Auttakaa!!!

Mari1960

Onko kellään reseptiä semmoiselle ruualle kuin Cappelinkanapaistos... Tietääkseni tätä ruokaa tarjotaan nykyisin kouluissa ja monen koululaisen lempikouluruoka. Ruoka on laatikko ruoka jossa on pastaa ja kanaa... Pistäkää resepti tänne...

14

3409

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olla yhenlainen

      400g broitsun marinoit.suikaleita ja 300 g cappellipastaa

      100 g margariinia
      1 dl vehnäjauh.
      1 l vettä
      4-6 dl ruokakermaa
      3 kanaliemikuutiota
      2 rkl broilerimaustetta
      currya, sitruunapipp., (rakuunaa)

      Kypsennä broilerinsuikaleet. Kaada voideltuun vuokaan pastan(raa'an) kera. Kiehauta margariini, lisää jauhot ja sekoita tasaseksi. Lisää nesteet ja mausteet. Kaada vuokaa, pitää peittyä reilusti, pinnalle juustoraastetta. 225 astetta, n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen syöntiä.

      En oo ite vielä kokeillu, voisitko ilmottaa miten onnistu ja oliko lähelläkään sitä mitä haettiin. Tsemppiä yritykselle :D

      • mari1960

        Ruoka oli juuri sama mitä olen syönyt koulussa. Itse tosin jouduin pitämään ruokaa tunnin uunissa, kun halusin siitä jämäkämpää... Ja nestettä jäi jonkin verran yli teko vaiheessa. Muuten täydellistä!! Tätä teen jatkossakin :) Kiitos ohjeesta.


      • suolasta

        tuli, ehottasin hiukan vähentämään mausteita esim. yks kanakuutio vähemmän tai sit käyttää marinoimattomia broitsun suikaleita. Muuten oli kyllä hyvää, meinaan tehä jatkossakin.


    • tuo...

      Cappelli viittaa?

      • Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.


      • mutta...
        crudo kirjoitti:

        Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.

        tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...


      • joskus sanoi
        mutta... kirjoitti:

        tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...

        että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.


      • joskus sanoi kirjoitti:

        että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.

        Eikö cappelli ole sama kuin "päähine"? Nämä pastat ovat Raision Torino Cappelli-nimellä myytäviä pastoja. On Italiassa kai pastamuoto cappellin nimelläkin - pakko olla kun erilaisia pastamalleja on pitkälti toistasataa. Ainakin nämä Raision Cappelli-pastat muistuttavat todellakin vähän jotain myssyä tai turbaania.


      • mutta... kirjoitti:

        tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...

        Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!


      • Lasse*
        crudo kirjoitti:

        Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!

        Capellacci: pikku nyyttejä, kuin kokoontaitettuja postimerkinkokoisia levyjä. Muistuttavat joskus meikäläistä joulutorttua muodoltaan.
        Capellini: "Pikku hiuksia". Hyvin ohuita, pitkiä pastalankoja, myydään usein kiedottuina nutturalle, a nidi, kuin pesä. Myös capelli d'angelo eli enkelinhiuksia. Vakioleveys n. 0,8 mm. Ovat liian ohuita kastikkeen kera tarjottaviksi, joten ne syödään lihaliemessä tai makean, manteleista, hedelmistä tms. tehdyn "kastikkeen" kanssa jälkiruokana. Myös munapastana. Nimiehdotus: Pastalankoja.
        Cappelletti: "Pikku hattuja". Lantin kokoisia, usein hammasreunaisia, tarjotaan tuoreena parittain yhteen puristettuina, täytettyinä kuin ravioli. Tavallisesti munapastaa. Toinen nimi on pagliatti. Kulmikas versio on cappelletti di preti eli papinhattuja. Joskus ne tehdään taittamalla vain yksi "hattulevy" täytteen ympärille puolikuuksi ja taivuttamalla se sormissa "nurinniskoin" renkaaksi tortellinin tapaan. Bolognan seudulla näiden nimi onkin tortelloni. Huomaa kirjoitusasu: hius (capello, mon. capelli) kirjoitetaan yhdellä p:llä, hattu (cappello, mon. cappelli) kahdella.

        Eli lähinnä tulisi kai kyseeseen tuo viimeinen.

        Mutta ruokalajin nimeä ei kyllä voi muodostaa niin, että se olisi "Cappellinkanapaistos".

        Italiaksi kai sanottaisiin "pollo i pasta di cappelli" (en osaa italiaa...), ja suomeksi "kanaa ja cappelli-pastaa"?

        Muunneltuna sitten ehkä "broileri- ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri-cappelli-paistos".

        Mutta ei missään nimessä "Cappellinkanapaistos". Uskokaa minua, olen suomen kielen tutkija, dosentti ja kirjailija/toimittaja, eikä noin voi nimityksiä muodostaa suomeksi.


      • tulleehan
        crudo kirjoitti:

        Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!

        siihen myös litra vettä...!!!!????


      • tulleehan kirjoitti:

        siihen myös litra vettä...!!!!????

        Tarkemmin katsottuna - joo!

        Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.


      • Mitä muuta eroa
        crudo kirjoitti:

        Tarkemmin katsottuna - joo!

        Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.

        Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?


      • Mitä muuta eroa kirjoitti:

        Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?

        Kuivapasta on useimmiten varsin samoin ainein tehtyä, muodosta riippumatta. Osa pastalajeista on kuitenkin maustettu - chili, pinaatti, mustekalan muste jne - ja värjätty.

        Näillä seikoilla ei ole niinkään suurta merkitystä, mutta pastan käyttötarkoitus ratkaisee tarvittavan pastamuodon. Lankamaisia vermisellejä käytetään keittoihin, simpukkapastaa kastikkeen kanssa - simpukan "kuppi" kerää hyvin kastiketta -, lasagnesta tehdään pastalaatikkoa, erilaisia ja -paksuisia putkia täytetään täytteellä jne.

        Käyttötarkoitus ratkaisee muodon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      31
      3676
    2. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      96
      3323
    3. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      94
      3207
    4. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      77
      3108
    5. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      68
      3013
    6. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      86
      2755
    7. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      35
      2550
    8. Mikä on luonteesi parhain ominaisuus

      ja mikä huonoin?
      Ikävä
      69
      2453
    9. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      44
      2348
    10. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      88
      2090
    Aihe