Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Millaista Balilla?

ehkä Balille menossa

moi, kaikki balilla matkustaneet!!

mitä mieltä olette kyseisestä kohteesta? tykkäsitkö vai inhositko tai jotain siltä väliltä? plussat ja miinukset? lähtisitkö uudelleen?

millaisia ovat ihmiset siellä, ts. saako valkoinen suomalainen olla rauhassa vai onko koko ajan huomion keskipisteenä? millaisia ihmiset ovat esim. verrattuna ystävällisiin ja hillittyihin thaimaalaisiin? huomaako väenpaljouden, vai löytyykö myös balilta rauhallisia paikkoja?

entä hygieeniataso ja yleinen puhtaus ja siisteys? onko siis rannat ja kadut roskien peitossa vai hyvin hoidettuja?

suositteletko balille lähtemistä?

myös balilla pidempää asuneiden kommentit kiinnostaa ja ovat tervetulleita!!

7

2987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemus 10/08

      Kävin Balilla ensimmäistä, mutta en viimeistä kertaa viime lokakuussa. Olimme sekä Nusadua:ssa, että Kutalla sekä retkeilimme ympäri saarta.
      Me emme pitäneet Nusadua:sta. Se oli liian eristyksissä, eikä hotellien ulkopuolella ollut oikein mitään. Itse hotellit alueella ovat tasokkaita, varmaan Balin parhaimmistoa. Nusadua:ssa voi viettää rentoa löhölomaa. Merivesi siellä oli kirkasta ja lämmintä, siitä isot plussat Nusadua:lle.
      Kutalla viihdyimme tosi hyvin, vaikka moni haukkuukin Kutaa turistirysäksi, mikä se onkin. Kutalla voi viettää sekä aurinko- että ns.kaupunkilomaa. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja elämää riittää. Kutalla merivesi on sameaa kovan merenkäynnin takia ja vesikin selvästi kylmempää. Itse asuimme rantakadun varrella 4*hotellissa, joka kuitenkin oli tasoonsa nähden aika vaatimaton.
      Balilla lomailee todella paljon ausseja ja eurooppalaisia, joten ihan rauhassa saa lomailla, emme erotu porukasta mitenkään.
      Sisämaasta minulla ei ole kokemusta kuin vain retkiltä.
      Kokemukseni mukaan Thaimaalaiset ovat ehkä hieman palvelualttiimpia kuin Balilaiset, eivät ehkä yritä niin palkon miellyttää kuin Thaikut.
      En tiedä löytyykö Balilta ns. autioita paratiisirantoja, emme edes yrittäneet löytää sellaisia.
      Meille, toiminnasta(en tarkoita juhlimisesta) ja lämmöstä pitäville Bali oli oikein positiivinen kokemus ja joskus vielä lähdemme sinne uudestaan.

    • Kannattaa käydä

      Pidin miehrni kanssa tosi paljon Balin matkasta.

      Olimme useassa eri paikasssa ja olen kirjoitellut tänne matkailu-sivuille niistä. Jos jotain muuta osaan kertoa voin vastata lisää.

      Oletko lukenut


      - Tulin Balilta äskettäin
      "Kerron kokemuksia Balilta" 18.11.08

      - Meno-paluu Indonesiaan
      "Viisi viikkoa Indonesiassa" 18.11.08

      - Mitä kohdetta suosittelisit
      "Balilta tullut" 18.11.08

      - Perheen kanssa Sanuriin 23.1
      "Balilla ollut" 9.1.09
      ________________________________

      - Budjetti Indonesiaan
      "Viisi viikkoaIndonesiassa" 28.11.08

      - Millainen sää Balilla
      "Marras-lokakuussa" 19.11.08
      __________________________________

      -Lennot Balille ym.
      "Balilla ollut" 28.1.09

      Täällä on muidenkin matkaajien kivoja kokemuksia ja vinkkejä, voi olla ettei yläluettelossa muistunut kaikki kirjoitukseni mitä olen laittanut, mutta lukemalla niitä saa kivoja vinkkejä. Olimme kotimatkalla Bangkokissa, uudessa Ibis-hotellissa, yö n.30€ ei aamiaista. Mutta vastapäätä muutamalla kymmenellä sentillä kunnon aamiainen paikallisessa kuppilassa. Bangkokissa on suuri Yöbasaari jonka yhteydessä valtava olutpuisto jne. Mukavia molemmat maat tavallaan.

    • never again

      Moikka!

      eli kuten edellisessä viestissä oli, niin Bali on hirveä turistirysä, varsinkin Gutan alue.
      Jos jostakin pyydetään 100 000 rupia niin oikea hinta n 10-20000 rupia. Koko ajan kaduilla kaupataan jotaki skeidaa. Suosittelen ottamaan Speedboatin Gili Trawangan saarelle. Toinen vaihtoehto on lento Lombokin saarelle ja sieltä veneellä Gilille.

      Gili on rauhallinen mutta sieltä löytyy kuitenkin tarvittaessa yöelämää, sukelluksia ym.
      Gilillä ei autoja eikä mopoja.

      ps. toki balillakin omat hyvät puolensa, ei vaan ollut minua varten.

    • palailtiin Balilta!

      Mistähän aloittaisin: täytyy myöntää että minullakinn oli hieman (vääriä) ennakkoluuloja tuonne lähtiessä. Lähinnä paikan alkeellisuuden tai hygienian suhteen. Olin kovin väärässä! Paikka oli ihana, meitä oli 2 aikuista ja 6v matkassa. Varmuuden vuoksi otimme hyvän hotellin kun kokemusta paikasta ei aiemmin ollut - nyt tiedän että pienissä rantahotelleissakin voi hyvin majoittua. Niihin mekin mennään jos vielä joskus Balille palataan, se on vain rahasta kiinni!

      Saari on keskivertoa siistimpi (siis esim etelä-eurooppaa siistimpi!), ihmiset hienovaraisia ja ystävällisiä. Yhden venäläisten jättämän muovikassin näin rannalla, puista pudonneita "neulasia" en laskisi roskiksi. Toki tyhjillä tonteilla oli roskia.

      Vain Denpasarin kangaskaupoissa meidän huomiosta kisailtiin kiusaksi asti. Mutta sekin loppui heti kun menimme toiseen kauppaan sisälle ja ryhdyimme ostoksille.

      Paikka on kompaktin kokoinen retkille, me otimme paikallisen auton plus oppaan 65€/pvä (kallis, halvemmallakin saa) ja hän vei meitä toivomiimme paikkoihin. Tuohon hintaan kierreltiin 10-12h per päivä. Nähtävää on todella paljon, ja luonto todella kaunis. Paikalliset puhuvat englantia joten kieliongelmaakaan ei ollut. Väenpaljoutta en huomannut, saari on pieni ja suht vähäväkinen. Edes turisteja ei nyt ollut liikaa.

      Hinnat on todella edullisia: 3 henkeä syö 2-3 ruokalajia viinit virvokkeet n. 20-30 eurolla. Ja ruoka on joka paikassa hyvää! Hotellin erikoisdinneri oli kallein ateria ja sekin vain 60€ kolmelta! Syötiin hotellilla vain ensimmäisenä iltana, muuten kylällä tai rannalla paikallisissa ravintoloissa. Ns turistiravintoloitakin löytyi (tarjolle britti- tai italialaista ruokaa) mutta niitä vältimme. Hygieniasta ei ollut ongelmaa, lähes joka ravintolassa tuotiin märät pyyhkeet joilla voi pestä kädet. Söimme ihan kaikkea majoneesista jäätelöön ja salaatteihin, tämä meidän pienin myös eikä mitään masuongelmia ollut.

      Ainoa negatiivinen puoli oli että rahaa vaihtaessa huijattiin aina ja kuulin että myös kaupassa saattoi saada väärin takaisin. Niillä on niin paljon nollia rahoissaan että väkisin menee sekaisin. Mutta tämäkin siis tarkkuudella vältettävissä ja aina palauttivat rahat kun huomautti asiasta.

    • Palikka

      Muistan hyvin muutaman vuoden takaisen, tuhoisan pommi-iskun Balilla. Olisikohan niin, että siellä ei kovin paljon pidetä turisteista?

      Pitäisittekö itse jos naapurikorttelissa jatkuvasti vetelihtisi rikkaita öykkärituristeja mölyämässä viina- ja huumepäissään? Baila baila, sehän on balin turistin päätarkoitus.

      • jjek

        Siinapa olikin erinomaista faktaa Balilta. Osaatkohan edes nayttaa saaren sijainnin kartalta...


      • Pariisissa on

        pommiuhkia viikottain?? Yksi pommi vuosia sitten - so??

        Eikä yhtään öykkäävää bailaajaa näkynyt ainakaan Sanurin alueella, osasimme käyttäytyä kuin aikuiset:) Jos joku Balilaisia ärsyttää niin kiinalaiset - heidän suhteensa on vähän sama kuin meidän ja veli-venäläisen. Kummatkin yhtä toivottuja!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe