Harvinainen pentutauti

adelinah

Heippa!
Onko kellään toisella kokemuksia harvinaisesta pentutaudista Juveniili selluliitti? Meidän pennulle puhkesi se oltuaan viikon meillä, naama turposi ja silmät muurautuivat lähes kiinni, kuume oli yli 40 astetta. Olemme nyt käyttäneet neljä kertaa pentua lääkärillä ja tauti on saatu rauhoitettua. Naamasta puhkesi viime viikolla ilmeisesti joku rakkula tai vastaava, josta valui keltaista paksua mömmöä paljon ja näin turvotus laski. Nyt naamassa on pieni vekki, luulen että jää varmasti arpi. Netistä ei tästä sairaudesta löydy paljon mitään, eikä kukaan muukaan ole ennen edes kuullut taudista. Joten olisi kiva kuulla jonkun kokeneen kertomuksia. Meillä on nyt pitkä aikainen kortisoni ja antibiootti lääkitys ettei tauti uusiutuisi, mutta onkohan se helposti uusiutuvaa sorttia sitten? Tosiaan tauti kuulemma tulee hyvin hyvin harvoille 3vk-3kk ikäisille pennuille. Kiitos jo etukäteen!

7

4548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mime

      Hei!
      Meidän 8 viikkoiselle koiranpennulle ilmestyi 20.2 näppylä silmäluomeen, saatin antibioottitippoja. 4vrk kuluttua molemmissa silmissä oli näppylöitä ja pennulle määrättiin prednisonia ja synoluxia. 27.2 mentiin uudestaan eläinlääkäriin koska silmäluomet olivat erittäin turvonneita ja rähmivät. Saatiin uusi lääke kefavet. Vuorokauden kuluttua pennun tila huononi selvästi. Leuan alle muodostui märkäpaiseita ja hengittäminen sekä liikkuminen oli raskasta. Palattiin vanhaan lääkitykseen ja pennun tila parani. Tällä hetkellä patteja ja rupia kuonon ympärillä ja silmien turvotus on vähän laskenut. Mikä lääke teillä tehosi?

      • adelinah

        Teillä on siis se toinen muoto samaisesta taudista, eli juuri tuo pyoderma. Meillähän siis oli se selluliitti nimellä kulkeva. Kortisoni lääkitys oli meillä nimeltään Prdenisolon, ja sitä nyt käytetään vieläkin varmaan n. kuukauden ajan. Antibiootti en valitettavasti muista kun se loppu jo hetki sitten, mutta tauti on ainakin saatu kokonaan rauhoitettua. Pelkään vaan että jos se on uusiutuvaa niin tulee uudestaan, mutta toivotaan ettei ole! Harmi vain että rokotukset siirtyivät nyt sitten pidemmälle, kun kortisonin kanssa ei voi antaa. Ei päästä vieläkään koirapuistoon :( Mutta paljon rapsutuksia teidän pennulle, että toipuu siitä kunnolla. Saman ikäisenä meidänkin poika sai sen, eli 8 viikkoisena.


    • Rotukoira87

      On harvinainen sairaus. Tosi paljon adelinah teidän pennulle rapsutuksia. Siitä varmasti tulee vielä ongelmia kun ette pääse koirapuistoon. Esim kurittomuutta, ei sisäsiisti ja aina räksyttää joka vastaantulijalle. Saisinko kysyä vielä mikä tuli pennulle nimeksi? Tsemppiä ja rapsutuksia.

    • Anonyymi

      Toi Juveniili selluliitti (puppy strangles) tulee pennuille yleensä toisen rokotuksen jälkeen. Se on voimakas allerginen reaktio rokotteesta joka aiheuttaa autoimmuunireaktion. Tää ilmaantuu yleensä 5-7 päivää pennun kakkos eli tehoste rokotuksen jälkeen mistä syystä jengi ei tajua rokotehaitan syy-,yhteyttä. Ainoa tehokas hoitokeino on aloittaa kortisonikuuri välittömästi, jota lähdetään pienentämään, kun oireet loppuvat. Tästä löytyi tietoa jenkkiläisiltä el.lääkäri sivuilta, mutta tiedot on poistettu k-pandemian sensuroinnin yhteydessä. Eli kannattaa seurata pentujen yleistilaa ja ulkonäköä (silmät turpoavat ensin, sen jälkeen naama, imusolmukkeet jne) vähintään 7 päivää tehosterokotuksen jälkeen. Ja ohjeistaa eläinlääkäriä tästä.

      • Anonyymi

        Lisään vielä, että missään nimessä koiralle ei saa antaa samaa rokotetta, kuin mistä reaktio alunperin tuli vaan valmistetta on vaihdettava, muuten tila tulee uudestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä, että missään nimessä koiralle ei saa antaa samaa rokotetta, kuin mistä reaktio alunperin tuli vaan valmistetta on vaihdettava, muuten tila tulee uudestaan.

        Tod.näk syynä voi olla rabies rokote tai kolmosrokote jos rabies annetaan myöhemmin ja oireet alkaa viikon kuluessa tehosterokotteesta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe