edes mennyt lemmikki unessa

kummissaan

Näin tässä lähiaikoina unta edesmenneestä kissastani. Uni oli hyvin kummallinen, olin lenkillä ja kissa oli mukana siellä. Se käveli koko ajan vieressäni. Aina kun ylitin tien pelkäsin, että se jää jälkeeni tai lähtee juoksemaan ja jää auton alle. Yhden tien ylitettyämme menimme pensaiden läpi yhteen pihaan, kissani oli siinä vieressä, mutta sitten pihassa olikin kauhesti koiria, jotka rupesivat haukkumaan. Kissani pelästyi ihan kauheasti ja juoksi tielle. Juuri silloin tiellä meni rekka-auto katsoin, kun kissani juoksi sitä kohti ja toivoin vain, että kissa ei juoksisi suoraan alle. Kissa kuitenkin juoksi takapyörien väliin, mutta se ei jäänyt kuitenkaan renkaan alle,näin sen hetken, kun kissa oli melkein pyörän alla, aika jotenkin pysähtyi, sitten kissa vaan katosi rekka -auton kuljettajan luokse ja muuttui koiraksi. Katsoin rekkakuskia hämilläni kun se tuli tämän koiran kanssa luokseni... siihen päätyi uni ja heräsin. Mitä tälläinen uni voi tarkoittaa?

7

8667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      On aivan luonnollista nähdä unia poismenneistä,ei sitä tarvitse kummeksua.Unet voivat olla irrationaalisia,kuten tässä kissa muuttui koiraksi.Ei kannata jäädä uniin "kiinni".Olihan siinä onnellinen loppu;"otus" oli selvinyt rekan alta.

    • hölmö Anarkisti

      Itse en ajattele ollenkaan, kuten tuo sinulle ennen minua vastannut.

      Hänen vastauksensahan oli lähes torumista.

      Mietit unia ja jäät niihin kiinni juuri niin paljon, kuin alitajuntasi päättää. Et mahda sille mitään.

      Yritän nyt puistella päältäni ärtymyksen, mitä tämä yksi valopää (anteeksi halventava ilmaisuni) koki tarpeekseen vastata.

      PRRRHHRHRHR

      Näen mahdollisuutena, että uneesi sisältyisi toive, mutta ainakin kaipuuta. Näen unesi muutenkin hyvin kauniina ja herkkänä, eräänlaisena runona.

      Kuin taideteos.

      Sitä ei saa halventaa.

      "olin lenkillä ja kissa oli mukana siellä. Se käveli koko ajan vieressäni."

      Kulkea mukana, olla siinä, olla kanssa

      "Aina kun ylitin tien pelkäsin, että se jää jälkeeni tai lähtee juoksemaan ja jää auton alle."

      Itselläni on koira ja pelkään tätä jatkuvasti lenkillä, varsinkin, kun auto menee hirvittävän nopeaa ohi tai kun ajatukseni herpaantuu ja koirani vaikkapa repäisee huomaamatta tien toiselle puolelle.

      Onko sinulla koiraa?

      Joka tapauksessa. Kissasi on kuollut, unessa hän on kuitenkin elossa ja kanssasi ja pelkäät, että menetät hänet.

      "Yhden tien ylitettyämme menimme pensaiden läpi yhteen pihaan, kissani oli siinä vieressä, mutta sitten pihassa olikin kauhesti koiria, jotka rupesivat haukkumaan."

      kissat pelkäävät koiria.

      Kissasi voi edustaa asiaa sisälläsi esim. kaipuuta tai rakkautta, uskollisuutta tms. Mitä tahansa kissasi sinulle merkitsikään, mahdollisesti kaikkea niitä, myös ystävyyttä (sinun, eli millainen ystävä olet tms..)

      Kaikki on mahdollista, ei ole mitään rajoja.

      koira/ koirat taas merkitsee jotakin muuta sisälläsi esim. mielenkiintoa, innokkuutta tms. mitä tahansa..

      "Juuri silloin tiellä meni rekka-auto katsoin, kun kissani juoksi sitä kohti ja toivoin vain, että kissa ei juoksisi suoraan alle."

      Eli lemmikkisi, joka on todellisuudessa kuollut "kuolee" vaikka ei oikeastaan kuolekaan.

