Honbun opiskelijakaratesta

Pitääkö paikkaansa

Olen kuullut, että opiskelijoiden karateseura
Honbusta saisi helpommin vöitä kuin karateseuroista
yleensä ettei vaatimustaso olisi niin korkea.
Kannattaako tähän seuraan mennä ? Onko kokemuksia ?

3

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta tuumiskelin

      Ei mitään hajua, mutta joitakin ajatuksia, mitä viesti herätti...

      Suomessa on karatessa(kin) ilmeisesti suunnilleen maailman hitainta saada vöitä, ja selvästi hitaampaa kuin esim. Japanissa.

      Ei ole mitenkään itsestään selvää, että pidentynyt treeniaika kertoisi täkäläisten juuri mustan saaneiden erityisen korkeasta tasosta jokaiseen nopean vyön maahan verrattuna. Joihinkin maihin verrattuna se tosin varmastikin on korkeampi.

      Havaintojeni mukaan karaten harjoittelu on yleensä varsin tehotonta - poislukien kilpakarate siihen erikoistuneissa porukoissa.

      Käsitys siitä, mitä karaten tulisi olla, myös vaihtelee hyvin paljon, joten niin myös siitä, millaiset kyvyt vaikkapa juuri mustan vyön saaneella tulisi olla.

      Joku nyt kritisoi sitä, että vöidenkö takia kysyjä harjoittelee. No, havaintojeni mukaan vyöarvo ja asema salin sisäisessä hierarkiassa on todella monelle pidempään harjoitelleelle hyvin tärkeä, vaikkei sitä ääneen myönnetä.

      Ja vielä: mielestäni tehokkaalla opetuksella/valmennuksella, jossa oppia otetaan urheilulajien tehokkaista menetelmistä, saa parissa vuodessa hyvinkin opetettua mustan vyön, joka on taitavampi (okei, kriteerit taitavalle vaihtelevat...) kuin samoja viikkotuntimääriä treenannut useimpien seurojen karateharrastaja, joka on treenannut esim. seitsemän vuotta mustan saadakseen. Niin tehotonta on havaintojeni mukaan karaten harjoittelu (poislukien kilpakarate tietyissä seuroissa...) lähes kaikilla saleilla.

      Löytyykö sitten tehokkaasti harjoittelevia karateseuroja Suomesta? Tiedä häntä, ulkomailta niitä tuntuu löytyvän kyokushinin suunnasta. Täällä kun se homma on niin pienimuotoista, ja knockdown-kilpailuihinkin joutuu lähtemään ulkomaille, se tasokin lienee vaatimattomampi.

      • politiikasta

        en tiedä, enkä ole mainitsemiasi huhuja aikaisemmin kuullut, mutta mun mielestä Honbussa oli kyllä ihan kiva treenata. sosiaalista porukkaa ja kaikenlaisia oheisaktiviteetteja järjestettiin ainakin tuolloin ahkerasti (seuran kotisivuilla lukikin: "mikään syy ei ole niin pieni etteikö sitä voisi hieman juhlia").

        Mutta ettei tulisi väärää kuvaa niin täytyy sanoa, että kyllä siellä treenataankin. Ainakin aikoinaan Honbu järjesti vaparitreenejä, joissa Junkkarin Jasse kävi vetämässä, ja kyllä siellä muutenkin oli hyviä ja aktiivisia ohjaajia.


    • sillä on

      mitä väliä,mitä väliä!! joku aukoo mulle päätä mä vetasen karatella niskaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11681
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      151
      2336
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      249
      1486
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1060
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      930
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      872
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      767
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      729
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      27
      716
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      689
    Aihe