Onko kellään reseptiä semmoiselle ruualle kuin Cappelinkanapaistos... Tietääkseni tätä ruokaa tarjotaan nykyisin kouluissa ja monen koululaisen lempikouluruoka. Ruoka on laatikko ruoka jossa on pastaa ja kanaa... Pistäkää resepti tänne...
Auttakaa!!!
14
3320
Vastaukset
- olla yhenlainen
400g broitsun marinoit.suikaleita ja 300 g cappellipastaa
100 g margariinia
1 dl vehnäjauh.
1 l vettä
4-6 dl ruokakermaa
3 kanaliemikuutiota
2 rkl broilerimaustetta
currya, sitruunapipp., (rakuunaa)
Kypsennä broilerinsuikaleet. Kaada voideltuun vuokaan pastan(raa'an) kera. Kiehauta margariini, lisää jauhot ja sekoita tasaseksi. Lisää nesteet ja mausteet. Kaada vuokaa, pitää peittyä reilusti, pinnalle juustoraastetta. 225 astetta, n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen syöntiä.
En oo ite vielä kokeillu, voisitko ilmottaa miten onnistu ja oliko lähelläkään sitä mitä haettiin. Tsemppiä yritykselle :D- mari1960
Ruoka oli juuri sama mitä olen syönyt koulussa. Itse tosin jouduin pitämään ruokaa tunnin uunissa, kun halusin siitä jämäkämpää... Ja nestettä jäi jonkin verran yli teko vaiheessa. Muuten täydellistä!! Tätä teen jatkossakin :) Kiitos ohjeesta.
- suolasta
tuli, ehottasin hiukan vähentämään mausteita esim. yks kanakuutio vähemmän tai sit käyttää marinoimattomia broitsun suikaleita. Muuten oli kyllä hyvää, meinaan tehä jatkossakin.
- tuo...
Cappelli viittaa?
Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.
- mutta...
crudo kirjoitti:
Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.
tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...
- joskus sanoi
mutta... kirjoitti:
tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...
että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.
joskus sanoi kirjoitti:
että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.
Eikö cappelli ole sama kuin "päähine"? Nämä pastat ovat Raision Torino Cappelli-nimellä myytäviä pastoja. On Italiassa kai pastamuoto cappellin nimelläkin - pakko olla kun erilaisia pastamalleja on pitkälti toistasataa. Ainakin nämä Raision Cappelli-pastat muistuttavat todellakin vähän jotain myssyä tai turbaania.
mutta... kirjoitti:
tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...
Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!
- Lasse*
crudo kirjoitti:
Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!
Capellacci: pikku nyyttejä, kuin kokoontaitettuja postimerkinkokoisia levyjä. Muistuttavat joskus meikäläistä joulutorttua muodoltaan.
Capellini: "Pikku hiuksia". Hyvin ohuita, pitkiä pastalankoja, myydään usein kiedottuina nutturalle, a nidi, kuin pesä. Myös capelli d'angelo eli enkelinhiuksia. Vakioleveys n. 0,8 mm. Ovat liian ohuita kastikkeen kera tarjottaviksi, joten ne syödään lihaliemessä tai makean, manteleista, hedelmistä tms. tehdyn "kastikkeen" kanssa jälkiruokana. Myös munapastana. Nimiehdotus: Pastalankoja.
Cappelletti: "Pikku hattuja". Lantin kokoisia, usein hammasreunaisia, tarjotaan tuoreena parittain yhteen puristettuina, täytettyinä kuin ravioli. Tavallisesti munapastaa. Toinen nimi on pagliatti. Kulmikas versio on cappelletti di preti eli papinhattuja. Joskus ne tehdään taittamalla vain yksi "hattulevy" täytteen ympärille puolikuuksi ja taivuttamalla se sormissa "nurinniskoin" renkaaksi tortellinin tapaan. Bolognan seudulla näiden nimi onkin tortelloni. Huomaa kirjoitusasu: hius (capello, mon. capelli) kirjoitetaan yhdellä p:llä, hattu (cappello, mon. cappelli) kahdella.
Eli lähinnä tulisi kai kyseeseen tuo viimeinen.
Mutta ruokalajin nimeä ei kyllä voi muodostaa niin, että se olisi "Cappellinkanapaistos".
Italiaksi kai sanottaisiin "pollo i pasta di cappelli" (en osaa italiaa...), ja suomeksi "kanaa ja cappelli-pastaa"?
Muunneltuna sitten ehkä "broileri- ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri-cappelli-paistos".
Mutta ei missään nimessä "Cappellinkanapaistos". Uskokaa minua, olen suomen kielen tutkija, dosentti ja kirjailija/toimittaja, eikä noin voi nimityksiä muodostaa suomeksi. - tulleehan
crudo kirjoitti:
Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!
siihen myös litra vettä...!!!!????
tulleehan kirjoitti:
siihen myös litra vettä...!!!!????
Tarkemmin katsottuna - joo!
Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.- Mitä muuta eroa
crudo kirjoitti:
Tarkemmin katsottuna - joo!
Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?
Mitä muuta eroa kirjoitti:
Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?
Kuivapasta on useimmiten varsin samoin ainein tehtyä, muodosta riippumatta. Osa pastalajeista on kuitenkin maustettu - chili, pinaatti, mustekalan muste jne - ja värjätty.
Näillä seikoilla ei ole niinkään suurta merkitystä, mutta pastan käyttötarkoitus ratkaisee tarvittavan pastamuodon. Lankamaisia vermisellejä käytetään keittoihin, simpukkapastaa kastikkeen kanssa - simpukan "kuppi" kerää hyvin kastiketta -, lasagnesta tehdään pastalaatikkoa, erilaisia ja -paksuisia putkia täytetään täytteellä jne.
Käyttötarkoitus ratkaisee muodon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663225
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272283Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681849Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t281745Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161411- 281371
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61266Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja291251Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101177Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631167