Keski-ikäisten kihlaus

H+A

Hei,
Olemme kaksi keski-ikäistä, hyvin toisiinsa kiintynyttä ja rakastunutta ihmistä jotka haluavat vahvistaa yhteisen loppuelämän menemällä kihloihin. Meillä on molemmilla takana pitkät liitot tahoillamme, joten meistä kumpikaan ei ole ensimmäistä kertaa menossa kihloihin. Mitä olette mieltä, pitäisikö meidän kutsua kihlajaiskahville molempien sukua vai onko se sopivaa vain nuorille jotka menevät ensimmäistä kertaa kihloihin ?

9

1781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kihlaus vai "kihlaus...

      "... jotka haluavat vahvistaa yhteisen loppuelämän menemällä kihloihin."

      Tämä vaan nyt pakostakin kuulostaa siltä että olette menossa pelkästään "kihloihin", siis niin ettei tarkoitus ole mennä naimisiin ollenkaan. Jos tilanne on tämä, ei kannata mitään kihlajaisia pitää, koska ei ole ehkä mitään typerämpää kuin keski-ikäisten teinikihlat!

      Teinikihlaus on tapahtumana niin vaivautunut, varsinkin jos "kihlapari" on jo iältään aikuisia. Mistä vieraat tuossa tilanteessa onnittelisivat? "onneksi olkoon...öööhh.. jostain" Sillä jos kyseessä ei ole kihlaus (lupaus avioliitosta), niin miksi siitä pitäisi onnitella.

      Mutta jos tarkoituksenne on mennä myös tulevaisuudessa naimisiin, niin sillon voitte aivan hyvin pitää juhlat, vaikka suuremmatkin. Ei tuo katso ikää tai edellistä liittoa ja varmasti mukavaa olisi teidän sukulaisten tavata toisiaan iloisen juhlan merkeissä. :)

      • H+A

        Hei taas,

        Ilmaisin itseni väärin, pahoittelen.
        Tarkoituksemme on todellakin mennä naimisiin vuoden päästä siitä kun kihlasormukset on laitettu sormeen.


    • yks vain

      Viitaten edelliseen vastaukseen, tuossa allaolevassa keskustelussa 'kihlauksen merkitys' on asista enemmänkin...

    • nyt olikaan

      Hyvät juhlathan voi aina pitää, kukas sitä estäisi. Mutta kuten tuossa jo viitattiin aiempaan keskusteluun, jossa on juttua kihlauksen merkityksestä, niin jos ette ole menossa naimisiin, niin miksi kutsua ihmisiä juuri kihlauksen puitteissa? Takuuvarmalla tulee kysymyksiä ja ihmettelyjä, että koskas häät pidetään ja molemminpuolisia hämmennyksen tilanteita, jos tokaisette, ettei ole suunnitelmissa. Jos siis kihlauksenne ei ole muuta kuin yhdessäolon juhlistamista. Varmaan tulee mukaan sitäkin väkeä, jolle kihlaus on ihan ok, vaikkei naimisiin olla menossakaan. Mutta kun keski-ikäisiä olette, niin arvaan, että ainakin osa kutsuttavista on samaa ikäluokkaa tai vanhempia. Ja siis ymmärtää todennäköisesti kihlauksen vielä ensisijaisesti naimalupauksena eikä muuten vaan sitoutumisen merkkinä. Mutta kuten sanottu, kyllä maailmaan bileitä mahtuu vaikka millä syyllä.

    • ankeatäti

      Voi tietysti tehdä ihan miten vaan ja viisainta on tehdä just niinkuin omasta mielestä on parasta teille itsellenne.

      Itse katsoisin asiaa siitä kulmasta, että onko tarkoitus pitää häät ja kutsua niihin suvut ym? Jos on niin mun mielestä ne yhdet juhlat riittää. Jos taas häitä ei tule tai ne pidetään ihan pienesti, niin voisi olla kiva ajatus kokoontua nimenomaan kihlajaisten merkeissä. Niistä saa rennommat juhlat kuin häistä, joita helposti vaivaa kaavamaisuus ja liiat odotukset.

      Mietin vain, että jos omassa suvussani joku pari kutsuu kihlajuhliin (lahja mietittävä ja vietävä) ja aika pian häihin (lahja taas ja mitä ihmettä keski-ikäiselle parille), niin se tuntuisi jotenkin liialta.

      Toisaalta jos tykkäätte juhlien järkkäämisestä ja etenkin jos pystytte karistamaan lahjarumban pois, niin mikä ettei ole hauskaa kokoontua iloiseen juhlaan.

      • ...

        Olisi semmoinen, että jos tykkäätte ylipäänsä juhlia ja kutsua vieraita, niin se sopii vallan mainiosti, mutta ei ole mikään pakollinen juttu. Mutta kun häät on kerran tulossa, niin voisi tosiaan olla hyvä idea ihan kutsussa ilmoittaa että ei kihlajaislahjoja. Teidän ikäisillä tuskin on tarvetta turhille tavaroille.


      • vauhtiajavirtaa
        ... kirjoitti:

        Olisi semmoinen, että jos tykkäätte ylipäänsä juhlia ja kutsua vieraita, niin se sopii vallan mainiosti, mutta ei ole mikään pakollinen juttu. Mutta kun häät on kerran tulossa, niin voisi tosiaan olla hyvä idea ihan kutsussa ilmoittaa että ei kihlajaislahjoja. Teidän ikäisillä tuskin on tarvetta turhille tavaroille.

        Aina on hyvä syy juhlia, pitäkää kunnon pirskeet :D


    • olla...

      Kihloissa, naimisissa ja juovuksissa... että kunnon pirskeet vaan pystyyn. Erojuhlatkin olisi hyvä idea, miksei niitä ole vielä keksitty juhlistaa?

      • jo...

        On ne erojuhlat jo keksitty. Pari vuotta sitten oli sanomalehdessä juttua, että sellaiset oli olleet ja suku ja ystävät koolla niissäkin.

        Tiedän sellaisia kihlapareja, jotka ovat olleet vuosia/ jopa vuosikymmenet kihloissa eikä ole aikomustakaan mennä naimisiin. Että ei se kihlaus aina tarkoita sitä naimisiin menoa. Silti sitä voi juhlia. Ja voihan käydä niin, että vaikka tarkoitus olisikin mennä naimisiin, niin eroon päädytään, vaikka olisi vakain aikein juhlat pidetty.

        Ja aloittajalle: Eikun juhlat pystyyn ja nauttikaa onnestanne. Onnea teille! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe