Kuidas kasutatakse sõna 'äkki' kui sellega algatatakse lauset?
Äkki keegi saaks mind selle kummalisuse ära õpimiseks aidata?
Palun keeleõpetust
13
494
Vastaukset
- sillalailla
Äkki sa lähed siit ära..näiteks
- eestitar
.. alustatakse lauset siis, kui kutsutakse küsivas toonis kedagi midagi ootamatult tegema. Sama võib asendada sõna "ehk"-ga. Näiteks: "Äkki läheksime hoopis kinno?" või "Äkki sa tooksid mulle seda?" või samas: "Ehk läheksime hoopis kinno?"
Aga sa ju ise vastasid oma küsimusele viimase reaga ;)
Äkki ma sain su küsimusest valesti aru :P , sorry! - :)))
kuna oskad ise kasutada sõna "äkki" ?
:)- PORO®
Ma saan aru sellest (mingi "sisemine 'kielitaju'") ja tean, missugune toon neil lauseil on. Kuid...?
Äkki võtan eesti keele liiga tõsiselt?
No ma ei tea. Ma oskan vist seda piisavalt hästi juba kasutada. - sind
PORO® kirjoitti:
Ma saan aru sellest (mingi "sisemine 'kielitaju'") ja tean, missugune toon neil lauseil on. Kuid...?
Äkki võtan eesti keele liiga tõsiselt?
No ma ei tea. Ma oskan vist seda piisavalt hästi juba kasutada.Sestap ajabki naerma, et ise oskad kasutada sõna "äkki", kuid ikka küsid selle kasutamist.
Äkki sa said nüüd aru, kuidas kasutatakse sõna "sestap" ??
- küsimus:
Kummaline küsimus:
”
Kirjoittanut: PORO®
Palun keeleõpetust
Kuidas kasutatakse sõna 'äkki' kui sellega algatatakse lauset?
Äkki keegi saaks mind selle kummalisuse ära õpimiseks aidata? ”
No nii kasutagi!
??? Äkki sa oled mingi uus lollitaja siin foorumis, ilmusid kuidagi äkki? Äkki teed ka mingit teaduslikku uurimistööd? ???- minge
käkki!
- PORO®
Tänud.
-Äkki on sull gripp?
-Jätä noita-akka maalaamatta piruja seinille!!! - äkki....
Äkki on need kuradikesed mõnede siinsete kommenteerijate peas, kuna nad ei oska leida mitte midagi head Eesti riigis?
Äkki ajavad nad ise need kuradikesed oma peast välja?
Äkki muutub siis foorum puhtamaks, paremaks ja kuivemaks? - PORO® 'le
Selline jupike ongi sellest vestlusketist järele jäänud!
Kahju, et ära kustutatud on vastused sinule ja ka sinu seletus, et oled Eestis vaid hotellis ööbinud ja keele selgeks saanud Eesti keele algõppe õpikust.- aru..
et selline keeleõpe pole võimalik.
- PORO®
aru.. kirjoitti:
et selline keeleõpe pole võimalik.
Sõna 'sestap' on ka kummaline. Ta ilmuvat minu arus ainult kui alustatakse lauset - ehkki eesti keele sanajärjestys pole sama "vaba" kui soome keele oma, kus see sanajärjestys omab igasuguseid lause siseseid rõhendusi ja viiteid..
Kas see 'sestap' tähendab ainult 'nii siis' vmt? - PORO®
Hoomasin(?) (huomata viroksi?) ka, et mõned mu kommid on ära kustutatud. Terve rida vastustega vist..
Ei tea miks, äkki keegi on solvunud.
Siin ju midagi ära ei kustuta kui keegi seda ei soovi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 15211518
Riikan kukkaronnyöri on umpisolmussa
Kulutus ei lähde liikkeelle, koska kansalaiset eivät usko, että: – työpaikka säilyy – tulot eivät romahda – talous ei h1485413Epäily: Räppäri yritti tappaa vauvansa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/epaily-mies-yritti-tappaa-vauvansa/9300728 Tämä on erittäin järkyttävä teko täysin p424346Tanskan malli perustuu korkeaan ansioturvaan
Ja vahvoihin työllisyys- ja kotoutumispalveluihin. Suomessa Riikka on leikannut juuri näitä: palkkatukea, työttömyysturv1323622Anteeksipyyntöni
Jätän tähän anteeksipyyntöni sinulle, koska en voi sanoa sitä missään muuallakaan. Pyydän anteeksi, jos purkamani tuska392708Sydämeni valtiaalle
En täältä aio asioita kysellä. Haluan tuoda tiedoksesi, että pohjimmiltani en ihmisiä tahdo satuttaa ja ajattelen muiden1191916Oletko tyytyväinen
Tämän hetkiseen tilanteeseenne? Odotatko, että lähennytte vai yritätkö päästä yli ja eteenpäin?1071636Mikseivät suomalaiset kuluta? istutaan vaan säästötilirahojen päällä..
...Ihan haluamalla halutaan että maa menee konkurssiin? Ihan käsittämätöntä, ennätymäärät säästöjä sekä konkursseja sam3601596Onko Sanna menossa Ukrainaan viettämään vuosipäivää?
Kun on bongattu Varsovan lentokentältä?921481Jos oikeasti haluat vielä
Tee mitä miehen täytyy tehdä ja lähesty rohkeasti 📞 laita vaikka viestiä vielä kerran 😚1361431