Aihe

SOS-RANNEKE/-RIIPUS

"Turvaa itseäsi"

SOS-RANNEKE/SOS-RIIPUS (saa myös hopeisena)

Näin turvaat itseäsi sairauskohtauksessa ja informoit auttajaasi (esim. viranomaiset, sairaanhoitoammattilaiset ... ) tekemään oikeita päätöksiä sairauskohtaustilanteessa:

rannekkeeseen laitetaan tärkeimmät diagnoosit (esim. masennus, diabetes, bipo, sepelvaltimotauti, kipukroonikko ...), tärkeimmät lääkkeet (esim. edellä mainittuihin sairauksiin ...), yhteystiedot omaisille ym. Itse siis on karsittava tiedot, jos ei mahdu esim. kaikki lääkkeet. Voi kysyä kyseistä sairautta HOITAVALTA LÄÄKÄRILTÄ, mitä lääkkeitä hän laittaisi SOS-passiin.

Rannekkeen päätarkoitus on kertoa auttajalle, että sen käyttäjä tarvitsee apua mahdollisissa sairauskohtauksissa eikä siis esim. rangaistusta sairaudestaan (vrt. viranomaiset). SOS-merkin nähtyään ei voi esim. sanoa: "En tiennyt hänen olevan sairas".

On kysymys sitten, mistä tahansa sairaudesta niin pitää ottaa yhteyttä lähiomaiseen, jos tiedetään, että on kyseessä sairas ihminen. Omaisen yhteystiedot löytyvät SOS-passista.

Se on siis "AVUNPYYNTÖ" MONELLA ERI KIELELLÄ.

http://www.redcross.fi/verkkokauppa/turvatuotteet/fi_FI/SOS-ranneke_2/

Olkaamme avoimia sairauksissamme - ihmisen normaaleissa sairauksissa diagnoosin jälkeen, kun tarvitsemme läheisiltämme niihin apua, tukea ja hoitoa.

"Yhdessä olemme vahvempia"

Terveisin
Sasa

3

1719

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • paikassa esillä,

   eri palstoilla. Ei silti, hyvä kun ihmisten tietoisuuteen moinen asia tulee. Ihmettelen vain että miksi juuri nyt, itselläni ollut moinen ranneke jo vaikka kuinka ja kauan

   • ranneke

    ... jos sinulla on ollut: olet edellä kävijä. Hienoa!

    Hankin oman rannekkeeni jokin aika sitten, koska olen esim. krooninen kipuinvalidi ja matkustan joskus ulkomailla (siksi "passin" monikielisyys on hyväksi). Vammani ei kuitenkaan näy päälle ja olen joskus joutunut kiperään tilanteeseen sairauksieni takia elämässäni.

    Tämä oli vasta nyt lehdessä ja siksi on hyvä "herätä myöhemmin kuin EI koskaan". Tunnen oman oloni nyt turvallisemmaksi, kun liikun vaikeahkojen sairauksieni kanssa yhteiskunnassa. Varmaan monella pitkään sairastuneella onkin jo oma passinsa. Minulla vasta nyt.

    http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Satoja ihmisiä pidetään vuosittain syyttä putkassa/1135242720642


  • sokerit_korkeella

   Että kehtaa SPR näistäkin rahastaa.

   Eikö Kelasta saa jotain vastaavaa?

   Edes itsetulostettava pohja pitäisi olla saatavilla jossain.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14841
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13450
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9083
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6488
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   238
   3807