Verenpainelääkkeestä psori?

Toivo elää!

Kävin ihotautilääkärillä kun on pitkään ollut hilseihottumaa korvalehdissä ja päänahassa korvien ympärillä. Myös olkapäillä alkaa muodostua pieniä hilseläiskiä. Sain kokeeksi Pevison-voidetta (reseptillä, sisältää kortisonia), mutta se auttaa vain yhden päivän, seuraavana aamuna läiskät näkyvät taas!

Lääkäri totesi ihottumasta, että melko varmasti on kyse psoriaasiksesta. Sitä minäkin epäilin, vaan en mielelläni halunnut uskoa... Isällänikin oli sama sairaus - olen saanut tosi kivan perinnön!! Kun lääkäri kuuli, että käytän verenpainelääkettä, hän kysyi minulta, alkoiko sattumoisin tämä ihottuma silloin kun aloitin verenpainelääkityksen? Totta Mooses! Näinhän se taisi olla, kun oikein mietin! Ja tiedän, että isällänikin (60-luvulla) oli verenpainelääkitys, tosin, silloin ei ilmeisesti osattu yhdistää sitä psoriin...)

Eli lääkäri sanoi, että jotkut verenpainelääkkeet saattavat aiheuttaa psoria. Hän kehotti vaihtamaan merkkiä ja niin olen tehnyt jo kaksi kertaa, mutta edelleen ihottuma kukkii ja voi hyvin... Yhdessä lääkkeessä (Orcla) jopa kehotettiin erityiseen varovaisuuteen jos potilaalla on psori, tai jos hänen suvussaan on sitä.... Höh!

Jos joku teistä käyttää verenpainelääkkeitä, niin voin kuitenkin lohduttaa hiukan - ehkä toivoa on, että psori lähtee, jos löytää sopivan lääkkeen! :o) Verenpainelääkkeitä on onneksi vaikka kuinka paljon.

Toivossa eletään. Ainakin vielä!

Nyt pitää vain pyrkiä löytämään se oikea verenpainelääke, joka ei ärsytä, sitten katsotaan...

10

4001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gerddu

      alkoisen jälkeen kunaloitin verenpainelääkityksen. Betasalpaajat pahentavat psoria. Vaihdoin ACE-estäjään ja nyt luin vasta että... tosi kivaa:( Ace-estäjätkin pahentavat psoria. Ei se ole kiinni merkistä, siis kauppanimestä,vaan minkä tyyppisestä verenpainelääkkeestä on kysymys. Atacandia olen käyttänyt ja se on sopinut hyvin, koska betasalpaajat hidastavat liikaa pulssia ja aiheuttavat raajojen kylmyyttä ja samalla sinerrystä.
      En oikein tiedä miten lääkkeet toimivat. Onhan olemassa jotain kalsiumsalpaajiakin mutta kai niistäkin saa kohta lukea jos on siirtynynyt niihin että nekin pahentavat psoria...

    • kokeillut

      Kokeileppa Valion EVOLUS tehojuomaa, joka alentaa verenpainetta ja kolestrolia ilman lääkkeitä ja on jopa hyvää.
      Itselläni (nainen)oli aina silloin tällöin koholla verenpaine ja aloin kokeilla Evolusta, se auttoi heti viikossa. Olo alkoi tuntua paljon paremmalta, ei enää tuntunut korvassa jyskytystä. Samoin kävi eräälle sukulaiselleni, jolla oli verenpaine ollut jo koholla pitkään (mies)ja kerroin hänelle juomasta. Nyt on aivan normaali. Otan yhden purkillisen joka aamu heti herättyäni tyhjään vatsaan ja sitten vielä juon vettä päälle ja lähden juoksulenkille, enkä ole iältäni enää mikään tyttönen, mieleltäni kylläkin. Evolusta saa ruokakaupoista maitotuotehyllyistä. Ainakin suuremmistä tavarataloista. Sitä on myös jogurttina, mutta minusta se tehojuomapurkki on tehokkaampaa. Tsemppiä vaan ja pillerit pois.

      • Toivo elää!

        Kyllä, kyllä, verenpainelääkkeen lopettaminen onkin tavoitteena meikäläisellä. Ei kuitenkaan voi heittää lääkkeet menemään ihan noin vaan kun kilojakin on melkoisen paljon (pitkään kestäneen kortisonikuurin jälkeen) ja lisäksi stressaava työ. En rupea riskeeraamaan aivoverenvuotoa tai sydäninfarktia jos paine nousee liikaa. Ikääkin on jo 58 vuotta! Mutta hitaasti toivottavasti hyvä tulee, kunhan saa itsensä sirompaan kuntoon.;-)


    • tikko

      Kun psori puhkeaa on se valitettavasti tullut jäädäkseen. Jos olisit tiennyt ennen lääkkeen aloittamista olisit ehkä säästynyt tältä hel..ti.. sestä taudilta. Olisi se voinut puhjeta jonkun muunkin asian yhteydessä. Ei muuta kun positiivista ajatusta elämään ja pidä kropan happo/emästasapainosta huolta.

      • Hapokas*'*

        Valmari siihen happo/emästasapainon ylläpitämiseen? Onko kokemusta? Vai miten pidät siitä huolta?


      • Valmarin
        Hapokas*'* kirjoitti:

        Valmari siihen happo/emästasapainon ylläpitämiseen? Onko kokemusta? Vai miten pidät siitä huolta?

        Valmarinia on käytetty jo 3 vuotta. Sillä pysyy happo/emästasapaino kurissa.
        En tiedä miten se vaikuttaa tuohon verenpaineeseen. Tuskinpa mitenkään.


      • Mika the third

        Ei tule psoria. Ihottumia on suuri joukko erilaisia. Mikään ihan tavallinen lääkäri ei noista tiedä mitään, sanoo kaikkia psoriksi. Lääkäreillä hyvin rajoittunut tieto ja laiskoja enää hakemaan lisääkään tietoa.

        Tässä aika hyvä linkki lääkeihottumista.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=alg00255

        Eli lääkkeen vaihtaminen ja pois jättäminen auttaa ihottumaan. Mutta toki kannattaisi jutella lääkärin kanssa asiasta. Valitettavasti moni lääkäri kiistää, että mitään ihottumaa ko. lääkkeestä tuleekaan ja määrää vain toisia lääkkeitä päälle estämään ihottumaa....


    • Katleija

      Minulle alkoi tulla ihottumaläiskiä käsivarsiin selkään reisiin ja pakaroihin. Myös huuliin ja suun ympäristöön, silmäluomiin ja korvalehtiin.
      Epäilin verenpainelääkettäni, mutta lääkäri ei uskonut, koska olin jo monta vuotta sitä (Atacand) käyttänyt. Minulla oli maksimiannos ollut jo pitkään.
      Kortison helpotti, mutta ei parantanut. Lääkäri otti biopsian ihottumasta, kun epäili psoriasista. Vastaus oli tavallinen krooninen ihottuma, ei psoriasis.

      Pääsin ihotautilääkärille ja hänkin epäili psoria ja otti uudet näytteet. Samanlainen vastaus tuli. Iholääkäri vastasi kysyttyäni lääkkeistä, että periaatteessa mikä vaan voi aiheuttaa, mutta eteen ei hänelle ole tullut noista minun käyttämistäni ja kirjoitti lääkereseptin.

      Soitin sitten omalle TK-lääkärilleni ja kysyin olisiko iso vaiva jos kuitenkin verenpainelääkkeeni vaihdettaisi. Kävihän se päinsä. Atacand vaihdettiin Losartaniin. Uudella lääkkeellä olen pärjännyt aika pienellä annostuksella toistaiseksi.

      Vähitellen ihottumat rauhoittuivat ja sain jätettyä sen vahvan iholääkkeen pois. Ihottumat ovat poissa ihan täysin, viimeisenä paranivat nenän limakalvot, jotka nekin olivat sairaat ihottumien lisäksi.

    • hoida verenpaine

      Itse sain ihan pienestä annoksesta masennuslääkettä nenän limakalvot täyteen rupea. Kyllä, kirjaimellisesti kaivoin verta nenästä.

      Eli kyllä lääkkeet voi aiheuttaa vaikka mitä haittaa.

      mm. C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin puute nostaa verenpainetta, ei suku.

      Liika teollinen suola (merisuola tai ruususuola ruuanlaittoon kohtuudella), liikkumattomuus, stressi sekä lihavuus nostaa verenpainetta.

      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa iän myötä verenpainetta. Riittävä D-vitamiinin saanti vaikuttaa kalsiumin aineenvaihduntaan ja kalsium menee suonien sijaan lihaksiin, luihin jne...


      Voi Hyvin 2/2012 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.

      Luontaisterveys 3/2013 sivu 34 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.


      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Vitamin D may help reduce blood pressure in African Americans
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-may-help-reduce-blood-pressure-in-african-americans/

      "Yliopistojen yhteistyönä kehitty DASH-ruokavalio on paras ruokavalio verenpaineen alentamiseksi. Nyt uuden meta-analyysin mukaan DASH-ruokavalio alentaa hyvin myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kaikista olennaisinta DASH-ruokavaliossa on vihannesten ja hedelmien runsas määrä. Niistä saadaan verenpainetta kurissa pitävää kaliumia, mutta myös C-vitamiinia, polyfenoleita ja karotenoideja, joilla on myös lievää verenpainetta alentavaa vaikutusta."
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23466047

      UV exposure directly lowers blood pressure
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/uv-exposure-directly-lowers-blood-pressure/

      "D-vitamiinin puute on jo aikaisemmin yhdistetty verenpainetautiin, mutta nyt uusi amerikkalainen tutkimus viittaa siihen, että puutos liittyy myös lievään verenpaineen kohoamiseen."
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2236

      "Tässä tänä vuonna julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä C-vitamiini alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä."
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

      "Korkean verenpaineen pitkäaikainen hoito kalsiumkanavan salpaaja -lääkkeillä on yhdistetty nyt uudessa tutkimuksessa peräti 2,5 kertaa suurempaan rintasyövän riskiin. On huomattavasti turvallisempaa alentaa korkeaa verenpainetta DASH-ruokavaliolla, kiinanruusuteellä, magnesiumilla, ubikinonilla, oliivinlehtiuutteella ja C- ja D-vitamiinilla. Näiden kaikkien hyödystä verenpaineen alentamisessa on tieteellistä näyttöä."
      http://www.medicalnewstoday.com/articles/264446.php

    • Kipuilijatar

      Mulla on ollut useita vuosia verenpainelääkkeet, alkaen vuodesta 2006. Sitä ennen oli ihossa jotain pientä silsaa, joka hoitui kylvetyksillä, rasvauksilla ja joskus sienilääkkeellä, kun sitä epäilin. Mutta sitten oireet verenpainelääkkeen syönnin jälkeen pahenivat, jalkapohjiin tuli halkeamia, kuin olisi ollut pienellä puukolla viiltoja jalkapohjissa. Niihin ei auttanut kuin kylvetys, suihkuttelu antiseptisella aineella, antibioottivoide (Basibact) ja sukkien päivittäinen vaihto. Tila vaan paheni ja vuonna 2010 alkoi ilmetä ihmeellisiä pikku kuumetiloja ja illalla opintojeni jälkeen taas kylvetin noita jalkoja, ja kuorin kummaa karstaa (kuollutta ihoa) ja raspasin niitä. Raspauksesta tuli kierre ja olotila vain paheni. Ilmeisesti saamani ihmeraspi (semmoinen värikäs jalan näköinen juttu) keräsikin bakteereita, vaikka sen desinfioin ja kohta oli märkäruven näköinen tulehdus koivissa. Kipu oli sietämätön ja keksin yöksi laittaa vessapaperista kääreet jalkojen ympärille ja muovipussi päälle ja kipu heltisi, mutta sitten alkoi selvää märkimistä ja muovipussi-ideasta piti luopua. Sitten sain lääkäriltä Bemetson-K voidetta ja iho ihmeellisesti alkoi parantua, mutta juuri kun iho parantui, voide loppui ja parin viikon kuluttua olin taas lähtötilanteessa eli iho alkoi hilseillä, kutista parantuessa ja halkeilla ja kovettumat tulivat kireiksi keloideiksi eli iho ei uusiutunut normaalisti, oli tapahtunut hyperkeratoosia. Viimein löysin kymyn rinnastani ja se mammografian, biopsian ja ultraäänen jälkeen todettiin pahanlaatuiseksi. Eli iho oireili kauan ennakkoon siitä, että minulla oli pahanlaatuisia soluja, rintasyöpä on eräänlainen ihosyöpälaji. Mistä tämä sai alkunsa? Stressi työssä ja verenpainelääkkeiden sivuvaikutus laukaisi tämän inhotuksen elämääni. Nyt on onneksi patti poistettu ja vielä taistelen ihon kroonistuneet psoriaasista muistuttavan olotilan kanssa. Nytkin istun tässä koneen ääressä sairaslomalla, aamulla poistin keloitunutta ihoa varovasti desifioiduilla käsillä ja kynsillä jaloista, desinfioin jalkapohjat, menin suihkuun, pesin suikusaippualla itseni ja tukkani, huuhtelin juoksevalla vedellä leikkaushaavoja ja pesin jalkoja. En koskettanut kädellä ollenkaan leikkaushaavoja. Sitten antibioottista voidetta hieman tummentuneisiin jalkoihin (näyttävät ihan ruusun saaneilta) ja vessapaperikääreet ympäri, puhdas sukka päälle ja vielä villasukka. Nyt voi kävellä sentään. Puhtaat vaatteet ja rintaliivit päälle ja leikkaushaavojen päälle puhtaita (steriilil) siteitä. Nyt olen kiinnittänyt huomiota ravitsemukseenkin: vaaleata lihaa, sipulia, valkosipulia, perunaa ja vihanneksia sekä hedelmiä ja marjoja ja vihreää kahvia sekä vihreää teetä on ruokavaliossa. Vähän tummaa suklaata ja paljon juomavettä. Pieniä voimisteluliikkeitä päivittäin. Jospa tämä tästä alkaisi parantua, toivon. Eli ihottuma on merkki jostain muusta sairaudesta, iho on kuin hälytyskello, kun sen tila on normaali, niin yleensä muukin terveys sisälläpäin on kunnossa, jos iho oireilee, pitäisi tarkistaa laajalla verenkuvalla ja yleistarkastuksella rinnat, virtsa ja verensokeri. Aina laaja verenkuva ei paljasta ihosyöpää saati rintasyöpää, siksi silmämääräinen tarkastelu ja tunnustelu on edelleen valttia ja myös iho-oireiden tarkkailu. Tsemppiä kanssamatkaajille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe