leikeissä lapset saattavat esim. vertailla sukupuolielimiään ja niiden toimintoja. Lapselle on hyvä kertoa, että hänen sukupuolielimensä ovat hänen omansa ja että hänellä on oikeus hämmentävissä ja pelottavissa tilanteissa suojata itseään. Jos lapsi käyttäytyy yliseksuaalisesti tai hänellä on esim. pakonomaista ja muita häiritsevää masturbointia, on syytä pyrkiä selvittämään ammattihenkilöiden avulla lapsen tunne-elämän tuen tarve.

   Tytön keho saa naiselliset tunnuspiirteensä n. 12 – 19 vuoden välillä. Puberteetin alkamisen ulkoinen merkki tytöllä on rintojen kasvun alkaminen. Joskus puberteetin ensimmäinen merkki voi myös olla häpy- tai kainalokarvoituksen ilmaantuminen. Murrosikäisellä tytöllä myös jalkojen ja kainaloiden hikirauhaset toimivat vilkkaasti ja koko vartalon pesusta on syytä huolehtia päivittäin. Murrosiän myötä myöskin pituuskasvu kiihtyy ja valkovuoto lisääntyy. Ristiriitojen, epävarmuuden ja kasvukipujen lisäksi nuoruus on kuitenkin parhaimmillaan myös omiin tunteisiin tutustumista, oman ruumiin hyväksymistä ja oman seksuaalisen tietoisuuden lisäämistä. Itsetyydytys seksuaalisine fantasioineen on oivallinen tapa tutustua omaan seksuaalisuuteensa sekä sukupuolielinten toimintaan.

   Kuukautisten alkaminen saattaa olla nuorelle naiselle hyvin voimakas kokemus, sillä eräällä tavalla lapsuus alkaa jäädä taakse ja edessä on kasvunaika nuoreksi naiseksi. Kuukautisten alkaminen ja niiden hyväksyminen osaksi naisen elämää on yksi naisena olemiseen kuuluvista kehityshaasteista. Myöskin rintojen kasvuun liittyy nuorella naisella monenlaisia tunteita. Onkin hyvä tutustua omaan ruumiiseensa sekä näin myös edistää ja huolehtia oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin turvaamisesta. Lapset jotka ovat sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan moninaisia, saattavat ilmentää ominaisuuttaan usein jo lapsuudessaan tai nuoruudessaan. Sukupuolisuuden ja/tai seksuaalisuuden moninaisuuden salliva kasvuilmapiiri lapsuudessa saattaa vaikuttaa merkittävällä tavalla siihen, kuinka lapsi kasvaa hyväksymään itsensä.

   Nuoruudessa herää usein myös kiinnostus hankkia seksuaalisia kokemuksia toisten ihmisten kanssa. On varsin tavallista, että nuori nainen kokee seksuaalista kiinnostusta nuorten miesten ohella (tai sijaan) naisiin. Lämmön, läheisyyden ja rakkauden tunteiden opettelu tapahtuu ajan kanssa, sillä kasvaminen, myös seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen jatkuu koko elämän. Itselle on hyvä antaa aikaa tutustua omaan seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen.

  • Mun lapseni nyt 11v on tyydytellyt itseään aika pienestä. Aluksi myöskin yritin saada hänet lopettamaan, vaikka tiesinkin että on ihan normaali asia. Nykyään kai sitten tyydyttelee kun on yksin, kun olemme keskustelleet asiasta ja sovimme että sitä ei tehdä muiden nähden (vieraiden).

  • Kieltääkö joku sinulta itsesi tyydyttämisen, onko masturbointi oksettavaa? Miksi?

   Lapsen itsetyydytys on täysin normaalia, ja normaalin kehitysken kannalta on hyvä että hän sitä tekee, tutustuu omaan itseensä ja ruumiinsa toimintoihin. Älä estä häntä, älä kiellä, älä anna ymmärtää että hänen oma ruumiinsa on "oksettava". Sillä varmistat vaikean suhtautumisen seksiin ja seksuaalisuuteen tulevaisuudessa.

   Anna lapsen olla lapsi, ja kehittyä kuten lapsen kuuluu. Älä samaista omia estojasi lapseen!! Hän on niihin täysin syytön.

   Puhu neuvoalssa asiasta, jos et meitä usko. Voit myös googlata aihetta, se kertoo sinulle jo paljon.

   ***

  • nyt sinun on itse muutettava asennettasi. miksi
   sanot lapselle että "sellaista ei ruukata" tehdä koska kyllä sitä melkein jokainen ihminen on harrastanut enemmän tai vähemmän.
   käyttäytymiselläsi saat aikaan sen että tytöllesi tulee syyllisyydentunteita ja huono itsetunto. se taas myöhemmin johtaa ongelmiin parisuhteissa.

   olisi hyvä jos voisit lapselle selittää että hänen vartalo on hänen omansa. ja että sinulla itselläsi on vaikeuksia suhtautua asiaan normaalisti. ja siksi et ole tiennyt että miten asiaan suhtaudut. kerro vielä että hänen ei tosiaankaan pidä sitä hävetä.

   tuo yksityisestä puhuminen on seuraava asia.
   sanot tytöllesi että kun hän tahtoo sellaista tehdä niin se pitää tehdä omassa huoneessa.
   se ei tarkoita sitä että sitä pitää salata (siis että siitä ei saisi puhua) vaan että sellainen on yksityisasia. sinun pitää opettaa lastasi kunnioittamaan omaa vartaloa ja sinun pitää oppia kunnioittamaan lastasi.

   itsetyydytys voi huolestuttaa silloin jos lapsi tekee sitä toisten läsnäollessa tahallaan.
   tai kun sitä tehdään hyvin useita kertoja päivässä pitemmän aikaa. silloin kannattaa ottaa yhteyttä ulkopuoliselle ammattilaiselle.

  • Puhutaan unnuttamisesta. Meillä yksi tytöistä tehnyt sitä pienenstä asti. Kouluiässä sanoin ettei tehdä muiden aikana, kun rupesi käymään kavereilla yökylässä. Ei saa kieltää, ei moittia! Tottakai saa unnuttaa, mutta kuten nenänkaivelu yms opetetaan lapselle ettei ole kohteliasta tehdä sitä muiden aikana.

   Jännä kyllä että se on minulle kiusallisempi asia kuin poikalapsen pippelintutkiminen...

  • joo meillä sama ongelma

  • Pilaat lapsen tulevan seksielämän jos opetat että itsetyydytys on asia jota ei saa thedä ja pitää havetä. kaiken maailan juntteja..

  • JA SINÄ KOMMENTTEINISI PILAAT KOKO PALSTAN!!!!

  • Eikös tuo voi aiheuttaa karvojen kasvamista käteen ja pahimmiillaan sormien irtoamisen? Olisi ikävää, jos kävisi noin.

  • Jos asia vaivaa sinua kehottaisin ottamaan yhteyttä johonkin lastenpsykiatriseen yksikköön tai perheneuvolaan. Usein tuollainen lapsen jatkuva itsetyydytys on merkki ahdistuneisuudesta. Ei auta asiaa, että lasta kieltää, päinvastoin. Olisi hyvä, jos asiasta voitaisiin keskustella asiallisesti ja lapsi saisi asiantuntevaa apua, jos esimerkiksi itsetyydytys on oire ahdistuksesta. Lapsi siis purkaa ahdistustaan tuolla itsetyydytyksellä.

  • Masentavia vastauksia osalla ja oikein inhottavasti osa hyökkää heti aloittajan kimppuun. Äiti on äiti vaikka voissa paistais ja selvästi vain huolissaan lapsestaan! Älkää hyvät ihmiset heti tuomitko/haukkuko aloittajaa.. Vaatii rohkeutta ottaa edes näin arka asia esille! Paha mennä sanomaan mikä olisi oikein ja mikä ei, mutta mielestäni kyllä kuulostaa hyvin nuorelta lapselta jopa tollaiseen.. Tiedän kyllä, että lapset tutkivat itseään, mutta emmehän me täällä netissä näe mikä se todellinen tilanne siellä aloittajan kotona on! Tämä nyt on hyvin kaukaa haettua, mutta entä jos, lapsellasi on joku oikeasti hätänä?? Oisko hyvä käydä perheneuvolas tai jossain ihan varmuuden vuoksi. Kyllähän se normaali asia on, mutta en minäkään haluaisi että omat lapseni tätä tekisivät julkisesti... Entäs sitten kun he ovat aikuisia, leimataanko heidät itsensäpaljastelijaksi, yleisillä paikoilla vemputtajaksi vai miksi??!! Kyllähän niitäki on tässä maailmassa. Muuan tuttavani kertoi vähän saman kaltaisesta tilanteesta... Lapsi siis matki orgasmin ääntelyä ihan suruitta vaikka paikalla olisi ollut itse paavi. Asiaa tutkittiin ja selvisi, että ex mies katselee pornoa. Omien sanojensa mukaan tyttö oli yllättänyt hänet kesken katselun ja siksi alkoi tätä matkimaan.. Mutta kuten muutama täällä hienosti kirjoittikin ilman että haukkuivat sinut pystyyn, olen samaa mieltä, että asia on ihan normaali, mutta ehdottomasti yrittää saada tyttö ymmärtämään ettei muitten nähden näin voi tehdä! Ja käy siellä perheneuvolassa, he varmasti ovat siellä viisaampia. Äläkä kaunistele totuutta vaan kerrot sen niin niikuin se on, saat apua aivan varmasti :) kaunista kesää sinulle ja toivottavasti asiat selvenee! Tsemppiä!

  • Meillä pojan(7.V) ollu pari vuotta itsetyydytystä ensiksi olin siitä hämilläni ja päiväkodistakin huomautettiin asiasta mutta se kuuluu asiaa meillä sovittiin pojan kanssa että voi tehdä kunhan muut ei huomaa ja sen jälkee sitä harvemmin tehnyt välillä kun pojalla vaikeampaa rupee hinkuttamaan enemän itseään mutta jokaisella meillä on herännyt jossain vaiheessa seksuallivietti ja ton ikäinen ei tajua vielä mitä se tarkoittaa jollain vietti on vahvempi jollain vähempi se kuuluu elämää sopikaa säännöt missä sitä saa tehdä ja missä ei.

  • Se ei oo outoa lapsi tutustuu itseensä sama niinkukn tässä on nenä tässä silmät tässä käsi tässä pimppi, kun se koskee pimppiä niin se tuntuu hyvältä siks se tekee sitä sitä kutsutaan unnutukseksi kaikki lapset tekee tota ei orgasmiin asti mutta hinkaa ett tuntuu vähän höpöltä.

   Mä eka kerran muistan olin 7v niin löysin pippelin yhtenä aamuna vaan ja unnutin niin kauan että mun pussit tyhjeni tuntui vaan niin hauskalta kokoajan hauskemmalta ja hauskemmalta en halunut lopettaa

   • Ja toki ei sitä tartte tehdä sehän tulee yöllä kun tarttee


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2679