Karpela: "1 ammattisotilas =

10 varusmiestä"

Karpela varusmiehistä:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1642805

Oikealla linjalla.

Itsekin olen hänen kanssaan samaa mieltä, että armeijamme tarkoitus ei ole olla Suomen suurin kuntokoulu vaan vastata Suomen puolustuksesta.

Ajatella, että kenraalikunta ei tätä ymmärrä, mutta entinen kulttuuriministeri ja Miss Suomi kyllä.

16

1619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasdadsasd

      Kyllä Karpela puhuu kerrankin asiaa, palkka-armeija vaan Suomellekin.

    • Intti läskix

      Kun nyt Islanti on pyytänyt Suomea rajojensa turvaamiseen, eiköhän siis lähetetä sinne yhden ammattilentäjän sijaan kymmenen läskiä varusmiestä maapostissa?

    • Mikko Mooses

      Jos tykkipatterissa on kuusi tykkiä ja minimimiehitys tykillä on kolme miestä, tarvitaan, patterissa vähintään 18 miestä, että voidaan edes jotenkin ampua tulimuotoja. Ammattisotilaiksi muutettuna tämä tarkoittaisi siis noin kahta miestä. Yksi mies siis ampuisi kolmella tykillä. Jotenkin tuntuu, että sellaisia miehiä ei maailmassa kovinkaan montaa ole. Näiden miesten pitäisi vieläpä pystyä ottamaan kehoonsa kahdeksan luotia sen vaikuttaman mitenkään toimintakykyyn. Jotenkin epäilen Karpelan asiantuntemusta tässäkin asiassa.

      • Sivarimajuri

        Ja suomella riittää tykkejä näin suurelle reserville? Ei todellakaan. Luonnollisesti miehiä otettaisiin sinne missä niitä niitä tarvitaan. Pienempi armeija tosin tarkoittaa vähemmän tykkejä.


    • 1235678

      Kun sotilaiden määrä vähenee niin kantahenkilökunnalta lähtee työpaikkoja. Ja siksi armeija jauhaa paskaa ja valehtelee Suomen kansalle, koska ovat vellihousuja ja ajattelevat vain omaa etuaan eivätkä Suomen etua.

      • 44774

        Karpela puhuu asiaa, täysin samaa mieltä hänen kanssaan. Karpela elää nykymaailmassa, toisinkuin ihmiset jotka pitävät Venäjää uhkana.

        Asevelvollisuus on aikansa elänyt systeemi, ja vain orjat ja idiootit jotka eivät osaa hakea vapautusta käyvät sen.


    • ...

      "Pitää ainakin uskaltaa pohtia ääneen, pitäisikö Suomenkin mennä Ruotsin tavoin kohti palkka-armeijaa."

      Joo ruotsistahan tässä kannattaa ottaa mallia. Ruotsin armeija on täysin KV hörhöilyyn keskittynyt asekerho, jolla ei ole mitään todellista kykyä puolustaa omaa maaperää.

      "- Tosipaikan tullen yksi motivoitunut ja huippukoulutettu sotilas vastaa kymmentä vastentahtoista varusmiestä."

      Kuinka moni reserviläinen ei halua puolustaa Suomen itsenäisyyttä?

      Tuo sotiminen ei nykyisillä aseilla vielä kovin monimutkaista ole. Siihen ei tarvita "huippukoulutettua sotilasta". Ainoat sotilaat, joiden tarvitsee tai ainakin olisi hyvä olla hyvin koulutettuja ovat joukkueiden/jaosten johtajat ja siitä ylöspäin. Ryhmänjohtajille riittää se vuoden inttiaika ihan hyvin. Miehistölle riittää puoli vuotta, tietyissä aselajeissa varmasti vähempikin.

      "- Armeijan tarkoitus ei ole olla Suomen suurin kuntokoulu vaan sotataitojen opettaja, Karpela kommentoi Iltalehdessä."

      Ehkä se olisi hyvä kakkostehtävä, jätetään ne KV hörhöilyt vaikka sijalle kolme. Kyky liikkua omilla jaloillaan on kohtalaisen oleellinen osa nykyaikaista sotaa, kun hevosia ei ole jakaa joka miehelle (sitä se puolustusvoimien modernisointi teettää).

      • Asdertson

        ("- Armeijan tarkoitus ei ole olla Suomen suurin kuntokoulu vaan sotataitojen opettaja, Karpela kommentoi Iltalehdessä." )

        "Ehkä se olisi hyvä kakkostehtävä... Kyky liikkua omilla jaloillaan on kohtalaisen oleellinen osa nykyaikaista sotaa, kun hevosia ei ole jakaa joka miehelle (sitä se puolustusvoimien modernisointi teettää). "

        -Tulisiko armeijan kantahenkilökunnasta siis "personal trainereita" varusmiehillemme? Pelkäänpä että heillä ei ole siihen:
        1. halua, 2. kykyä, 3. koulutusta, 4. kuntoa

        -Mikä erityisoikeus se sitten Suomen naisilla on olla rapakuntoisia tässä "yleisen asevelvollisuuden" maassa?