      Minusta siinä on selkeä elämän kaava/vertaus.

      myös aiemmin tuntemasi pelko toteutuu unessa ja useinhan niin on elämässä, että se mitä eniten pelkäät, toteutuu ja varsinkin unissa se pitää paikkaansa.

      Huomaat sen varmasti, kun kiinnität asiaan huomiota.

      Toive, että kissa ei jäisi rekan alle voisi olla hyvin suloinen ja inhimillinen toive siitä, että lemmikkisi olisi yhä elossa, ettei hän olisi kuollut.

      ikävä.

      "Kissa kuitenkin juoksi takapyörien väliin, mutta se ei jäänyt kuitenkaan renkaan alle,näin sen hetken, kun kissa oli melkein pyörän alla, aika jotenkin pysähtyi,"

      Se, että jäät hetkeksi siihen hetkeen ja tarkastelet tarkemmin tilannetta, on mielestäni hirvittävän hyvä merkki, vaikka en osaakkaan syytä tulkita sinulle.

      "sitten kissa vaan katosi rekka -auton kuljettajan luokse ja muuttui koiraksi."

      kuljettaja tuli siis ulos autostaan? ja kissasta muuttui hänen ystävänsä koira?

      Minusta hyvinkin voimakkaasti unessasi on elämän kiertokulun läpikäymistä, kuolema ottaa ystäväsi, ystävästäsi tulee kuoleman ystävä ja kuolemasta hänen. Olla kuollut.

      Huomaatko ajattelevasi kuolemasta sillä tavalla?

      En välttämättä tarkoita, että ystävänä vaan yleisesti, mitä koko unesi mahdollisesti kertoo suhtautumisestasi.

      Unessasi myös mielestäni näytetään, että kissasi on muuttunut, kun on kuollut. kissasi on jotakin muuta nyt ja unessa hahmon on ottanut koira, kissasi muuttuu siksi, mitä säikähti ja jonka takia kuoli.

      Elämässä, ellei uni liittyisi kissaasi millään tavalla tämmöinen kaava voisi olla ESIM. Pelkään vihaisia ihmisiä, säikähdän niitä ja silloin muutun vihaiseksi itsekin.

      jolloin se mitä pelkää tapahtuu.

      Voihan uni olla myös hyvästi.

      Uni voi olla mitä tahansa.

      "Katsoin rekkakuskia hämilläni kun se tuli tämän koiran kanssa luokseni..."´

      Rekkakuski, eli kissasi päälle ajanut, kuoleman aiheuttaja, ehkä itse kuolema tulee kasvojesi eteen.

      Toivottavasti sait tästä mitään irti.

      • kummissaan

        Kun luin tekstisi hölmö anarkisti, uneni alkoi aueta minulle, joten kiitos sinulle todella paljon. Luulen, että uni tuli alitajunnastani, koska olin ajatellut kissaani paljon ja myös toivonut, että saisin nähdä kissastani unta, koska en häntä voi enään muissa merkeissä tavata. Enkä halunnut kissastani luopua. Kissani merkitsi minulle todella paljon,se oli minulle erittäin läheinen ja luopuminen oli tuskaa, tuskaa lisäsi se, että en voinut hyvästellä kissaani,sen olisin halunnut tehdä, kiittää kaikesta ajasta jonka sain hänen kanssa viettää ja siitä uskollisuudesta minua kohtaan. Ei koskaan hylännyt ja oli aina vaikeina aikoina ystävä, lohduttaja. Aina kun oli surullinen sai sen ottaa syliin ja halata ja aina kissa kehräsi ja lohdutti. Elämä ilman tätä kissaa on tuskaa, koska se oli luonani melkein koko elämäni ajan, en muista aikaa ilman sitä...

        kirjoituksestasi yksi kohta nousi ylitse muiden nimittäin teksti

        "Minusta hyvinkin voimakkaasti unessasi on elämän kiertokulun läpikäymistä, kuolema ottaa ystäväsi, ystävästäsi tulee kuoleman ystävä ja kuolemasta hänen. Olla kuollut.

        Huomaatko ajattelevasi kuolemasta sillä tavalla?"

        Tämä teksi pisti silmään, sillä juttelin erään läheiseni kanssa ennen tätä unta ja hän ajatteli asian tuolla tavoin...itse en noin halunnut ajatella.


    • kummissaan

      Näin muutaman vuoden jälkeen on pakko tulla kirjoittamaan tänne...en ole miettinyt tätä unta aikoihin, mutta on pakko tulla kertomaan ihmeellisestä sattumasta mitä tapahtui viimekesänä... ajoimme siis oikeassa elämässä tuosta uneni kohdasta ohi, missä kissani jäi rekan alle. Samaan aikaan juoksi mustavalkoinen kissa tien yli, onneks oltiin tarpeeks kaukana ettei jäänyt alle. Tämä kissa oli eri värinen kuin oma kissani oli. Pikkasen hämmensi, että olin nähnyt unta, että oma kissani jää siinä kohti rekan alle ja oikeessa elämässä juuri siinä kohtaan kissa menee tien yli ja vielä sillä hetkellä kun olen näkemässä. Sattumaa lienee mutta kyllä ihmetytti.

    • woiHel

      kaikkien aiheihen ketjut mitä aina tarviin tuntuvat olevan kivikautisen vanhoja! :D no silti, ensimmäinen ja rakkain koirani kuoli vanhuuteen jo kuusi vuotta sitten, koskaan en hänestä ennen unia nähnyt vaikka sitä ikävän tuskissani toivoinkin..MUTTA nyt olen nähnyt ainakin 4 unta hänestä melko lyhyen ajan sisällä.. arveluttavin niistä oli se kun katsoin ulkopuolisena kun rannalta lähti lautta jossa kyydissä oli kyseinen koira ja tyttö,se tyttö huusi vastarannalle isäänsä,isä huusi että "Täällä oon" sinne se tyttö meloi lautalla kohti isäänsä,mun koira kyydissä..sitten tajusin että se tyttöhän olin minä! ja se isä vastarannalla oli varmaan mun isä! sillä hän kuoli monia vuosia sitten.. näinköhän tuo lähtö on nyt sit lähellä meikäläisellä :/

    • Kummissaan

      Mun koira kuoli n. 2-3v sitten. Näin sen jälkeen vrm 5kertaa unta että silitin sitä ja sen luut tuntuivat kun silitin sitä. sen jälkeen unet vain yhtäkkiä loppuivat.. nyt kaduttaa kun en heti ottanut selvää.. tarkottikohan se jotain? Jos se yritti tulla sanoin jotain?

    • IkävävanhaaystävääIk7541

      Näin tänä yönä unta 13 vuotta sitten perheemme menehtyneestä koirasta ja se on nyt aamuyöstä asti vaivannut minua. Uni tuntui jotenkin niin todentuntuiselta ja herätessäni en voinut sille mitään vaa kyynelkanavat aukesivat heti ja suru valtasi mieleni kun tajusin sen olleen unta. Unessa emme muuta tehneet kuin kävelimme vierekkäin hiekkatietä samalla kun talutin polkupyörää. Muistan katsoneeni vanhaa koiraamme unessa ja minut valtasi hyvän olon tunne joka hetken päästä muuttui oudoksi surulliseksi tunteeksi. Unessa en edes tajunnut että oikeasti koiramme on jo 13 vuotta ollut ikilevossa ja olin vain lapsi kun hänet oli vietävä piikille. Muistan että silloin olin pari päivää todella masentunut ja itkein muutaman kerran mutta en ole kuitenkaan koskaan aiemmin nähnyt hänestä mitään tämänkaltaista ja näin tunnevoimakasta unta. Koiramme oli hyvä ystäväni silloin ja edelleenkin olen sitä mieltä että yksi maailman parhaimmista koirista. Kuitenkin mietin että mitä tämä oikein voisi tarkoittaa koska samalla hyvin hämmentävää että 13 vuoden jälkeen näen ja koen näin sydänriipaisevan unen ja kun en kertaakaan ole nähnyt hänestä mitään tämänkaltaista. Ei saisi liikaa miettiä unia mutta tämä oli jotenkin niin ainutlaatuinen uni monella tapaa että väkisin sitä pohtii että miksi vasta nyt. Onko ketään muu nähnyt näin voimakkaan tuntuista unta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe