ANTAKAA NEUVOJA TOKIOSTA?

neuvoja tarvitseva!

Eli olen kesälomalla menossa ensimmäistä kertaa Tokioon ja kaipaisin nyt neuvoja (julkisilla matkustamisesta), vaikka niitä itse olen paljon yrittänyt täältä netistä hakea.

Kun monesta paikkaa olen lukenut että julkisilla matkustaminen on kallista. Mutta olisiko jollain hintaesimerkkejä, esim. lähiliikenteestä? Tai edes jotain hajua? Esim. Tokion tai Shinjukun asemalta jonnekkin vaikka Naritan lähelle tai jonnekkin? Eli onko hintaluokka muutamaa euroa, kymmeniä euroja vai paljon?

Tai itse olen matkalla 6päivää ja melkein joka päivä matkustelen julkisilla, vaikka jonain päivinä vain shinjukuun tai tokioon tai uenoon, eli ei niin kauas. (Itse hotellini sijaitsee Naritan lentokentältä n.10km päästä) Että kun se JR rail pass on aika kallis, niin tulisikohan se kuitenkin halvemmaksi vai kalliimmaksi kuin ostaa joka kerta yksittäinen lippu? Tai sitäkin kyselisin että paljon maksaa liikkua shinjukuun tai tokyoon tai uenoon niinkuin mainitsin?

Vastatkaa heti jos tiedätte asiasta jotain! :)

8

2102

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mulla oli Pasmo
   • neuvoja tarvitseva

    Kiitos paljon avusta, mahdatko tietää sitten hintaesimerkkejä jos ei osta mitään erikoislippua vaan aina erillisen lipun? Ja tiedätkö että kuuluuko Toride siihen Tokion alueeseen, kun itse olen yrittänyt etsiä tätä tietoa mutta en ole saanut selville? Kun Torideen olen kahtena päivänä menossa.

    Kiitos vielä avustasi!


   • kiitos !=)
    a.mbre kirjoitti:

    Kirjoittaja on poistanut tästä viestin

    Kiitos aivat tosi paljon, sivusta oli minulle paljon hyötyä! :)


  • autaa

   Jos aloittaa sepustuksensa sanalla 'eli', niin se kertoo paljon kirjoittajasta. Parempi kyvyttömänä pysytellä kotomaassa. Mikä ihme se 'eli' lauseen alussa on?

   • Eliel

    Eli kyllähän tuo vastauskin aika paljon kertoo kirjoittajastaan...


  • Tokiossa asuva

   Jos ostat lentokentält NEX-junalipun keskustaan, saat samaan pakettiin halutessasi Suica-kortin, jossa on jo 500 jeniä matka-arvoa. Nariata_Tokion asema tällä NEX-junalla (Narita Exprss) on siinä 3500 jeniä. Halvemmallakin pääsee kesksutaan, esim. Limited Express Keisei Line Narita - Nippori on 1000 jeniä.

   Paikallismatkustus Tokiossa:
   JRn linjat (esim. Yamanote line, Chuo line) matkan pituudesta riippuen 130 - 500 jeniä. Tuolla 500lla pääsee jo Yokohamaan asti.
   Tokyo Metro: 160-230 jeniä.

   Voit myös ostaa Metroon yhdne päivän kortin, muistaakseni 750 jeniä, jolla saa reissata koko päivän miten lystää, siis Tokyo Metro -linjoilla.

  • anneta

   Heips, tuli muutama viikko sitten Tokiosta ja mieli palajaa jo takaisin.
   Asuin Shinjukun aseman lähettyvillä siis kävelymatkan päässä ja reissasin päivittäin metrolla ympäri kaupunkia. Muihin suurkaupunkeihin verrattuna metron käyttö on "pakollista", koska kaupunki koostuu eri lähiöistä.

   Jos haluat säästää rahaa, älä matkusta lentokentältä sky train:llä ( n. 22-24 euroa), vaan teen yksi vaihto ja säästät paikallisjunalla kulkiessa heti reilu 10 euroa suunta. Ostin yksittäisiä lippuja, mutta ne olivat mielestäni edullisia - hinta liittyi tietenkin kuljettuun matkaan. Lippujen hinnat on selkeästi esitetty kartassa eli näin osaa ostaa oikein hintaisen lipun automaatista. Jos oikein muistan, paikallisjunalippu lentokentältä maksoi 1 450 yenia.

   Oikein mukavaa matkaa sinulle! Nähtävää ja koettavaa on paljon.

   • --PP

    Moi

    Itsekin ekalla matkalla ostelimme noita yksittäisiä lippuja ja mikäs, ihan helppo ja halpa systeemi sekin on. MUTTA, kaikkein vaivattominta metrolla matkailu Tokiossa on, kun hommaa SUICA kortin, senkin saa asemilta automaatista. Se on siis kortti johon talletetaan rahaa ja metron automaatit sitten vähentää sieltä matkan hinnan. Ei tarvitse muusta huolehtia kuin siitä että kortilla on jenejä :)

    Lisäksi, ko. kortilla voi maksaa joissain kioskeissa ja kaupoissa, joten pikkurahan käyttö vähenee. Suica ei ole ihan niin monipuolinen ja halpa kuin Hong Kongin Octopus, mutta melkein :)

    -P-


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   260
   2739
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   220
   2729
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   2360
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   121
   2073
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1782
  6. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1517
  7. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   356
   1159
  8. Sofian huulet muuttuneet hassun näköiseksi

   https://aijaa.com/96LPH5 Miten meni Sofia noin niinkuin omasta mielestäsi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1051
  9. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   1035
  Aihe