        -Hevoset on viety, sillä huoleton on hevoseton poika, mutta onhan vanhat kunnon velosipeedit, joita myös polkupyöriksi kutsutaan?


    • puhetta

      Kyllähän se pitäisi tietää, että määrä korvaa laadun. Suomen joutuessa sotilaalliseen yhteenottoon, käytettäisiin ihmis-aalto taktiikka. Eli sivarit eturivistöön ja armeijan käyneet sitten taakse. Lapsilla, naisilla ja vanhuksilla tiivistettäisiin rivit. Ja sitten vain vyörymällä sen valtion päälle, joka meitä uhkaa.

    • asdasdasdetgdgsdfga

      kun venäjä hyökkää ni suomen 2000 palkkasotilasta ei voi mitään

      • minä vaan

        No eipä siinä nykyinenkään armeija yhtään mitään voi, niin mielummin kuolee ne 2000 militaristista fasistia kuin 500 000...

        Että sellasta, yksi valloittaa, toinen puolustaa...

        btw, ei taas vakuuta näiden armeijaa puolustavien argumentit


      • Siitä vaan
        minä vaan kirjoitti:

        No eipä siinä nykyinenkään armeija yhtään mitään voi, niin mielummin kuolee ne 2000 militaristista fasistia kuin 500 000...

        Että sellasta, yksi valloittaa, toinen puolustaa...

        btw, ei taas vakuuta näiden armeijaa puolustavien argumentit

        2000 ammattisotilaan jälkeen vihollisjoukot hoitelee nämä puolustuskyvyttömät miehet siltä varalta, että ovat sissisotilaita. Loput sitten laitetaan työleireille ja saavat toisen luokan kansalaisen aseman uudessa kotimaassaan (lue Venäjä). 350 000 varusmiestä on paljon isompi pelote kuin 2000 ammattisotilasta, joista kukaan tuskin on Rambon tasoisia taistelijoita.


    • Alikeisrai

      Höpöhöpö. Ei kait se ole sen pidempi peruskoulutus ammattisotilaallakaan. Tietenkin meistä on moneksi. Ainahan sinne töhöjä mahtuu, mutta suurin osa särmää porukkaa. Katsonut liikaa elokuvia. ainahan ne sotilaat ketkä näkyy telkkarissa edustamassa on sitä särmintä porukkaa, mutta on niitä töhöjä ammattisotilaitakin. Ei paljoa huvita kuunnella arvostelua semmoiselta kuka ei tiedä armeijasta paskaakaan. Ei se sotiminen niin vaikeaa ole. Siis menaat koulutuksen kannalta yhden rivisotilaan toimenkuvan oppi kyllä kuudessa kuukaudessa.
      Kantaako se ammattisotilas kymmenkertaisen määrän varusteita ja tulivoimaa. Kymmenen paria silmiä ja juoksee kuuttakymppiä. Listii komppanian verran sotilaita hammasharjalla ja lusikalla. Vähän niinki rambossa. Näin se varmaan on.

      Karpela ei häpäissyt puheellaan muuta kuin itsensä. Näytti oman tietämättömyytensä.

      • minä vaan

        Kyllä se karpela taitaa oikeassa olla että palkka-armeija on ainoa oikea ratkaisu. Ei Suomen nykyisillä puolustusvoimilla ole muuta kuin traditionaalinen (perinteeseen tukeutuva) merkitys. Fakta minkä kaikki paitsi kiihkoisänmaalliset hyväksyvät on että jos Venäjä iskee niin läpi se tulee, on meillä rajalla 2000 miestä tai 500 000 miestä. 2000-luvulla on jo isompia ongelmia kuin mahdollinen hyökkäys idästä joihin voimavaroja tulee suunnata.

        Ja oikeasti koulutettu armeija vastaa aika montaa rivimiestä joilla ei ole taitoa enää toimia. Historiassa näin käynyt useasti ja nykyään se näkyy lähinnä enää erikoisjoukoissa. Aika hyvin tuntuu mm. muukalaislegioona pärjäävän somalian merirosvoille vaikka ovat yleensä ylivoimaa edessä panttivankeja vapauttaessa.

        2000-luvulla taistelu tulee keskittymään tiettyihin pieniin alueisiin joissa merkitsee lähinnä joukkojen varustelu ja taitotaso, ei enää taistella 1000 km rajalla. Irak yms alueet valloitettiin nujertamalla muutama kaupunki.

        Kukin häpäisee itsensä joskus, mutta Karpela ei kyllä häpäissyt itseään kommentillaan. Herätkää nyt pikkufasistit jo päiväuniltanne, ei venäjän karhua enää pari pientä uusnatsi-lapuanliike-fasisti-militaristia (lue armeijahenkistä) pysäytä...


    • riittävät

      palkka-armeijaan. Verorahoista ne palkkasotilaiden palkat maksetaan, eikä suomen puolustamiseen riitä komppania eikä pari.
      Suomi tarvitsee yleistä asevelvollisuutta!!!

      • Antisivari

        Taitaa olla vallalla sellainen ajattelutapa, että "ei väliä, vaikka palkka-armeija maksaa enemmän yhteiskunnalle. Tärkeintä, ettei tarvitse mennä inttiin." itsekästä touhua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe