Huumeasiantuntija: Ei todisteita yhteydestä kannabiksen ja mielenterveysongelmien välillä

wobler

Kirkleen huumeasiantuntija: Ei todisteita yhteydestä kannabiksen ja mielenterveysongelmien välillä

Britanniassa kannabis uudelleenluokiteltiin viime kuussa ja se nostettiin C-luokasta B-luokkaan.

Heti kun kannabis luokiteltiin uudelleen vuonna 2004 B-luokasta C-luokkaan, alkoi kampanja, joka ehdotti kannabiksen olevan paljon vaarallisempaa kuin sen käyttäjät ja kannattajat haluaisivat ajatella.

Tätä ajatusta on kannattanut entinen West Yorkshiren poliisipäällikkö Keith Hellawell Huddersfieldistä. Hän toimi edellisen hallituksen “huumetsaarina”, korkean tason neuvonantajana.

Joitakin hänen neuvojaan noudatettiin – suurta osaa ei. Kun silloinen sisäasiainministeri David Blunkett pättäväisesti ajoi läpi kannabiksen uudelleenluokittelun alempaan luokkaan Hellawell ärsyyntyi ja erosi.

Monet lääketieteen ammattilaiset tukevat häntä ja sanovat, että on suuri virhe luokitella kannabis miedoksi. Varsinkin, kun nyt on liikkeellä paljon vahvaa kannabista, skunkkia.

Eräät lääkärit ovat sanoneet, että nuoruusiän riippuvuus kannabiksesta voi johtaa joissain tapauksissa pysyviin kognitiivisiin muutoksiin. Joidenkin mukaan säännöllinen käyttö kiihdyttää psykoosin tai skitsofrenian puhkeamista.

On esitetty, että käyttö johtaisi sosiaalisten taitojen, muistin ja keskittymiskyvyn heikkenemiseen ja että se voi johtaa masennukseen, vainoharhaisuuteen ja itsemurhaan.

Lifeline Kirklees on vapaaehtoisjärjestö, joka on toiminut huumeriippuvaisten auttamiseksi ja tutustunut huumeriippuvuuksiin ja niiden seuraamuksiin vuodesta 1971. Sen jäsen Mike Linnell sanoo kuitenkin todisteiden näistä kauhuista olevan minimaalisia.

Hän kuvaili uudelleenluokitusta “kammottavaksi”.

“Uskomme, että hallitus oli väärässä monissa asioissa”, hän kertoo.

“Uudelleenluokittelu ei ‘ole oikea työkalu’, se ei estä mitään. Ei ole tarkkoja lukuja, mutta jokainen kysely osoittaa, että kannabiksen käyttö on tullut alas vuodesta 2002 ja jatkaa laskemistaan.

“Kuitenkin poliisin tietoon tulleiden tapausten määrä on kasvanut rajusti. Pääosin tämä johtuu huumekoirien käytön lisäämisestä ja siitä, että poliisi on ottanut tavaksi pysäyttää ihmisiä kadulla.”

Psykoottisten oireiden ja erityisesti skitsofrenian osalta tilastoissa ei ole minkäänlaista nousua.”

Ei ole olemassa tieteellisisiä todisteita siitä, että kannabis laukaisisi mielenterveysongelmia tai -sairauksia itsekseen.

On tehty paljon jalostustyötä, jotta “skunk” (Ilmeisesti nimitystä skunk käytetään kaikista voimakkaammista lajikkeista oikeiden lajikenimien sijaan. -toim.huom.) olisi vahvempaa. Sitä on jalostettu THC:n lisäämiseksi, joka voi toimia psykoottina tai sen kaltaisena, mutta samaan aikaan myös CBD:n ja CBN:n määrä lajikkeissa on noussut ja nämä taas toimivat anti-psykootteina. On todennäköistä, että CBD:n ja CBN:n määrän nousu estää tai heikentää THC:n vaikutusta.

“Ei ole todisteita siitä, että kannabis tappaisi ketään. Toisaalta on kuitenkin arvioitu, että 40 000 nuorta kuolee vuosittain suoraan tai epäsuorasti alkoholin väärinkäytön takia”, Mike kertoi.

“Jos katsomme kaikkia päihteitä mitä nuorille on tarjolla, niin kannabis on vähiten vaarallinen. En lobbaa kannabiksen laillistamisen puolesta, mutta haluan, että sen vaarat pidetään oikeassa mittakaavassa.”

Lähteet: http://www.examiner.co.uk/news/local-west-yorkshire-news/2009/02/04/kirklees-drugs-counsellor-no-evidence-to-link-cannabis-and-mental-illness-86081-22848809/
http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/02/18/kirkleen-huumeasiantuntija-ei-todisteista-kannabiksen-ja-mielenterveysongelmien-valilla/

19

2136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • red puta

      Kannabiksen ja muidenkin niinsanottujen tajuntaa lisaavien aineiden kayttajat ovat jo ennestaan hulluja,joten he tarvitsevat ahdistukseensa jotain helpottavaa.Itsekkin kaytan joskus alkoholia,silla sehan niinsanotusti rentouttaa tiukkapipoa.Kannabiksen kayto aiheuttaa polttamalla myoskin syopaa.Kaikista paras olisi vain olla niinsanotusti selvinpain,mutta jotkut tuntuvan tarvitsevan naita "LAAKKEITA" eivatko he enaa pysty nauramaan ilman pilvea.

      • 420

        ...sanoo vanha suomalainen sananlasku.Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa muiden kuin alkoholistien suusta kuultuna.Kannabisti osaa nauraa selvinkinpäin siinä missä alkoholia kohtuullisesti nauttivakin osaa.Mieluummin nautin miedosti tajuntaa laajentavaa kannabista kuin tajuntaa taannuttavaa myrkkyä alkoholia.Tutkimuksissaon todettu että alkoholin aiheuttamat vauriot aivoissa ja keskushermostossa ovat pysyviä toisin kuin kannabiksella vaikka senkin on todettu aiheuttavat "kutistumista" tietyissä aivojen osissa.Nämä vauriot palaavat ennalleen parin kuukauden sisällä käytön lopettamisesta.
        "Kaikista paras olisi olla selvinpäin" sanot mutta minun mielestäni kaikista paras olisi se kun ihmiset huolehtisivat jokainen omista asioistaan ja päihteistään ja jättäisivät muut rauhaan omien valintojensa pariin.


      • vierestäseurannut
        420 kirjoitti:

        ...sanoo vanha suomalainen sananlasku.Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa muiden kuin alkoholistien suusta kuultuna.Kannabisti osaa nauraa selvinkinpäin siinä missä alkoholia kohtuullisesti nauttivakin osaa.Mieluummin nautin miedosti tajuntaa laajentavaa kannabista kuin tajuntaa taannuttavaa myrkkyä alkoholia.Tutkimuksissaon todettu että alkoholin aiheuttamat vauriot aivoissa ja keskushermostossa ovat pysyviä toisin kuin kannabiksella vaikka senkin on todettu aiheuttavat "kutistumista" tietyissä aivojen osissa.Nämä vauriot palaavat ennalleen parin kuukauden sisällä käytön lopettamisesta.
        "Kaikista paras olisi olla selvinpäin" sanot mutta minun mielestäni kaikista paras olisi se kun ihmiset huolehtisivat jokainen omista asioistaan ja päihteistään ja jättäisivät muut rauhaan omien valintojensa pariin.

        Jostain syystä poikani kirjoitus, jossa hän kirjoitti olevansa hyvässä kunnosssa pitkäaikaisesta kannabiksen käytöstä huolimatta, on poistettu. Kirjoitus oli omiaan todistamaan sen asian puolesta, että että mielenterveys, joka kannabiksen käyttämisen johdosta helposti järkkyy ei välttämättä potilaan onnellisesta tilasta huolimatta aina ole käyttäjän parhaaksi.

        Lähiomaisten täytyy puuttua ajoissa asiaan.
        Näin myös tämän "pikku-Kallen "kohdalla.

        PS.
        En ole ollut poistamassa poikani kirjoituksia Maailman menoa osastoilta. Silloinhan poistaisin omia todeisteitani kannabiksen vaikutuksesta aivojen toimintaan.

        Aamulehti Sunnuntai Sunnuntai 22.2.2009 EtusivuKolumnitPääjututGalleriatKilpailutMielipideYhteydenotto
        Löydetty | Kalle katosi tahallaan
        20.02.2009 - 17:38
        Nuorukainen oli viikon kadoksissa eikä aavistanut, millaista huolta aiheutti. Hän neuvoo vanhempia tarkastamaan ostoskeskukset, kirjastot ja turvatalot.
        Syksy 1999, Tampereen Multisilta. Kalle, 14, lähtee äitinsä luota maanantai-iltana pienen riidan jälkeen. Poika heittää ylleen harmaan anorakin ja pistää jalkaansa skeittikengät. On viileää.
        - Se oli sellainen päähänpisto. Riideltiin jostakin ja lähdin. Menin ensin Tampereen rautatieasemalle pummaamaan rahaa. Siellä näin yhden kaverinikin, joka myöhemmin oli antanut minusta ensimmäisen vihjeen, Kalle muistelee.

        - Pyysin häneltä rahaa, mutta en saanut. Kukaan muukaan ei antanut, hän kertoo.

        Poika hyppää Helsingin junaan, jossa hän matkustaa pummilla.

        - Menin vessaan piiloon siksi aikaa, kun konduktööri kiersi vaunuissa. Se oli helppoa.

        Helsingin rautatieasemalla Kallea tulee vastaan hänen helsinkiläinen ystävänsä, jonka vanhemmat ovat ulkomailla. Kalle on soittanut kaverille etukäteen.

        - Kaverin perheellä oli iso talo, jossa oleilimme. Minä tiesin, mistä voi ostaa pilveä. Hän maksoi kaiken.


        Pilveä poltellen vierähtää viikko. Syynä Helsinkiin tuloon ovat juuri huumeet. Poika haluaa myös nähdä, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu.

        Hänellä ei käy mielessäkään, että häntä kaivattaisiin kotona.

        Kalle on aloittanut aineiden käytön vuotta aiemmin Multisillan jengeissä. Koulun hän on jättänyt jo seiskaluokan jälkeen. Kotona poika on jäänyt kerran kiinni pilven poltosta, mutta säännöllisestä käyttämisestä äiti ei tiedä.

        - Olisikohan kulunut viikko, kun kaveri tuli kaupungilta ja sanoi, että sun olisi parasta soittaa kotiin. Kuvani oli Aamulehdessä ja poliisi etsi minua, Kalle muistelee.

        Kallen rautatieasemalla nähnyt tuttava on jo kertonut poliisille havainnostaan.

        - Soitin äidille, joka oli tosi pettynyt muhun ja suruissaan. Tietenkin hän oli helpottunut, että en ollut kuollut.


        Ihan heti Kalle ei aio palata kotiin, mutta Tampereelle hän palaa. Paras ystävä saa puhelun, jossa Kalle vannottaa, että tämä tulisi asemalle yksin vastaan.

        - Junaa vastassa olivat kuitenkin äidin uusi aviomies ja ex-mies. Niinpä siitä mentiin suoraan kotiin, Kalle kertoo.

        Vasta kotona Kallelle selviää, kuinka paljon häntä on kaivattu.

        - Äiti ei ollut mennyt viikkoon töihin. En ollut ajatellut, että hän huolestuisi niin. Mutta se pelko näkyi äidistä.

        Löytymisen jälkeen Kalle asuu ensin kotonaan. Äiti on vihainen muutaman viikon. Aineiden käyttö kuitenkin jatkuu. Myöhemmin Kalle otetaan huostaan ja hänet sijoitetaan perhekotiin Pohjois-Suomeen.

        - Monta kertaa olen yrittänyt lopettaa huumeiden käytön, mutta kokonaan se ei ole onnistunut.


        Nykyään 24-vuotias Kalle saa subutex-hoitoa ja uskoo ensimmäistä kertaa paranevansa. Pohjoisen vuosien jälkeen hän on palannut Tampereelle ja asuu taas äitinsä luona. Haaveissa on oma asunto ja työpaikka.

        - Enää en ole kadoksissa päivää tai paria pidempään. Oli tilanne mikä tahansa, sitä surua en halua aiheuttaa.

        Kallen mielestä varhaisnuoren on helppo kadota, jos tämä niin haluaa. Paras tapa häipyneen etsimiseen on jututtaa kavereita. Yleensä joku heistä tietää.

        - Parhaimmat kadonneen suojelijat ovat omat kaverit. 14-17-vuotiaan on jo aika helppo vedättää vanhempiaan. Pitäkää huolta siitä, että tiedätte, missä porukoissa lapsenne pyörii. Ja ottakaa selvää heidän päihdehistoriastaan.

        Jos Kallen oma lapsi katoaisi Tampereella, hän etsisi tätä ensiksi kirjastosta, Koskikeskuksesta, Siperiasta ja rautatieasemalta. Seuraavaksi hän kävisi Punaisen ristin turvatalolla. Tahallaan kadonneet voivat viettää öitä esimerkiksi rappukäytävissä.

        - Jos joku oikeasti haluaa pysyä piilossa ja satuttaa vanhempiansa, niin kyllä se onnistuu.

        Entä miksi nuori tahtoisi niin tehdä?

        - No usein vaikka silloin, jos vanhemmat ovat eroamassa, nuori saattaa haluta sanoa, että hei, teillä on lapsiakin. Te teette meillekin pahaa, Kalle tietää.

        Syitä on monia.


        Alamaailman väki, johon Kalle sanoo itsekin kuuluvansa, on taitavaa myös etsijöinä. Juorut kulkevat.

        - Jos joku on vaikka velkojaan karussa, hänet kyllä löydetään. Me ollaan parempia kuin poliisit, Kalle sanoo.

        Silloin löytyminen vain ei välttämättä ole hyvä asia.



        Kirsikka Otsamo
        Kuvitus: Johanna Pulkkinen



        Kadonneen pojan nimi on muutettu.


      • Muutosta
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jostain syystä poikani kirjoitus, jossa hän kirjoitti olevansa hyvässä kunnosssa pitkäaikaisesta kannabiksen käytöstä huolimatta, on poistettu. Kirjoitus oli omiaan todistamaan sen asian puolesta, että että mielenterveys, joka kannabiksen käyttämisen johdosta helposti järkkyy ei välttämättä potilaan onnellisesta tilasta huolimatta aina ole käyttäjän parhaaksi.

        Lähiomaisten täytyy puuttua ajoissa asiaan.
        Näin myös tämän "pikku-Kallen "kohdalla.

        PS.
        En ole ollut poistamassa poikani kirjoituksia Maailman menoa osastoilta. Silloinhan poistaisin omia todeisteitani kannabiksen vaikutuksesta aivojen toimintaan.

        Aamulehti Sunnuntai Sunnuntai 22.2.2009 EtusivuKolumnitPääjututGalleriatKilpailutMielipideYhteydenotto
        Löydetty | Kalle katosi tahallaan
        20.02.2009 - 17:38
        Nuorukainen oli viikon kadoksissa eikä aavistanut, millaista huolta aiheutti. Hän neuvoo vanhempia tarkastamaan ostoskeskukset, kirjastot ja turvatalot.
        Syksy 1999, Tampereen Multisilta. Kalle, 14, lähtee äitinsä luota maanantai-iltana pienen riidan jälkeen. Poika heittää ylleen harmaan anorakin ja pistää jalkaansa skeittikengät. On viileää.
        - Se oli sellainen päähänpisto. Riideltiin jostakin ja lähdin. Menin ensin Tampereen rautatieasemalle pummaamaan rahaa. Siellä näin yhden kaverinikin, joka myöhemmin oli antanut minusta ensimmäisen vihjeen, Kalle muistelee.

        - Pyysin häneltä rahaa, mutta en saanut. Kukaan muukaan ei antanut, hän kertoo.

        Poika hyppää Helsingin junaan, jossa hän matkustaa pummilla.

        - Menin vessaan piiloon siksi aikaa, kun konduktööri kiersi vaunuissa. Se oli helppoa.

        Helsingin rautatieasemalla Kallea tulee vastaan hänen helsinkiläinen ystävänsä, jonka vanhemmat ovat ulkomailla. Kalle on soittanut kaverille etukäteen.

        - Kaverin perheellä oli iso talo, jossa oleilimme. Minä tiesin, mistä voi ostaa pilveä. Hän maksoi kaiken.


        Pilveä poltellen vierähtää viikko. Syynä Helsinkiin tuloon ovat juuri huumeet. Poika haluaa myös nähdä, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu.

        Hänellä ei käy mielessäkään, että häntä kaivattaisiin kotona.

        Kalle on aloittanut aineiden käytön vuotta aiemmin Multisillan jengeissä. Koulun hän on jättänyt jo seiskaluokan jälkeen. Kotona poika on jäänyt kerran kiinni pilven poltosta, mutta säännöllisestä käyttämisestä äiti ei tiedä.

        - Olisikohan kulunut viikko, kun kaveri tuli kaupungilta ja sanoi, että sun olisi parasta soittaa kotiin. Kuvani oli Aamulehdessä ja poliisi etsi minua, Kalle muistelee.

        Kallen rautatieasemalla nähnyt tuttava on jo kertonut poliisille havainnostaan.

        - Soitin äidille, joka oli tosi pettynyt muhun ja suruissaan. Tietenkin hän oli helpottunut, että en ollut kuollut.


        Ihan heti Kalle ei aio palata kotiin, mutta Tampereelle hän palaa. Paras ystävä saa puhelun, jossa Kalle vannottaa, että tämä tulisi asemalle yksin vastaan.

        - Junaa vastassa olivat kuitenkin äidin uusi aviomies ja ex-mies. Niinpä siitä mentiin suoraan kotiin, Kalle kertoo.

        Vasta kotona Kallelle selviää, kuinka paljon häntä on kaivattu.

        - Äiti ei ollut mennyt viikkoon töihin. En ollut ajatellut, että hän huolestuisi niin. Mutta se pelko näkyi äidistä.

        Löytymisen jälkeen Kalle asuu ensin kotonaan. Äiti on vihainen muutaman viikon. Aineiden käyttö kuitenkin jatkuu. Myöhemmin Kalle otetaan huostaan ja hänet sijoitetaan perhekotiin Pohjois-Suomeen.

        - Monta kertaa olen yrittänyt lopettaa huumeiden käytön, mutta kokonaan se ei ole onnistunut.


        Nykyään 24-vuotias Kalle saa subutex-hoitoa ja uskoo ensimmäistä kertaa paranevansa. Pohjoisen vuosien jälkeen hän on palannut Tampereelle ja asuu taas äitinsä luona. Haaveissa on oma asunto ja työpaikka.

        - Enää en ole kadoksissa päivää tai paria pidempään. Oli tilanne mikä tahansa, sitä surua en halua aiheuttaa.

        Kallen mielestä varhaisnuoren on helppo kadota, jos tämä niin haluaa. Paras tapa häipyneen etsimiseen on jututtaa kavereita. Yleensä joku heistä tietää.

        - Parhaimmat kadonneen suojelijat ovat omat kaverit. 14-17-vuotiaan on jo aika helppo vedättää vanhempiaan. Pitäkää huolta siitä, että tiedätte, missä porukoissa lapsenne pyörii. Ja ottakaa selvää heidän päihdehistoriastaan.

        Jos Kallen oma lapsi katoaisi Tampereella, hän etsisi tätä ensiksi kirjastosta, Koskikeskuksesta, Siperiasta ja rautatieasemalta. Seuraavaksi hän kävisi Punaisen ristin turvatalolla. Tahallaan kadonneet voivat viettää öitä esimerkiksi rappukäytävissä.

        - Jos joku oikeasti haluaa pysyä piilossa ja satuttaa vanhempiansa, niin kyllä se onnistuu.

        Entä miksi nuori tahtoisi niin tehdä?

        - No usein vaikka silloin, jos vanhemmat ovat eroamassa, nuori saattaa haluta sanoa, että hei, teillä on lapsiakin. Te teette meillekin pahaa, Kalle tietää.

        Syitä on monia.


        Alamaailman väki, johon Kalle sanoo itsekin kuuluvansa, on taitavaa myös etsijöinä. Juorut kulkevat.

        - Jos joku on vaikka velkojaan karussa, hänet kyllä löydetään. Me ollaan parempia kuin poliisit, Kalle sanoo.

        Silloin löytyminen vain ei välttämättä ole hyvä asia.



        Kirsikka Otsamo
        Kuvitus: Johanna Pulkkinen



        Kadonneen pojan nimi on muutettu.

        Miten tämä sinun selvästi shokeeraamaan tehty artikkelisi liittyy alkuperäiseen? Ei mitenkään.

        Ja eikö sinun pojastasi ole jo ihan tarpeeksi jauhettu, tässä lopputulos mihin minä olen päässyt antamiesi ja poikasi antamien tietojen perusteella:

        Poikasi käytti paljon päihteitä, kannabista ja LSD:tä enimmäkseen. Hänen skitsofreniansa alkoi ilmenemään pikkuhiljaa. Hän ei pitänyt asenteestasi ja siitä, että koitit päättää hänen elämästään. Soitit poliisit hänen luo, koska hän poltteli. Silloin häneltä katkesi kamelin selkä ja mielenterveys lopullisesti, hän ei enää voinut luottaa edes omaan isäänsä. Tämän jälkeen hänen isänsä on koittanut joka päivä laittaa häntä pakkohoitoon.

        Tämä yhdistettynä hänen jatkuvaan päihteidenkäyttöönsä ei todellakaan ole hänelle vuosien ratossa tehnyt.

        Tottakai olen sitä mieltä, ettei hänen kannattaisi mihinkään päihteisiin koskea, kun ne eivät selvästikään hänen tilannettaan auta. Mutta en usko, että on helppo lopettaa, jos lopettamiseen ei saa mitään tukea, pelkästään isänsä ja auktoriteetit kimppuun..

        Jokainen tarvitsee rakkautta, mutta sinulle tuo sana on ilmeisesti tuntematon. Olet unohtanut perusasiat tällä ristiretkelläsi kasvia vastaan, niin että pistät tämän päähänpinttymäsi poikasi mielenterveyden edelle.


      • 420
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jostain syystä poikani kirjoitus, jossa hän kirjoitti olevansa hyvässä kunnosssa pitkäaikaisesta kannabiksen käytöstä huolimatta, on poistettu. Kirjoitus oli omiaan todistamaan sen asian puolesta, että että mielenterveys, joka kannabiksen käyttämisen johdosta helposti järkkyy ei välttämättä potilaan onnellisesta tilasta huolimatta aina ole käyttäjän parhaaksi.

        Lähiomaisten täytyy puuttua ajoissa asiaan.
        Näin myös tämän "pikku-Kallen "kohdalla.

        PS.
        En ole ollut poistamassa poikani kirjoituksia Maailman menoa osastoilta. Silloinhan poistaisin omia todeisteitani kannabiksen vaikutuksesta aivojen toimintaan.

        Aamulehti Sunnuntai Sunnuntai 22.2.2009 EtusivuKolumnitPääjututGalleriatKilpailutMielipideYhteydenotto
        Löydetty | Kalle katosi tahallaan
        20.02.2009 - 17:38
        Nuorukainen oli viikon kadoksissa eikä aavistanut, millaista huolta aiheutti. Hän neuvoo vanhempia tarkastamaan ostoskeskukset, kirjastot ja turvatalot.
        Syksy 1999, Tampereen Multisilta. Kalle, 14, lähtee äitinsä luota maanantai-iltana pienen riidan jälkeen. Poika heittää ylleen harmaan anorakin ja pistää jalkaansa skeittikengät. On viileää.
        - Se oli sellainen päähänpisto. Riideltiin jostakin ja lähdin. Menin ensin Tampereen rautatieasemalle pummaamaan rahaa. Siellä näin yhden kaverinikin, joka myöhemmin oli antanut minusta ensimmäisen vihjeen, Kalle muistelee.

        - Pyysin häneltä rahaa, mutta en saanut. Kukaan muukaan ei antanut, hän kertoo.

        Poika hyppää Helsingin junaan, jossa hän matkustaa pummilla.

        - Menin vessaan piiloon siksi aikaa, kun konduktööri kiersi vaunuissa. Se oli helppoa.

        Helsingin rautatieasemalla Kallea tulee vastaan hänen helsinkiläinen ystävänsä, jonka vanhemmat ovat ulkomailla. Kalle on soittanut kaverille etukäteen.

        - Kaverin perheellä oli iso talo, jossa oleilimme. Minä tiesin, mistä voi ostaa pilveä. Hän maksoi kaiken.


        Pilveä poltellen vierähtää viikko. Syynä Helsinkiin tuloon ovat juuri huumeet. Poika haluaa myös nähdä, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu.

        Hänellä ei käy mielessäkään, että häntä kaivattaisiin kotona.

        Kalle on aloittanut aineiden käytön vuotta aiemmin Multisillan jengeissä. Koulun hän on jättänyt jo seiskaluokan jälkeen. Kotona poika on jäänyt kerran kiinni pilven poltosta, mutta säännöllisestä käyttämisestä äiti ei tiedä.

        - Olisikohan kulunut viikko, kun kaveri tuli kaupungilta ja sanoi, että sun olisi parasta soittaa kotiin. Kuvani oli Aamulehdessä ja poliisi etsi minua, Kalle muistelee.

        Kallen rautatieasemalla nähnyt tuttava on jo kertonut poliisille havainnostaan.

        - Soitin äidille, joka oli tosi pettynyt muhun ja suruissaan. Tietenkin hän oli helpottunut, että en ollut kuollut.


        Ihan heti Kalle ei aio palata kotiin, mutta Tampereelle hän palaa. Paras ystävä saa puhelun, jossa Kalle vannottaa, että tämä tulisi asemalle yksin vastaan.

        - Junaa vastassa olivat kuitenkin äidin uusi aviomies ja ex-mies. Niinpä siitä mentiin suoraan kotiin, Kalle kertoo.

        Vasta kotona Kallelle selviää, kuinka paljon häntä on kaivattu.

        - Äiti ei ollut mennyt viikkoon töihin. En ollut ajatellut, että hän huolestuisi niin. Mutta se pelko näkyi äidistä.

        Löytymisen jälkeen Kalle asuu ensin kotonaan. Äiti on vihainen muutaman viikon. Aineiden käyttö kuitenkin jatkuu. Myöhemmin Kalle otetaan huostaan ja hänet sijoitetaan perhekotiin Pohjois-Suomeen.

        - Monta kertaa olen yrittänyt lopettaa huumeiden käytön, mutta kokonaan se ei ole onnistunut.


        Nykyään 24-vuotias Kalle saa subutex-hoitoa ja uskoo ensimmäistä kertaa paranevansa. Pohjoisen vuosien jälkeen hän on palannut Tampereelle ja asuu taas äitinsä luona. Haaveissa on oma asunto ja työpaikka.

        - Enää en ole kadoksissa päivää tai paria pidempään. Oli tilanne mikä tahansa, sitä surua en halua aiheuttaa.

        Kallen mielestä varhaisnuoren on helppo kadota, jos tämä niin haluaa. Paras tapa häipyneen etsimiseen on jututtaa kavereita. Yleensä joku heistä tietää.

        - Parhaimmat kadonneen suojelijat ovat omat kaverit. 14-17-vuotiaan on jo aika helppo vedättää vanhempiaan. Pitäkää huolta siitä, että tiedätte, missä porukoissa lapsenne pyörii. Ja ottakaa selvää heidän päihdehistoriastaan.

        Jos Kallen oma lapsi katoaisi Tampereella, hän etsisi tätä ensiksi kirjastosta, Koskikeskuksesta, Siperiasta ja rautatieasemalta. Seuraavaksi hän kävisi Punaisen ristin turvatalolla. Tahallaan kadonneet voivat viettää öitä esimerkiksi rappukäytävissä.

        - Jos joku oikeasti haluaa pysyä piilossa ja satuttaa vanhempiansa, niin kyllä se onnistuu.

        Entä miksi nuori tahtoisi niin tehdä?

        - No usein vaikka silloin, jos vanhemmat ovat eroamassa, nuori saattaa haluta sanoa, että hei, teillä on lapsiakin. Te teette meillekin pahaa, Kalle tietää.

        Syitä on monia.


        Alamaailman väki, johon Kalle sanoo itsekin kuuluvansa, on taitavaa myös etsijöinä. Juorut kulkevat.

        - Jos joku on vaikka velkojaan karussa, hänet kyllä löydetään. Me ollaan parempia kuin poliisit, Kalle sanoo.

        Silloin löytyminen vain ei välttämättä ole hyvä asia.



        Kirsikka Otsamo
        Kuvitus: Johanna Pulkkinen



        Kadonneen pojan nimi on muutettu.

        Laittaisitko linkin jotta voisin tutustua tarkemmin kyseiseen kirjoitukseen...


      • vierestäseurannut
        420 kirjoitti:

        Laittaisitko linkin jotta voisin tutustua tarkemmin kyseiseen kirjoitukseen...

        Suurin osa poikani kirjoituksista on poistettu, joten en niintä voi linkittää.

        Ehkä palstan seriffi ajattelee niiden sisältävän niin paljon palstalle sopimatonta, että poisto on paikallaan. Eli seriffi haluaa roskat maton alle. Ja kannabiksen kuva säilyy kirkkaana.
        Minusta se ei ole oikealaatuista valistusta, se on sitä valehtelevaa ja kiiltokuvamaista joka erehdyttää nuoria kokeilemaan.

        Valistuksessa täytyy olla rehellisiä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000001317&posting=22000000041305988


      • red puta
        420 kirjoitti:

        ...sanoo vanha suomalainen sananlasku.Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa muiden kuin alkoholistien suusta kuultuna.Kannabisti osaa nauraa selvinkinpäin siinä missä alkoholia kohtuullisesti nauttivakin osaa.Mieluummin nautin miedosti tajuntaa laajentavaa kannabista kuin tajuntaa taannuttavaa myrkkyä alkoholia.Tutkimuksissaon todettu että alkoholin aiheuttamat vauriot aivoissa ja keskushermostossa ovat pysyviä toisin kuin kannabiksella vaikka senkin on todettu aiheuttavat "kutistumista" tietyissä aivojen osissa.Nämä vauriot palaavat ennalleen parin kuukauden sisällä käytön lopettamisesta.
        "Kaikista paras olisi olla selvinpäin" sanot mutta minun mielestäni kaikista paras olisi se kun ihmiset huolehtisivat jokainen omista asioistaan ja päihteistään ja jättäisivät muut rauhaan omien valintojensa pariin.

        Toiset vaittavat etta mm.kannabiksen polttaminen on aivan heidan oma asiansa ja ei kuulu millaan tavoin toisille.Uskallan vaittaa toisin,silla huumeiden kuten kannabiksen mukana tulee rikollisuutta,silla huumemafiathan kannabistakin myyvat.Huume bisnes on tanapaivana yhta suurta kuin oljy-teollisuus,joten siina pyorivat todella suuret rahat.Huume-mafioiden mukana tulee myoskin eraanlainen natsismi,joka tarkoittaa etta ala nae alaka kuule mitaan taikka henki lahtee pois.Tulee myoskin niinsanottuja huumepomoja ja niiden kaskylaisia, jotka asuessaan naapurissanne ovat suureksi harmiksi tehden mita haluavat ja vaatien naapureiltaan eraanlaista "paa hartioiden valissa" kayskentelya.Kaikki kannabiksen puolustajat ja sita possyttelevat ovat siita riippuvaisia vaittaen toista,eivathan he muutoin ajaisi asiaansa niin fanaattisesti.Kannabiksen kuten muidenkin niinsanottujen rauhoittavien aineiden pitkaaikaisella kaytolla on myoskin haittapuolenaan se etta lopetettuaan kayton, kayttajalla ilmenee niinsanottuna "takaisin potkuna"agressivisuutta.Polttele vaan mutta suomessa se on rikollista ja toivonkin etta kaikki jotka huomaavat kannabiksen polttelua tekisivat siita rikosilmoituksen,jo kansallisvelvollisuudestakin.Lisaisin myos etta ne jotka haluavat laillistaa huumeet katsoisivat intian suuntaan,siella on ooppiumin kaytto todella ongelmallista,aiheuttaen mita suurinta karsimysta.Turha sanoa etta kannabis on eri juttu,se on vain pieni askel helvettiin.


      • 420
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Suurin osa poikani kirjoituksista on poistettu, joten en niintä voi linkittää.

        Ehkä palstan seriffi ajattelee niiden sisältävän niin paljon palstalle sopimatonta, että poisto on paikallaan. Eli seriffi haluaa roskat maton alle. Ja kannabiksen kuva säilyy kirkkaana.
        Minusta se ei ole oikealaatuista valistusta, se on sitä valehtelevaa ja kiiltokuvamaista joka erehdyttää nuoria kokeilemaan.

        Valistuksessa täytyy olla rehellisiä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000001317&posting=22000000041305988

        kirjoitukseen pyysin linkkiä en poikasi sepustuksiin.


      • 420
        red puta kirjoitti:

        Toiset vaittavat etta mm.kannabiksen polttaminen on aivan heidan oma asiansa ja ei kuulu millaan tavoin toisille.Uskallan vaittaa toisin,silla huumeiden kuten kannabiksen mukana tulee rikollisuutta,silla huumemafiathan kannabistakin myyvat.Huume bisnes on tanapaivana yhta suurta kuin oljy-teollisuus,joten siina pyorivat todella suuret rahat.Huume-mafioiden mukana tulee myoskin eraanlainen natsismi,joka tarkoittaa etta ala nae alaka kuule mitaan taikka henki lahtee pois.Tulee myoskin niinsanottuja huumepomoja ja niiden kaskylaisia, jotka asuessaan naapurissanne ovat suureksi harmiksi tehden mita haluavat ja vaatien naapureiltaan eraanlaista "paa hartioiden valissa" kayskentelya.Kaikki kannabiksen puolustajat ja sita possyttelevat ovat siita riippuvaisia vaittaen toista,eivathan he muutoin ajaisi asiaansa niin fanaattisesti.Kannabiksen kuten muidenkin niinsanottujen rauhoittavien aineiden pitkaaikaisella kaytolla on myoskin haittapuolenaan se etta lopetettuaan kayton, kayttajalla ilmenee niinsanottuna "takaisin potkuna"agressivisuutta.Polttele vaan mutta suomessa se on rikollista ja toivonkin etta kaikki jotka huomaavat kannabiksen polttelua tekisivat siita rikosilmoituksen,jo kansallisvelvollisuudestakin.Lisaisin myos etta ne jotka haluavat laillistaa huumeet katsoisivat intian suuntaan,siella on ooppiumin kaytto todella ongelmallista,aiheuttaen mita suurinta karsimysta.Turha sanoa etta kannabis on eri juttu,se on vain pieni askel helvettiin.

        Väitän edelleenkin että kannabiksen käyttäminen on jokaisen aikuisen ihmisen oma asia.Rikollisten kanssa kannabiksen käyttäjä joutuu asioimaan ainoastaan siinä tapauksessa ettei itse osaa tai muusta syystä voi kasvattaa itse hamppujaan.


      • kuka puhuu parhaiten
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Suurin osa poikani kirjoituksista on poistettu, joten en niintä voi linkittää.

        Ehkä palstan seriffi ajattelee niiden sisältävän niin paljon palstalle sopimatonta, että poisto on paikallaan. Eli seriffi haluaa roskat maton alle. Ja kannabiksen kuva säilyy kirkkaana.
        Minusta se ei ole oikealaatuista valistusta, se on sitä valehtelevaa ja kiiltokuvamaista joka erehdyttää nuoria kokeilemaan.

        Valistuksessa täytyy olla rehellisiä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000001317&posting=22000000041305988

        "Valistuksessa täytyy olla rehellisiä."

        Tämä sinun itse kannattaa muistaa, kun levität vuosikymmeniä vanhoja valheitasi faktoina.


      • Luulisin..
        red puta kirjoitti:

        Toiset vaittavat etta mm.kannabiksen polttaminen on aivan heidan oma asiansa ja ei kuulu millaan tavoin toisille.Uskallan vaittaa toisin,silla huumeiden kuten kannabiksen mukana tulee rikollisuutta,silla huumemafiathan kannabistakin myyvat.Huume bisnes on tanapaivana yhta suurta kuin oljy-teollisuus,joten siina pyorivat todella suuret rahat.Huume-mafioiden mukana tulee myoskin eraanlainen natsismi,joka tarkoittaa etta ala nae alaka kuule mitaan taikka henki lahtee pois.Tulee myoskin niinsanottuja huumepomoja ja niiden kaskylaisia, jotka asuessaan naapurissanne ovat suureksi harmiksi tehden mita haluavat ja vaatien naapureiltaan eraanlaista "paa hartioiden valissa" kayskentelya.Kaikki kannabiksen puolustajat ja sita possyttelevat ovat siita riippuvaisia vaittaen toista,eivathan he muutoin ajaisi asiaansa niin fanaattisesti.Kannabiksen kuten muidenkin niinsanottujen rauhoittavien aineiden pitkaaikaisella kaytolla on myoskin haittapuolenaan se etta lopetettuaan kayton, kayttajalla ilmenee niinsanottuna "takaisin potkuna"agressivisuutta.Polttele vaan mutta suomessa se on rikollista ja toivonkin etta kaikki jotka huomaavat kannabiksen polttelua tekisivat siita rikosilmoituksen,jo kansallisvelvollisuudestakin.Lisaisin myos etta ne jotka haluavat laillistaa huumeet katsoisivat intian suuntaan,siella on ooppiumin kaytto todella ongelmallista,aiheuttaen mita suurinta karsimysta.Turha sanoa etta kannabis on eri juttu,se on vain pieni askel helvettiin.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kannabiksen kotiviljelmät lisäävät paloriskiä/1135227341942?ref=rss

        Eli poliisin arvion mukaan 10 000 suomalaiskodissa on muutamia kannabiskasveja. Näiden pienviljelijöiden lisäksi on sitten varmaan isomman luokan yrittäjiä, ja (hasiksen) maahantuontia. Näitä kannabistuotteita käyttävät sadat tuhannet (jos lasketaan satunnaiskäyttäjät mukaan) suomalaiset, silti haitoista kerrotaan lähinnä näissä valistuskauhutarinoissa. Ei lue lehdissä mitään pilven polttajien aiheuttamista häiriöistä tai rikoksista. Alkoholin käyttäjien tekemisiä löytyy joka päivä jokaisesta iltapäivälehdestä runsaasti.

        Jos ympäristöhaittoja ajattelee, niin tottakai alkoholin pitäisi olla se kielletty päihde!


      • Selkoa asioihin

      • -----

      • vierestäseurannut

      • ddwadwad
        vierestäseurannut kirjoitti:

        http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/8509109.shtml

        Olen jo monesti sanonut täällä palstoilla että mitä kiivaammin sinä mielisairas VS kannabista vastustat, sitä kiihkeämmin minä kerron siitä nuorille ja innostan heitä sitä kokeilemaan. Paljon on jo populaa käännytetty.


      • vaan Iltalehden

        keskustelupalsta oli kyseessä.

        Jos haluat oikeasti kattavaa materiaalia asiantuntijoiden kokoamana, niin vilkaisepa tätä:

        http://www.emcdda.europa.eu/publications/monographs/cannabis

        EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa
        Julkaistu 03.07.2008 13:56 (päivitetty 17:30)
        Kannabis on muita päihteitä vaarattomampaa, kertoo laaja EU-selvitys. Kuva: Bambelera/stock.xchng

        Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

        Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen.

        - Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

        Room tutustui raporttia varten useisiin laillisten ja laittomien päihteiden terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimukseen, joissa selvitettiin päihteiden vaarallisuutta tai niiden haittavaikutuksia sekä niiden aiheuttaman päihtymyksen ja riippuvuuden astetta.

        Roomin mukaan tutkimusten perusteella voidaan todeta seuraavaa:

        - Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

        - Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

        - Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

        Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

        Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä johtuvat siitä, että kannabis on suuressa osassa maita laiton, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

        - Se merkitsee sitä, että kannabista käytetään yhteyksissä, jotka ovat usein yhteiskunnan marginaalissa. Ja silloin tietysti tulee mieleen, että kannabista käytetään myös muiden huumeitten yhteydessä.
        Kannabiksen käyttö on yleistä

        Kannabis on hyvin yleinen päihdeaine, sitä on kokeillut arviolta joka viides eurooppalainen aikuinen. Kuluneen kuukauden aikana sitä on käyttänyt yli 13 miljoonaa eurooppalaista.

        Maailmassa tuotetaan käyttöön lähes 50 000 tonnia kannabisruohoa tai -hartsia joka vuosi.

        http://suomenkuvalehti.fi/blogit/americana/marihuana-asenteet-muuttuvat-mutta-hitaasti


      • faktoja peliin...
        vaan Iltalehden kirjoitti:

        keskustelupalsta oli kyseessä.

        Jos haluat oikeasti kattavaa materiaalia asiantuntijoiden kokoamana, niin vilkaisepa tätä:

        http://www.emcdda.europa.eu/publications/monographs/cannabis

        EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa
        Julkaistu 03.07.2008 13:56 (päivitetty 17:30)
        Kannabis on muita päihteitä vaarattomampaa, kertoo laaja EU-selvitys. Kuva: Bambelera/stock.xchng

        Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

        Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen.

        - Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

        Room tutustui raporttia varten useisiin laillisten ja laittomien päihteiden terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimukseen, joissa selvitettiin päihteiden vaarallisuutta tai niiden haittavaikutuksia sekä niiden aiheuttaman päihtymyksen ja riippuvuuden astetta.

        Roomin mukaan tutkimusten perusteella voidaan todeta seuraavaa:

        - Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

        - Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

        - Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

        Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

        Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä johtuvat siitä, että kannabis on suuressa osassa maita laiton, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

        - Se merkitsee sitä, että kannabista käytetään yhteyksissä, jotka ovat usein yhteiskunnan marginaalissa. Ja silloin tietysti tulee mieleen, että kannabista käytetään myös muiden huumeitten yhteydessä.
        Kannabiksen käyttö on yleistä

        Kannabis on hyvin yleinen päihdeaine, sitä on kokeillut arviolta joka viides eurooppalainen aikuinen. Kuluneen kuukauden aikana sitä on käyttänyt yli 13 miljoonaa eurooppalaista.

        Maailmassa tuotetaan käyttöön lähes 50 000 tonnia kannabisruohoa tai -hartsia joka vuosi.

        http://suomenkuvalehti.fi/blogit/americana/marihuana-asenteet-muuttuvat-mutta-hitaasti

        Hamppuahan on kasvatettu myös täällä Suomessa... Jos kasvattaisimme hamppua ja tekisimme hampusta esim. vaatteita, paperia jne jne jne... säästäisimme mm. luontoa. Uusi hamppu kasvi kasvaa muutamassa kuukaudessa, uuteen muuhun menee hieman kauemmin aikaa. Hampun kasvatus toisi myös verorahoja, työpaikkoja... Jne.

        * Kannabis kaivaa esiin jo piilevän skitsofrenian, EI AIHEUTA SITÄ!
        * Kannabikseen liittyy tasan ne samat asiat kuin muihinkin ainesiin (esim. sipsi) kaikkea kohtuudella.
        * Alkoholin haittavaikutukset ovat samat kuin kannabiksenkin (skitsofrenian esiin kaivaminen, riippuvuus (alkoholilla vielä suurempi riski jäädä koukkuun.....) useita muita haittavaikutuksia.
        * Alkoholin vaikutuksen alaisena tehdään vuosittain useita rikoksia. Kannabiksen vaikutuksen alaisena ei tehdä niinkään montaa rikosta, vaan kannabiksen polttelijoista suurin osa on erittäin leppoista porukkaa, monet käyvät töissä, monilla on lapsia, monet opiskelevat korkeakouluissa yms yms yms. Kyllä, myös työttömät polttavat kannabista. Työttömiä alkoholisteja on rutkasti enemmän kuin työttömiä kannabiksen polttelijoita...

        Se, että joku on urpo kännissä ja polttanut vähän pilveä ja polttaa kaupan, ei tarkoita sitä, että tekijä oli 'kannabiksen vaikutuksen alaisena.'

        Myöskään kannabiksen ympärillä ei pyöri mitään huumeliigaa, vaan monien synteettisten aineiden ympärillä. Esim. laitonta viinaa tuodaan virosta ja venäjältä jatkuvasti (tosin määrä varmasti laskenut). Eikä kannabiksen ympärillä pyöri mitään suuria rahamääriäkään Suomessa kun ei se täällä laillista ole. Jos joku on joskus ostanut kannabista/tarjottu kannabista jonkun ison liigan puolesta, nostakoon kätensä ilmaan.

        Ja Kallen tilanteeseen: Kalle on vetänyt muutakin ja ongelmana ei mielestäni ole ollut kannabis.

        - Jos joku oikeasti haluaa pysyä piilossa ja satuttaa vanhempiansa, niin kyllä se onnistuu.

        Ei tälläinen käytös johdu kannabiksesta vaan jostain syvemmältä / perheestä tms tms tms. Ja jos vetää ihan mitä tahansa siksi että haluaa sekaisin kun ei kestä omaa elämäänsä, niin ensimmäinen porras voi olla mitä tahansa alkoholista liiman haisteluun. Kannabis yleensä on rentoutusta varten.

        Kannabiksen käyttäjät saattavat olla laiskoja, mutta eivät rikollisia. Toki rikkolliset voivat polttaa myös kannabista kuka sanoi että rikollisuus on lähtenyt kannabiksesta? Rikolliset polttavat myös tupakkaa.

        Tässä hieman hampun käyttötapoja yms. infoa:

        http://hamppu.info/


      • rrrrrrrrrrrrrrr1234
        faktoja peliin... kirjoitti:

        Hamppuahan on kasvatettu myös täällä Suomessa... Jos kasvattaisimme hamppua ja tekisimme hampusta esim. vaatteita, paperia jne jne jne... säästäisimme mm. luontoa. Uusi hamppu kasvi kasvaa muutamassa kuukaudessa, uuteen muuhun menee hieman kauemmin aikaa. Hampun kasvatus toisi myös verorahoja, työpaikkoja... Jne.

        * Kannabis kaivaa esiin jo piilevän skitsofrenian, EI AIHEUTA SITÄ!
        * Kannabikseen liittyy tasan ne samat asiat kuin muihinkin ainesiin (esim. sipsi) kaikkea kohtuudella.
        * Alkoholin haittavaikutukset ovat samat kuin kannabiksenkin (skitsofrenian esiin kaivaminen, riippuvuus (alkoholilla vielä suurempi riski jäädä koukkuun.....) useita muita haittavaikutuksia.
        * Alkoholin vaikutuksen alaisena tehdään vuosittain useita rikoksia. Kannabiksen vaikutuksen alaisena ei tehdä niinkään montaa rikosta, vaan kannabiksen polttelijoista suurin osa on erittäin leppoista porukkaa, monet käyvät töissä, monilla on lapsia, monet opiskelevat korkeakouluissa yms yms yms. Kyllä, myös työttömät polttavat kannabista. Työttömiä alkoholisteja on rutkasti enemmän kuin työttömiä kannabiksen polttelijoita...

        Se, että joku on urpo kännissä ja polttanut vähän pilveä ja polttaa kaupan, ei tarkoita sitä, että tekijä oli 'kannabiksen vaikutuksen alaisena.'

        Myöskään kannabiksen ympärillä ei pyöri mitään huumeliigaa, vaan monien synteettisten aineiden ympärillä. Esim. laitonta viinaa tuodaan virosta ja venäjältä jatkuvasti (tosin määrä varmasti laskenut). Eikä kannabiksen ympärillä pyöri mitään suuria rahamääriäkään Suomessa kun ei se täällä laillista ole. Jos joku on joskus ostanut kannabista/tarjottu kannabista jonkun ison liigan puolesta, nostakoon kätensä ilmaan.

        Ja Kallen tilanteeseen: Kalle on vetänyt muutakin ja ongelmana ei mielestäni ole ollut kannabis.

        - Jos joku oikeasti haluaa pysyä piilossa ja satuttaa vanhempiansa, niin kyllä se onnistuu.

        Ei tälläinen käytös johdu kannabiksesta vaan jostain syvemmältä / perheestä tms tms tms. Ja jos vetää ihan mitä tahansa siksi että haluaa sekaisin kun ei kestä omaa elämäänsä, niin ensimmäinen porras voi olla mitä tahansa alkoholista liiman haisteluun. Kannabis yleensä on rentoutusta varten.

        Kannabiksen käyttäjät saattavat olla laiskoja, mutta eivät rikollisia. Toki rikkolliset voivat polttaa myös kannabista kuka sanoi että rikollisuus on lähtenyt kannabiksesta? Rikolliset polttavat myös tupakkaa.

        Tässä hieman hampun käyttötapoja yms. infoa:

        http://hamppu.info/

        Siis uuteen PUUHUN menee hieman kauemmin. :)


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe