Onko kellään reseptiä semmoiselle ruualle kuin Cappelinkanapaistos... Tietääkseni tätä ruokaa tarjotaan nykyisin kouluissa ja monen koululaisen lempikouluruoka. Ruoka on laatikko ruoka jossa on pastaa ja kanaa... Pistäkää resepti tänne...
Auttakaa!!!
14
3355
Vastaukset
- olla yhenlainen
400g broitsun marinoit.suikaleita ja 300 g cappellipastaa
100 g margariinia
1 dl vehnäjauh.
1 l vettä
4-6 dl ruokakermaa
3 kanaliemikuutiota
2 rkl broilerimaustetta
currya, sitruunapipp., (rakuunaa)
Kypsennä broilerinsuikaleet. Kaada voideltuun vuokaan pastan(raa'an) kera. Kiehauta margariini, lisää jauhot ja sekoita tasaseksi. Lisää nesteet ja mausteet. Kaada vuokaa, pitää peittyä reilusti, pinnalle juustoraastetta. 225 astetta, n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen syöntiä.
En oo ite vielä kokeillu, voisitko ilmottaa miten onnistu ja oliko lähelläkään sitä mitä haettiin. Tsemppiä yritykselle :D- mari1960
Ruoka oli juuri sama mitä olen syönyt koulussa. Itse tosin jouduin pitämään ruokaa tunnin uunissa, kun halusin siitä jämäkämpää... Ja nestettä jäi jonkin verran yli teko vaiheessa. Muuten täydellistä!! Tätä teen jatkossakin :) Kiitos ohjeesta.
- suolasta
tuli, ehottasin hiukan vähentämään mausteita esim. yks kanakuutio vähemmän tai sit käyttää marinoimattomia broitsun suikaleita. Muuten oli kyllä hyvää, meinaan tehä jatkossakin.
- tuo...
Cappelli viittaa?
Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.
- mutta...
crudo kirjoitti:
Pasta tehdään durum-venhnästä - tästä nimenomaisesta kotimaisesta pastalajikkeesta en ole varma - ja eräs tunnetuimmista durumvehnälajikkeista on nimeltään Senatore Cappelli. Lajike on saanut nimensä Nazareno Strampellin mukaan, joka oli italialainen uranuurtaja viljanviljelyn edistämisessä ja geneettisessä tutkimuksessa.
tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...
- joskus sanoi
mutta... kirjoitti:
tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...
että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.
joskus sanoi kirjoitti:
että cappelli tarkoittaa italiaksi jonkinmoista vauvan myssyä??? Liekö pasta sitten jonkin verran sen muotoinen???? Joku italiankielen osaava voisi meitä maalaisia varmaan vähän avittaa.
Eikö cappelli ole sama kuin "päähine"? Nämä pastat ovat Raision Torino Cappelli-nimellä myytäviä pastoja. On Italiassa kai pastamuoto cappellin nimelläkin - pakko olla kun erilaisia pastamalleja on pitkälti toistasataa. Ainakin nämä Raision Cappelli-pastat muistuttavat todellakin vähän jotain myssyä tai turbaania.
mutta... kirjoitti:
tuskinpa ruokalajin nimi silti voi olla "Cappelinkanapaistos". Ei nimeä niin voi muodostaa. Eli mikähän mahtanee oikeasti olla...
Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!
- Lasse*
crudo kirjoitti:
Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!
Capellacci: pikku nyyttejä, kuin kokoontaitettuja postimerkinkokoisia levyjä. Muistuttavat joskus meikäläistä joulutorttua muodoltaan.
Capellini: "Pikku hiuksia". Hyvin ohuita, pitkiä pastalankoja, myydään usein kiedottuina nutturalle, a nidi, kuin pesä. Myös capelli d'angelo eli enkelinhiuksia. Vakioleveys n. 0,8 mm. Ovat liian ohuita kastikkeen kera tarjottaviksi, joten ne syödään lihaliemessä tai makean, manteleista, hedelmistä tms. tehdyn "kastikkeen" kanssa jälkiruokana. Myös munapastana. Nimiehdotus: Pastalankoja.
Cappelletti: "Pikku hattuja". Lantin kokoisia, usein hammasreunaisia, tarjotaan tuoreena parittain yhteen puristettuina, täytettyinä kuin ravioli. Tavallisesti munapastaa. Toinen nimi on pagliatti. Kulmikas versio on cappelletti di preti eli papinhattuja. Joskus ne tehdään taittamalla vain yksi "hattulevy" täytteen ympärille puolikuuksi ja taivuttamalla se sormissa "nurinniskoin" renkaaksi tortellinin tapaan. Bolognan seudulla näiden nimi onkin tortelloni. Huomaa kirjoitusasu: hius (capello, mon. capelli) kirjoitetaan yhdellä p:llä, hattu (cappello, mon. cappelli) kahdella.
Eli lähinnä tulisi kai kyseeseen tuo viimeinen.
Mutta ruokalajin nimeä ei kyllä voi muodostaa niin, että se olisi "Cappellinkanapaistos".
Italiaksi kai sanottaisiin "pollo i pasta di cappelli" (en osaa italiaa...), ja suomeksi "kanaa ja cappelli-pastaa"?
Muunneltuna sitten ehkä "broileri- ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri ja cappelli-pastapaistos" tai "broileri-cappelli-paistos".
Mutta ei missään nimessä "Cappellinkanapaistos". Uskokaa minua, olen suomen kielen tutkija, dosentti ja kirjailija/toimittaja, eikä noin voi nimityksiä muodostaa suomeksi. - tulleehan
crudo kirjoitti:
Tuon yo. niminenhän se saattaisi olla. Eroaa makaronilaatikosta siinä, että ei sisällä sidosaineena munaa - vain kermaa ja vehnäjauhoja. Jauhoja on muuten sanalla sanoen melkoinen määrä kermaan verrttuna!
siihen myös litra vettä...!!!!????
tulleehan kirjoitti:
siihen myös litra vettä...!!!!????
Tarkemmin katsottuna - joo!
Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.- Mitä muuta eroa
crudo kirjoitti:
Tarkemmin katsottuna - joo!
Lupaan lukea vast'edes tarkemmin.Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?
Mitä muuta eroa kirjoitti:
Noissa kuivatuissa vehnätuotteissa on kuin muoto ja nimi?
Kuivapasta on useimmiten varsin samoin ainein tehtyä, muodosta riippumatta. Osa pastalajeista on kuitenkin maustettu - chili, pinaatti, mustekalan muste jne - ja värjätty.
Näillä seikoilla ei ole niinkään suurta merkitystä, mutta pastan käyttötarkoitus ratkaisee tarvittavan pastamuodon. Lankamaisia vermisellejä käytetään keittoihin, simpukkapastaa kastikkeen kanssa - simpukan "kuppi" kerää hyvin kastiketta -, lasagnesta tehdään pastalaatikkoa, erilaisia ja -paksuisia putkia täytetään täytteellä jne.
Käyttötarkoitus ratkaisee muodon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan2004128- 2413304
Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus12331En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.792245Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va851933Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k2391589- 1361236
- 481208
- 151188
- 991111