mikä vene hyvä vetouisteluun /nukkumiseen

jarma

Mietin veneen ostoa. Tarkoituksenamme on vetää uistinta ja yönselkä nukkua veneessä. max kolme henkilöä. trailerilla kuljetettava

47

12754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siellä

      pystyy myös nukkumaan. Halvin vaihtoehto varmaan Bella 530 Classic. Jos pelkkää uistelua ajatellaan, niin kannattaa katsoa vene, missä ei ole jyrkkä v-pohja, niin ei joudu kovin paljon rattia veivaamaan. Tosin tällainen tasapohjainen on aivan paska aallokossa ajaa, koska se hakkaa. Kts www.nettivene.com

      • hyviä vähemmän

        ja mikä mieleen heti tuli , et millä summalla venettä hakee. jos veneen hinta on 10.000 koneineen niin lohi 585 ht on kenties ehkä suosituin. siis tämäkin käytettynä....


      • mutta, mutta

        Jos kaikkien kolmen pitää mahtua nukkumaan tulee ahdasta. Kuitenkin jos traileroida meinaa alkaa suuremmat olemaan vaivalloisia ja vaativat vetoautoltakin kokoa ja voimaa. Rahahan se tässäkin on se mikä ratkaisee.


      • ........

        Joo, 530 classhit uisteluun ja yöpymiseen. Vähä sama kuin suosittelisi Saab96:tta matkailuautoksi...


      • jarma

        rahaa käytettävissä 10 - 20.000 euroa ja nukkumaan 2 aikuista ja pieni lapsi joka tietysti kasvaa. Vetouistelu perinteistä 2-4 vapaa eli kokemusta omaavia sunnuntaikalastajia. nyt Lohi 460 joka palvellut n 15 v . nyt olisi kiva olla koko viikonloppu vesillä.


      • lohi 585 ht
        jarma kirjoitti:

        rahaa käytettävissä 10 - 20.000 euroa ja nukkumaan 2 aikuista ja pieni lapsi joka tietysti kasvaa. Vetouistelu perinteistä 2-4 vapaa eli kokemusta omaavia sunnuntaikalastajia. nyt Lohi 460 joka palvellut n 15 v . nyt olisi kiva olla koko viikonloppu vesillä.

        juu semmoseen olis tolla rahalla ihan hyvät mahkut. googleta kyseinen vene, keskustelua paljon aiheesta. toinen olis yamarin 560 keskikoppi


      • keskikoppi
        lohi 585 ht kirjoitti:

        juu semmoseen olis tolla rahalla ihan hyvät mahkut. googleta kyseinen vene, keskustelua paljon aiheesta. toinen olis yamarin 560 keskikoppi

        jamariini.Eipä voi suunnattomasti moittia.
        Tilaa edessä ja ennenkaikkea takana.Veneeseenkin pääsee sisään keulasta putoamatta laidalta järveen.


      • Halvempi vaihtoehto

        Vaikka Merikarjut tolle Bellalle naureskeleekin, niin tosiasia on että se on ihan yhtä kelpo vene kuin Vatoritkin. Harmi vain, että Puukenkä Bella on alkanut saamaan klassikkoveneen mainetta ja käytettyjen hinnoissa pakkaa alkaa olemaan klassikkolisää, ihan samoin kuin noissa Vatoreissakin.

        Terhi HT:eissa en ole vielä havainnut klassikkolisää, vaikka se jonkinlaista klassikkomainetta alkaa nauttiakin halvan uisteluveneen maineessa. Etsipä HT Terhi käsiisi, siinä on traileroitava kelpo uisteluvene, jossa mahtuu nukahtamaan.


      • sinä muualle
        ........ kirjoitti:

        Joo, 530 classhit uisteluun ja yöpymiseen. Vähä sama kuin suosittelisi Saab96:tta matkailuautoksi...

        räkänokka vittuilemaan.


    • muutamia..

      Uusista örnvik 640 weekend ja yamarin 59c. Vanhoista vaikka seastar 7000, flipper 640. Kolmen aikuisen nukkuminen ei näissä ole kyllä kovin helppoa.

      Lisää aiheesta www.vetouistelu.com

      • huippu veneitä

        mut jos hinta haarukka on "10.000-20.000" niin yamarin 5800 tai 5940 ihan hirmu tinkaamalla osuu hinnan raamiin. mä jos hengissä pysyn ja rahoissa, niin ostan viel tollaisen yamariinin. nyt veneeni on lohi 585 ht. on parempi aallokossa ja kulkee suorenpaa uistellessa kuin noi yamariinit. mut suljettu hytti olis parempi ja toi takatila mielestäni ihan omaa luokkaansa.


    • kkiiik

      Takakoppi myös hyvä vaihtoehto. kahdelle kunnon punkat ja kolmas esim lattialle ns. kulkuväylälle. Täysinkatettu, niin lämppärin lämpö kylmillä ei karkaa harakoille. Tg king cruiser,(jupein malli), scantic, bella 570, yamarin...

    • täydellinen..

      siinä on vene mikä täyttää kaikki tarpeet.

    • stunzi

      Silver Dorado sopiva?

      • ........

        Doradon ominaisuuksia: Järkyttävän huono näkyvyys eteenpäin, sateella ei sitäkään kun ei mahdollisuutta tl-pyyhkijään. Katteen alla ahtaat tilat sukkula muotoilun ja lyhyyden vuoksi. Silverin laatu; lasikuituosat surkeaa laatua, reklamaatioita paljon.


    • Puolilautatsi

      Kyllä noista vaihtoehdoista Bella 530 on paras,koska kaveri aikoo traileroida ja nukkua muutaman yön, muut vaihtoehdot vaativat 100 heppaa moottorilta ja ovat tietysti parempia VAIN etappiajossa mutta kun raha ei kasva puussa,niin tämmöisen bensanhinnan aikana ajo ei ole edullista muulla kuin Bellalla,siihen riittää 25 nelari mainiosti ja uistimen vedossa 0,6 litraa bensaa tunnissa.Että tämmönen tapaus.

      • 27Man

      • Oulusa48

        Monta vuotta kattellut kalastus/retkivenettä ja kait sen nyt löysin: Quicksilver 430 Cabin. Avoveneillä nin monta vuotta uistellut ja heitellyt (ja kastunut ja palellut), mutta ikä kun painaa ja vaimokin jo kerkeää mukaan niin mukavaa välillä kahvitella keulamökissä. Onkin ainoita malliltaan jota saan autollani vetää, 800 kg maks. jarrullisella trailerilla. Meriluokka C, joten Tallinnassakin vois kelin salliessa piipahtaa. Inkoossa kuhia vedellään ja trailerilla istuu purkki välit. Otin koneeksi 30 hp Merkun, siinä on käsikäynnistys jos virtaska karkaa. Eikä ole kalliskaan, alle 10500 ekua uutena, mitään muuta etuhytillistä siihen hintaan saa....Oli viimeksi Linderin 355 alupaatti, jotenkin outo kun keulasta pyrki aina aallot prykälle. Varastivat kellarista uuden Hondan 5 hp prutkun enkä jaksanu enää uutta ostaa, viimesen vuoden v.74 Evarilla kaks reissua kalssa, tuli kyllä merikuha 7,5 kg.


    • kyydissä ollut

      Scantic 580 takakoppivene, erinomainen vene, edullisia. Yks vika siinä on, naapurit eivät enää kadehdi noin vanhaa venettä.

    • puolilautatsi1

      Miten meinaa kaverit hoitaa vavat jos laittavat koppiveneen,kuka hoitaa ohjaamisen kun kalaa väsytetään ulkopuolella.
      Myös nuo isot moottorit vievät venettä joutokäynnilläkin liian lujaa niin että pitää olla kaikenmaailman jarrupussit tai ämpärit menoa hiljentämään.
      Ei pojat uistelussa tartte sataheppasia koneita ( vain etappiajossa)

    • gallonalle

      Samaa miettinyt että jos laittas tuollaisen ympärikäveltävän yläohjaamolla olevan matkaveneen heitto ja vetouistelukäyttöön :D.
      nettiveneestä just selailen

      • Yönselkään

        Miksi et aloittanut uutta keskustelua aiheesta. On mahdollista laittaa linkki vanhasta ketjusta jos se on tarpeen.
        Uusi on aina uusi ja ajankohtainen, siihen on kivempi tulla mukaan kuin ajan patinoimaan jorinaan :)


      • gallonalle

        Hupsista! empä hokannu tuota kun ihan goolettamalla tähän palstalle osuin enkä sen tarkemmin kattonu päivämääriä :D.

        Tosiaan nettiveneestä katellut sopivaa yläohjaamolla olevaa ns ympärikäveltävää matkavenettä joka sopis myös kalateluun.


    • Jenkkionpop

      Mukavin olisi joku 20-jalkainen jenkkivene 3-litraisella sisäperällä sekä perämoottori uisteluun. Uistelukoneeksi 2syl.nelari autopilotilla.
      Etuina halvat siirtymät,bensa samasta tankista ja uistelussa menee suoraan pilotilla. Painoa joku 1300-1500kg. Katot vaikka beikun 2052:sen jollain kuudella ja puolella tonnilla,siihen pilotti n.1500e,käytetty suzukin bigfootti tai jammun high thrusti 8-9.9hv n.1500e.
      Nukkuu keulassa 2 ja levitettävillä sivupenkeillä pressun alla 2. On parempi ajaa kelissäkin kun noi bellat ja muut suomi-lätyskät,lisäksi tod.näk. halvempi ajaa (0.8-1litraa/mpk 20knot). Jos rahaa on reilummin ostat vähän laadukkaamman jenkin,tosin vastaavassa sea rayssa on loivempi vee.
      On huomattavasti mukavempi uistellessa odotella kalan tuloa kunnon penkeillä eikä missään muoviämpärissä istuskellen.

      • skiglar88

        Beikun? Hei persreiska, uisteluvenettä kyseltiin....

        HAHHA HAH!


      • Noloudenhuipentuma

        Toi olis niin nolo ettei kehtais valoisalla uistella ollenkaan.


    • AutoUistelua

      Ja kaikki mahdollisimman automaattiseksi. Esim mitä muuta kuin se autopilotti,plötteri,tutka,ais ais beibi jne että voi esim rönöttää reporankana ja kattella telkkaria ja samalla uistella ilman pelkoa pohjaan karille ajosta tai liian matalalle? ;D.

      • Erämaakutsuu

        Noi onkin erämiesten aatelia. Vain ituhipit kalastaa ilman perhettä, nelivetoautoa, traileria, isoa matkavenettä, toistasataaheppaista konetta,, pienempää konetta, karttaplotteria, autopilottia, fishfinderiä, jääkaappia, olutkoppaa, televisiota..


    • teleflex_sucs

      Hydrauliohjaus on hyvän uisteluveneen yksi perusjuttu. Kaapeliohjaus kääntää ärsyttävästi sivuun, aallokossa varsinkin, kun menee vavoille tms. kylmälaukulle... Madolliset autopilotit on myös hankalia mv-kaapeliohjauksessa jos alkaa hifistelemään.

    • Hellpoauistelua

      Kelpaako minkään merkin ns iso perämoottori (225 - 250hv) uisteluun sellaisenaan, vai tarvitseeko aina jonkinlaisia jarruttimia?. Esim Yamahan koneissa mainoksen mukaan on uistelunopeudensäätö. Hondalla sellaista ei mainita tuossa kokoluokassa ja Suzukin sivuillakaan ei mainintaa.

      • Eivoikunhämmästellä

        Jooo ei sitä pienemmällä kalaa tule. Kylä se meritaimen näyttäytyy vain vähintään kaksataaheppaisile. Ja ihan hanurista jos pitää jurnuttaa jollain satahepaisella vispilällä pelipaikoille, sehän kestää ainakin tunnin enemmän.


      • TEhoatarvitaan

        Noon riskejä ja mahkkaita miehiä nuo vetouistelijat. Siihen on vissi syynsä olemasa että eivät jaksa rannonoilla juosta. Venehessä istutaan ja nappia painamalla pitää kala saada. Oli niillä joku kilpailu tuossa lähistöllä ja ihan oli osa sen näköistä porukaa että kaljakopan kanssa oli käyty kalassa ja emäntä jätetty rannalle. Kalastus on siinä toissijainen asia. Sellainen riski mies ei liikahda ilman tehokkaita moottoreita ja vehkeitä.


      • Välinevetäjä
        TEhoatarvitaan kirjoitti:

        Noon riskejä ja mahkkaita miehiä nuo vetouistelijat. Siihen on vissi syynsä olemasa että eivät jaksa rannonoilla juosta. Venehessä istutaan ja nappia painamalla pitää kala saada. Oli niillä joku kilpailu tuossa lähistöllä ja ihan oli osa sen näköistä porukaa että kaljakopan kanssa oli käyty kalassa ja emäntä jätetty rannalle. Kalastus on siinä toissijainen asia. Sellainen riski mies ei liikahda ilman tehokkaita moottoreita ja vehkeitä.

        mulle ainakin vetouistelussa tärkeempää on erilaisten elektronisten laitteiden hankinta ja niitten asentelu kuin itse kalansaaminen. Hyvin harvoin edes otan kaloja vaan lasken pois aina


      • Eläinrääkkäystä
        Välinevetäjä kirjoitti:

        mulle ainakin vetouistelussa tärkeempää on erilaisten elektronisten laitteiden hankinta ja niitten asentelu kuin itse kalansaaminen. Hyvin harvoin edes otan kaloja vaan lasken pois aina

        MItä järkeä on kalastaa, jos saalista ei käytä ravinnoksi tai muuhun hyötykäyttöön (syötiksi jne..). ???
        En oikeen ymmärrä tuota "urheilukalastusta", jossa vedetään helkutimmoisia vonkaleita järvestä tai merestä ja lasketaa sen jälkeen vapaaksi.. Kalakin on eläin, joka tuntee kipua. Ei oo kalalla varmaan mukava tunne sen jälkeen kun on revitty koukku irti kitalaesta,, Tuskin maistuu ruoka vähään aikaan..


    • Pelitjavehkeetx

      Sellainen vene jossa avonaista perätilaa reilusti (kuten pilothouse veneissä), jonka uppouma max 80cm (että pääsee mataliin rantoihin), ja joka kuitenkin on retkivene. Ei puuveneitä eikä put put veneitä tai muita vastaavia pyöreepeäisiä. Bayliner 2556 yläohjaamolla näyttäs olevan tilava avotila takana takiloille ja vapatelineille yms

    • russo

      itsellä lohi 585ht ja on tukeva ja hyvä yöpyäkkin.Mutta tämä nyt on vaan minun mielipide..

    • hyvääyötävaan

      Kyllähän se uistimen vetäminen veneen perässä on lähempänä nukkumista kuin kalastamista. Mitä jos miettisitte pelkkää nukkumista, sehän onnistuu vaikka riippukeinussa.

      • Esso_kapala

        Empäs hoksannut että piti olla traileroitavissa. Mut juu, itte olen ettinyt sellaista yläohjaamolla olevaa jossa ihan oikeat retkeily/asumis tilat ja tarpeet ja silti iso tila perässä uistelua varten. Eli että "uistelis" muutaman päivän putkeen aina kerralla (esm pitkän viikolopun tai jopa viikon) ilman että välillä lähtis kotio.


    • hampuusi.com

      Tuohon nukkumiseen liittyen, kannattaa katsoa että pohja on suhtkoht ehjä että pysyy sateella nukkuessa kuivana. Uisteluun sitten omansa.

      • Jurpo2000

        On muuten hyvä kommentti!! Oikeasti aloittajan kysymykseen olis aikas hyvä vene Ryds 535 FC. Siinä on hyvä kabiini ja kulkee hyvin 50 hv moottorilla. Avotila on aika ahdas, mutta riittää yhdelle kalastajalle, levittäjät ja syväyttäjät vaativat oman askartelunsa...


    • Onkoolemasssa

      Eli jos takatilaa pitää olla samaan tyyliin kuin noissa pilothouse veneissä (marlin,quicsilver etc), ympärikäveltävä, ei pressuja ja sisätilat ihna oikeaan retkeilyyn ja ehdottomasti perämoottorilla ei sisäkoneella! eikä puuveneitä!. Pituus veneellä max 7.60 metriä.
      Esim veneeseen tulisi televisioo yms joten hytissä pitäisi olla oleskelutiloissa sohvaa tms jotta voi takapuolta puutumatta lekotella ja kattella telkkaria ainakin 3 ihmistä. Keitin ja jääkaappi pitäisi olla myös tai ainakin valmius niille.

      Eli jos nuo vaatimukset niin onko olemassa?.

      • Mukavinvaihtoehto

        Niin tai jos laittais vaan piharakennuksen, max- 7,60. Mahtuis telkkaria ja sohvaa ja jääkaappia ja keitintä ja voi halutessaan laittaa plotterin seinälle ja AISin siihen. Ehkä tutkankin.

        Kaupasta sitten ne lohet. Joku ituperse niitäkin kalastelee vielä.


      • Soutuveneestä.palatsi

        On, mutta ei mitenkään mahdu 7,6 metriin. Kaikkea te utopisit luulette...


      • Onkoolemasssa
        Soutuveneestä.palatsi kirjoitti:

        On, mutta ei mitenkään mahdu 7,6 metriin. Kaikkea te utopisit luulette...

        Mitan kanssa tihruttiin sentilleen tallia että minkäkokoinen vene mahtuu sisään ja auton viereen jos toista autoa pitäis ulkona, niin tuo 7.60 alkaa oleen maksimi ja leveyskään saa olla kuin maksimissaan 2.90. Rosvoja kaikkialla niin pitää saada lukkojen taakse lämpimään talveksi.


    • Anonyymi

      3 metrinen kumivene, siihen maatilapeite suojaksi.

      • Anonyymi

        No hyvä, loppui se 15 vuotta kestänyt pähkäily.


    • Anonyymi

      Sellainen misså on mukavat penkit ja lämmitin ja mihin mahtuu paljon kaljaa. Sitähän se uistelu pääasiassa ...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      48
      821
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      721
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      677
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    9. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      653
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe