KÄYKÖ HAMSTERI ALLERGISELLE?

talvikkofanit

Hei, onko kellään kokemuksia, käykö esim.talvikko perheeseen jossa yksi perheenjäsen on mm.kissoille allerginen? Pölyääkö pohjapurut tms?

26

8448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Winter White

      Eikös tämmöisen osaisi jo omalla järjelläkin ratkaista, ettei allergikoille mitään turkiseläintä tai pölyäviä eläinten asumuksia!

      Onko itsenäinen tiedonhaku todella niin vaikeaa, että pitää täällä kysellä itsestäänselvyyksiä?

      • talvikkofanit

        eikö nyt voi asialliseen kysymykseen vastata ihan asiallisesti, taisin pilata päiväsi tyhmillä kysymyksillä... Parempaa loppupäivää!


      • eräss...
        talvikkofanit kirjoitti:

        eikö nyt voi asialliseen kysymykseen vastata ihan asiallisesti, taisin pilata päiväsi tyhmillä kysymyksillä... Parempaa loppupäivää!

        Älä välitä tuosta, vissiin hänellä huono päivä. Itse olen allerginen sekä hevosten, koirien että kissojen hilseelle, itseasiassa harva on allerginen karvalle, vaan suurin osa eläimen hilseelle, mutta hamsterista ei ole tullut minulle yhtikäs mitään oireita. Joten voit ottaa ,mutta olisi hyvä jos voisit hoitaa hetken jonkun toisen hamsteria että näkisit tuleeko sinulle siitä oireita.


      • eräss...

        Näkee että winter whitellä joko huono päivä, tai on provo, tai sitten ei tiedä asiasta mitään, allergiatkin ovat yksilöllisiä.


      • Anonyymi

        tyhmä


    • vvzza

      Ei kannata ottaa. Saatatte joutua antamaan hamsterin pois jos allergiaoireita ilmenee ja se ei ole kiva teille eikä hamsterille.

      • eräss...

        Kuten jo sanoin, kannattaa jos vain mahdollista hoitaa tai olla tekemisissä jonkun toisen hamsterin kanssa, ja katsoa että tuleeko oireita.


    • eräss...

      Mutta mikäli et mitenkään pysty järjestämään tuollaista että voisit kokeilla että tuletko allergiseksi kenenkään toisen hamsterilla, sitten en osaa sanoa, mutta hamsterista luopumiseen ja uuden kodin etsimiseen pitää varautua.

    • ...........

      Riippuu tietysti ihmisestä. Olen itse allerginen koirille ja kissoille, mutta hamstereista ei anakaan minulle oireita tule(meillä 5 syrkkiä). niin kannattaa käydä jos jollain ystävällä tai tutulla on hamsteri niin sitä hoitamassa ja jos ei ole niin vaikka näyttelyyn katselemaan :). Hamsterit ovat kyllä niitä eläimiä joille useat ovat allergisia.

      • talvikkofanit

        Eli kannattaisi ensin kokeilla jonkun toisen hamsterilla ja vasta sitten harkita oman ostamista. Käytiin jo eläinkaupassa talvikkoja katsomassa, lapset ihastu niihin! Ehkä kuitenkin vähän vielä harkitaan...


    • allergiaa ja eläimiä

      Itse olen testien mukaan allerginen kissoille, koirille, useille jyrsijöille ja kanille. Siitä huolimatta minulla on ollut 6 vuotiaasta asti näitä eläimiä (nyt ikää 26 vuotta). Kotonani asustaa 3 koiraa ja 5 kissaa, sekä jyrsijöitä ja kani (sekä muita pienempiä lemmikkejä). Kissojen ja koirien kanssa elämä sujuu ihan normaalisti. Joskus voi vähän iho punoittaa, muutei se ole minua haitannut. Jyrsijät asuvat omassa huoneessaan. Ruokinta, hoito, seuranpito ym. sujuu ihan normaalisti, ilman ongelmia. Häkkejä/terraarioita siivotessa tosin nokka vuotaa, mutta onneksi mieheni on apuna. Rotta aiheuttaa niin pahaa allergiaa, etten sellaista voi lemmikiksi ottaa, vaikka haluaisinkin. En silti suosittelisi allergiselle välttämättä hamsteria. Vaikka jollekin allergisille se voi sopia, jollekin taas ei ollenkaan. Voi myös olla että allergiset oireet eivät tule heti, vaan kehittyvät ajan kuluessa. Ja pahimmillaan sinulle voi kehittyä myös astma.
      Itse olen oppinut elämään normaalia elämää allergiani ja eläinteni kanssa, jopa ilman lääkitystäkin. Olen sen verran eläinrakas, ettei elämästäni tulisi mitään ilman eläimiä :D Olen myös päättänyt, että jos eläimiä otan, hoidan ne myös loppuun asti ja hyvin, enkä luovuta niitä eteenpäin. Vaikka se sitten vaatisikin hieman erityisjärjestelyitä (kuten sen että vierashuoneemme muuttui eläinhuoneeksi :D )ja nokka välillä vuotaakin ja silmiä kutittaa.

      • talvikkofanit

        kiitos rehellisestä kommentistasi! Jätimme hamsterihankinnan nyt toistaiseksi, ehkä akvaario olisi kuitenkin varmempi meidän perheelle...


      • viipukkala
        talvikkofanit kirjoitti:

        kiitos rehellisestä kommentistasi! Jätimme hamsterihankinnan nyt toistaiseksi, ehkä akvaario olisi kuitenkin varmempi meidän perheelle...

        Ok, itselläni muuten on tietoa akvaariosta, sitten kun hankinta tulee ajankohtaiseksi, kannattaa rekisteröityä ja kysyä neuvoja http://www.aqua-web.fi/ foorumilla, on asiantuntevaa ja ystävällistä apua:) Akvaariot ovat erittäin mukavia, mutta ikävä kyllä monet luottavat liiaksi eläinkaupan työntekijöiden neuvoihin, vaikka he eivät aina ole välttämättä erikoistuneita akvaarioihin, jolloin saattaa tulla vähän ongelmia. Monet, minä itse mukaan lukien, ovat joutuneet oppimaan akvaarion hoidon kantapään kautta, siinähän pitää ottaa paljon asioita huomioon, kuten ensin akvaarioon saada toimiva bakteerikanta, ja sitten vielä ottaa selvää testeillä joita saa kaupasta akvaarion vesiarvot, ja vielä kalat jotka sopivat näiden vesiarvojen perusteella yhteen, esim vesiarvoja on ph, gh ja haitallinen No2, joten ennen akvaarion hankintaa kannattaa näistä vesiarvoista ja kypsytyksestä ottaa selvää, selviää vähemmällä eikä tarvitse oppia kantapään kautta, jolloin kaloja saattaisi menehtyä. Ensin akvaario, sitten kypsytys, joka voi kestää noin kuukauden, ja sitten vasta kalat ja kasvit sun muut. Mutta suosittelen rekisteröitymään tuolle palstalle jos asia tulee ajankohtaiseksi, saa taatusti ystävällisiä ja asiantuntevia neuvoja:)


      • Anonyymi

        Minulla punottaa iho ja kuuma on ihosta aina mutta haluaisin pitää hamsteriani omassa huoneessani! Mitä teen?


    • hamsteri

      onko mahdollista että vaikka on kissoille koirille yms allerginen niin hamsteri ei välttämättä aiheuta minkäänlaista allergiaa

    • Jyrsijät

      Meillä oli. Meille ei tullu vaikka yksi perheenjäsen oli allerginen ei tullut koskaan oireita. Eli se hamsu onnellisen elämän.
      Meille ei tullu mitää allergisia oireita.

      Mutta sekin riippuu.

      • dsdssdsdsdsddsds

        "onko mahdollista että vaikka on kissoille koirille yms allerginen niin hamsteri ei välttämättä aiheuta minkäänlaista allergiaa"

        On, itseasiassa minä olen juuri koirille ja kissoille ja hevosille allerginen, mutta silti hamsteri ei aiheuta mitään oireita. Itselläni on syyrialainen.


    • kiopppps

      meille otettiin joskus kaksi kääpiöhamsua, ja jonkin ajan kuluessa puhkesi astma 5v. pojalle ja minulle.

    • hamsU

      itse olen allerginen kissoille ja koirille. Ja 2 hamsteria olisi tiedossa. Minulla on astma jo ollut jonkin aikaa vaikka meillä onkin nyt kissa. En pysty luovuttamaan sitä kenellekkään sillä rakastan kissaani niin paljon, mutta käykö tälleiselle perheelle hamsterit?

    • hamsunfanit

      Hamsteri on pahin allergisoija!


      =(

    • Allerginenmonelle

      Minulla on todella paljon allergioita. Olen allerginen kissoille, koirille, hevosille, kaneille jne.. Ruoka- aine allergioita mulla on todella paljon kuten en saa syödä mitään hedelmiä tuoreena, enkä melkein mitään mausteita taikka äyriäisia. Minulla on paljon kukka ja puu allergioita myös.

      Kerran innostuin hamsun hankkimisesta ja selailin netistä paljon näitä palstoja, että sopiiko allergiselle ihmiselle hamsteri. No päädyin siihen tulokseen että itseni ja allergiani parhaiten tuntien uskalsin ottaa riskin, koska tiedän että vaikka olenkin allerginen kissoille ja koirille niin pystyn olemaan helposti paikoissa yötä missä on näitä eläimiä.. Hamstereita olin myös aikaisemmin käsitelly ilman minkäänlaista allergista reaktiota.

      Hankimme minulle sitten hamsterin (Syyrialaisen) 2 vuotta sitten ja vieläkin hamsteri elossa, eikä ole mitään vakava allergiaa tullut. Muutaman kerran tuli pientä alleriaa kun hamsterin limakalvoilta joutui eritettä käteni kautta huuliini. Ei ole pahentunut allergiani tai mitään. Minusta tuntuu päinvastoin että muutkin allergiat on helpottuneet, mutta tämähän voi olla vain tunne joka minulla on. Onneksi näin hyvin kävi ainakin minun kohdallani.

      • OTA VAAN!:)

        Siedättäminen auttaa:)
        Joten ota vaan hamsteri rohkeasti!
        Ite oon allerginen hevosille mutta käyn ratsastamassa.Alussa mulla meinas silmät muurautua päähän,mutta nyt mä voin mennä jo ilman et otan allergialääkkeitä;)


    • allerginen

      Olen allerginen koirilleja kissoille. Haluaisin oman hamsun, kun käyn hoitamassa kaverini hamsteria ei minulle tule allergisia oireita. Mutta silti vanhempani eivät usko että voisin ottaa hamsterin. Puhkeaisiko minulle allergiaa ajan myötä? Kiitos jo etukäteen :)

    • TahonHamsun

      Toivon että saisin hamsun mutta perheessä allergiaa... ALLERGISOIKO SE NYT NIIN PALJON?!

    • Anonyymi

      Moi, tietääkö joku että saako kasvattajilta/eläinkaupoista joksikin aikaa hamsterin siedätyshoitoon? Mietin kun ei olla varmoja perheenjäsenen allergiasta.

    • Anonyymi

      Voiko hamsterille olla allerginen jos on toisille eläimille allerginen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2685
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2272
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1749
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1666
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1593
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe