arki-Kommunismi

miten näkyy

Nykyisin, kun tuota kommunismia ei voi aistia kuin muistin kätköistä, niin matkailuhammasta alkoi pakottaa. Mitenkä on, voiko Vietnamissa tavan turisti mitenkään aistia aatteenpaloa kuin vielä 70-luvulla Leningradissa?

8

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -vietcongi-

      mitenkään turistille.

    • xin chao

      Mikä on kommunismin perimää ja mitä itse kukin haluaa nähdä. Kyllä Hanoissa ja muissakin pohjoísen paikoissa näkee propagandajulisteita ihan katujen varsilla. Hanoissa ainakin voi myös ostaa julisteita ja t-paitoja propaganda-kuvilla.

      Toinen juttu on sitten paikallisten ihmisten asenne, että länkkäreillä on paljon enemmän rahaa ja siksi heitä voi vedättää ja kusettaa niin paljon kuin sielu sietää. Että onhan sitä siinäkin tuota kommunismin aatteenpaloa?

      • saigonin salli

        Kyllähän siellä vielä punalipun liehahdus
        joskus näkyy,siis Saigonissakin.Keskusradiosta
        ohjataan aamuvoimistelua toreilla ym.ym. ja
        paikallisten asenne turisteja kohtaan,siinäkin
        opit tuntemaan eri vivahteita ja asenteita.
        Et ehkä lyhyellä turistimatkalla,mutta esim.itse
        olin muutaman kk.työn takia Saigonissa ja Hanoissa.
        Väki on kyllä taitavaa kansaa peittämään todellisia
        tunteita.Usein kuultu lause oli:Olemme antaneet
        anteeksi amerikkalaisille ja sittenpä ohjattiin
        sotamuseoon kauhukuvia katselemaan.
        Mutta vähitellen kansa muuttuu ja ihmeellinen on
        rahan valta ja voima.
        Kaikenkaikkiaan maa ja kansa ovat viehättäviä.
        Toisaalta ehkä perimä ei koskaan häviä.


      • aito stallari

        "Toinen juttu on sitten paikallisten ihmisten asenne, että länkkäreillä on paljon enemmän rahaa ja siksi heitä voi vedättää ja kusettaa niin paljon kuin sielu sietää. Että onhan sitä siinäkin tuota kommunismin aatteenpaloa? "

        Juu ei ole aatteenpaloa ei, aito kommunisti pistäisi kapitalistille kuulan kalloon ja ottaisi rahat. Nyt ne ovat sen verran markkinatietoisia, että tietävät ettei kapitalisti palaa rahoineen jos sen pistää kylmäksi. Kuulostaa enemmän joltakin sosialidemokratialta.


      • Pharungilta
        aito stallari kirjoitti:

        "Toinen juttu on sitten paikallisten ihmisten asenne, että länkkäreillä on paljon enemmän rahaa ja siksi heitä voi vedättää ja kusettaa niin paljon kuin sielu sietää. Että onhan sitä siinäkin tuota kommunismin aatteenpaloa? "

        Juu ei ole aatteenpaloa ei, aito kommunisti pistäisi kapitalistille kuulan kalloon ja ottaisi rahat. Nyt ne ovat sen verran markkinatietoisia, että tietävät ettei kapitalisti palaa rahoineen jos sen pistää kylmäksi. Kuulostaa enemmän joltakin sosialidemokratialta.

        Kyllä kommunismin näkee, jos viettää välillä selvän päivän ja avoimin silmin katselee ympärilleen. Eritoten ystävystymällä paikallisen koulutetun väestön kanssa saa kontaktin oikeaan nykytodellisuuteen ja Đổi Mới-ideologiaan.

        Vaikka ilmapiiri on höllentynyt ja puolueen asemaa ylijumalana ainoana oikeana uskontona on heikennetty, on "nismi-usko" liki samassa asemassa kuin kuningas Thaimaassa. Tärkeä vallankäyttäjä on Vietkong, joka on Vietnamin ammattiyhdistys.

        Kommunistinen puolue omistaa tiedotusvälineet ja sensuroi Internetiä. Sosialismin kritisointi on kiellettyä, ja kieltojen rikkojia vangitaan ja kidutetaan. Vietnamissa ei ole kapitalistista oikeusjärjestelmää, mutta sellainen aiotaan luodaan Maailman kauppajärjestön vaatimusten mukaisesti. Sosialistisesta taloudesta periytyvä korruptio on yleistä kaikkialla ja etenkin valtion yrityksissä.


    • Rosa Luxemburg

      Pohjois-Koreassa, Kiinassa, Valko-Venäjällä, Vietnamissa ja Kuubassa on vielä kommunistiset hallinnot. Näissä ateistisessa maissa kuolee ihmisiä kommunistisen diktatuurin sorron takia. Kommunismi ei ole vielä kuollut. Missä ovat ihmisoikeustaistelijoiden ja rauhanpuolustajien mielenosoitukset ja toiminta sorrettujen puolesta?

      Suomessa on kiellettyä arvostella kommunismin ihmisoikeusrikkomuksia. Tämä sama itsesuomettuminen näkyy vieläkin vähättelevänä asenteena kommunismin aiheuttamaan sortoon.

      Thait katselevat pelokkaina itään, länteen ja pohjoiseen, kaikkialla kommunismia, ilmeisesti myös oman maansa sisällä ulkoa organisoituna odottamassa vallanvaihdosta kuningas Bhumibolin luovuttaessa.

      Kyllä olisi vielä Törnin Lasselle töitä.

      • -vietcongi-

        Thaimaan tilannetta, kyllä sotilasjuntta osaa pitää huolen ihmisoikeuksien polkemisesta ihan yhtä tehokkaasti kuin kommarit.


    • matkamies

      Ei ainakaan minun mielestäni, olin Hanoissa 2006 toista kuukautta, minulla on vähän huono kielitaito, kuljeskelin paljon Hanoin keskustassa ja ympäristössäkin, minulta kyseltiin tavan takaa, aina hyvin ystävällisesti; olenko jenkki? Vastattuani kielteisesti, huomasin muutamien jopa pettyneen. Samoihin aikoihin katujen varsille leviteltiin banderolleja missä luki; Tervetuloa Mister Bush, hän oli silloin Vienamiin menossa vierailulle.
      Minusta tuntuu että he haluavat kommunismista eroon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe