ASUMINEN ITALIASSA????

INTOILIJA !

Hei
Olisin halukas ostamaan Italiasta jostakin päin asunnon, mutta missä olisi paras paikka asua? Olen ainoastaan käynyt milanossa ja ihastuin tuohon kaupunkiin,mutta en ole varma että onko juuri milanon seutu se minne tahtoisin asumaan, I dont know? Ystäväni asuu roomassa ja kehuu sitä paikkana.Haluan lähinnä maaseudulle mutta silti lähelle jotakin kylää tai kaupunkia, ja haluan että merikin olisi suht lähellä. Perheeseeni kuuluu lapsia ja eläimiä joten oma villa olisi ok.Hinta taso on suomen kanssa melkein käsikädessä mutta kun tahtoo niin tahtoo italiaan asumaan.Suunnitelmissa olisi (kun vain tietäisin minne kannattaa muutta italiassa) niin noin 5 vuoden säteellä ostaa asunto.Ensin ajattelimme käydä ns.lomilla lomailemassa ja kun lapset kasvavat pesästä niin muuttaisimme mieheni kanssa lopullisesti asumaan italian suuntaan. Eli nyt olisi kiva kuulla teidän kokemuksia jotka jo kenties asutte italiassa tai tiedätte missä olisi teidän mielestä mukava asua niin mielipiteenne ja kokemuksenne. Kiitos teille jo etukäteen,mielipiteenne on kullan arvoinen juttu minulle.

5

4215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hölmöläisen touhulta

      Paras ja ainoa keino löytää mieluinen paikka on matkustaa ensin Italiassa, kaupungeissa ja niiden ulkopuolella, eri puolilla Italiaa. 5 vuodessa saatat löytääkin sen oman paikkasi, ja sen löydettyäsi se on siinä.
      Olen matkustellut niin työmatkoilla kuin lomillani Italiassa vasta.35 vuotta enkä vieläkään ole löytänyt sitä minun paikkaani. Enkä muuten tule koskaan ostamaankaan,minä vuokraa.
      Tuntuisi oudolta kysyä joltain ventovieraalta; kerro mistä ostaisin asunnon ? Sinä olet ainoa joka sen tietää, suosituksia kyllä latelee joka puolelta.
      Matkusta ja taas matkusta siellä, tule viiden vuoden kuluttua kertomaan tuntemuksesi Italiasta, italialaisista jne. Olet käynyt vasta yhdessä kaupungissa ja nyt jo olet ostamassa jotain!! Kuule pistä nyt ihan rauhassa jäitä hattuun vaan !

      • italiana

        ..sitä paitsi, ei se elämä Italiassa helppoa ole.. Täällä ei noin vain tutustuta naapureihin saatikka päästä "piireihin", joka on melkoisen tärkeää. Ihmisillä on haavekuvitelmia Italiasta.. Matkailijalle hieno paikka, mutta kun täällä asuu.. on kuule niin paljon ongelmia, että ei enemmästä väliä. Ei liene paljon järkeä ostaa asuntoa noin.


      • ..................
        italiana kirjoitti:

        ..sitä paitsi, ei se elämä Italiassa helppoa ole.. Täällä ei noin vain tutustuta naapureihin saatikka päästä "piireihin", joka on melkoisen tärkeää. Ihmisillä on haavekuvitelmia Italiasta.. Matkailijalle hieno paikka, mutta kun täällä asuu.. on kuule niin paljon ongelmia, että ei enemmästä väliä. Ei liene paljon järkeä ostaa asuntoa noin.

        samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. elämä italiassa ei ole niin ruusuista kuin usein lomamatkojen perusteella kuvitellaan. viikon, pari, tai pari kuukauttakin elämä näyttää kaikin puolin kovin mukavalta jos siitä tykkää. toisaalta jos vaikka vuokraat aluksi eri puolilta italiaa asuntoa parin kuukauden erissä niin ehkä tutustut hiukan enemmän paikkoihin ja saat vertailupohjaa. kannattaa siis matkustella eri puolilla ja tutustua paikkoihin, mahdollisimman pitkiä aikajaksoja, ja ehkäpä löydät sen mitä etsit.

        hintatasosta sen verran, että maaseutu kuulostaa varmaankin aika hyvältä vaihtoehdolta (itse suosin toscanaa jos maalle on lähdettävä, suht nopsa matka roomaan) mutta jos haluat kaupunkiin tai meren rannalle niin hinnat pomppaavatkin aika lailla... monilla italialaisilla on haaveena asua roomassa, mutta siihen ei yksinkertaisesti ole varaa... vuokratkin ovat usein jopa 1500-2000e/kk kieppeillä kulut (yksiöitä ei tosin löydy, vaan muutaman huoneen asuntoja pienelle perheelle sopivia). mutta, tervetuloa italiaan, toiset viihtyvät viikon, toiset vuosia! ;)


      • Italiaan muuttajat

        kuin edellinenkin, ei kukaan muu voi sanoa mikä sinulle on oikea paikka! Mekin olemme kierrelleet Italiaa (ja Ranskaa) jo parikymmentä vuotta ja vasta nyt alkaa hahmottumaan mihin se meidän toinen kotimme tulee. Koska emme osaa päättää kumpi maa meille on mieluisampi niin Piemonten eteläreuna, max tunnin ajomatkan päässä Riviera dei Fiorin rannoista, Ranskan rajasta sekä lähimmistä laskettelurinteistä tullee olemaan tukikohtamme toivottavasti jo parin vuoden kuluttua.

        Meillä on tarkoituksena vaihtaa iso talomme täältä Suomesta pikkurivariin ja korjauskelpoiseen taloon Italiassa. Nyt ollaan jo niin pitkällä että haave on enää parin vuoden päässä! Kiinteistövälittäjien sivut on kovan syynin alaisena mutta todennäköisesti edullisin kauppa tehdään talosta joka löytyy paikan päältä etsimällä. Tienvarsilla näkyy usein ilmoituksia myytävistä tiloista ja ensikesänä taas kierrellään Liguriassa ja Piemontessa - sillä silmällä:D


    • umbria.

      Sanoit meneväsi ensin lomailemaan alueille ja tutustumaan siten: suosittelen Toscanan maasuedut ja umbrian ja Marchessakin joillakin on asuntoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27890
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17807
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      354
      9341
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4183
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3781
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      32
      1925
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1235
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1177
    Aihe