Läähätys

Nuuh

Moi!

Onko muilla ollut samalnaisia suomenlapinkoiria, jotka läähättävät jatkuvasti sisällä ollessaan. Läähättäminen alkoi tosi pienenä ja sitä jatkunut nyt vuoden ikään asti. Muuten vilkas ja terveentuntuinen pentu, mutta mietityttää, voiko koiralla olla joku vikana. Auttakaa =)

7

2297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +25 asteen kämpässä.

      pitää olla alle 20 astetta tai mielummin kuten minulla 17 koko kämppä.

    • niillä tuppaa olemaan

      Meidänkin lapinkoirat läähättävät sisällä, jos lämpö on kovin paljon yli 20. 18-20 vielä menee, mutta aika viileässä tykkäävät olla.

    • on noin

      vuoden ikäinen?
      En sano että koirallasi on jokin vialla, mutta kerron oman kokemukseni ,kyseessä oli vanhempi koira joka läähätti paljon luulin että kuumuutta ,lopulta jouduin viemään koiran eläinlääkäriin ja koirallani oli paha sokeritauti.Läähätys oli kyseisellä koiralla todellakin lähes jatkuvaa ja kovaa.
      Koira läähättää myös kivuissaan.
      Jos sinusta tuntuu että läähätys ei ole normaalia vie lääkäriin.

      • eli oleile koiran kanssa vi...

        jos lopettaa läähättämisen ja on normaali turhaan eläinlekuriin.


      • -maiku

        Heips,itselläni on myös kohta vuoden ikäinen lapinkoira narttu ja sekin myös läähättää usein sisällä.Tämä on ihan normaalia eikä kannata huolestua.Rodulla tuppaa vaan olemaan niin paksu valtava turkki että siitä se johtuu.ole huoleti. :)


    • juttu täälläkin

      eli meidänkin lapinkoira nyt n. vuoden ikäinen ja ei ollut kovinkaan vanha kun alkoi läähätyksen sisällä. Ulkona ei sitten ole mitään ongelmaa ja jos sisälläkin on viileää, ei sitten niin paljoa läähätä.
      Vaikka aina sanotaan näillä palstoilla että lappari ei ole ulkokoira, olisin taas nimenomaan sitä mieltä että jos mahdollista sen kannattaa antaa olla ulkona, vaikka kellon ympäri, jos se vain haluaa, sillä sen on helpompi olla!

    • -H-

      Jos koira läähättää myös levossa (eli makuulla ollessaan, kun ei leiki tms.), niin kannattaa viedä ihan varmuuden vuoksi eläinlääkärin tarkistettavaksi. Hyvä ajankohta on tietysti rokotuksien yhteydessä kysyä tätä läähätysasiaakin.

      Huoneenlämmön ei tosiaan kannata olla kovin korkea (jo ihan energiansäästösyistä... ;) ). Mutta normaalissa huoneenlämmössä terve koira ei ihan jatkuvasti läähätä, ainoastaan touhutessaan.

      Lapinkoirahan on niin paljon laumasielu, että ulkokoiraa siitä on hankala tehdä ellei itse oleile jatkuvasti ulkona tai koiralla ole helppo pääsy ihmisten luo sisälle. Tärkeämpää koiralle on kuitenkin paksusta turkista huolimatta yhdessäolo kuin se, että lämpötila on jatkuvasti sopiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe