Auttakaa!!!

Mari1960

Onko kellään reseptiä semmoiselle ruualle kuin Cappelinkanapaistos... Tietääkseni tätä ruokaa tarjotaan nykyisin kouluissa ja monen koululaisen lempikouluruoka. Ruoka on laatikko ruoka jossa on pastaa ja kanaa... Pistäkää resepti tänne...

14

3426

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olla yhenlainen

      400g broitsun marinoit.suikaleita ja 300 g cappellipastaa

      100 g margariinia
      1 dl vehnäjauh.
      1 l vettä
      4-6 dl ruokakermaa
      3 kanaliemikuutiota
      2 rkl broilerimaustetta
      currya, sitruunapipp., (rakuunaa)

      Kypsennä broilerinsuikaleet. Kaada voideltuun vuokaan pastan(raa'an) kera. Kiehauta margariini, lisää jauhot ja sekoita tasaseksi. Lisää nesteet ja mausteet. Kaada vuokaa, pitää peittyä reilusti, pinnalle juustoraastetta. 225 astetta, n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen syöntiä.

      En oo ite vielä kokeillu, voisitko ilmottaa miten onnistu ja oliko lähelläkään sitä mitä haettiin. Tsemppiä yritykselle :D

      • mari1960

        Ruoka oli juuri sama mitä olen syönyt koulussa. Itse tosin jouduin pitämään ruokaa tunnin uunissa, kun halusin siitä jämäkämpää... Ja nestettä jäi jonkin verran yli teko vaiheessa. Muuten täydellistä!! Tätä teen jatkossakin :) Kiitos ohjeesta.


      • suolasta

        tuli, ehottasin hiukan vähentämään mausteita esim. yks kanakuutio vähemmän tai sit käyttää marinoimattomia broitsun suikaleita. Muuten oli kyllä hyvää, meinaan tehä jatkossakin.


    • tuo...

      Cappelli viittaa?

      • Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.


      • mutta...
        crudo kirjoitti:

        Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.

        tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...


      • joskus sanoi
        mutta... kirjoitti:

        tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...

        että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.


      • joskus sanoi kirjoitti:

        että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.

        Eikö cappelli ole sama kuin "päähine"? Nämä pastat ovat Raision Torino Cappelli-nimellä myytäviä pastoja. On Italiassa kai pastamuoto cappellin nimelläkin - pakko olla kun erilaisia pastamalleja on pitkälti toistasataa. Ainakin nämä Raision Cappelli-pastat muistuttavat todellakin vähän jotain myssyä tai turbaania.


      • mutta... kirjoitti:

        tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...

        Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!


      • Lasse*
        crudo kirjoitti:

        Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!

        Capellacci: pikku nyyttejä, kuin kokoontaitettuja postimerkinkokoisia levyjä. Muistuttavat joskus meikäläistä joulutorttua muodoltaan.
        Capellini: "Pikku hiuksia". Hyvin ohuita, pitkiä pastalankoja, myydään usein kiedottuina nutturalle, a nidi, kuin pesä. Myös capelli d'angelo eli enkelinhiuksia. Vakioleveys n. 0,8 mm. Ovat liian ohuita kastikkeen kera tarjottaviksi, joten ne syödään lihaliemessä tai makean, manteleista, hedelmistä tms. tehdyn "kastikkeen" kanssa jälkiruokana. Myös munapastana. Nimiehdotus: Pastalankoja.
        Cappelletti: "Pikku hattuja". Lantin kokoisia, usein hammasreunaisia, tarjotaan tuoreena parittain yhteen puristettuina, täytettyinä kuin ravioli. Tavallisesti munapastaa. Toinen nimi on pagliatti. Kulmikas versio on cappelletti di preti eli papinhattuja. Joskus ne tehdään taittamalla vain yksi "hattulevy" täytteen ympärille puolikuuksi ja taivuttamalla se sormissa "nurinniskoin" renkaaksi tortellinin tapaan. Bolognan seudulla näiden nimi onkin tortelloni. Huomaa kirjoitusasu: hius (capello, mon. capelli) kirjoitetaan yhdellä p:llä, hattu (cappello, mon. cappelli) kahdella.

        Eli lähinnä tulisi kai kyseeseen tuo viimeinen.

        Mutta ruokalajin nimeä ei kyllä voi muodostaa niin, että se olisi "Cappellinkanapaistos".

        Italiaksi kai sanottaisiin "pollo i pasta di cappelli" (en osaa italiaa...), ja suomeksi "kanaa ja cappelli-pastaa"?

        Muunneltuna sitten ehkä "broileri- ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri-cappelli-paistos".

        Mutta ei missään nimessä "Cappellinkanapaistos". Uskokaa minua, olen suomen kielen tutkija, dosentti ja kirjailija/toimittaja, eikä noin voi nimityksiä muodostaa suomeksi.


      • tulleehan
        crudo kirjoitti:

        Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!

        siihen myös litra vettä...!!!!????


      • tulleehan kirjoitti:

        siihen myös litra vettä...!!!!????

        Tarkemmin katsottuna - joo!

        Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.


      • Mitä muuta eroa
        crudo kirjoitti:

        Tarkemmin katsottuna - joo!

        Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.

        Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?


      • Mitä muuta eroa kirjoitti:

        Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?

        Kuivapasta on useimmiten varsin samoin ainein tehtyä, muodosta riippumatta. Osa pastalajeista on kuitenkin maustettu - chili, pinaatti, mustekalan muste jne - ja värjätty.

        Näillä seikoilla ei ole niinkään suurta merkitystä, mutta pastan käyttötarkoitus ratkaisee tarvittavan pastamuodon. Lankamaisia vermisellejä käytetään keittoihin, simpukkapastaa kastikkeen kanssa - simpukan "kuppi" kerää hyvin kastiketta -, lasagnesta tehdään pastalaatikkoa, erilaisia ja -paksuisia putkia täytetään täytteellä jne.

        Käyttötarkoitus ratkaisee muodon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen markka otettiin käyttöön vuonna 1860

      Suomi käytti vuoteen 1840 asti rahayksikkönään rinnakkain Ruotsin riikintaalareita ja Venäjän ruplaa. Tämän jälkeen oli
      Maailman menoa
      43
      9688
    2. Kaivatullesi viesti ensi vuoteen?

      Kerro meneekö naiselle vai miehelle ja vähintään yksi tunniste, esim. kirjain.
      Ikävä
      70
      4953
    3. "Mä elän vieläkin"

      Ikurin turbiini vetäisi taannoin lainabiisin Topin (RIP också) ja kumppaneiden kanssa. Toivottavasti on yläkerrassa kunn
      Tampere
      59
      4317
    4. Pate Mustajärvi on kuollut

      Ihan pari tuntia sitten. Että sellaista. https://www.is.fi/viihde/art-2000011715177.html
      Maailman menoa
      137
      2836
    5. Yksityinen sektori aiheuttanut Suomen taantuman

      Investointien sijasta nostaneet voitot osinkoina omistajille. Ehdotan korjausliikkeenä yksityisen sektorin sosialisoimi
      Maailman menoa
      131
      2660
    6. Nyt Yle otti silmätikukseen sisäministeri Rantasen

      Aivan erinomaista työtä tehnyt sisäministeri Mari Rantanen on saanut paljon aikaiseksi. Maahanmuuttoon ja maahanmuuttaji
      Maailman menoa
      176
      2479
    7. Miten ikinä kelpaisin sulle

      Sinä saat niiltä muilta naisilta paljon enemmän, mitä minulta... Tai mihin minä olisin valmis. Enkä edes olisi niin tait
      Ikävä
      24
      1844
    8. Milloin näit kaivattusi edellisen kerran?

      Olitteko juttusilla vai sivusta vain? Miten reagoit?
      Ikävä
      20
      1627
    9. Edes vitamiinit eivät taanneet loputonta elämää

      Nimittäin niistä rahaa itselleen taikonut tohtori siirtyi tuonpuoleiseen.
      Maailman menoa
      36
      1540
    10. Älä nyt ainakaan pelkää

      että enää yritän lähelle. Kyllähän toisen rajoja on kunnioitettava. Olen ymmärtänyt täysin, että en kiinnosta sillä tava
      Ikävä
      72
      980
    Aihe