Haluan muuttaa pois kotoa

opiskelija :o

Olen 20 (pian 21) vuotias Helsinkiläinen opiskelija ja asun vielä vanhempieni luona. Pikkuhiljaa on alkanut tuntua siltä, että olis pakko päästä pois vanhempien nurkista ja välillä tuntuu että ei vanhemmatkaan enää halua mua katsella nurkissaan. Ongelmana on vain se, että minulla ei ole ollenkaan tuloja. En ehdi käydä missään töissä, koska arkipäivät menee klo. 8-16 opiskelujen parissa ja monta iltaa ja viikonloppua menee urheiluharrastukseni parissa, josta en haluaisi luopua.

Opintotukea saisin jos sitä hakisin. Pystyisikö pelkällä opintotuella tulla toimeen?

Eli mistä aloittaisin, jotta pääsisin mahd. pian pois vanhempieni luota? Mistä saisin asunnon ja kenties jotain työtä, jota voisi tehdä parina iltana viikossa ja viikonloppuisin?

Miten voin yhdistää työn, opiskelun ja harrastuksen, niin, että en väsähdä totaalisesti?

En tarvitsisi suurta asuntoa. Kunhan olisi keittiö, keittokomero tms. WC, jossa on suihku ja sen verran tilaa, että sänky.

Kuinka paljon kuukaudessa menee rahaa pakollisiin asioihin, kuten vuokraan, ruokaan ja laskuihin?

12

2317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelija :o

      Niin ja en halua soluasuntoon. Haluan asua yksin.

      • kannattaa todellakin

        harkita kämppistä. tulee halvemmaksi.
        opintoraha ei todellakaan riitä vuokraan.
        Itse saaan nyt hieman yli 400 euroa opintotukea, josta 300 menee vuokraan. tiukkaa tekee.


    • sarde91

      elikkäs: voin sanoa että opintotulella ja asumislisällä ei kovin pitkälle pötki,( minä saan kuussa jotain 300 euroo) joten käyn yleensä vkl töissä. kun oon kattonu mun toisten kavereiden rahan käyttöö aina kun tuet tulee nii huhhuh! niillä menee se saman tien, olen onnellinen että mulla on motivaatioo käydä koulun ohella töissä, ja ostettua ruokaa ja vaatteita ilman että täytyy kauhesti katsoa hintaa. mulla mennee 150 euroo kuussa vuokraan( asun poikaystävän kanssa yhdessä ja maksamme puoliks vuokran.) sähkölasku on kaikkein ärsyttävin ja se tulee noin 3kk välein mut onneks poikkis maksaa sen. vesilasku on kuussa noin 24 euroa. tosin en tiedä että kun siellä etelässä päin on kuullemma todella kalliita vuokria asunnoissa( asun täällä savossa). ehkä voisit uhrata harrastustasi niin että kävisit hieman harvemmin tai jotain. työ palkitsee aina, mutta eihän se mukavaa ole jos joutuu luopumaan harrastuksesta. onnea etsimiseen, etköhän sinä sieltä "nurkista" pääse ennemmin tai myöhemmin!

      • Samassa tilanteessa

        Hei!

        Olen samassa tilanteessa kuin keskustelun aloittaja. Ikää on 20vuotta, asun edelleen kotona.
        Tilanteeni on vain siitä eri, että äidistäni taitaa vain olla mukavaa, että olen vielä kotona. Pienehkö kriisi voi olla se, että aikuistun.

        Itse olen miettinyt jonkun työpaikan hakua (laskujeni mukaan vaan se palkka ei vielä riitä :/) Joutuisin kuitenkin vielä asumaan vuoden kotona, tosin siihen mennessä loppuu nykyinen opiskelunikin.

        Mutta on kasvanut tunne, että eihän nyt enää hyvänen aika, 20vuotta ja asun vielä kotona :o
        Moni koulukaverini sentään asuu vielä myös, mutta suurin osa jo itse, jossain määrin vanhemmat kai auttavat rahallisesti, joitakin taas ei.

        Tilanne on vain siitä tiukka, että täällähän hypittäisiin "riemusta" kattoon, kun vuokrasopimus tulisi. Ja mitähän siitä seuraisi.

        Tsemppiä kotoa muuttaville!!

        Eiköhän me jotenkin onnistuta- ennemmin tai myöhemmin.


    • on pahin

      kohta jutussasi:
      "En ehdi käydä missään töissä, koska arkipäivät menee klo. 8-16 opiskelujen parissa ja monta iltaa ja viikonloppua menee urheiluharrastukseni parissa, josta en haluaisi luopua."

      Kait nyt sentään selvästi sentään tiedostat ettei kaikkea voi saada.
      jostain TÄYTYY luopua, jos aikoo saada jotain muuta.
      Elämä kun nyt on vähän sellaista nollasummapeliä.
      Vuorokaudessa on vain 24 tuntia vaikka mitä tekisi.

    • amkkilainen

      Itse olen myös 20-vuotias opiskelija lahdesta. Asun Oppilastalon solukämpässä, vuokra 180 kuussa, plus 26 euroo käyttömaksu(vesi, sähkö, pesutupa jne...).

      Saan Kelalta opintotukea 433 ja risat. Käyn kaupassa kerran viikossa. Keskimäärin menee jotain 30 per kerta, ja sillä elää viikon verran.
      Eli 206 vuokraan ja 120 ruokaan kuussa, jäljelle jää reilu satanen muihin kuluihin. Hyvin pärjään.

      • solussa

        mutta kun tuo aloittaja haluaa asua yksin...
        Ylhäinen yksinäisyys maksaa.


    • thats why biatch

      Itse muutan kotoa pois kun valmistun koulusta ja vitun nopeasti! Tulevasta ammatista en löydä kotikunnaltani töitä. Mielestäni kotona asuminen on
      helvettiä.

      • 12 + 17

        Elämä on yhtä helvelttiä alusta loppuun. Varsinkin jos ei ole rahaa, opiskelupaikkaa, työtä, ystäviä. Kannattaa valita alansa tarkasti, opiskella kieliä ja miettiä muuttoa johonkin parempaan maahan.


    • Halvalla menee

      Kannattaa muuttaa vaikka Esapanjaan tai Kreikkaan. Siellä on aina lämmintä ja palmupuita. Appelsiinit vaan putoilee suuhun kun lepäilee puun alla. Ja terveydenhoito on halpaa, pääsee heti lääkärille, kun vaan huvittaa. Ja asunnot on halpoja.

    • sadagfewr32rdsfsdf

      Yksityiseltä jos vuokraat yksiön helsingissä on se vähintään 500e/kk, opintotuki on lähes saman verran joten vuokran jälkeen ei jää mitään käteen. HOASin yksiöt ovat vähän halvempia, mutta niitä ei saa ellei ole vuotta asunut HOASilla jo aiemmin. Solussa asuminen maksaa 200e/kk ylöspäin, jonka jälkeen jo pelkällä opintotuella jää rahaa muutama satanen kuukaudessa. Et välttämättä saisi yhdistettyä tuota yksiössä asumista ja harrastustasi vaikka kävisitkin töissä muutamana iltana viikossa, elleivät vanhempasi maksa harrastustasi tms.

    • VttuKuVtuttta

      Koko elämä on yhtä hëlvëttiä vaikka on töitäkin. Verotttaja sika vie kaikki rahat vaikka kuinka rehkii. Vtuttaa joka ikinen päivä kun herään ja yritän kestää viikonloppuun jolloin vedän aina pääni täyteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe